ENÄÄN HARPPAUS KESÄÄN

  Hitaasti, hyvin hitaasti, ollaan kesään päin menossa. On sitä yskien ja köhien jo kovasti odotettukin. Enään on jäljellä eroonpääseminen tästä iänikuisesta influenssasta ja talven väsymyksestä.

  Muuttolinnut ovat palanneet suurin joukoin. Västäräkit, kirjosiepot ja leppälinnut tepastelevat jo pihapiirissäni. Nyt puuttuvat vain pääskyset ja käen kukunnat.

    

 

  Kesä ”tuoksuu” jo ympäristössäkin. Asun nimittäin maaseudun rauhassa. Täällä on useita maanviljelys-tiloja, joista yksi on lähin naapurini.

  Traktori-rally on täydessä vauhdissa. Nykyjäänhän lehmänlantaa ei ajeta pelloille sellaisenaan, vaan se on ”vispattu” velliksi yhdessä kusen kanssa… siitä tämä ihmeellinen kesän tuoksu…

  Jääkiekon suomenmestaruus-sarja päättyi porilaisten juhlintaan. Ei ollut Tapparasta Hämeen kunnian puolustajaksi. HPK:sta puhumattakaan.

  Ei hätiä mitiä. Muistaakseni toukokuun kolmantena alkavat MM-kisailut samassa lajissa. Täällä TV4 antaa turnauksen meille vapaasti katsottavaksi. Tuntuu ihmeelliseltä katsella talviurheilua kesän kynnyksellä, mutta siihen alkaa jo tottua. Jalkapalloakin on jo alettu potkimaan lumisilla kentillä. ”Ur led är tiden”, niinkuin sanottaisiin ruotsalaisittain.

  TV-evenemang´ia näin kesän alkajaisiksi on vielä luvassa Eurovision laulukilpailun muodossa. Täällä esinäytellään eri maiden kilpailu-ehdotuksia. Kirjoitin aikoinaan, että Suomea edustava kappale ei mitenkään erikoisen ansiokas. Hukkuu siihen tavanomaisten, saman-tyyppisten, biisien paljouteen.

  Nyt olis kyllä kiva, että olisi aikaa nauttia enemmän tästä luonnon kauneudesta, mutta ”plantaasin” omistajalla on kevät ja kesä sitä kiireisintä aikaa. Oi, kun olis varaa palkata joku puutarhuri hoitamaan nämä käytännön työt, jotta saisi itse ”vapaa-herrana” käyskennellä.

  Suomeen tulo siirtyy vasta heinäkuun puolelle. Tänä vuonna on tarkoitus tulla kolmen henkilön voimalla (tavallisestihan olen yksin matkalla). Tytär lähtee poikakaverinsa kanssa mukaan tapaamaan suomen-sukulaisiaan. Onhan se jo aikakin. Viimeksi hän kävi Suomessa joskus 70-luvun loppupuolella.

  Täytyy vaan varoittaa ”pakkoruotsi-vaarasta”, koska tyttären suomen-kielen taito ei riitä puhumiseen. Ymmärtää kuitenkin suomea joten kuten.

  Kyllähän siellä jokunen päivä mukavasti menee, kierrellessä Hämeenlinnan ja Iittalan kolkat. Itse ehkä jään hieman pidemmäksi aikaa, vaeltelemaan pyhiinvaellus-paikoilleni ja kokemaan nostalgia-polkujani. Tervehditään jos nähdään…  Tapsa

6 kommenttia artikkeliin “ENÄÄN HARPPAUS KESÄÄN”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ei ainoastaan allekirjoittaneella kevättä rinnassa! Ei ainakaan uutisoinnista päätellen.
  Venäläisillä taitaa lyödä pahasti yli tämä kevään huumaava tunnelma. Ovat panneet pommikoneen ja hävittäjiä ilmaan, ja röyhkeästi harjoittelevat hyökkäystä aivan Ruotsin aluerajan lähettyvillä. Ensimmäinen ”insidentti” tapahtui jo pääsiäisen aikoihin, mutta siitä ei tavallinen kansa saanut heti minkäänlaista tietoa. Ehkä hyvä niin… yksikään Ruotsin Jas-Gripen (jakt, attack, spaning) koneista ei noussut ilmaan näyttämään olemassa-olostaan. Yksi Nato-kone oli noussut tarkkailemaan Baltiassa olevasta tukikohdastaan.
  Nyt on lisäksi käynyt ilmi, että Ruotsin koneet ovat ”valmiustilassa” ainoastaan päiväsaikaan.
  Uutisissa kerrottiin muutenkin alasajetusta maan-puolustuskyvystä, ja vertailtiin sitä Suomen vastaavaan. Sai käsityksen, että Suomessa otetaan maanpuolustus paljon vakavammin. Suomi pystyy sotatilanteessa mobilisoimaan moninkertaisesti suuremman määrän sotilaita kuin Ruotsi.
  Nyt täällä sanotaan, jo melkein vitsinä, sota-aikainen sanonta ”Vår beredskap är god”…
  Muistan työpaikka-keskustelusta (Hämeen Sähkön aikaan), kuulleeni eräältä valveutuneelta työkaverilta, että Ruotsilla oli maailman huippuluokkaa olevat ilmavoimat. Se oli silloin, mutta nyt…
  Muita kevättunnelmia täältä: Nyt on kuultu ensimmäiseet huutorukoukset minareetistakin. Musliimit ovat haltioissaan…
  Ja Suomessa sitten… Hämeenlinnassa. Olen blogikirjoituksissa huomannut monen, enempi asioista selvillä olevienkin kuin minä, kallistuvan tukemaan Hämeen Kaaren säilyttämistä.
  Kirjoitin siitä itse aikaisemmassa vaiheessa. Minun argumenttini ei toki koskenut niinkään ekonomisia aspekteja, vaan että rakennus on komea, ja sopii hyvin pienempimittaisten urheilu- tai juhla-tapahtumien järjestämiseen.
  Parempi säästökohde olisi ehkä Ahveniston maauimalan kunnostuksen skippaaminen…
  Keep Swing´in! Tapani

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjesta! Hyvää Valpuria!
  Tämän illan (30.4.) uutisissa pohdittiin Ruotsin puolustusvoimien kykyä suojella maata mahdollisen hyökkäyksen sattuessa.
  http://www.svtplay.se/video/1168859/30-4-17-45
  Paljon ajattelemisen aihetta Suomenkin puolustus-stradegeille…
  Yrittävätkö ryssät hätyyttää Ruotsia NATO:n siipien suojaan?
  Kaikille blogi-ystäville, oikein mukavaa vappu-juhlaa, siman ja vappuviuhkojen myötävaikutuksella.
  Itselläni on puutetta noista molemmista. Ei huvita myöskään lähteä palelemaan vappu-kokon ääreen. Täällä Ruotsissa kun on sellainen tapa, että kokko (=maj-brasa) poltetaan vapunaaton iltana. Juhannuskokkoja en, vielä tähän ikään, ole täällä nähnyt!
  http://www.youtube.com/watch?v=S0jLlUAXSA0 (= sorminäppäryyttä: kuinkahan moni tämän päivän pop-rumpaleista hallitsee tekniikan?)
  Tapani

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ainoastaan yksi NHL-pelaaja Suomen MM-joukkueen vahvistukseksi!? Eikö useammalta oltu kysytty, vai eivätkö NHL-starat vaivaudu puolustamaan Suomen jääkiekkomainetta.
  Ruotsin joukkueessa pelaa, viimeisten tietojen mukaan 6 NHL-pelaajaa…
  Kuuluuhan Suomen joukkueeseen useita pelaajia Venäjän liigasta, mutta suurimmalle osalle on tämä ensimmäinen tapaaminen kansainvälisen kiekko-osaamisen kanssa.
  Kuinka suuret mahdollisuudet hyvään menestykseen Suomen joukkueella on, sitä on hyvin vaikea arvioida. Itse olen pessimistinen, mutta joukkueen edustajien mielestä ei mitään aihetta huoleen:
  http://www.svtplay.se/video/1191953/2-5-17-45
  ( Katso illan (2.5.) uutisista… minuutti-lukemasta 8.) Suomalaisia ajatuksia turnauksen lähtökohdista, ja mahdollisuuksista.
  Totesin juuri, että näen halutessani kaikki Globen´issa pelattavat ottelut. TV4: ssa kaksi matsia päivittäin.
  Helsingissä pelattavien otteluiden näkyvyydestä tänne Ruotsiin, ei ole mitään tietoa. En edes tiedä, mikä kanava on ostanut lähetysoikeudet? Mahtaako olla jokin maksullinen TV-kanava… Urho-TV, t.m.s.
  Ehkä sentään YLE-puhe lähettää suorana netin kautta.
  Silvon Poika

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Yhtä surkeeta, kuin edelliselläkin kerralla, on YLE:n tarjonta kevään jääkiekkomestaruus-kisoista! Ovat siellä huomioineet ainakin, että k.o. turnaus on käsillä.
  Tämän illan anti kuitattiin, YLE-puheen taajuudella, muutaman minuutin mittaisella ”Jääkiekon MM-kisojen ennakko-tunnelmia”…
  Eikös männä-vuosina ollut puhetta, että tämän tyyppiset, suurta kiinnostusta herättävät, turnaukset tulisi olla kaikkien nähtävissä? Ei ainoastaan kommersialististen TV-kanavien kautta…
  Sitäkään ei Arhinmäki ole saanut aikaiseksi… mikä on miehiään?
  Tapsa

 5. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Moro Tapsa
  Eijjoo ennee kiinnostusta noihi lätkähommii mut kuitennii sivust kuultu ett meil jollaillai mänöö.
  Ookko muute muistanu syärä sipulii ja varsinnii valkosipulii. Mullei oo muistis muutaku aasialaine sillo josku 70-luvull.
  Mää en muute Arhimmäjest tykkä,se jakka rahhaa iha vasemmal käel.
  Olismuute ihakiva tääll meikämaas nähhä jos vaa soppii.
  Koitasny parantuu.
  Arska Jii

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Arska, viisaista neuvoista! Hissun-kissun alan piristyä näistä influenssa-oireista. C-vitamiinikuurista huolimatta on tätä kestänyt ainakin kaksi viikkoa. Mutta vielä tästä toipuu…
  Kesän-tulokin sai vauhtia oikein kunnolla. Haarapääskytkin jo ilmassa leikkiä lyö (leivosten lisäksi). Koivut hiirenkorvalla… j.n.e.
  Perunamaalla ahkeroin tänään (tiistai 7.5.) Puolet on jo maassa. Huomenna taidan istuttaa viimeiset ”Nicola”-potaatit. Oikein maukas sortti. Siemenperunat toin aikoinaan Suomesta, vaikka onhan se tuttu laji täälläkin.
  Tottakai me mennään tarkastamaan Kalvolan kirkon sakastin kunto armon-vuonna 2013. Tai jotain muuta… nähdään kuitenkin. Bara viljan finns…
  Lähetän Sulle mailissa puhelin-numeron, jotta yhteen tullaan. Heinäkuun toisella puoliskolla olis tarkoitus olla siellä ”maisemissa”…
  Vi hörs! Tapsa

Jätä kommentti

css.php