HILJAISUUS EI TUNNU HYVÄLTÄ MERKILTÄ

  Leo Leppänen kirjoitti otsikolla ”Talvivaara poistui Hämeenlinnasta”. Minulla heräsi ajatus, onko Talvivaara poistunut koko Suomesta?

  Ehkä minulla ei ole yhtä tarkkaa tietoa asiasta, kuin tarkemmin suomalaista mediaa seuraavilla, mutta onko tämä suuri ympäristö-rikos jo loppuun käsitelty? Ja jos ei, niin missä vaiheessa ovat rikostutkimukset? Onko ”tutkiva media” jo jättänyt asian silleen…?

  Taannoin jo kirjoitin tästä samasta asiasta, ja ounastelin jo silloin kyseessä olevan niin suurta ymmärtämystä lainvartijoiden suhtautumisesta tähän ympäristö-rikokseen, että syytettä ei tulla nostamaan. Ja tämä sillä verukkeella, että tapaus oli ennalta arvaamaton onnettomuus…ihan niinkuin olis kyseessä luonnonkatastrofi, johon ei Talvivaaran johdolla ollut mitään mahdollisuutta varautua!

   On liian hienoja titteleitä omaavia henkilöitä tähän asiaan kytkettynä (aina ELY-keskuksen valvojia myöten), joten kunnioitus heitä kohtaan on liian suuri. He ovat niinkuin kuninkaat, lain yläpuolella!

  Täältä sivusta seuraavana, olen enemmän ja enemmän huomioinut, kuinka naurettavan yleistä titulointi ja herroittelu on Suomen julkisessa keskustelussa.

  Minun mielestäni kunniaa on osoitettava niille, joille kunnia kuuluu, mutta toisaalta asiat on pystyttävä ilmaisemaan sellaisina kuin ne ovat. Radiosta kuulin, että joissakin Eduskunnan elimissä on kielletty monien sanojen käyttö, vaikka ne parhaimmin kuvaisivat asiat ja ilmiöt niiden oikeilla nimillä. Esimerkiksi ei valehtelemista saa kutsua valehtelemiseksi, vaikka se usein ilmiselvästi olisi aiheellista.

  Toivottavasti Suomesta löytyy jatkossakin suoraselkäisiä kansalaisia, jotka puolustavat ”sananvapautta”, ja ovat itsekin suora-sanaisia. Perus-suomalaiset ovat mielestäni lähinnä tätä ideaalia! Oletteko kuulleet Timo Soinin ”kiemurtelevan”, tai yrittävän hienostella esim. Euro-kritiikissään?

  Haluan, että Suomessa jatkossakin pystyttäisiin sanomaan asiat suoraan, ja näkemään ilmiöt sellaisina kuin ne todellisuudessa ovat!

  Ei tässäkään oteta Ruotsista esimerkkiä:  Äskettäin aiheutti kohua Södermanland´in maakunnassa kahden Liberaalisen Kansanpuolueen (Folkpartiet) edustajien kirjoitukset sosiaalisessa mediassa. Kirjoitusten aiheena oli maahanmuuttopolitiikka. Television esille ottama sitaatti kuului: ”Monikulttuurinen yhteiskunta johtaa ryöstöihin ja raiskauksiin”!

  Tämä tulkittiin niin rasistiseksi, että kyseiset henkilöt pakotettiin eroamaan puolueesta.

  Minä kysyisin: missä se rasistisuus tässä piilee? Onko tässä johonkin määrättyyn eettiseen ryhmään suhtauduttu alentavasti?

   Minun mielestäni heidän kirjoituksensa oli kärjistettyä kritiikkiä liian avointa maahanmuutto-politiikkaa kohtaan.

  Hyvä, varoittava esimerkki täältä Ruotsin-maasta!

 

  P.S. Suomen Itsenäisyys-päivä lähestyy! Silloin, torstai-aamuna, laskee ”Vanha” taas jalkansa Koiviston Auton astimelta Hämeenlinnan kamaralle! Senhän on Vanha tehnyt monta kertaa…

  Ei ole yhtään tiedossa, onko Kalvolassa minkäänlaista virallista juhlintaa kyseisenä päivänä?! Aika näyttää…   D.S.

Kommentti artikkeliin “HILJAISUUS EI TUNNU HYVÄLTÄ MERKILTÄ”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Moi! Yli-esi-erikois-apulais-vara-vaurio-vuoro-varaus-ratkaisu-päälliköltä tuli minulle vaikea välikysymys.
  Hän haluaisi tietää, miten Talvivaaran ympäristö-rikoksen rikostutkimus etenee! Missä vaiheessa ollaan? Vai ollaanko ollenkaan ”vaiheessa”?
  Valitettavasti ei minulla ole mitään vastausta hänelle antaa!
  Voisko joku auttaa… tietääkö kukaan, mitään, kyseisestä asiasta?
  Terv! Tapsa

Jätä kommentti

css.php