SIVUSTASEURAAJAN AJATUKSIA

  Ilahduttavaa havaita blogitaivaan vialisoituminen, pelaaja-ryhmän löytäessä jälleen vedonlyönnin arvoista aihetta. Kyseessä siis tulevan kaupungin-johtajan valinta…

  Yritin itsekin seurata kolmen ehdokkaan esittäytymistä yleisön edessä Raatihuoneella 27.5.

  Kiinnostus suoraan lähetykseen taisi olla suuri, koska laaja-kaistan kapasiteetti ei tahtonut oikein riittää, vaan lähetyksessä oli useita katkoksia ja ”bufrauksia”.

  Jonkinlaisen mielikuvan sain kuitenkin ehdokkaiden ulkonaisesta esiintymisestä. Toivottavasti esikarsinnan tehneet ovat valinnoissaan huomioineet muut ominaisuudet, kuten kokemuksen, oppitaustan, kielitaidon y.m.s.

  Pelkän ulkonaisen esiintymisen pohjalta sain käsityksen, että Päivi Laajala olisi loistava ja näyttävä henkilö kaupungin johtoon.

  Timo Kenakkala vaikutti hyvin korrektilta hänkin, mutta oli enemmän virkamies-tyylinen esiintymisessään. Se ehkä kiehtoo paljolti valtapuolueiden miesmäisiä edustajia (Kiemunki/Vekka) -”oss grabbar emellan”-

  Toisaalla on kirjoitettu, että äänestys suoritettaisiin salattuna. Mutta… jos Kenakkala tulee valituksi, on aika helppo päätellä hänen saamastaan äänimäärästä, kuinka ontolta kaikui puhe, että kaikki äänestäisivät oman mielipiteensä mukaan. Taas yksi testi siitä, kuinka puoluepiiska mahdollisesti viuhuu.

  Vai onko valituksi tulleen saama äänimääräkin salaisuus?

  Ei kai nyt sentään?! 

  Terv!  Tapani

41 kommenttia artikkeliin “SIVUSTASEURAAJAN AJATUKSIA”
 1. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Tapsa!

  Mikäli valtuutetut toimivat viisaasti, he valitsevat kärkikandidaateista parhaan johtajan kaupunginjohtajaksi. Konsernista löytyy asiaosaajia joka lähtöön. Tosin liiketoimintaosaaminen on aika ohut. Jos johtajuuden lisäksi kuitenkin tähän halutaan nyt vahvistusta, Timo Kenakkalalla lienevät vahvimmat meriitit, jopa kansainvälisistä ympyröistä.

  Valtuutettujen kannattaa miettiä tarkkaan ennen vaalia, mitä tärkeitä ominaisuuksia superjohtajuuteen kuuluu. Julkisessa keskustelussa on esitetty paljon mielipiteitä tämän asian vierestä. Eliitti ei ole osannut riittävästi ohjata keskustelua oikealle raiteelle.

  Suljetussa lippuäänestyksessä valtuutettu kirjoittaa jaetulle paperille sen henkilön nimen, jota hän kannattaa. Ei ole kiellettyä, että valtuutettu näyttää esimerkiksi vieruskaverille ehdokkaansa nimen. Äänestysliput jätetään aakkosjärjestyksessä johonkin kulhoon. Sitten ääntenlaskijat ynnäävät kunkin äänet. Lopuksi puheenjohtaja julistaa tuloksen. Tällöin tiedetään kuinka paljon kukin on saanut ääniä.

  Jos vaali ei ratkea ensimmäisellä kierroksella, finaalissa ovat vastakkain kaksi eniten ääniä saanutta ehdokasta.

  Vaaliliput säilytetään ja ne ovat julkisia. Lippuja voi kuka tahansa käydä katsomassa kaupungintalossa. Lipuista ei ilmene, ketä kukin on kannattanut.

 2. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Ehtoota Tapsa ja Leksa
  Muistaakseni aik olen jo ehdottanut ”kolmen koon kompressia”.
  -Karisma
  -Koulutus
  -Kokemus
  Näillä avuilla varustettuna olisi mieleiseni kaupunginjohtaja
  Aarno Jii

 3. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Aarno Jii!

  Jos vain luettelemasi ominaisuudet olisivat Hämeenlinnan superjohtajan valintaperusteita, antaisin seuraavat painoarvot:
  – karisma 70 %
  – kokemus 20 %
  – koulutus 10 %.

  Mietipä Aarno nokkaasi pitemmälle, mikä Suomessa on kaupunginjohtajan rooli ja millaisilla ominaisuksilla virassa on tänään hyvät mahdollisuudet menestyä täällä.

  Joku tyyppi tekee Kannuksessa hyvää tulosta, mutta Hämeenlinnassa ja Forssassa huonoa.

 4. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Huomenta Leksa
  En ollenkaan alekirjoita prosenttilukujasi.
  Aarno Jii

 5. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Iltaa Aarno Jii!

  Minä olen lähes totaalisesti eri mieltä kolmeen koon opistasi. Kovin on heppoista, jos kaupunginjohtaja valitaan pelkästään mainitsemiesi kriteerien perusteella. Et myöskään suostunut kertomaan, mikä painoarvo kullakin kriteerillä on. Parhaan johtajan etsiminen vaatii toisenlaisen lähestystavan.

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteista! Niitä lukiessani saan yhä voimistuvan tunteen, että sosialidemokraatti Kenakkala tulee valituksi kaupunginjohtajan virkaan.
  Kaikki puhe suljetusta äänestyksestä taitaa olla vain hämäystä. Hämeenlinnan asukkaille yritetään ”töpöttää”, että valtuutetuilla olisi vapaat kädet äänestää omasta mielestään parhainta ehdokasta.
  Kun Kenakkala tulee valituksi, on hänen saamansa äänimäärä suoraan verrannollinen valtuuston puolueiden keskinäisiin voimasuhteisiin. En usko, että käsitykseni on aivan epärealistinen… vai mitä?
  Jos näin käy, ja kaupunginjohtaja valitaan jäsenkirjan perusteella, on se mielestäni irvokasta poliittisen vallan väärinkäyttöä. Ei se pitäisi niin mennä… ainakaan enään. Elämme vuotta 2013.
  Peliä osataan pelata täällä Ruotsissakin. Tulkaa nyt, hyvät suomalaiset, ja pitäkää huolta näistä ruotslaisista, ja neuvokaa täkäläisiä kansanedustajia saamaan ruotsalainen opintosysteemi kuntoon! Koulutusministeri tuntuu hapuilevan ”hämärän rajamailla”, ja tulokset vaan huononevat jatkuvasti.
  Myöskin maanpuolustuksessa tarvittaisiin suomalaisia neuvoja. Ensin ei ollut mitään hätää… ei minkäänlaista uhkaa mistään päin Ruotsin suvereenisuudelle. Keskittäydytään vain kansainväliseen sotilas-yhteistyöhön.
  Nyt, yks-kaks, on Venäjän aseellinen rustautuminen alkanut ”huolestuttaa”. Ajatuksia on herännyt oman maan puolustamisen tärkeydestä. Ja vasta sen jälkeen, jos resursseja ja voimia riittää, vasta sitten keskittäydyttäisiin kansainvälisiin operaatioihin.
  Olin kuulevinani lausuntoja m.m. sotilaallisen yhteistyön tärkeydestä lähinaapureiden kanssa…
  Mutta, ettei tässä nyt tunnettaisi itseämme ”maailman parhaiksi”, niin osataan sitä meilläkin:
  http://yle.fi/uutiset/pietikainen_suomi_tuhoaa_omilla_tulkinnoillaan_kansalaisjarjestojen_toiminnan/6671869

  Lämmintä kesän jatkoa! Tapsa

  P.S. Leo, jos mainitsemasi karisma vastaisi 70%:n painoarvoa, pitäisi minun mielestäni ”kyläpäällikön” paikan kuulua Laajalalle! Siitä voi kuitenkin olla eri käsitys sos/kok-leireissä. D.S.

 7. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Luetun ymmärtäminen on jalo taito. Koska en hyväksynyt Aarnon kolmen koon oppia, yllä olevasta heitostani on väärin vetää johtopäätöksiä. Kuten totesin, parhaan johtajan etsiminen vaatii toisenlaisen lähestysmistavan. Superjohtajaa ei löydetä tarkastelemalla ja vertaamalla vain karismaa, koulutusta ja kokemusta. Tarvitaan paljon kriteerejä ja niille erilaisia painoarvoja.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tämän tason, ja aihepiirin, kirjoitusten lukemisessa ja ymmärtämisessä ei minulla ole minkäänlaisia vaikeuksia. Taloudellisissa taulukoissa ja laskenta-analyyseissa en yleensä jaksa pysyä mukana!
  Toki on karisma ja oikea ulospäin suuntautuminen tärkeitä ominaisuuksia kaupunginjohtaja-kisassa. Erikoisesti, jos yritetään toimia positiivisessa ja avoimessa hengessä naapurikuntia kohtaan (Isosuon luulen jo aikaisemmin pilanneen neuvottelu-ilmapiirin esim. Hattulan kanssa).
  Täydellistä ”yli-ihmistä” ei kaupungin-johtajan tehtävään mistään löydy.
  Jos menee poliittiseksi valinnaksi… niin hyvästit saa jättää ehkä useallekin tärkeälle kriteerille.
  Ruotsilla kansallispäivä tänään. Ehkä paras pitää televisio kiinni tänä iltana, koska en voi ymmärtää täkäläisen kuningasperheen palvontaa… eletäänhän nyt 2000-lukua.
  Kolme viikkoa ennen nuoremman prinsessan häita, mainostaa SVT jokailtaisin, pitkin, mainoksin, miltä kanavalta tuo spektaakkeli on nähtävissä. Joskus tuntee itsensä NIIN suomalaiseksi…
  Madeleine, joka niin törppöili liikenteessä, ajaessaan joukkoliikenteelle tarkoitetulla kaistalla. Poliisin pysäytettyä, hän osoitti moraalisen tasonsa viitatessaan kuningasperheen immuniteettiin!!!
  Suomen uuutisista vielä lopuksi:
  http://yle.fi/uutiset/euroopan_suurin_ampiainen_palasi_suomeen/6674605
  Kenenkään ei tarvitse olla peloissaan kyseisen ötökän nähdessään. Se on kaikkein rauhallisin ampiaislaji, mitä ajatella saattaa. Touhuaa vai omiaan… vaikka vieressä istuisit. Omaa kokemusta on. Autan pääsemään ulos, jos sattuisi sisätiloihin eksymään.
  Matalaääninen pörinä ehkä saattaa tuntua pelottavalta…
  Tapsa

 9. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kuningasperheen priviligeerioista vielä:
  http://yle.fi/uutiset/prinsessa_madeleinen_autoilusta_syntyi_sekava_soppa/6675707
  Minkälaista oikeudentajua tämä osoittaa?
  Tapsa

 10. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Ei pidä olla naiivi!

  Kaupunginjohtaja pestataan mitat täyttävistä ehdokkaista. Vaalin suorittavat poliitikot. Olisi poikkeuksellista, jos loppukahinoissa polittisella harkinnalla ei olisi mitään roolia. Suomessa kaupunginjohtajalla on poikkeuksellinen asema kunnan johtamisessa, kun asiaa verrataan eri maiden järjestelmiiin. Käytännön työssä hän käyttää myös poliittista valtaa ja harkintaa. Siksi valittavan henkilön arvoillakin pitää olla painoarvoa.

  Pro Hämeenlinna on ryhmittynyt piukasti keputaustaisen henkilön taakse. Tuskin kaikki prolaiset pitävät häntä parhaana johtajana. Demareilla ja kokoomuksella on vastaavasti kummallakin oma ehdokas.

  Maanantaina valtuusto tekee poliittisen ratkaisun valitessaan kaupunginjohtajan kolmen hyvän kärkiehdokkaan joukosta. Valintaprosessi on ollut tähän asti demokraattinen ja avoin. Tästä kiitokset mm. Sari Rautiolle ja Iisakki Kiemungille!

 11. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Leo! aivan totta, mitä kirjoitat. Naiivi ei pidä olla. Kirjoitinhan jo edellä, että Kenakkala tulee valituksi, koska kaksi suurinta puoluetta asettuvat hänen kannalleen.
  Olis vaan kiva tietää… mahtaako kenelläkään olla kärsivällisyyttä kertoa ”sivusta seuraavalle”, mikä tässä vaalissa on tämän salaisen äänestyksen tarkoituksena, ja mitä sillä ajetaan takaa? Mitä hyötyä siitä on?
  Tapsa

 12. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Salaisen lippuäänestyksen tarkoitusta on selvitetty ansiokkaasti mm. kuntalain (ja aikaisemman kunnallislain) kommentaareissa. Tapsa, löydät niistä useita vastauksia kysymyksiisi. Vuosikymmenten aikana myös monissa lainvalmisteluasiakirjoissa asiaa on selvitetty perusteellisesti.

  Kuntalain 60 §:n mukaan vaadittaessa enemmistövaali on toimitettava suljetuin lipuin. Todennäköisesti yhdenkään valtuutetun ei edes tarvitse sitä vaatia, vaan puheenjohtaja (Sari) määrännee kaupunginjohtajan vaalin toimitettavaksi suljetuin lipuin. Tämä on yleinen käytäntö, kun valittavasta henkilöstä ei ole saavutettu yksimielisyyttä neuvotteluissa. Kysymys on siis jokaisen valtuutetun subjektiivisesta oikeudesta.

  Mitä hyötyä siitä on? Kysymykseesi saat poliitikoilta monenlaisia vastauksia. Niistä on osa rehellisiä ja osa vähemmän rehellisiä. Tässä yhteydessä en lähde spekuloimaan asiaa enemmän.

 13. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Ehtoota Te
  Taitaa tosiaan käydä niin että tehdään poliittinen ratkaisu..valitettavasti
  Arska

 14. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mukavaa lauantaita kaikille!
  Parin päivän päästä se sitten nähdään, kuinka poliittinen valta-akseli harjoittaa intiimin poliittista yhteis-päättämistä.
  Leo! Eihän minun näin vanhoilla päivilläni kannata edes yrittää syventyä kunnallislakien säännöksiin. Riittää kun minulle yksinkertaisesti selitetään ydinasiat. Olet virkaurassasi toiminut kunnallispoliitiikan alalla, ja näiden lakien alaisena, joten nämä asiat Sinä osaat. Sitä en yritäkkään kyseenalaistaa.
  Keskittäydyn vaan tähän suljettuun äänestykseen. Varmaan monissa äänestyksissä ihan tarpeellinen ja hyvä asia. Sen soveltamisen järkeyttä kaupunginjohtajan valinta-vaaliin en kuitenkaan saa päähäni.
  Koska kaikesta päätellen on tulossa poliittinen valinta, jossa tärkeintä on ehdokkaan jäsenkirja, kuin hänen sopivuutensa k.o. toimeen, tuntuu tämä äänestyksen salaisuus enemmänkin kuin ”spel för galleriet” (kuten täälläpäin tavataan sanoa).
  JOS kaikki valtuutetut saisivat käyttää mahdollisuuta äänestää oman harkintansa mukaan, silloin se olisi aivan toinen juttu. Päivi saattaisi hyvinkin vetää pisimmän korren. Minulla on mielikuva, että hän olisi enemmän itsenäinen, ja vähemmän painostettavissa poliitikkojen taholta. Kenakkalan luulisin olevan huomattavasti alttimpi olemaan juuri ”demareiden kaupunginjohtaja”!
  Presidentin tapaan, pitäisi myös valituksi tulleen kaupunginjohtajan jättää puoluepolitiikka takseen.
  Arska! Itkeäkö vai nauraa maanantai-iltana?
  Terveisin! Silvon poika

 15. avatar Tapani Silvo sanoo:

  No niin! Nyt on tämä ”salaäänestys”-farssi takanapäin!
  Aiheellista taas esittää tämä vanha kysymykseni: Mihin sitä salaisuutta tarvittiin?
  Sujuihan siellä kokoomuksen ja demareiden yhteistyö niin saumattomana kuin odotella saattoi. Jo keskustelun alussa tuli selväksi sossujen taktiikka, Iisakin ilmoittaessa demareiden (ei siis vai hänen henkilökohtaiseksi) suosikiksi Kenakkalan.
  Yritettiin hieman heittää sumuverhoa tavallisen kansan silmille, antaen mielikuvaa, että jokainen äänestäisi oman arvionsa mukaan.
  Kokomustat tarvitsivat ennen äänestystä kymmenen minuutin neuvottelutauon (joka sittemmin venyi kahteenkymmeneen minuuttiin), vain sopiakseen taktiikasta äänestää demareiden ehdokasta jo ensimmäisellä äänestys-kierroksella, välttääkseen epävarman jatkokehityksen.
  Ryhmäkuria sen jaloimmassa muodossaan… puoluepiiska on viuhunut!
  ”Selvinnäkijä” Silvo

 16. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Ketkä Päivi Laajalaa äänestäneet 25 valtuutettua mahtavat olla? Se jää ikuiseksi salaisuudeksi. Virkavaali oli kerrankin järjestelyiltään kaikin puolin salainen. Jos jotkut 59 päätöksentekijästä alistuivat ryhmäkuriin, tämä on heidän asia. Äänestäjillä on oikeus vaihtaa tällaiset poliitikot seuraavissa kuntavaaleissa.

 17. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Niin… niin! Kaikki olivat hyviä, mutta Kenakkalalla oli oikean värinen jäsenkirja.
  http://yle.fi/uutiset/timo_kenakkala_hameenlinnan_uudeksi_kaupunginjohtajaksi/6681435
  Eivät taida minun ajatukseni oikein mennä perille?
  Salainen äänestys, jonka lopputulos oli jo sovittu etukäteen…
  Fi-fan, minusta ei olisi poliitikoksi. Tommosta peliä en ymmärrä!
  Tapsa

 18. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Tapani, olet huono häviäjä!

  Kenakkala oli hakijoista paras johtaja. Hänellä on tämän kaupungin ykkösjohtajalle sopivat arvot, sopivammat kuin Laajalalla ja Isosuolla. Arvot ja jäsenkirja ei ole sama asia. Onko Kenakkalalla SDP:n jäsenkirja?

 19. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Poliittinen valinta, mikä poliittinen valinta:
  ”Kenakkala on avoimesti sosialidemokraatti ja Juha Isosuo kokoomuslainen”.
  Sen voi lukea allaolevasta:
  http://www.hameensanomat.fi/paakirjoitukset/235533-johtajavaali-yhden-aanen-varassa
  Lisäksi voi olla niinkin, että hänen urheilullinen meriittinsä viehätti muutamia ääntä-antavia puoluemiehiä.
  Enkä ole mikään häviäjä. Olihan tätä farssia helppo seurata jo pidemmän ajan päältä, joten tiesin mihin se johtaisi.
  Muistin virkistykseksi… kirjoitin jo aikaisemmin, että Kenakkala tulisi valituksi. Ei kuitenkaan näin näkyvällä puoluepelillä, jota etupäässä Kokoomus kunniakkaasti harjoitti. Tämä on muistamisen arvoinen asia!
  Gene

 20. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Huomenta Tapsallekin!

  Ei kannata uskoa läheskään aina, mitä sanomalehdet kirjoittavat. Olet aikaisemmin usein kritisoinut Hämptonin Pravdaa. Mutta nyt häpeämättä vetoat vihollislähteeseen.

  Itse olen vetänyt sellaisen johtopäätöksen, että valinnassa myös henkilön arvoilla oli painoarvoa. Ne vaikuttavat kaupunginjohtajan työssä. Vai väitätkö muuta?

  Nimitellessäsi tätä kaupunginjohtajan valintaa farssiksi olet kunnallishallinnon virkavaaleista ulalla. Suosittelen jatko-opintoja ja vasta sen jälkeen kirjoittelun jatkamista aiheesta.

 21. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Yleisesti tuli debatin aikana esille, että kaikki kolme ehdokasta ansaitsivat suurta arvostusta, ja olisivat sopineet hyvin kaupunginjohtajan virkaan.
  Mitkä ovat ne erinomaiset painoarvot, jotka Sinun mielestäsi, juuri Kenakkala omaa, että hän oli NIIN selvästi kaikkia muita sopivampi?
  Eihän se vaan ole hänen urheilullinen taustansa?
  Kaikkea parasta jatkossa Pro-Hämeenlinnan edustajille! -Työlästä on potkia tutkainta vastaan-, kuten ennenvanhaan tavattiin sanoa. Mikään ei tunnu purevan näiden kahden ”betoniperse”-puolueen kannanottoihin. Tuntuvat olevan jotain jäämistöä från ”det förgångna”.
  Tapsa

 22. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Tapsa, luepa huolella blogissani olevat tekstit. Sieltä löydät perustelut, miksi olin Timo Kenakkalan kannalla. Arvostan voittajatyyppejä. Hän on sellainen. Yhtenä todistuksena on esimerkillinen toiminta joukkueurheilijana ja valmentajana (=johtajana). En viitsi enemmälti kommentoida osittain alatyylistä lausuntoasi.

 23. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Päivää
  Karisma/kokemus/koulutus .Kokemusta ja koulutusta Kenakkalalla riittää. Aika näyttää kuinka paljon sitä karismaa tulee löytymään tulevien aikojen saatossa. Vedän takaisin kommenttini ”poiittinen valinta-valitettavasti”
  Arska

 24. avatar PERTTI HÄMÄLÄINEN sanoo:

  Vielä tämä vänkäily täälläkin jatkui ! Karismasta puheen ollen voi(n) todeta, että karisma jos mikä on jokseenkin täydellisesti synnynnäistä. Ei sitä oikein voi opetella tai oppia. Johtajuuskin on sinänsä aika lailla synnynnäistä, sitä taitoa voi sen sijaan kyllä kehittää ja parantaa kokemuksen myötä, muttei kuitenkaan mihin määrään hyvänsä. Monilla on maailmanhistoriassa ollut paljon karismaa, joillakin sen myötä myös taitoa, osaamista ja johtajuutta. Kaikkein pahimpia esimerkkejä, tunnettuja, ovat ne joilla on ollut paljon karismaa, muttei sitten riittävästi muuta. Ja sillonhan on ollut sitten tunnetusti valtaisaa tuhoa aikaansaannoksena. No, nämä näistä.

 25. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Pertti Hämäläinen nosti esille tärkeitä asioita.

  Johtajuudessa leadership on ominaisuus, joka on lähes kokonaan synnynnäistä. Management on taas sellaista, jota voi oppia ja opetella. Mutta siinäkin on paljon synnynnäistä. Kolmas hyvin tärkeä ominaisuus, johon pitää kiinnittää huomiota ykkösjohtajaa valittaessa, on karisma. Älykäs, hyvin koulutettu henkilö oppii nopeasti asiat. Itse pohdin Hämeenlinnan kaupunginjohtajan valintaa muun muassa tästä vinkkelistä isolla painoarvolla. Ja ratkaisuksi tuli Timo Kenakkala. Hänellä vaikutti omistavan myös tänne erinomaisesti sopivat arvot. Lisäksi kenelläkään muulla ei ollut johtajakokemusta yksityiseltä sektorilta, eikä myöskään kansainvälistä kokemusta.

  Kaupunginvaltuustossa iso osa jäsenistä pohti valintaa kokonaan toiselta pohjalta. Niin myös täällä somessa. Valitettavasti! Silloin ratkaisuksi tuli Päivi Laajala.

 26. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Ehtoota
  En minä ole ikinä väittänyt että karismaa voisi oppia mutta minä en ainakaan tiedä kun en ole Kenakkalaa nähnyt. Henkilön olo pitää kokea.
  Arska

 27. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Moro Arska!

  Olen kaupunginsihteerinä ja toimitusjohtajana ollut lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tilaisuuksissa, joissa olen voinut todeta, ketkä ovat hiirulaisia ja ketkä karismaattisia.

  Kiinnitin aktiiviaika mm. karsisman selvittämiseen huomiota, kun pestasin isoon asiantuntijaorganisaatioon toimialajohtajia ja sivutoimipisteiden johtajia.

  Olen nähnyt Isosuon, Kenakkalan ja Laajalan esiintymisen (elävänä). Kenakkala on selvä ykkönen.

  Tänne somessa kirjoitellaan ja piikitellään henkilökohtaisuuksia (jopa asunnon sijainnin perusteella) pelkältä mutu-pohjalta, mitä sylki suuhun tuo. Monella ei ole edes alkeellista käsitystä, mitä ison organisaation ja erityisesti kunnallisen seutuveturin johtaminen ovat.

 28. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Toivotaan nyt, että kaikkien toiveet toteutuvat, ja Hämeenlinna saa Kenakkalasta odotetunlaisen päällikön.
  Valintahan on nyt tehty, vaikka valintaprosessi toi esille sos/kok-ryhmän likaisen pelin, jossa kaikki keinot tuntuivat olevan sallittuja. On vaikea löytää sanoja, jotka kuvailisivat näiden kahden puolueen nokkamiesten pelleilyä.
  En tiedä, missä maailmoissa he elävät? Rahasta on puute, mutta siitä huolimatta, he ikäänkuin yrittämällä yrittävät löytää uusia rahanreikiä visioihinsa?
  Saas nähdä, koska tulee se päivä jolloin, yhtä lämpimällä sydämellä, rahoja riittää ”sairaiden” koulujen y.m.s. kunnostamista odottavien kiinteistöjen saneerauksiin. ”Tämä on kaikki tiedossa”… Iisakin lausunnoista päätellen. Muistaakseni hän lausui sen useamman kerran viime valtuusto-kokouksen aikana, kun keskustelu sivusi taloudellisia ongelmia.
  Sivusta seuraajana reagoin täälläkin poliittisen vallan väärinkäyttöön. Tällä kertaa on kyse kuningasperheen köyhyydestä. Tämä suuri joukko yhteiskunnan parasiitteja, jolle ei riitä vuosittainen 120:n miljoonan kruunun ”apanage”, vaan senkin päälle vielä halutaan lypsää veronmaksajien lompakoita.
  Puolet tuosta summasta (60 milj.), menee suoraan hoville, jota ei tarvitse kenellekään tilittää.
  Nyt tämä kitupiikki kuninkaaksi, on osoittanut matalan moraalinsa hämuamalla rahoja, joitka eivät hänelle testamentin mukaan kuulu:
  http://www.svtplay.se/video/1284650/13-6-17-45
  Uutisista eilen (13.6.), minuuttilukemalta 2:40.
  Niinkuin ei muka tärkeämpiä rahareikiä löytyisi…
  Silvo

 29. avatar Leo Leppänen sanoo:

  Silvonkin kannattaisi lukaista tämän päiväinen (16.6.) HäSa. Siinä kunnanjohtajana, kunnallisliiton ja kuntaliiton johtotehtävissä, Suomen kylätoiminnan käynnistäjänä ja Hämeenlinna-Seuran ex-puheenjohtaja toiminut Tarmo Palonen käsittelee Timo Kenakkalan valintaa kaupunginjohtajaksi. Palonen lienee taustaltaan keskustalainen. Hänestä valtuusto teki erittäin viisaan valinnan. Monia haastattelutilanteita kokeneena Palonen toteaa, että Kenakkalalla on edellytyksiä korvata korvaamaton Tapani Hellstén. Palonen tuo esille Kenakkalan karisman. Lehdessä on myös lähes kokonainen sivu Kenakkalan vastauksia kaupunkilaisten kysymyksiin. Ne toimitettiin hänelle torstaina ja hän vastasi niihin vuorokaudessa. Vastaukset ovat laadukkaita. Niiden johdosta tuskin monellakaan on huomautettavaa.

 30. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, Leo!
  A, kyllähä mie lukisinkii, mut ko on vaa nähtävissä mainitun aviisin netti-näkymä. Ja pitäs olla tilaajakin (ETU24), jot pystys lukemaa koko lehen.
  Mut kylhä mie sinnuu uskon. Enkä mie eppäile Kenakkalan pätevyyttäkää. Mikä minnu vaa jäi painammaa, ol tuo valintaäänestys-farssi. Erikoisesti juur Kokoomuksen taktikointi!
  Ja kyll Laajalallakin oli avunsa…
  Mukavaa päivää! Tääll saa kuiteskii juosta sissää tämän-tämän, saetta pakkoo!
  Silvo

 31. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Moro Leksa ja te kaikki
  Aikanaan eräässä kunnassa eka kerran johtoryhmän kokoukseen osallistuttuani eräs jäsen totesi että ”taas on yksi lusikka lisää soppaa hämmentämässä”. Ajan mittaan asiat siitä kuitenkin selkiintyi ja tuli (omasta mielsetäni) tehtyä muutama hyväkin ratkaisu. Rahaa kyllä meni mutta taisi ratkaisut kuitenkin monia tyydyttää.
  Taloudellisten ja tuotannollisten tekijöiden perusteella tuli kuitenkin fudut vajaan kuuden vuoden jälkeen.
  Arska

 32. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kirjoitin joskus aikaisemmin Suomen Vasemmistoliiton surkeasta tilasta.
  En ole koskaan pitänyt Arhinmäkeä minään. Istuu vaan, vallanhimon sokaisemana, hallituksessa kokoomukselaista politiikkaa tukemassa.
  Ja auta armias, jos yrität kaivaa esiin vasemmiston historiallisia periaatteita, ja muistella minkä vuoksi puolue aikoinaan perustettiin. Silloin paikkasi on, Arhinmäen mielestä, jossakin muualla kuin Vasemmistoliitossa.
  Havainnollinen näyte tästä tuli esiin eilispäivän (18.6.) aamu-Ajantasassa:
  http://yle.fi/radiosuomi/template/export/areena.jsp?clip=1925280
  Erottamisuhan alla olevan Yrttiahon haastattelu alkaa minuuttilukemalta 6:30.
  Mitä on puolue ilman ideologiaa?
  Hyvän näytteen jokin aika sitten, myös paikallistasolla, antoi Irma Taavela, yllättäessään monet asettumalla tukemaan Hämeenlinnan valtuuston ”valta-akselin” päätöstä uuden urheiluhallin rakentamisesta. Sitä voi kutsua populismiksi.
  Siis… ”mitä isot edellä, sitä pienet perässä”.
  Silvon-Poika

 33. avatar Irma Taavela sanoo:

  Hei Tapani!

  Minusta vetelet nyt vähän asioita liiaksi yhteen, joten höpöhöpö tuohon isot edellä juttuun..

  Taannoinen päätös oli lainantakauksen myöntämisestä urheiluhallille, varsinainen päätöshän hallin rakentamisesta oli tehty jo aiemmin. Päätökseni perustui tuolloin pitkän harkinnan jälkeen ja eri näkökulmien asettamisesta vaakakuppeihin, jossa hallin lainantakauksen tukeminen lopulta painoi enemmän. Kirjoitin perustelut myös Leksan blogiin tuolloin, jos satuit lukemaan. Mikäli olisin halunnut käyttäytyä populistisesti, en olisi takauksen puolesta äänestänyt. Kuuntelin myös muiden mm. Hämeenlinnan Vasemmistoliiton aktiivisia toiminnassa mukana olevia ja ryhmämme äänestyskäyttäytyminen vastasi hyvin sitä kuvaa joka kannattajillamme oli.

  Tästä päästäänkin tapaus Yrttiahoon, jossa on nähdäkseni toimittu liian hätiköidysti. Puoluehallitus käsittelee asiaa uudelleen elokuun lopussa ja uskon, että ratkaisu tulee olemaan kaikkia osapuolia tyydyttävä.

  Terv. Irma

 34. avatar PERTTI HÄMÄLÄINEN sanoo:

  Jokohan olisi aika lopettaa tämäkin jänkääminen !

 35. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Pertille! Voi kun oli lyhyt ja ytimekäs kommentti! Oliskohan vielä muutakin tärkeää asiaa? Tapsa

 36. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Radio Suomen Ajantasa-ohjelma tarjoaa usein hyvin mielenkiintoista kuunneltavaa.
  Tämän iltapäivän (19.6.) haastattelussa pohdittiin Suomen talouden näkymiä vuosia eteenpäin. Valtion velkataakka vaan kasvaa. Näköpiirissä häämöttää jo Suomenkin luottoluokituksen putoaminen kolmen A:n tasosta.
  http://yle.fi/radiosuomi/template/export/areena.jsp?clip=1925456
  Aihetta käsitellään heti ohjelman alussa.
  Tämän nykyisen Kataisen hallituksen harjoittama politiikka on tuhon tiellä. Koko ajan vaan huonompaan ja huonompaan on menossa. Nyt olisi kiva nähdä sen Urpilaisen naama, ja kuulla hänen kertovan, kuinka hyvin asiat todella ovat…
  Tästä kehityksestä ovat vastuussa kaikki hallituksessa istuvat puoueet. Oppositiolta tulleista varoituksista huolimatta, tuntuu sama meno vain jatkuvan.
  Ihme, ettei kukaan hallituksessa istuva osaa avata suutaan, ja sanoa ”nyt riittää”. Mutta kun ei niin ei. Näytetään vaan, että ollaan yhtenäisiä. Kaveria ei jätetä…
  Tapani

 37. avatar Irma Taavela sanoo:

  Iloista Juhannusta Tapani, Radio Suomen kuuntelu sopii siihen myös hyvin!
  -Irma

 38. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Oikein hyvää juhannusta sinnekin päin!
  Toimiihan radion kuunteleminen jonkinlaisena korvikkeena sille, etten itse ole nauttimassa juhannuksen tunnelmista siellä entisillä kotokulmilla.
  Yritän ottaa menetyksen takaisin nauttimalla muutamia päiviä ”kesälomaa” heinäkuun puolen välin jälkeen. Silloin kiertelen kamera kaulassa, ikuistamassa tämän päivän Hämeenlinnaa ja Iittalaa. Ennenkuin katepillarit ovat ovat alkaneet repiä vanhoja muistomerkkejä… Hämeenkaarta till exempel…
  Tapani

 39. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tapsa!

  Voitaiskos sitten heinäkuun puolenvälin jälkeen käydä tutkailemassa mitä ennenmuinoin Pasilan kuuluisat duunarit sai aikaan yhteistä kesäkotia pystyttäessään Sammatin Kaituriin?
  Pidä yhteyttä, niin ei aina tartte ”sivusta seurata”
  tes

 40. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommentista, Erkki! Hyvä, ettet ole unohtanut.
  Kyllä meillä varmaan puheenaiheita riittää, ja se sauna josta kerroit, olisi varmaan kokemuksen arvoinen.
  Kaikki on mahdollista, kun vaan halua riittää. Pannaas tehren kännykkäyhteydet kuntoon!
  Terv! Tapsa

 41. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Katsoin tänä iltana (29.8.) Ruotsin Television suomenkieliset uutiset.
  http://www.svtplay.se/video/1397158/29-8-17-45
  Tuli paha tunne, kun kuulin Suomen huononevasta taloudellisesta tilanteesta.
  Ensi järkytyksen jälkeen tulin kuitenkin järkiini. Eihän kaikkea raportointia ole uskominen.
  Kyseessä oli Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtajan Pasi Holmin ”soolo-lento”. (Alkaa uutisten minuuttilukemalta 3:30). Täyttä hallusinaatiota…
  Ei voi pitää paikkaansa. Siitä on takeena Suomen ”nimivahva” hallitus, ja erikoisesti päteväksi tunnustettu taloudesta vastaava ministeri Urpilainen.
  Näin pätevä johto ei voi jättää historiaan jalanjälkeä hallituksesta, joka ajoi Suomen alas…
  Silvo

Jätä kommentti

css.php