SAMANKALTAISIA OVAT AJAN ILMIÖT

  Kun seuraa uutisia, niin Suomesta kuin Ruotsistakin, huomaa usein kuinka saman tyyppisiä ilmiöitä tulee esille päivittäin.

  Ensin näin aiheen näistä n.s. pikalainoista (SMS-lån) täällä Ruotsin Televisioissa. Ja eikös suunnilleen samoihin aikoihin alkoi sama aihe synnyttää keskustelua myös siellä Suomessa. Näitä yrityksiä, jotka käärivät itselleen omaisuuksia ihmisten ahdinko-tilasta, kihiää kuin sieniä sateella. Kapitalistit haistavat rahan hajun jo kaukaa…

  Näissä pikavippi-lainoissa on vuotuinen korkotaso usein jopa tuhansia prosentteja.

  Pykälät kiskuruudesta on otettu huomioon Ruotsin laissa, mutta ainoastaan yhdessä tapauksessa 17 vuoden aikana, on lakia käytetty. Nyt on kaikki päästetty ihan valloilleen. Kiskuri-firmoilla komeat konttorit näkyvillä liikepaikoilla.

  Vasta nyt on herätty huomaamaan näiden lainojen varjopuoli, ulosotto-vaatimusten kasaantuessa kruunuvoutien työpöydille.

  Toinen ”ajan ilmö”, joka on näköjään molemmissa maissa tullut näinä päivinä esille, on n.s. karppaaminen. Ei ole ehkä olekaan niin terveellistä, kuin jotkut luulevat…

  Tässä ruotsia osaaville tekstattu uutinen suomalaisesta havainnosta (katso minuuttilukemasta 14)! Kolesteroli-lukemat ovat kuulemma, pidemmän ajan laskun jälkeen, taas keskimääräisesti nousemassa. 

  Joissakin asioissa ei ole suurta eroa Suomen ja Ruotsin välillä…

Kommentti artikkeliin “SAMANKALTAISIA OVAT AJAN ILMIÖT”
  1. avatar Silvon Tapsa sanoo:

    Vielä lisää tuohon edelliseen ”samankaltaisuuksien listaan”… eilen illalla (8.9.) kerrottiin Ruotsin TV:n uutisissa, kuinka oppilaiden lukutaito on huononemaan päin. Sehän ei sinänsä ollenkaan ihmetytä, kun ajattelee täkäläisen peruskoulun tasoa.
    Tänä aamuna YLE:n aamu-uutisissa, kerrottiin samanlaisesta kehityksestä myös siellä Suomessa.
    Ruotsissa ilmeisesti tähän vaikuttavana tekijänä on lukuisten lukutaidottomien maahanmuuttajien suuri osuus!
    Mitähän suomalaisen koulun puolustukseksi voisi sanoa…?

Jätä kommentti

css.php