MITÄ SAA KIRJOITTAA… JA KENESTÄ?

  Sattuneesta syystä sain aiheen pohtia otsikossa mainitsemaani kysymystä.

  Asiahan ei ole itsestään selvä, koska m.m. eri henkilöiden kritiikin-kestävyydessä on suuria eroja. Niin suuria, ettei niistä pääse selville muuta kuin kokeilemalla. Jos silloin joku tuntee tulleensa syvästi loukatuksi, niin ainahan on mahdollisuus pyytää kauniisti anteeksi…

  On olemassa poliititikkoja, jotka voivat ottaa pienenkin kritiikin henkilökohtaisena kunnian-loukkauksena. Vaikka Iisakkia on haukuttu kaiken-kaltaisilla nimityksillä… kutsuttu poninhännäksi ja vaikka miksi… niin hänen kunniakseen on mainittava, ettei hän ole takertunut moisiin pikkuseikkoihin.

  Päinvastaisesti olen huomannut myös tapauksia, jolloin on ajateltava kaksikin kertaa, ennenkuin avaa kriittisen sana-arkkunsa, välttyäkseen blogi-valvojan pannaan-julistukselta. Yhteen aikaan ajattelin, että uskaltaako tässä enää kirjoittaa lainkaan…

  Kun aikoinani harjoittelin blogisivun käyttöä, minua häiritsi kun jouduin hyväksymään mahdolliset kirjoitukseeni tulevat kommentit. Kysyin silloi asiaa tekniseltä ”support-ilta”, ja hän kysyi olenko todella varma halutessani päästää kommentoinnin täysin vapaaksi. Hän varoitti, että keskustelu voi olla välillä hyvinkin rankkaa. Mutta niinhän se pitääkin… jos asiat niin vaativat!

   Sitten on vielä kyse, miten erilaista huumoria kukin kestää. Jo kauan sitten, ensimmäisessä työpaikassani, sanoi paras kaverini – minkä takia sinä aina vittuilet – vaikka takoitukseni ei ollut sinne päinkään. Olen monta kertaa joutunut jälkeenpäin selittämään, että ”se oli vaan vitsiä”. Se olisi oikeastaan sanottava jo etukäteen, myöhemmin selittely voi vaikuttaa jotenkin ”jälki-konstruktiolta”.

  Itse luulen kestäväni kovaakin tekstiä, ja sitä myös edellytän vallassa-olevien poliitikkojen sietävän. Onhan toki olemassa henkilöitä, jotka suorastaan syytävät ilkeyksissään vihakieltä toisten päälle. Sellaiselle ei minulla löydy hyväksyntää. Eikä sen tyyppisiä tällä keskustelupalstalla juuri ole näkyvissäkään.

  Nämä ovat minun tausta-ajatuksiani, kun kyhäilen näitä kirjoituksia! 

  Terveiset!  Silvolta

 

9 kommenttia artikkeliin “MITÄ SAA KIRJOITTAA… JA KENESTÄ?”
 1. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Huomenta Tapsa
  Hienon avauksen teit.
  Aarno

 2. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Samaa minäkin yritin pohdikella vaan roskakoriin se päätyi Leon toimesta. Hän kun joutui omiaansa siivoamaan katsoi oikeudekseen poistaa muittenkin kirjoitukset koska muuthan ovat aina ”narsisti Lexan” mielestä väärässä eihän itse.
  Joka julkisuuteen tulee ja ennenkaikkea jos sinne aivan tunkee on se vaan kestettävä aiheesta kirjoittelu mutta ei silloinkaan tarvitsisi mennä henk´kohtasuuksiin. Politikoista pitäis löytää se sanominen siitä politiikan puolelta ja asioista ei ulkonäöstä tai hameenhelman asennosta. Riittäähän meille jo yksikin kaupungin virkamies joka on erikoistunut naispuolisille työntekijöille pukeutumisohjeita antamaan. Laaja se on tuo virkamieskunnan työn sarka ja kaikkeen heidän aikansa riittää, eikö tähdellisempää työtä olisi vai eikö siihen kyetä?
  Toisaalta on taas kummallista jotta politiikkaan pyrkivän täytyy heittäytyä avoimeksi vaatekaappinsa ja muun yksityiselämänsa suhteen aina mahouttaan myöten kun ei niitä vaalivauvoja saa aikaiseksi. Onko sellaisella mitään annettavaa yhteisten asioiden hoitoon?

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kirjoitan tähän itse alulle panemaani aiheeseen, niin ei kenenkään muun tarvitse huolehtia kommentin roskiin-heittämisestä! Leppäseltähän tulee usein tiuskaavia huomautuksia, jos hänen aloittama aihe alkaa rönsyillä ”sivu-poluille”!
  Juuri hänen viime aikojen kirjoituksistaan saan sellaisen käsityksen, kuin hän ei haluaisi minkäänlaisia kommentteja omiin blogeihinsa!
  Kun aloitin näiden blogi-sivujen lukemisen, kiinnittyi huomioni Leppäsen taitoon löytää aina mielenkiintoisia aloituksia. Ykköspaikka suosittujen blogien listalla kuuluu ansaitusti hänelle…
  Mutta nyt en ymmärrä, mikä miestä vaivaa. Oikein hyvin eivät asiat taida olla… Ottaako tämä talvi noin koville?
  Kyllä se olet Sinä, Leo, joka ainakin minulta saa ”jankutus-mestarin” arvonimen”.
  Ha förtröstan, kyllä se kevät siitä vielä koittaa!
  Kun tulen Suomeen seuraavan kerran, menemme sinne jazz-kellariin, otamme pari olutta. Sen jälkeen pyydän rumpalia lainaamaan Sinulle palikkansa… ainakin yhden kappaleen ajaksi! Unohdat silloin hetkeksi askeettiset tavoitteesi, kesäiset itsesi-rääkkäämiset epäinhimillisen pitkillä pyörälenkeillä, ja talviset laihdutus-kuurit! Eiks kuulosta hyvältä? Terv! Tapsa

 4. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Mösjöö Tapsa!

  Sait ylipuhutuksi. Sovitaan kuten ehdodit kommentissasi. Asetan kuitenkin ehdon. Sovi bändin kanssa, että biisi on All of me. Ja esitys hoidetaan letkeällä komppilla. Olen valmis vatkaamaan bändin johtajan merkin jälkeen vispilöillä 8 tai 16 tahdin mittaisen soolon.

  Olen ollut viimeksi rumpusetin takana kauan sitten. Opittu soittotaito ei häviä kokonaan koskaan. Tosin rumpalilla tilanne on broplemaattinen. Jäsenet ja tekniikka sekä refleksit jäikistyvät.

  Tampreella noin 30 vuotta sitten eräs liikemiesporukka maksoi 500 markkaa, jotta huippuorkesteri suostui soittamaan ex-tempore sille tuntemattoman herran (minun) tahdittamana valssin, jonka venäläinen pääjohtaja halusi tanssia sihteerinsä kanssa pikkupierussa runsaslukuisen yleisön edessä,

  Silloin sekä sponsoreiden ja johtajan että ilmeisesti myös sihteerin kannalta kaikki meni hyvin. Enkä minäkään ja oskesteseri munanneet muiden iltaa. Baarissa riitti yllinkyllin ilmaista tarjoilua kaupunginsihteerille.

 5. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Letkeällä kompilla se oli, ja ”All of me”. Toivottavasti bändillä on k.o. kappaleen arrangemangit kunnossa.
  http://www.youtube.com/watch?v=4P0hG3sD0-E
  Ehkä jotain tämän tapaista…
  Matkaa odotettaessa on yritettävä ensin selvitä tästä talven ”kurjimuksesta”, joka ei minua nykyään kiinnosta sitten tippaakaan. Tällaisina ”siperialaisina” talvi-aikoina voi tavallisesta matkastakin koitua seikkailu, jolloin ei tiedä pääseekö lainkaan perille!
  Suunnitelma on kuitenkin nyt memoroitu tietokantaani! Tapsa

 6. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Jes Tapsa! Valitsemallasi tempolla vispilät on erittäin hyvä työkalu. Tällöin esitykseen henkeen ei kuitenkaan sovi rumpusoolo, joten helpotit noin viiden minuutin urakkaani merkittävästi. Pestaa Kärpänen laulusolistiksi!

 7. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kärpänen laulusolistiksi? Taitais mennä ihan komiikan puolelle!
  Vispilöistä puheen ollen, niillä voi soittaa pienen soolon myös herkimmissä kappaleissa… nii, että älä yritä!
  Minulla on LP:llä Gene Krupan vispi-soolo niinkin tunteellisessa kappaleessa kuin ”Petit Fleur” (Pieni kukkanen).
  Sitä ei kylläkään ole julkaistu digitaalisessa muodossa, koska sitä ei löydy edes Spotify:sta.
  Terv! Tapani

 8. avatar konsta.kupiainen sanoo:

  Suomen Kuntaliiton johtava lakimies Heikki Harjula ei muista, että missään olisi valittu kaupunginhallitusta vain vuodeksi. Useimmat kunnat valitsevat kaikki toimielimet neljäksi vuodeksi.

  KUNTAVAALIEN 2012 äänestäjiä on pahasti harhautettu. Onko kaupunginjohtajan virasta myös tulossa yhden vuoden pätkätyö? Tottakai, koska kaupunginhallitus on kaupunginjohtajan lähin esimies.

 9. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Tapani, aurinkoista iltapäivää lyhyiden torkkujen jälkeen! Nyt olenkin virkeä menemään illan kiekkomatsiin (HPK-HIFK). Istumapaikat oli lähes loppuunmyyty kello 13.

  Annoit kommentissasi Kärpäsestä väärän todistuksen. Jatkan kirjoittamista, vaikka tämä menee jankuttamisen puolelle, ainakin Ilkkalan mielestä.

  Kärpänen ei ole raspikurkku ja karaokepaikkojen kuningas. Mutta hänellä on hieno ääni. Kun tempo on hidas ja kappale All of me (vapaasti suomennettuna Minä itte), Kärpänen tietysti kuiskuttulee eli lausuu seksikkäästi sanat säveltä ja rytmiä myötäillen. Aijai, kyllä hänen esitys uppoaisi hyvin yleisöön, ainakin naisiin!

Jätä kommentti

css.php