RADIO- JA TV-OHJELMISTA…

  Näinkin kauan Ruotsissa asuneena nautin mielelläni YLE-Suomen lähetyksistä.

  En ole seuraillut vuoden tangokuningas-karsintoja, mutta kun näin finaalin olevan nähtävissä netin kautta myös Ruotsissa, istahdin tiekkarin ääreen seuratakseni ”spektaakkelia”!

  Jos TV:n Juhannusjuna oli loistava, tunnelmallinen, lähetys (toivottavasti muodostuu joka-vuotiseksi traditioksi), oli ohjelma tangomarkkinoilta oikea pohjanoteeraus.

  Vika ei suinkaan ollut YLEN lähetyksen toteuttamisessa, vaan kilpailun järjestäjien ja suunnittelijoiden yksinkertaisuudesta. Yritettiin m.m. matkia ulkomaisia ”talent”-ohjelmia tuomariston lappujen-näyttämisineen j.n.e.

  Suurimman mokan teki tämä kourallinen  julkkiksista koottu tuomaripaneeli, joka äänesti ulos Suvi Karjulan. Ainoa esiintyjä, jolla oli esiintymisessään tunnetta mukana.

  Tuossa vaiheessa alkoivat epäilykset ja pahat aavistukset siitä, mitä jatkossa seuraisi.

  Pekka Mikkola voitti tangokuningas-kilvan, mutta mikään Suomen kansan Tangokuningas hän ei ole. Sitähän ei tuollainen pieni sakki pysty omavaltaisesti päättämään. Heillä ei ole minkäänlaista valtuutta puhua koko Suomen puolesta!  Ainoa oikea tapa olisi ollut puhelin-äänestys, jolloin kaikilla suomalaisilla olisi ollut mahdollisuus sanoa sanottavansa. 

  Ahkerasti seuraan myös, mitä tapahtuu Iittalan ja Hämeenlinnan piirissä, kuuntelemalla päivisin Radio Hämeen lähetyksiä.

  Luulin jo, että Mikael Juntunen olisi siirrety Radio Hämeestä muihin tehtäviin, koska hänestä ei pariin viikkoon kuulunut mitään…mutta ei! Mies pompahtaa takaisin kuin ”ukko laatikosta” (gubben ur lådan). Kovin lyhyeksi siis muodostui iloni… 

  Onhan siellä Radio Hämeessä sujuvaakin kieltä osaavia juontajia, Markku Karvosesta alkaen. Ja sitten koko liuta nais-puolisia, joilla loistava kielenkäyttö ja nautittavan verbaalinen ulos-anti.

  Mutta kun Juntunen on studiossa tyhjäkäynnillä jahkailemassa ja ”märehtimässä”, on sitä mielestäni rasittavaa kuulla. Silloin on off-nappi äkkiä käsillä. Pitäähän nyt miehen, ennenkuin alkaa haastella, tietää mitä hän aikoo sanoa…

  Hän sopii kuitenkin mielestäni hyvin ”kenttätyöhön”, tekemään haastattelu-ohjelmia.

  Myös Radio Suomella on yksi saman tyylinen (ehkä vieläkin pahempi) sanan venyttelijä.

  No, nämä olivat päivän ”narinat”! Sisimmältäni olen kuitenkin hyvin positiivinen ihminen…        Tapsa

Kommentti artikkeliin “RADIO- JA TV-OHJELMISTA…”
 1. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Lisäys omaan kirjoitukseeni. Juntusen lisäksi on Radio Hämeessä päinvastaisiakin sankareita.
  Tänäkin aamuna (18.7.) siellä puheen tuottajana eräs ”tähti”, nimeltään Anne Karppinen.
  Hän on niin, niin, rakastunut omaan ääneensä, ettei usein raaski lopettaa puhettaan, ennenkuin 5 – 10 sek. sen jälkeen, kun soitettava musiikki on jo alkanut.
  Sama juttu taas biisin lopussa. Mikään ”loppu-sointujen” kuuntelu ei tule kysymykseenkään, kun hän on jo äänessä!
  Emme me pelkää sekunnin hiljaisuutta. Se voi olla jopa hyväksi nyky-ajan ihmiselle.
  Tulee semmoinen disco-fiilinki…
  Tässä olivat keskiviikon valitukset! Tapsa

Jätä kommentti

css.php