SUOMALAISTA OSAAMISTA

  Ajatuksia näin ”da´n före da´n före doppareda´n”, ajattelin, mutta olin vähän liian pitkällä ajanlaskussani. Doppare-dagen on täällä Ruotsissa vasta joulu-aattona!

  Mutta päivä ennen päivää ennen Suomen kunnallisvaali-päivää olis paremminkin paikallaan!  

  Olen aina ihaillut ja arvostanut suomalaisten järki-pitoista ajattelukykyä…ainakin mistä on kokemusta toisen maailman-sodan jälkeen. On pidetty oma linja, eikä menty kaikkien ulkomailta tulevien vouhotuksten perään.

  Nyt on kuitenkin tapahtumassa jonkinlainen käännekohta käsityksessäni. Looginen ajattelutapakin tuntuu olevan jo enemmän harvinaista. Hyvänä esimerkkinä on m.m. kunnissa käytävä keskustelu toimintojen ”ulkoistamisista”. Missä on järki?

  Vaikka varoittavia esimerkkejä on löydettävissä aivan riittämiin, niin siitä huolimatta juostaan tämän kokoomukselaisen ideologian perään, että kaikki olisi annettava yksityisten, voittoa hamuavien, yhtiöiden omistukseen. Onko mitään järkeä maksaa samasta työstä sama palkka, ja sen lisäksi vielä jakaa osinkoa yksityisille omistajille. Multi-kansallisten yritysten Suomessa verottaminenkin tuottaa vaikeuksia.

  Tuli yht´äkkiä mieleeni, kuunnellessani radion debatti-ohjelmien keskusteluja, sekä seuratessani myös Hämeen Sanomien blogeissa käytyä ajatusten vaihtoa, että onko niin että ”ilmiö-Perussuomalaiset” on protesti tätä yli Suomen leviävää tyhmyyttä vastaan?! PeSu:t tuntuvat pysyvän vakaasti maan kamaralla, ja esittävän ne viisaimmat kysymykset! Paljon onnea ja menestystä vaaleissa Kari Ilkkala ja C:o!

  Myös Fennovoiman energialaitosten rakentaminen tuntuu käyvän yli suomalaisten ymmärrys-rajan. Olkiluodon pitkäksi venynyt rakennus-homma, töiden ulkoistamisineen, olisi pitänyt olla jo jonkinlainen varoitus-kello. Nyt jo taas söhlitään Pyhäjoelle ajatellun ydinvoimalan suunnittelussa. Eikö Suomessa ole sen alan asiantuntijoita?

  Että EON vetäytyi Fennovoimasta, voi olla merkki siitä, ettei yhtiö enää luota ydinvoiman kaiken autuaaksi tekemiseen. Onhan EON saksalainen yhtiö, ja Saksahan on ilmoittanut irrottautumisestaan  vähin erin atomivoimasta…

  Tämä voi olla yksi syy. Kehitys on kai menossa toisenlaisiin energian-tuotto muotoihin!

  Tästäkin asiasta eilisillan (25.10.) SVT:n uutisissa

  Aurinkoisin syksy-terveisin!  Tapsa

2 kommenttia artikkeliin “SUOMALAISTA OSAAMISTA”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Suomenkielisissä uutisissa taas povataan PeSu:lle suurta vaalivoittoa sunnuntain kunnallisvaaleissa.
  Välähdys myös yhdestä hämeenlinnalaisesta pesujen äänestäjästä Petri Lehtosesta:
  http://www.svtplay.se/video/385453/26-10-17-45
  Lisäksi vielä naisten rintasyövän hoidosta täällä Ruotsissa, sekä Pyhäjoen ”kunnan-isien” huolesta, EON:in vetäydyttyä pois ydinvoimala-hankkeesta! Go´kväll!

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kunnallisvaalit paljastivat suurta välinpitämättömyyttä valitsijakunnassa. Historiallisen alhainen äänestysprosentti… mistä se antaa kuvan? Miksi ei kansa piittaa oman kuntansa asioista?
  Kuulin radiossa reportterin katukyselyssä parin nuoremmanpuoleisen naikkosen ajatuksia asiasta. Kyllä niin älykääpiömäisiä mielipiteitä ja ajatuksia tuli esiin, että melkein alkoi pimeys pelottaa!
  Ainoa voittajahan oli Perus-Suomalaiset, vaikka oikein varsinaista jytkyä ei ehkä nähty!
  Täällä Ruotsissa, heti uutisten alussa, ajatuksia Suomen kuntavaalien mainingeissa:
  http://www.svtplay.se/video/389035/29-10-17-45
  Minuutilta 6:40 hämmästyttävä uutinen Kreikasta! Kuinkahan paljon vilppiä ja mätää siellä on kansan moraalikäsityksissä?!
  On Suomessa osaamista…ainakin koulutuksen saralla. Huomioi Ruotsin koulutusministerin arvostus Suomen koulun tasosta…tämä minuutilta 8:25 (samaisissa uutisissa)!

Jätä kommentti

css.php