ON KESÄ MENNYT, TUNNE LÄMPÖÄ EN NYT…

  Nyt alkaa todellakin tuntua siltä, kuin kesää ei enään jäljellä olis!

  Tänään (9. 10.) on ollut syksyisen koleaa ja sateista. Sitä ennen on kuitenkin ollut tosiaan mahtavia, aurinkoisia, syyspäiviä. Olen säästynyt niiltä pahoilta sateilta, jotka aiheuttivat tulvia Pohjanlahden molemmin puolin. Saderintamilla oli hieman pohjoisemmat reitit, ja niistä on varmaan Hämeenlinnakin sanut osansa. Enättiköhän Hessu saada satonsa korjattua…?

  Vielä kamppailevat syksyn viimeiset kehäkukat ja krassit olemassa-olostaan. Nyt on kuitenkin povattu jo loppuviikoksi hallaa koko Ruotsiin, aina eteläisimpiä osia myöten. Toivottavasti ennustukset menevät pieleen tälläkin kerralla! Mutta eihän sitä koskaan tiedä näistä ilmaston-muutoksista, mitä on tuleman…

  Ennen vanhaan ei ensi lumikaan tullut näin aikaisesti kuin nykyjään. Silloinhan sitä oikein lapsen-mielellä jopa odotettiin. Marraskuun muistan olevan sellaisen ”ensilumi-kuukauden”, usein myös vasta joulukuu. Muistan kerran, kun vasta joulu-aattona pääsi nauttimaan siitä ”ihanuudesta”.

  Nykyjään voin melkein pahoin, kun näen niitä valkoisia hiutaleita ilmassa. ”Vit skit” (valkoista paskaa)…sellaisen mielialan siitä saa. Ehkä valoisampaa, ja kaunista se juuri satanut lumi, mutta vähän ajan päästä näyttää kaikki vain surullisen harmaalta ja likaiselta.

  On yritettävä keskittymään toisenlaisiin asioihin, kuin mihin kesä on luonut mahdollisuudet.

  Ensimmäiset joulupukin kuvat ovat jo näkyvissä mainoslehtisissä, vaikka vasta lokakuu alullaan???!!!

  Onhan tässä piakkoin jännittämistä Suomen kunnallisvaali-kisassa. Luulisin, että vaali-valvojaiset näytettäisiin YLE:n nettilähetyksessä. Muuten olis kyllä kumma…

  Joulukuun kolmantena lähden kuitenkin entisten työkavereiden kanssa nauttimaan joulupöydän antimista Skandlines´in lautalle, Ruotsin ja Tanskan aluevesille.

  Ja huomennahan (10. 10.) on Suomessa Aleksis Kiven ja Suomen kirjallisuuden päivä. Juhlapäivä, jolla on vaihteleva merkitys eri ihmisille. Itselleni se on kasvanut merkityksessään vasta viimeisten vuosien aikana, kun minulle on ollut mahdollista seurata suomalaista almanakkaa. Onnitteluni jo etukäteen kaikille niille, jotka huomioivat Juhlapäivän…vaikka tavallinen arkipäivä muuten onkin!

  Syksyterveisin!  Tapani

Jätä kommentti

css.php