VIIMEINKIN ON KESÄ TÄÄLLÄ

  Just nyt, ja ainakin tänään (22.7.), on kesäistä, lämpötilan ollessa kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella!

  Ja ötökät pörräävät. Tänään ihastuksekseni sain tuntea paarmojenkin pistoksia. Erikoisesti ne harmaat, pienet, suppupaarmoiksi kutsutut, tykkäsivät minusta oikein kovasti.

  Ne ovat siitä mukavia, etteivät pidä niin kovaa meteliä itsestään, vaan tulevat aivan kuin ”salaa” pureskelemaan suojaamattomia kehon osia. Ja AINA…selän takana! Ne yrittävät koko ajan olla näkymättömissä takaraivon puolella, ja kun käännät päätäsi, niin ne taas siirtyvät taaksesi… Niitä kesän ihanuuksia! Eivät tietysti kaikille, jotkuthan voivat saada allergisia reaktioita jopa hyttystenkin pistoista.

  Kesältä siis tuntuu! Ja vielä kesäisemmäksi muuttuu keskiviikko-iltana, kun meikkä poika ottaa paikan Viking Linen punaisessa laivassa, ja nostaa ankkurit.

  Ja kesääkin kesäisempi tunne valtaa mielen, kun torstai-aamupäivällä (26.7.) astun alas Koiviston Auton bussista Hämeenlinnan Linja-autu asemalla. Tuntuu se jotenkin juhlalliselta olla taas kotimaan kamaralla.

  Torvisoitto-kuntaa tuskin on vastaan-ottamassa, mutta tiedossa kuitenkin, toivon mukaan, ihania päiviä tuttujen parissa, niinkuin myös sauna-iltoja!

  Iittalassa nautin suurimman osan kesälomastani, mutta myös Hämeenlinnassa tulen käymään… ehkä tavataan?! 

  Hyvää kesää!   Drumming Man

  Gene

9 kommenttia artikkeliin “VIIMEINKIN ON KESÄ TÄÄLLÄ”
 1. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Hih…! Löysin vielä vahvistusta omille teorioilleni suppupaarmojen käyttäytymisestä ja hiljaisista hyökkäyksistä! Just noin se on…
  http://yle.fi/uutiset/akaiset_suppupaarmat_kiusaavat/5597890
  Lämpöä Kaikille! Tapsa

 2. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Jippii…etsivä löytää, kolkuttavalle avataan! Ainkin yksi Hämeen kesätapahtumista tulee todeksi…
  Velipojalta tuli maili, jossa kysyi mukaan Pirttikosken teatteri-näytökseen. Samana torstai-iltana (26.7.), kun tulen Suomeen. Linna-jazzithan menivät sivu suun, ja keskiaika-markkinoita en ennätä näkemään, joten hyvä näin!
  Saara Finni ei ole osallistunut blogikeskusteluihin viime aikoina. Kyselin kuitenkin serkultani yhdestä Saaran tutusta koivistolaisesta, Senja Mäkisestä.
  Ja kuinka pieni maailma joskus on… Tämän sain vastaukseksi:
  ”Minä tunsin Senjan. Hän on kuollut muutamia vuosia sitten. Mutta tunnen hänen kaksi tytärtään (Tuula Kujalan ja Raija Parkkisen), jotka ovat olleet mukana Koivisto-juhlien juhlatoimikunnassa, sekä hänen poikansa Seppo Mäkisen. Seppo asuu nykyisin Pietarissa. Hän on siellä jonkun suomalaisyhtiön toimitusjohtajana. Seppo toimii myös Koivisto-seuran yhdysmiehenä Primorskin päättäjiin. Kaikki kolme ovat varmaan mukana Koivisto-juhlilla”.
  Tästähän tulikin sopiva hyppäys Koivisto-juhliin, joihin itsekin osallistun 28. 29. tätä kuuta.
  Kaikille kesälämpöisiä (viimeinkin) Terveisiä! Tapani

 3. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Jippii…etsivä löytää, kolkuttavalle avataan! Ainkin yksi Hämeen kesätapahtumista tulee todeksi…
  Velipojalta tuli maili, jossa kysyi mukaan Pirttikosken teatteri-näytökseen. Samana torstai-iltana (26.7.), kun tulen Suomeen. Linna-jazzithan menivät sivu suun, ja keskiaika-markkinoita en ennätä näkemään, joten hyvä näin!
  Saara Finni ei ole osallistunut blogikeskusteluihin viime aikoina. Kyselin kuitenkin serkultani yhdestä Saaran tutusta koivistolaisesta, Senja Mäkisestä.
  Ja kuinka pieni maailma joskus on… Tämän sain vastaukseksi:
  “Minä tunsin Senjan. Hän on kuollut muutamia vuosia sitten. Mutta tunnen hänen kaksi tytärtään (Tuula Kujalan ja Raija Parkkisen), jotka ovat olleet mukana Koivisto-juhlien juhlatoimikunnassa, sekä hänen poikansa Seppo Mäkisen. Seppo asuu nykyisin Pietarissa. Hän on siellä jonkun suomalaisyhtiön toimitusjohtajana. Seppo toimii myös Koivisto-seuran yhdysmiehenä Primorskin päättäjiin. Kaikki kolme ovat varmaan mukana Koivisto-juhlilla”.
  Tästähän tulikin sopiva hyppäys Koivisto-juhliin, joihin itsekin osallistun 28. 29. tätä kuuta.
  Kaikille kesälämpöisiä (viimeinkin) Terveisiä! Tapani

 4. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  Oli hauska tutustua!
  Kun tapaa blogikirjoittajia, tulee tunne, että kohtaa kaukaisen sukulaisen, jota ei ole ennen tavannut.
  Oikeastaan Holttisen Sepolle yhteiskunnan pitäisi myöntää teatterineuvoksen arvo, koska hän on aikuisikänsä antanut teatterille keväänsä ja kesänsä. Seppo itse ei titteleitä arvosta.
  Parhaat roolisuoritukset annan Ismo Jokiselle ministeri Kemilänä ja Marja Tiuralle vimmaisena Tytti Tuunaisena.
  Onnistunutta Koivisto-juhlaa t. Hessu K.

 5. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Kiitos Heikki kommentistasi!
  Että satuimmekin olemaan Pirttikoskella samana iltana…! Olin kai jutellut velipojan kanssa Iittalan blogi-kirjoittajista, ja hän tunsi Sinut, ja kertoi kuka olet. Olihan minun ”pakko” käydä esittäytymässä…ajattelin sellaista yllätys-momenttia!
  Pirttikosken Kesäteatteri on alkanut kuulua niihin kesän traditioihin, joista mielelläni nautin, jos sattuu sopivasti Suomen vierailun aikatauluun.
  Ihailla täytyy sitä aktiivista porukkaa siellä ”pikku-kylässä”! Kyllä kaikki järjestely sujuu niin kitkattomasti ja rutiinilla, ettei mihinkään ole kritiikillä sijaa.
  Tuli tässä mieleen, olisiko täällä Ruotsissa mahdollisuutta tuonkaltaisen näytöksen (vaikka onkin huumorin varjolla) esittämiseen. Täällä ”tekopyhien valtakunnassa” hyvin kärkkäästi hyökätään tapauksia vastaan, joissa vähänkin löytyy pilailua maahanmuuttajien kustannuksella. Siitä pitävät Dagens Nyheteriin kirjoittelevat kulttuuri-henkilöt huolen…
  Kaksipäiväiset Koivistojuhlat sujuivat luontevasti. Ainoa vaan, että ajurimme sai paljosta ratin takana istumisesta iskias-särkyä, koska tulimme juhlapäivien väliseksi yöksi Iittalaan.
  Vielä onnistuneempi oli seuraavan pyhän-ajan (4.8.) Kokkosten suvun tapaaminen Eerikkilän Urheiluopiston tiloissa. Siellä oli mukana minulle ennestään tuntemattomia serkkuja ja pikkuserkkuja, juuret aina Sortavalan Harlusta lähtien…
  Viikon näiden juhlien välissä käytin ajan tehokkaasti tapaamalla vanhoja ystäviäni lähes 50:n vuoden takaa. Se, mikä on hienoa, että vaikka kohdataan näinkin pitkän ajanjakson jälkeen, tuntuu kuin emme olisi olleet erossa lainkaan. Jatketaan vain siitä, mihin viimeksi lopetimme…
  Yhtä hyvin läheistä ystävää ei minulla ollut onnea tavata. Toivon kuitenkin, että joskus sekin aika koittaa!
  Ohjelmassa oli myöskin hautausmaalla käynti, muistelemassa niitä, joiden kanssa lapsena leikittiin. Joka vuosi vaan enemmän ja enemmän tuttuja nimiä löytyy hautakivistä…
  Paluupäivänä ennätin vielä käydä aamukahvilla Shellin kahvilassa, tapaamassa vanhoja tuttuja. Siellä kokoontuu joka aamu kello 8 – 10 välisenä aikana ”Viisasten kerho” (ylimystöksikin sitä nimitellään…vai oliko se nyt älymystöksi). Puheiden aiheet liikkuvat kaikilla mahdollisilla alueilla, niin kiväärin lukon osista aina hapansilakkaan asti…ja kaikkea siltä väliltä!
  Nyt siis takaisin hurrien maassa, ja elämä palautuu taas tavallisille uomilleen…ehkä sitten taas joskus tavataan!
  P.S. Tässä vielä lopuksi kysymys: onko joillakin blogin lukijoista (tai tietääkö joku), kenellä mahdollisesti olisi vanhoja kuvia Iittalasta? 50- ja 60-luku olisi aika kiinnostavaa katseltavaa. Lillin kioski olisi kiva nähdä, niinkuin myös Seurantalo, Leivaa, Jalovaaran alkuperäinen kirjakauppa-tönö y.m.s. D.S.

 6. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moi Tapsa!
  Olen kuullut Shellin Parlamentista, mutta koen olevani siihen joukkoon vielä liian nuori.
  Minulla on äänetön dvd vuoden -61 Sotainvalidikeräyksestä Kalvolassa. Jahka palaat takaisin, saat semmoisen.
  Hyviä oloja t. Hessu K.

 7. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Moi, Hessu! Siihen ”liikaan” nuoruuteen saa varmaan parannusta ajan mittaan…
  Ja kiitos jo etukäteen siitä lupaamastasi DVD:stä!
  Keltään muulta ei ole mitään kuulunut, mutta luulishan sellaisia ”vanha Iittala”-valokuvia joillakin scannerin omistajilla olevan… kaikki ehkä eivät kuitenkaan seuraa HäSa:n blogeja
  Kirjoitanpa jossain vaiheessa oikein etsintäkuulutus-speciaalin!
  Onhan minulla toki jo ennestäänkin aikalailla esim. vanhoja luokkakuvia eri vuosikerroilta, mutta kuten mainitsin aiemmin: Leivaa puuttuu, kuten myös Seurojen talo, Lillin kioski y.m.
  Jatkan harjoituksia… Hyvää satovuotta! Tapsa

 8. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moi Tapsa!
  Näin Kokkoset Elomessuilla ja lupasin toimittaa dvd:n heille. Siinä nyt kävi sillä lailla, että dvd meni teille puoliksi.
  Smör bra h. Hessu K.

 9. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Bra, Tack! Men hur går det att sätta in en halv DVD i spelaren? Det har jag faktiskt aldrig gjort…kan det funka? Hälsningar! Tapsa

Jätä kommentti

css.php