TERVEISET LÄNSINAAPURISTA!

  Nyt on jälleen koettu yksi kesän kohokohdista. Meidän entisten (ja nykyisten) rautatieläisten vuotuinen tapaaminen Motalassa sujui taas yli odotusten.

  http://www.restaurangsjovik.se/default.asp?sida=rakafton

  Seitsemäntoista meitä oli paikalle saapunut. Oli veturinkuljettajaa ja oli konnaria, ei kylläkään yhtään naispuolista kolleegaa. Ei muuten, mutta olisihan heidän läsnäolonsa pystynyt hieman hillitsemään miehistä kielenkäyttöä. Nythän ajatusten vaihto muistutti aika usein ”karjujen saunajuttuja”.

  Minkäänlaista ”työpaikkakiusausta” ei näissä tapaamisissa esiinny. Ei  mobbing:ia, ei edes ”meikäläis-finneäkään” kohtaan. Mahtaakohan olla niin, että kaikki rautatieläiset tuntevat olevansa kuin yhtä ”perhettä”? Poikkeuksia tietysti on. Erkki Strömberg tulee varmasti kertomaan minulle, kun tavataan, minkälaista veljeyttä on suomalaisten rautatieläisten kesken.

  Seuraavasta tapaamisesta täällä, jo sovittiinkin. Erään työkaverin tiluksilla järjestyy taas savikiekkoammunta-päivä 10. elokuuta. Siitä ammunnasta minä nyt viis. Menen sinne vain yhdessäolon vuoksi. Aina siellä mukavaa on ollut, vaikka saakin pitää korvatupot korvilla… paitsi kahviaikana.

  No, se siitä. On asiallistakin asiaa. TV4.en täällä on parinakin iltana raportoinut, kuinka siellä Suomessa jotkut hullut lähettelevät uhkauksia ruotsinkielisille toimisijoille julkkiksille y.m. Siis henkilöille, jotka ovat ilmaisseet jonkinlaista positiiisyyttä ja arvostusta ruotsalaisuutta kohtaan. Ei sunkaan tämä ole mikään lieveilmiö, liittyen perusuomalaisuuteen? Niin pitkälle ei pitäisi mennä! Sen ymmärrän, ja olen niiden kannalla, jotka haluavat kieltää musliimien maahanmuuton. Aivan vieras kulttuuri, ei sovi meidän yhteiskuntaamme.

  Mutta suomen-ruotsalaiset, saamelaiset ja mustalaiset ovat yhtä suomalaisia kuin me muutkin. Saamelaiset taisivat olla Suomessa jo ennen kansainvaellusta, ennen meidän ”Väinämöistämme”.

  Terveisin!  Tapani

  P.S. Käy kateeksi Teidän lämpimät ilmat siellä kotikonnuilla. Olen usein seurannut tilannetta, ja huomannut siellä olevan n. 5 astetta lämpimämpää kuin täällä. D.S.

Kommentti artikkeliin “TERVEISET LÄNSINAAPURISTA!”
  1. avatar Tapani Silvo sanoo:

    Tässä täysipainoinen kertomus, mitä tapahtui vuonna 1957.
    http://personal.inet.fi/koti/pertti.itkonen/kuurila2.htm
    Minä, ja monet muut, olimme silloin kouluiässä.
    Tapsa

Jätä kommentti

css.php