PERJANTAI-ILTANA, UUTISISSA KUULEMAANI…

  Viikon viimeisessä suomalaisessa uutislähetyksessä, perjantaina (15.2.), silloin kun asteroidi ei vielä ollut sivuuttanut maapalloamme, kerrottiin Talvivaaran katastrofi-tilanteesta.

  Kovin sanoin kritisoitiin kaivosyhtiön ja valvonta-viranomaisten toimintaa. Nyt odotamme vain mielenkiinnolla jatkoa, siis n.s. ”lainmukaisia toimenpiteitä”! Raskas rikos vaatii raskaat tuomiot… eikös se näin mene?

  Täällä Ruotsissa on nyt hallitus-puolueiden välillä ”huutokauppaa” siitä, mikä puolue haluaa kirjallisten todistusten antamisen alkavan koulun-käynnin aikaisimmassa vaiheessa. Pieni viittaus myös Suomen kouluun… 

  Näistä asioista täällä uutisissa viime perjantaina. ja vähän muutakin ”smått och gott”!

   Tapsa

3 kommenttia artikkeliin “PERJANTAI-ILTANA, UUTISISSA KUULEMAANI…”
 1. 2Hyvä, että lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund viimein voi ottaa valiokuntakäsittelyyn sotasyyllisyystuomioiden purkamisen, yli sadan valiokuntajäsenen kannatettua asian esille ottamista. Asia on maannut puheenjohtaja Holmlundin pöydällä jo yli vuoden. Tuomiot annettiin jo 65 vuotta sitten oikeusjärjestyksellemme vieraan taannehtivan rikoslain perusteella..Tuore avioeroisä, vihreä ympäristöministeri Ville Niinistö kanteli homoavioliittolakiesityksen viipymisestä puhemiesneuvostolle, mutta lakiesityksen kaaduttua liian pieneen kannatukseen, 67 ääntä, Holmlund sai synninpäästön. Itse puhemies Eero Heinäluoma tuli asiassa julkisuuteen puhemiesneuvoston päätöstä kommentoimaan.. Kun Suomi täyttää v. 2017 sata vuotta, sotasyyllisyystuomioiden purkuasia lienee käsitelty ja siirretty juhlavuoden kunniaksi eduskunnan ratkaistavaksi. Samoin lienee torin kulmaan saatu muistolaatta pohjoisesta tulleiden marskin joukkojen ja Rudiger van de Goltzin Itämeren divisioonan kohtaamisesta Hämeenlinnan torilla 27.4.2018. Sen seurauksena 50 000 venäläistä sotilasta ajettiin maasta. Taidettiin Laitikkalassakin sotia rajusti ja vanha rautatieasema tuhoutua punaisten poistuttua kaupungista kohti itää. Asiasta uutisoi näyttävästi aikanaan maanpuolustuslehti Hakkapeliitta vuoden 1928 juhlanumerossaan.

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mitä? Vieläkö on voimassa pakon saneleman lain voimalla annettuja sotatuomioita? En olis uskonut, että enään…
  Nyt olisi virallisen anteeksipyynnön aika, jos vielä joitakin sen ajan tuomittuja elossa on! Muussa tapauksessa olisi se ainakin hyvä ”ele” heidän jälkisukulaisiaan kohtaan. Tuollaiset asiat jättivät sukupolven pituisen trauman monelle suomalaiselle.
  Varmaan on ottanut koville myös meidän urheilulllisen ylpeytemme romahtaminen taannoisten doping-paljastusten johdosta. Näin nimittäin täällä Ruotsin televisiossakin melkein parituntisen, Suomessa tehdyn, elokuvan suomalaisten hiihtäjien kunnianhimosta, ja mihin kaikkiin testeihin heidät painostettiin, ja mitä riskejä he itsekin olivat valmiita ottamaan, pysyäkseen huipulla.
  En nyt usko, että suomalaiset olivat sen pahempia kuin muutkaan, mutta siellä kärkipäässä kuitenkin. Merkkinä siitä kansainvälinen yhteistyö m.m. venäläisten kanssa…
  http://www.svtplay.se/video/1036663/nar-hjaltarna-ljuger
  En tiedä, onko tämä nähtävissä netin kautta siellä Suomessa, mutta varmaan se on näytetty televisiossa… ainakin jälkikäteen myös YLE-areenassa!
  Järkyttävää katseltavaa! Vieläköhän se vaikuttaa tämänkin päivän, melkein olemattomiin, suomalaismenestyksiin kansainvälisillä areenoilla. Itsetunto on saanut pahan kolauksen. Siitäkö ei enään nousta? Tapani

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  P. S.
  Onhan se kuitenkin mukava levätä näillä vanhoilla laakereilla!
  Itselläni alkavat muistot viisikymmentä-luvulta. Silloin aina, korva radiossa, kuuntelin kilpailuja, ja kirjoittelin ylös tuloksia, ja jopa väliaikojakin.
  http://yle.fi/urheilu/havuja_perkele_kirottu_sadasosasekunti_ja_muut_suomalaiset_mm-hiihtomitalit_-_nain_suomi_on_juhlinut/6500767
  Se oli aikaa, urheilullisessa mielessä, kun metsurihommat riittivät tarvittavan kunnon hankkimiseen kansainvälisiäkin kilpailuja varten. Tämähän se oli Veikko Hakulisenkin resepti…
  Ei vielä tarvittu EPO-hormooneja!
  D.S.

Jätä kommentti

css.php