IHMETYTTÄÄ…

  … Ainakin minua! Poliisia kohtaanko Talvivaaran skandaalissa esitutkinto kohdistuukin?

  http://www.hameensanomat.fi/uutiset/kotimaa/224346-talvivaaran-linnut-eivat-poikineet-syytetta-poliisille

  Missä vaiheessa ovat esitutkimukset itse kaivosyhtiötä kohtaan? Onhan yleisessä tiedossa Talvivaaran ”ansiosta” tapahtunut ympäristön myrkyttäminen!

  Pienempi merkitys sillä, lähettikö poliisi tutkittavaksi vain kolme lintua kolmenkymmenen sijasta!

  Virkavalta: Palatkaa nyt ydinasiaan! Pankaa yhtiö vastuuseen!

  Silvon Tapsa

13 kommenttia artikkeliin “IHMETYTTÄÄ…”
 1. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tapsa hoi!

  Olet ilmeisesti niin ruottalaistunut jotta olet unohtanut jotta täällä synnyin-Suomessasi ”ei korppi korpin silmää noki”.
  Täällä maksetaan nakkivarkaalle valtion varoista asianajaja vaikka kuinka korkeaan oikeusasteeseen mitättömästä syystä ja asiasta jossa lopputuloksen kaikki jo tietää, mutta kun pitäis tutkia ”isoja rosvoja” vähennetään talousrikostutkijoita ja poliisien määrärahoja.
  Sitten vaan kytätään koska ne menee vanhaksi, viisi vuotta on lyhyt aika pakoilla vaikkapa kumppimiljoonaa ekua matkalaukussa.
  Sen jälkeen voidaan taas palata ja olla niin suurliikemiestä jotta…

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, Erkki! On ruvennut jo pistämään, Suomessa jatkuvastikin asuvienkin, ihmisten silmään tuo meininki, että yritetään peittää tyhmyydessä tehdyt mokat hiljaisuuden varjoon!
  Kuuntelin tänään (6.1.) radiosta Kansan Radion lähetyksen. Siellä useat soittajat olivat tehneet saman havainnon:
  http://yle.fi/radiosuomi/template/export/areena.jsp?clip=1755773
  Vertaukseni narkolepsiaan ei tainnut olla niin kovin kaukana… Suomen hallitus (Vapaavuori mukaanluettuna), Talvivaaran rikostutkimus! Täydellinen hiljaisuus!
  Eikä tarvitse mennä pitemmälle kuin Hämeenlinnan asioihin. Kuinka ahkerasti Hämeenlinnan johtoon pyrkivät kirjoittelivat ennen vaaleja (m.m. HäSa:n blogisivustolle). Nyt ei anakaan minulla ole mitään tietoa, miten siellä neuvottelut edistyvät. Tavalliset kansalaiset eivät enää kiinnosta kovin suuressa määrin.
  Nyt on varmaan se tilanne, että odotetaan äänestäjä-kunnan vaipuvan samankaltaiseen torkku-tilaan!
  Tapsa

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  On niitä täällä Ruotsissakin asioita, jotka panevat ymmälle!
  Just tänään uutisissa kerrottiin ehdotuksesta Keskustan (Center-partiet) uudesta ”idea-program” suunnitelmasta. Taitas mennä Koskelan Heikiltä ja Kärpäsen Hannultakin pala kurkkuun, jos siellä Suomessa vastaavanlaista esitettäisiin?
  Ruotsin Keskusta roikkuu äänestäjä-kannatuksen minimi-rajoilla, siis neljän prosentin tuntumassa. Vaarana on, että jos kansanedustaja-vaalit pidettäisiin tänään, ehkä ei olisikaan pääsyä kansan-edustukseen (riksdagen).
  Nyt on joku nuori ”juppi” tullut esiin ohjelmaluonnoksen kanssa, joka viitottaisi Keskustan jälleen ”voittojen tielle”, ja antaisi puolueesta selvemmän kuvan.
  Ehdotuksina muun muassa, Vapaa maahanmuutto, moniavioisuus ja kouluvelvollisuuden lopettaminen…
  Nyt kuohuu kovasti Keskustan kenttäväen keskuudessa. Protestit ovat alkaneet tulvia monista maakunta-järjestöistä!
  Mitäs siitä sanotte…? Tapsa

 4. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tänpäivän Hä-Sassa Johannes Koskinen pohti antaakko sopimussisältö henkilövalinnoista ja valtuustosopimus ensi lauantaina vai pihtaisko sitä vielä 21.1. saakka, eli valtuustoistuntoon saakka.
  Antaa kuvan jotta tää on meittin asia tää älkää kuntalaiset tähän sotkeutuko ei se teille kuulu!
  Tää on tätä ryhmä37 avoimuutta.

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tällä meiningillä mitätöivät sosialidenokraatit itsensä pitkän ajan sisällä!
  Ennen oli sentään vaihtoehtoa porvaristo-politiikalle. Nyt on vain yksi vaihtoehto, koska ei juuri ole eroa demareiden ja kokoomuksen välillä!
  Ihmeteltävää on, että vaikka sossut nyt ovatkin ”vaihtaneet jalkaa”, niin aina niitä löytyy (betoniperseitä), jotka eivät ymmärrä, että muitakin vaihtoehtoja on, vaan äänestävät sitä vanhaa puoluetta, jota isäkin äänesti.
  ”Isän aikana” olikin eroa edellä mainittujen puolueiden välillä. Eivät vaan kaikki pöllöt osaa niin pitkälle ajatella.
  Johannes Koskinenkin on vaipunut surkeaksi oikeiston juoksupojaksi. Jos miehellä olisi vähänkin selkärankaa, niin vaihtaisi puoluetta! Hänen tapauksessaan voisi mielestäni sanoa, että ”pojasta polvi pahenee”!
  Tapani

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jatkan tässä omaan blogiini, ettei kenenkään muun tartte hävetä! Lisää ihmettelemisen aihetta:
  Kovin on hiljaista Pro Hämeenlinna-edustajienkin taholta!
  Päteeköhän tässä tämä vanha sananparsi, ”Seura tekee kaltaisekseen”? Nyhtämällä nyhtää saat Sinäkin, Erkki, tietoja neuvottelujen kulusta! Ehkä joskus Hannu Kärpänen tulee vastaan jonkinlaisen huvittavan, pyöreän, kommentin muodossa. Se, ennen vaaleja paljon puhuttu avoimuus…missähän sen huomaa?
  Lulu Riikonen ei yleensä ”puhu eikä pukahda”. Alkoi herätä ajatus, olisiko hänestä lainkaan Kaupungin johtajaksi? Taitavat olla muut, jotka häntä pönkittävät, hänen saamansa suuren äänimäärän ansiosta! Joku on kuitenkin jo aikaisemmin viisaasti kirjoittanut, etteivät ne pelkät oppiarvot ole ainoita autuaaksi tekeviä kriteerejä k.o. tehtävään.
  Toivottavasti hän jaksaa valtuustossa ”rivimiehenä”, pikaisesta luonteestaan huolimatta!
  Olen hengessä ollut koko ajan PeSu:jen hyvien ideoiden ja ajatuksien takana. Ensi kertaa tuli tänään päähäni ajatus, ettei mikään taida muuttua sittenkään!
  ”Kuink´ usein raukee ihmistyö jo kohta alkaissansa”, lainatakseni ammattikouluopettaja Veikko (Reuhka) Haapaniemen klassista lausuntoa, hänen todettuaan että me (oppilaat) olimme ”pudonneet kärryiltä”, sen jälkeen kun hän oli puhunut kymmenen minuuttia ”suu vaahdossa” matemaattisista teeseistä!
  Terv! Silvon Tapsa

 7. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Totta mooses, Tapani. Ei sieltä mitään tipu. Hohtimilla saa kaiken nyhtää. Huolimattomuutani jo Johanneksen puolesta lupasin liikoja ei hän luvannut kuin nimilistan lauantaina tai sitten 21.1. Hä-San jutussaan. Ei mitään ohjelmaa. Olen pettynyt Koskiseen.

  Koskahan todella saamme luettavaksemme valtuusto-ohjelman vain emmekö näe sitä koskaan. Onkohan se jokin ”kolmiseiskojen” liikesalaisuus.

  Avoimuudesta on turha puhua jos sitäkään ei edes nyt kun se on kaikkien hyväksymä julkaista. Hävytöntä!
  Kuten tuolla toisessa blokissa lainasin vanhan virrentekijän sanoja: ”On viekas vilppi täällä jo noussut kunniaan on valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan” jne…

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Eivät ole tavalliset ”kaduntallaajat” enään mielenkiintoisia vaalien jälkeen! Valituksi tulleet ovat niin ylen onnellisia, mitä pikimmin unohdetaan, kaikki mitä vaalikampanjassa tuli luvattua.
  Tämä antaa lisää tukea käsitykselle, ettei kannata kiinnittää niinkään huomiota, mihin puolueeseen vaaliehdokas kuuluu, vaan että pystyykö hän ajattelemaan itsenäisesti, ja pysymään sanojensa takana!
  Historia toistaa itseään… näin on! Valitettavasti! Tapsa

 9. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Iltamyöhää,

  Jaha, täällä tuntuu poijjiilla olevan vähän ”pitäkää prkle tunkkinne” -mielialaa vallalla?

  Asioiden vaihehan on semmoinen, että kaikki liikkuvat osat ovat vieläkin joko liikkeellä, tai ainakin löysällä.

  Sopimushan allekirjoitetaan vasta 21. päivän valtuuston alla, ja kun tähän asti joka risauksesta on kosto tullut heti ja koko mitalla, niin yritetään nyt pitää neuvottelutulos kasassa maaliviivoille. HäSa:n täysin neuvottelujen kulkua vastaamaton uutisointi ei auta asiasta saatavaa kuvaa, sillä 6. päivän neukoissa ns. ”ota tai jätä” paketti muuttui kyllä käänteentekevästi. Sellaisenaan ota tai jätä oli ollut jätä, ja 21. päivä äänestettäisiin aamuun asti.

  Ja ainakin meillä nappulat olivat vielä tänäänkin shakkilaudalla liikkeessä, Lulu on tehnyt hartiavoimin töitä ryhmän ja Pron kanssa saadakseen kaikki seikat, mm. tasa-arvoseikat huomioitua paikkajaossa. Mutta lopputulos on hyvä, ja mm. siitä lupauksesta on pidetty kiinni, että kukaan ei ole kahminut luottamuspaikkoja. Jokainen on tosi hampaissa aikeenaan selvitä omasta tingistään kunnialla.

  Tapanille voin sanoa, että kyllä kuule muutoksia tulee. Nythän tässä ajetaan vaalituloksesta niihin asemiin, joissa sitä työtä lähdetään 21. päivän jälkeen tekemään. Mutta ymmärrän kyllä että odottavan aika on pitkä.

  Minulle on täysi arvoitus miksi Koskinen panttaa kutakuinkin kaikkea (paitsi väärää vaikutelmaa HäSa:lle), mutta kun näin on sovittu, niin antaa miehen päättää koska julkaisee. Voitte olla huoletta, kun näette valtuustosopimuksen, niin ette te senkään jälkeen käsitä miksi sitä pantataan.

 10. avatar Irma Taavela sanoo:

  Herrat hyvät!

  Paini luottamuspaikoista on jatkunut suoraan vaaleista tähän asti ja nyt sitten kovalla kiireellä väännetään nimiä listoille, siksi voi olla ettei kovin olla niin keretty täällä..

  Minä välitän oman puolueeni ryhmyrille pyynnön julkaista etukäteen valtuustosopimuksen luonnoksen ja nimilistat. Niitä mallaillaan yhteen ensi lauantaina kaikkien ryhmien kesken. Demokraattisestihan enemmistön luvalla tämä sitten tapahtuu tai ei.

  T. Irma

 11. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Myähäisehtoota
  Jännää on kuin lannanajossa,joku suattaap liukastua.
  Aarno Järvinen

 12. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos vastauksista ja kannanilmaisuista, Irma ja Kari!
  ”Väliaika-tietojen” mukaan ovat neuvottelut siis olleet tiukkoja ja työläitä.
  Ja me täällä (muutamat ”hätähousut), kun kärsimättömänä ihmetellään hiljaisuutta.
  Hyvä tietää, että muutosta tulee! Se on varmaan hyvin monen toivomus kaikkien näiden ”tissuttelu ja tassuttelu-vuosien” jälkeen!
  Luulen, että on tämän jälkeen vieläkin mukavampi tulla kyläilemään Hämeenlinnaan!
  Jaksamista! Terveisin! Tapani

 13. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ruotsin keskustapuolueen tulevaisuudesta vielä:
  http://www.centerpartiet.se/
  Uuden idea-ohjelma ehdotuksen ympärillä kuohuu edelleen. Kaikilta maan Center:in puolue-distrikteiltä, on näytetty peukaloa alas.
  Puheenjohtaja Annie Lööf keskeytti Thaimaan kesälömansa, ja kiiruhti kotiin rauhoittamaan tilannetta. Hyvin varovaista perääntymistä, ettei arvovalta liikaa kärsisi. On kuulemma paljon hyvääkin idea-ohjelma ehdotuksessa!
  Sanois nyt, niinkuin eräs puolueen kannattajista TV:ssä: ”Kun puolueen kannatus roikkuu kolmen ja neljän prosentin välissä, ei ole varaa minkäänlaisiin uusliperaalisiin kokeiluihin”!
  Ehdotukset, jotka kiihoittivat kenttäväkeä eniten, olivat juuri ennen mainitsemani: Vapaa maahanmuutto, oikeus moniavioisuuteen ja kouluvelvollisuuden poistaminen!
  Täällä ei Keskustalla mene hyvin… desperaattisuus lisääntyy. Kynnys Riksdagen:iin on neljä prosenttia!
  Silvon-poika

Jätä kommentti

css.php