TOIVOTTAVASTI YMMÄRSIN OIKEIN…

  Pariksi päiväksi jäi päähäni pyörimääm artikkelin otsikko:

 http://yle.fi/uutiset/geenijalostus_muokkaa_lehmaa_ja_parantaa_maidontuottoa/6462152

  Se, mikä sai minut mietteliääksi, oli juuri tuo ”geeni”-sanan käyttö.

  Ensin kihahti  päähäni suunnaton viha… joko ihminen taaskin leikkii Jumalaa, ja tuntee olevansa herra kaiken luomakunnan yllä.

  Päätin kuitenkin, ettei tässä kirjoituksessa tarkoiteta sitä, että yritettäisiin laboroida koeputkissa geenien kanssa, ja kehitellä klooneja, vaan että on kyse ”luonnollisesta” lajin-jalostuksesta vanhan tavan mukaan, valiten parhaat yksilöt siitto-eläimiksi.

  Geeni-manipulaatiosta on sen verran puhuttu, että tiedossa on, ettei sitä noin vaan kuka tahansa amatööri saa harrastaa. Luulen Suomessakin olevan tarkat määräykset, niin laissa kuin eettisissäkin säännöissä.

  Toivottavasti johdonvetoni on oikea, vaikka tekstistä huokuu henkeä, kuin että kyseessä olisi laboratoriomainen geenien käsittely (lainaus: ”Jalostetut lehmät ovat kuin koneet, ne toimivat samalla tavalla ja ovat saman näköisiä”). Tästä johtui ensi-mielikuvani kloonatusta lehmästä.

  Kevät-Terveisin!  Tapani

Jätä kommentti

css.php