VALOA KOHDEN

  Onhan vuoden mustin ja pisin yö jo sivuutettu, ja Joulu, valon juhla, aivan hetken päästä oveen kolkuttaa (Julen står för dörren).

  Itse aion viettää joulun aivan rauhallisesti. Aattona lähden tyttäreni huusholliin ruokittavaksi. Sitä ennen olen kuitenkin katsonut TV:stä, kun Suomen Turku julistaa joulurauhan. Pergamentti-rullanHyvää Joulua Tapanilta lukijaksi onkin, tänä vuonna, valittu uusi ”viranhaltija”.

  Seuraavan Suomen matkan aion säästää keväisempään ajankohtaan. Pääsiäis-aika tässä ensimmäisenä pälkähtää päähäni…

  Tämän joulukortin välityksellä, kaikille HäSa:n blogien seuraajille, jotka haluavat ottaa tervehdyksen vastaan, oikein rauhallisia joulunpyhiä, ja iloista uuden vuoden vastaanottoa!  Tapani

 

  P.S. Lämpimät Kiitokset Aarnolle, omakuvalla varustetusta joulukortista! Ihan itsensä näköinen… vaikkakin ilman stetsonia. Jouluaikaan sopiva pukin-parta oli kuitenkin mukana.  D.S.

2 kommenttia artikkeliin “VALOA KOHDEN”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  No niin! Nyt ovat joulun kynttilät hiljakseen hiipumassa, ja katseet kääntyvät Uuden Vuoden vastaanottoon.
  Tuleeko siitä tosiaan jo viisi vuotta kuluneeksi, kun Hämeenlinnan torilla palellen odotimme ”suur-Hämeenlinnan” syntymistä? Joo, kyllä se minun laskujeni mukaan näin on!
  Sää oli jäätävän kylmä, mutta sisäistä lämpöä oli sitäkin enemmän. Sen syihin ei tässä sen kummemmin parane syventyä…
  Iisakki oli silloin vielä nuori geimeissä, juhlapuhetta pitäessään, eikä vielä ollut näyttänyt oikeaa minäänsä. Siihen saimme sitten kouriintuntuvasti tutustua myöhemmin…
  Oikeaan joulutunnelmaan oli tänä vuonna vaikea päästä. Pelkästään radion musiikkiannista, ei ollut minkäänlaista apua.
  Radio Hämettä ei missään tapauksessa voi syyttää joulunalus-musiikin valinnoista, koska soittolistat määrätään Helsingistä. Ja näissä listoissa kuvastui se tosiseikka, että nyt on uusi sukupolvi päättämässä.
  Ei mitään pahaa, jos tuotetaan uutta musiikkia, mutta olisi hyvä, jos nämä nykyajan iskelmä-nikkarit jättäisivät vanhat kauniit joululaulut rauhaan. Niistä tehdyt uudet sovitukset ovat usein täysiä fiaskoja, niiden tunnearvoja ajatellen.
  Näiden vanhojen ”kuusijuhla-laulujen” runtelemiseen syyllistyivät m.m. Maria Lund, Antti Tuisku, Juha Tapio, Yölintu, Edu Kettunen, Amadeus, Veeti Kallio ja monet, monet muut.
  Onneksi on meikäläisellä omat arkistot, myös joululauluja ajatellen. Ja netistä löytää toivomiansa kappaleita, Niin YouTube:sta kuin Spotify:stä. Ja jos haluaa tallentaa kuulemansa itselleen, käy sekin hyvin, oman ohjelman kautta.
  Todellinen kohokohta oli televisiossa näkemäni Kari Tapion muistokonsertti. Aattopäivää edeltävänä iltana sain vinkin illan uutisissa:
  http://www.svtplay.se/klipp/1696007/kari-tapion-muistokonsertti-jouluaattona
  Konsertti oli luvassa aattona, heti Turun Joulurauhan julistuksen jälkeen. ”Pakkohan” se oli katsoa!
  Eikä kaduta, todella isänmaallinen tunnelma. Konsertti huipentui lauluun ”Olen Suomalainen”.
  Ja Tukholman konsettitalo oli täpö-täynnään:
  http://www.svtplay.se/video/1695991/del-1
  Mahdollisesti Teillä siellä Suomessa on ollut mahdollisuus nähdä se jo ennenkin, mutta jos ei, niin tämä nettilähetys on nähtävissä myös Suomen puolella.
  Mukavaa vuoden loppua Teille kaikille!
  Tapani

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Nyt on viimein Uuden Vuoden vastaanoottokin takana päin. Kaikille hyvää jatkossakin…!
  Jo toinen uudenvuoden-aatto, jolloin sain olla ihan yksinäni. Täytyy varmaan vuoden päästä keksiä jotain hieman ”räväkämpää”!
  Median välityksellä sain kuitenkin olla mukana kahdessa vuosijuhlassa. Ottaahan Ruotsi vastaan uuden vuoden tunnin verran aikaisemmin, kuin Suomi.
  Seurasin netin kautta uudenvuoden tanssiaisia Helsingissä. Ihan OK!
  Sinne valittu ”houseband” oli ainoa, jota en oikein välittänyt kuunnella. Tämä ”ohhoo… lalalalalaa” hoilotus ei ollut mielestäni mitään.
  Kaihon karavaani esitti myös Maamme-laulun, ja ”läl-läl-lällätti” Sibeliuksen Finlandia-hymnin.
  Mutta jos toi bändi lasketaan pois, niin ihan isänmaallisen juhlallinen tunnelma-hetkihän siitä koitui.
  Ilotulitus tuntui mahtavalta, jopa ruudustakin katsoessa. Ja firework oli hyvin synkronisoitu musiikin eri vaiheisiin!
  Kyllä Helsingin kaupunki-pulut varmaa kiirettä saivat, löytääkseen rauhallisempaa yö-suojaa!
  Täällä Ruotsissa kuuluu joka vuosi alkuillan TV-ohjelmistoon Tämä vanha uuden-vuoden sketsi:
  https://www.youtube.com/watch?v=bM8gEgqTU84
  Uudenvuoden aattoilta huipentuu traditionaalisesti uuden-vuoden vastaanottoon Skansen´illa. Sekin ilotulitukseen päättyen.
  Sen jälkeen ei vielä kannattanut mennä pehkuihin. Kokemuksista viisastuneena katselin vielä yhden vanhan suomalaisen elokuvan (Muhoksen Mimmi). Sen jälkeen olikin paukuttelu jo loppunut, niin että oli mahdollisuus saada unen päästä kiinni.
  Hyvää vuoden jatkoa! Tapani

Jätä kommentti

css.php