SINIVALKOINEN VALHE HUOMIOITIIN TÄÄLLÄKIN

  Uutiset tänään (26.9.) otti esille suomalaisten hiihtäjien dopingin järjestemällisen käytön taannoisina aikoina. Kovasti se tuntuu hiertävän kansan kunniantuntoa, koska näin kauan asiaa puidaan.

  Lisäksi Telia-Soneran touhuilusta Uzbekistanissa. Siellä miljoonat rullaa. Vaikuttaa siltä, että yhtiö on joutumassa kiristyksen kohteeksi. Taloudelliset tappiot siellä aiheuttavat varmaan hinnan-nousua meikkä-pojankin puhelin-laskuihin.

  Ja Kreikassa kuohuu jälleen, kuten myös Espanjassa. Mihinkähän tämä vielä loppuu…

  Lisäksi uutisissa sars-virusta ja uni-apneaa.

  Erkki Korhonen, Hämeenlinna ja Sibeliuskin vilahtavat TV:n uutisoinnissa Suomesta.

  Lopussa saamme kuulla, että ”suomalaisissa kirosanoissa on enemmän potkua”… siis vertaillessa ruotsalaisiin vastaaviin.

  Tämä oli siis lyhyt yhteenveto Ruotsin Television suomenkielisistä illan uutisista! 

  Jos joku haluaa katsella…

2 kommenttia artikkeliin “SINIVALKOINEN VALHE HUOMIOITIIN TÄÄLLÄKIN”
 1. avatar Silvon Tapsa sanoo:

  Tänään: ”Länsirintamalta ei mitään uutta”! Eilen illalla (27.9.) sen sijaan, otti SVT omiin uutisiinsa (Aktuellt) parikin asiaa, jotka ovat Suomessa hyvinkin ajankohtaisia.
  Lähetys on tekstattu, mutta tietenkin vain ruotsiksi. Mutta siellä ”pakkoruotsin” maassa ei se varmaan aiheuta suurempia vaikeuksia ymmärtämään, mistä on kyse.
  Ehkä ei kaikkia kuitenkaan kiinnosta katsoa läpi koko lähetystä, sen vuoksi vähän ”väliaikoja”:
  Ensinnäkin uutta tietoa, kuinka jo 10-vuotiailla selkä- ja niska-särkyä, paljosta tiekkarin ja älypuhelimen käytöstä. Alkaa minuutilta 11:00. Ajan ilmiö sekin…
  Aika välittömästi sen jälkeen (12:35) puidaan taas täkäläisten apteekkien huonoa palvelua. Studiossa pannaan Päivi Räsäsen ruotsalainen kolleega vastuuseen, ja puolustamaan apteekki-monopolin lakkauspäätöstä. Yhtä tyhjän kanssa…voisi sanoa ”hyvää päivää kirvesvartta”. Sosiaaliministeri Hägglund jankutti vain samaa asiaa, siis kuinka monta uutta apteekkia uudistuksen jälkeen on perustettu. Mikä noita kristillis-demokraatteja vaivaan. Niillä tuntuu olevan paljon tyhjää päässä, riippumatta siitä ovatko suomalaisia tai ruotsalaisia…
  Minuuttilukemasta 22:30 pitkä aihe siitä, kuinka espanjalaisia sairaanhoitajia havitellaan Suomeen.
  Lähetyksen lopuksi vielä kohuelokuva Mannerheimista, jonka ensi-ilta on käsillä. Elokuva, jonka olis voinut jättää tekemättä! En aio katsella edes uteliaisuudesta, vaikka mainostivat sen olevan nähtävissä netin välityksellä. Tuntuu jotenkin mauttomalta… musta, valkoinen kenraali!
  SVT AKTUELLT 27.9. http://www.svtplay.se/video/320012/27-9-21-00-textat

 2. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Tulihan katsottua
  Aikanaan kun olin sellaisissa hommissa että piti katastaa vähän ihmisten kuntoa,valokuvasin mm työntekijöiden istuma-asentoja.Kun näitä ruodittiin niin kyllä ihmettelyä riitti ”että minäkö tossa olen..no niin näköjään”..Samantien sitten tsekkasin miten meillä suomalaisilla on näitä selkäongelmia ja tulos: ”yli kaksi (2) miljoonaa suomalaista on enemmän tai vähemmän selkäkipeitä !”. Elettiin noin pari vuotta ennen milleniumia.
  Sitten (uteliaisuudesta sekun on paheeni) katsoin myös ”Marshall of Finland” ja mielipiteeni on että onpa kaunis satu.
  Täällä eletään jänniä aikoja (tiijät varmaan),hyvää syksyä sinne Svea-mamman maalle.
  Aarno Järvinen

Jätä kommentti

css.php