RAUHALLISTA SYKSY-SUNNUNTAITA!

  Syksy on nyt vääjäämättömästi käsillä. Eilinen päivä oli kokonaan sateinen, mutta tänään aurinko paistaa. Radiosta kuultuani taitaa se eilinen sade olla nyt siellä Suomen päällä…

  Sunnuntai-aamuisin venyttelen usein aamukahvin juontia tavallista pidempään, ja kuuntelen samalla YLE:n musiikki-antia. Se on tavallista parempaa juuri sunnuntai-aamuisin.

  Ehdoton ykkönen on ”Suomi soi” ohjelma, joka tänään (23.9.) tarjosi kahden tänä vuonna 70 vuotta täyttävän suomalaisen ”musiikki-gigantin” tuotantoa. Kyseessä ovat Danny, Vexi.

  Soitetut kappaleet olivat:

 01. Danny: Yhä virta venhettä kantaa (1970) 02. Irwin Goodman: Balladi voivuoresta (1970) 03. Danny & The Renegades ja Esko Linnavallin kuoro ja ork: Salattu suru (1966) 04. Danny: Mä muistan hymyn vain (1966) 05. Danny: Kaikki entinen (1964) 06. Tapio Rautavaara: Kaunissaari (1971)07. Esa Pakarinen: Vihoviimeinen tango (1972) 08. Anita Hirvonen: Älä! Älä! (1966) 09. Pasi Kaunisto: Maa muuttukoon (1970) 10. Danny ja Armi: Kaiken sulle antaisin (1977) 11. Eini: Me kaksi matkalla Tukholmaan (1983)12. Danny ja Aikamiehet: Kalliosaari (1994) 13. Irwin Goodman: Elämän peluri (1989) 14. Danny and D’Voices: Elän ja laulan (2010) Kalevi Pollari toimittaa

  Vanhoja muistoja herätti erikoisesti Dannyn ja Renegades´in esittämä ”Salattu suru”. Henkilökohtaisesti olen ”juhlinut” Renegades´ien tahdissa ainakin Hämeen Kaaressa, ja muistakseni he kävivät myöskin Iittalan Seurantalolla.

  Renegades´it vaikuttivat, Beatles´ien tapaan, meidän sukupolvemme pukeutumis-tyyliin. Meillä pojilla olivat muodissa ”Beatles-jalkineet” ja tytöillä, kuulemani mukaan, ”Renegades-housut”, joissa leveät sivuraidat, bändin esiintyjien tyyliin.

  Renegades´it saavuttivat jonkinlaista menestystä myös Italiassa (Italian kielellä). Laulaja Kim Brown´in äänen vei viimein syöpä, ja hän kuoli Helsingissä vuonna 2011. Yksi epookki Suomen musiikki-historiasta poissa…

  Tämän sunnuntain Iskelmäradiota juonsi Kalevi Pollari. Oikein sympaattinen juontaja, joka lyhyesti ja ytimekkäästi kertoo soitettavista biiseistä kaiken olennaisen, eikä puhu ”rikki” kappaleita, vaan antaa ”loppusointujenkin” kaikua loppuun asti, ennenkuin aukaisee suunsa. Se on harvinaista ”mannaa”, ja tekee mahdolliseksi kappaleiden tallennuksen.

  Samoin sanoin en voi ”ylistää” Heikki Harman ”Pop eilen toissapäivänä”. Hän soittaa useimmiten oikein hyvää musiikkia, mutta ei jaksa pitää lärppäänsä kiini, ja olla pelleilemättä…että kehtaakin, aikuinen mies!

  Harman jälkeen kuunneltavaksi tuleva ”Nousevan auringon talo” sisältää hyvin usein meikäläiselle vaikeasti ymmärrettäviä kappaleita. Vähän niinkuin pohja-sakkaa…minun mielestäni.

  Tuosa alussa oli vähän linkkejä kehumaani ohjelmaan. Toivottavasti toimivat? Itse en voi kokeilla, koska tekijänoikeus-laki estää uusintojen kuulemisen ulkomailla. Suorat lähetykset kyllä ovat kuultavissa internetin kautta!

  Terveiset kaikille kalaa syöville hämeenlinnalaisille…kalamarkkinoita jatellen!

  P.S. kesän viimeisen haarapääskyn näin muutama päivä sitten torstaina 20.9. D.S.

Kommentti artikkeliin “RAUHALLISTA SYKSY-SUNNUNTAITA!”
 1. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Tämä maanantaikin (24.9.) sateeton päivä, tuon eilisen jälkeen!
  Kesän merkit ovat nyt kuitenkin kovasti harvenemaan päin. Tänään oli ensimmäinen syksyn päivä, kun näin kurkien olevan muuttotouhuissa. Vähän haikealla mielellä niitä katselin, kun ne taivaan sinessä ovat meidät jättämässä.
  Neljä eri ryhmää näin tänään. Kaksi niistä oli jo muotoutunut auraksi, ja olivat jo saaneet tarpeeksi korkeutta, ja suunnistivat kohti etelää.
  Toisissa havainnoissa linnut vasta kiertelivät, kiivaasti ”keskustellen”, ympyrää, ottaen samalla korkeutta, ja hakien paikkaansa tulevassa lento-muodostelmassa.
  Varmaan myös siellä Hämeenlinnankin yllä on tämä näytelmä nähtävissä näihin aikoihin.
  Viime yön lämpötilakin oli aika alhainen. Sen näin ruohikosta herätessäni…ihan hivenen kuuraa oli havaittavissa siellä täällä.
  Siru-etanoitakaan ei juuri enään ole näkyvissä…vain muutama. Mihinkähän ne ovat mahdollisesti häipyneet?
  Ehkäpä kuolleet, kun ensin ovat munineet munansa seuraavaa sukupolvea ajatellen…kuka tietää?
  Luin jostakin, että esim. lehtikompostit on hyvä kääntää ennen pakkasten tuloa, jotta mahdolliset munat tulevat esiin, ja kylmälle alttiiksi.
  Varmaan niitä kuitenkin myös ensi kesänä on ihan tarpeeksi. Kun ovat tulleet tänne jäädäkseen…

Jätä kommentti

css.php