KERRAN 80-LUVULLA…

  Tavallinen, rauhallinen, Uuden-Vuoden vastaanotto-ilta 80-luvun alkupuolella. Kellon viisarit olivat vierähtäneet jo yli puolen-yön.

  Vielä piti kuitenkin pinnistellä Nukku-Mattia vastaan. Olin nimittäin nähnyt lehden TV-ohjelma sivulta, että tulossa olisi kosertti Dominikaanisesta Tasavallasta…Esiintyjänä Frank Sinatra, Buddy Rich´in Big-bandin säestyksellä.

  Frank Sinatran ja Buddy Rich´in ystävyyshän alkoi jo 40-luvulla, molempien ollessa kokolailla uransa alussa Tommy Dorseyn orkesterissa. Tästä ystävyydestähän kehittyi sittemmin elin-ikäinen…

  Vähän yli kymmenen vuotta vanha tyttäreni halusi solidaarisesti valvoa kanssani.

  Konsertti alkoi… Frank Sinatra vuoroin jutteli ja vuoroin lauloi, ja muusikot soittivat. Mutta missä oli Buddy Rich? Totesin, että Buddy Rich´in orkesteri oli äänessä, mutta minulle aivan tuntematon henkilö istui rumpujen takana.

  Näin se jatkui hyvän tovin. Tytärkin ennätti jo nukahtaa sohvalle!

  Ja tulihan se viimeinkin. se hartaasti odotettu yön huippukohta. Sairauden leimaama Buddy Rich purjehti näyttämölle… meikkaamattomana ja tukka pörröllään!!! Ravistin tyttärenikin hereille katsomaan rumpu-virtuoosia. Kaikesta ulkoisesta raihnaudesta huolimatta toimitti mr. Rich rumpusoolon, joka sai varmaan monet, nuoremmatkin, rumpalit kateudesta vihreiksi.

  Mainitsemisen arvoista on, että Rich vielä tuosta ajasta piristyi, ja näytteli taitojaan meille rumpujen ystäville vielä noin viiden vuoden ajan.

  Monien vuosien jälkeen tuli tuosta konsertista tehty talletus DVD:lle, nimellä ”Concert for the Americas”… Sieltä tämä kappale ”West Side Story Medley” on poimittu.     Keep swinging!

Jätä kommentti

css.php