TERVEISET TÄÄLTÄ VILLISTÄ LÄNNESTÄ

  Täällä kaapataan junia, ja romutetaan autoja oikein olan takaa:

  http://www.svtplay.se/video/950058/15-1-17-45

  En tiedä enään, mihin tämä yhteiskunta oikein on menossa! Kaikki vaikuttaa niin kovin sekavalta. Pankit antavat asuntolainoja, joita ei tarvitse lyhennellä. Valtio-pankin johtaja sanoi tänään että tällainen kehitys ei ole kestävää.

  Kaikki EU-maat kirjoittivat alle mielipiteen, että Haagin sotarikos-tuomioistuin pitäisi avata Syyrian sotarikosten tutkintaan. Kaikki EU-maat… mutta ei Ruotsi!

  Kirjoitukseni alun uutisissa näytettiin tilannekuvaa Ruotsin ehkä kaikkien laajimmasta ketjukolarista. Tienpinta lasin-liukas, sankka sumu, näkyvyys 5 – 10 metriä, mutta autoilijat ajavat niinkuin ei mitään. Mitähän tuosta sanoisi HäSa:n blogeissa kirjoitteleva Niceautoilija? Ei kai Suomessa tällaista ole…? Eihän?

  Ja junan varastaminen sitten! Todettu on jo nyt, ettei turvallisuus-sääntöjä ole noudatettu tarkan päälle! Siihen aikaan, kun meillä oli vielä yksi ja ainoa Statens Järnvägar (SJ, vastaa Suomen VR:ää), olivat turvallisuus-säännöt se kaikkein tärkein osa veturinkuljettaja-koulutuksessa.

  Kun raiteille päästettiin yksityisiä rautatie-operaattoreita, Tulivat tietysti lyhytnäköiset voiton-tavoittelut aina tärkeämmiksi. Tässä junankaappaus-tapauksessakin on kyse brittiläisen yhtiön (Arriva) hoitamasta liikenteestä.

  Tässä viimeksi näin jonkun lehtitiedon, jossa Arrivan edustaja ei halunnut kertoa, kuinka tämä ”kaappauksen” tehnyt juna-siivooja, oli saanut haltuunsa junan käynnistys-avaimen.

  Ajattelemisen aihetta siis Teille sinne Suomeen, ennenkuin päästätte kilpailun vapaaksi myös rautateille.

  Iloisin Terveisin kuitenkin!  Tapani

2 kommenttia artikkeliin “TERVEISET TÄÄLTÄ VILLISTÄ LÄNNESTÄ”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Pahasti on rikottu turvallisuusmääräyksiä, se on ainakin selvää:
  http://yle.fi/uutiset/siivooja_ei_varastanutkaan_ruotsissa_seinaan_paatynytta_junaa/6457984
  Todennäköisesti ei jarruja oltu lukittu, eikä myöskään vaihteita kytketty estämään junan pääsyä ”pääraiteelle”. Vaihteen olisi pitänyt johtaa suoraan päin pysäytys-paalua (=stoppbock)
  Tapsa

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  ”Junankaappauksesta” täällä Ruotsissa:
  Liikennettä hoitava firma (Arriva) oli aika kärkkäästi syyttämässä vakavasti loukkaantunutta tyttö-rassukkaa junan kaappauksesta.
  Nyt on, rikostutkimuksen edentyessä, kaikki epäilyt juna-siivooja kohti otettu takaisin.
  Sen sijaan on junassa huomattu paljon teknillisiä puutteita, joista liikennettä hoitava yhtiö aikanaan joutuu vastaamaan, niinkuin myös muista mahdollisista turvallisuus-määräysten rikkomisista.
  Vielä lisää täältä villistä lännestä:
  Muutama (=3) esimerkki moraalittomuuden lisääntymisestä taas heti päivän (28.1.) uutisten alussa:
  http://www.svtplay.se/video/965252/28-1-17-45
  Tuota katsellessani, tuli mieleeni vilkas blogi-keskustelu Hämeenlinnankin taloudesta. Tämänkaltaiset varoittavat esimerkit osoittavat tärkeyden, että kaupungille valittavat reviisorit ovat valppaina, ja tarttuvat jo hyvissä ajoin mahdollisiin epäkohtiin kaupungin talouden hoidossa. Toivottavasti löytyy joku Kari Ilkkalan veroinen! Vai onko niin, että homma on annettu jollekin professionaaliselle tilintarkastus-firmalle?
  Ja sitten vielä Suomen uutisista: Pilipali-poika Vapaavuori on kuulemma käynyt Turussa voivottelemassa telakan vaikeuksia, ja kertomassa kuinka tarmokkaasti hallitus asian puolesta työskentelee.
  Pääsiköhän sieltä takaisin joutumatta ”sakin-hivutuksen” kohteeksi (vanha sanontatapa 60-luvulta)? Ei ole ainakaan kuulunut mitään siihen suuntaan…
  Tapsa

Jätä kommentti

css.php