SENSUURIA JA VYÖN ALAPUOLELLE LYÖNTEJÄ

Tällä haavaa odottavat varmaan lukemattomat HäSa-blogien lukijat, jännittävää Leo Leppäsen lupaamaa ”Yhteenvetoa vuodesta 2013” jatkoa. Itse olen ainakin ihan hermona. Mitä paljastuksia sieltä mahtaakan löytyä?

Valitettavasti hänen tekstiensä kommentointi on vaikeutunut hänen omiin kriteereihin perustuvan sensuroinnin johdosta. Hän arvioi, koskeeko kommentti tarpeeksi läheltä hänen pohjakirjoitustaan, ja onko kommentti tarpeeksi korkea-luokkainen.

Jos kommentti ei seuraa tarpeeksi näitä osviittoja, voi mahdollisuutena tulla eteen a) koko kommentin poistaminen, tai b) pienemmän rikkeen tapahtuessa, varoitus kirjoittajalle.

Tätä taustaa ajatellen avaan tämän rinnakkaisblogin Leppäsen kirjoituksille.

Tänne voi ihan vapaasti, myös muut, lähettää Leppäsellekin epämieluisia viestejä. Tänne hän ei pääse niitä sorkkimaan tai sensuroimaan. Täältä eivät tiedot myöskään automaattisesti lähde Google Analytics:in bittitaivaalle.

Tiedän kyllä melko varmaan, että hän lukee ne täältäkin, sen verran riippuvaisessa suhteessa hän kaikenlaisiin blogi-kirjoituksiin on. Muuten ei hänellä kyllä ole tänne asiaa.

Paras kuitenkin täälläkin, vältellä suoranaisia, lain vastaisia, herjailuja.

Itse aion jatkaa kritiikkiä niin Leppäsen kuin Notkonkin myrkyn levitystä, erityisesti Perus-suomalaisia kohtaan.

Teen sen mieluummin täältä käsin, kuin että alkaisin toisten, todellisia asioitä käsittelevissä blogeissa, suomimaan näiden nälvijöiden mielipiteitä.

Sen verran kunnioitan esim. Kari Ilkkalan ja Lulu Ranteen asiallisia kirjoituksia.

Tapani Silvo

40 kommenttia artikkeliin “SENSUURIA JA VYÖN ALAPUOLELLE LYÖNTEJÄ”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Oi… eipä sitä kakkos-osaa kovin kauaa tarvinnut odottaakaan. Eipä siinä tavikselle mitään sensaatiomaista ollut. No, olihan siinä Leppäselle kuitenkin terapiaa.
  Nyt ymmärrän myöskin, miksi hän on poistanut vanhat kirjoituksensa. Voihan näin ollen väittää sitä sun tätä, ettei jotakin kirjoittamaansa, koskaan ole kirjoittanutkaan…
  Tapsa

 2. avatar Jallu sanoo:

  Vuodelle 2014

  Kylläpä on sarvet kalisseet täällä viime aikoina tiuhaan. Some toimii varmastikin osaltaan varsinkin miehille jonkinlaisena digi-ajan miekkailutantereena, eikä se kai ole edes niin vaarallista kuin vanhemmassa versiossa..

  Kalistelenpa tässä vielä hiukkasen ja totean että Leppänen on ottanut käyttöön aika kyseenalaiset keinot tuolla omissa blogeissaan. Minusta on aika epäviisasta jakaa jo valmiiksi aika suppea porukka antamalla kirjoituskieltoja ja poistamalla ihmisten kommentteja, milloin mihinkin vedoten. Jos katsoo aina olevansa oikeassa ja herjaa muiden juttuja potaskan eli paskan jakamiseksi, täytyy Leppäsen oivaltaa että toisetkin voivat ottaa kantaa vähän reippaamminkin. Jos ei tällaista siedä, niin ei kannattaisi leikkiin ryhtyä lainkaan.

  Leppänen on kyllä selkeästi kääntänyt takistaan nurjan puolen ja tätä täytyy kyllä hiukan ihmetellä. Voihan olla että uudet tuttavuudet naapurustossa ovat herraan vaikuttaneet – mene tiedä. On aika hupaisaa että juurikin Leppänen oli vielä muutama aika sitten erottamassa kovalla innolla kaupunkiuutisten kolumnissaan Tapani Hellsteniä kaupunginjohtajan virasta, mutta niin maailma muuttuu. Leppäselle lähettäisin terveisiä että se pieni pilke silmäkulmasssa ei olisi joskus pahitteeksi.

 3. avatar Harri sanoo:

  Harvakseen näitä tulee lueskeltua, mutta vaatimustaso on todella korkea kyseisen kirjoittelijan kohdalla.
  Tuossa muutaman rivin aloituksessakin seisoo koko homman idea ytimekkäästi, siitä puuttuu vain kaksi sanaa.
  siis kohdasta:
  ”Blogisteiksi ja kommentoijiksi tulisi ilmaantua lisää sellaisia kynäniekkoja, joilla on kirjoitustaidon lisäksi opillista tietoa ja käytännön osaamista eri aloilla.”..
  .. jokainen varmaan arvaa ne kaksi sanaa, jotka tuosta puuttuvat, ei tarvitse niitä tähän edes kirjoittaa.

 4. avatar Jallu sanoo:

  Vielä sen verran tuohon jatkeeksi että tällainen rinnakkaispalstan pitäminen on oiva väylä saada vapaasti kommentoida blogistin tekstejä, joka saattaa mielensä mukaan poistaa mielipiteitä sivultaan. Tämän voi sanoa myöskin toimivan sensuurin vastaisena muurina, koska sitähän Leppänen nimenomaan blogeissaan harrastaa, vaikkei sitä myönnä. Ainakin yhdessä tapauksessa huomasin myöskin että kun herra Leppänen ajautui umpikujaan tuolla jätemyllytyksissään, poistui pohjateksti välittömästi bittiavaruuteen. Huutoonsa olisi mielestäni reilua vastata ja väärässäkin kannattaisi joskun myöntää olleensa.

 5. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Hyvää uutta vuotta kaikki mielipidekirjoittajat ja blogistit
  Tairan ol pikkase samal aaltopituurel teirä kans. Hartait toiveit uusie kivoje ja kriittiste blogistie suunta sanos
  Aarno Jii

 6. avatar Seppo sanoo:

  Kiitos Tapsa! Hyvää uutta vuotta!

 7. avatar rovokaattori sanoo:

  Koska täälä ilmeisesti saa kommentoida niin luulen että Leo ja Heikki.N on sama henkilö. Mökö ja Luru, Mortti tai Vertti, Jegyl ja Hyde ym..
  Leo kirjottaa katkeroituneita, repiviä, mielestään fiksuja (forssa taustaan tukeutuvia), juttujaan.
  Jopa Forssan Alun vapaa jäsen (Alku sinänsä hyvä urheiluseura Leksasta huolimatta) Jopa poika honolulussa vai missä se olikaan ja siksi ulkomaan tuutitkin täynnä. Varakas eläkeläinen ja ym. meriitiä.
  No se toinen persoona: Heikki.N: Hessu on samaa mieltä ettei HML:n valta eliittiä saa kyseenalaistaa. Hessu on sivitynyt runoilija.

 8. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Jallu ”vaarille” tiedoksi!

  Leppäsen jätebloki kommenteineen on tulostettu talteen, kaivelen sen esiin kun uusi systeemi alkaa pyöriä, silloin näkee kuka oikeassa oli!

 9. avatar Jallu sanoo:

  Kiitokset Erkille jo etukäteen. Jos oikein näin niin Leppänen laittoi suitsia nyt jo Ilkkalallekin ja määräsi mitä Ilkkala saa blogeissaan julkistaa ja mitä ei. Kohottakaamme Leppäselle malja ja juokaamme se katkeraan loppuun saakka, mutta varokaamme puristamasta maljaa liikaa.

 10. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitokset monista kommenteista!
  Ilahduttavaa todeta, kuinka monet ovat kanssani samaa mieltä. Kumartaen Kiitän tuestanne!
  On vaikea tietää, mistä Leppäsen muuttuminen tasapainoisestikin yhteiskunnan ilmiöistä kirjoittaneesta, tämän päivän yksipuoliseen, etupäässä Pesujen, kritisoimiseen.
  Luulen, että on liian kaukaa haettu olettamus, että hän vielä kerran yrittäisi päästä kiinni ”vallan-kahvaan”, ja aloittelisi mielipiteiden muokkaamisen itselleen suotuisaksi jo nyt, ja samalla myös ylen aikaisen vaalikampanjan.
  Ei… niin tyhmä hän ei voi olla, että luulisi tämän nyt valitsemansa tien, johtavan mihinkään suotuisaan tulokseen!!!
  Parasta olisi, jos hän pystyisi nielemään katkeruutensa. Tässä olisi Leppäsellä anteeksipyynnön paikka, ja paikka pyytää erikoisesti anteeksi niiltä, jotka jostain syystä haluavat kirjoittaa nimimerkin suojassa. Hänhän on häpäissyt itsensä tässäkin asiassa, paljastamalla nimimerkkien alla olevien henkilöiden identiteettejä julkisesti.
  Kirjoitan tämän, koska alkaessani itse kirjoittelemaan, päätin uskaltaa allekirjoittaa omalla nimelläni. Mielestäni se antoi mielipiteelleni ”enemmän painoa”.
  Ymmärrän kuitenkin, että nimimerkkien alla kirjoittajien motiivien takana voi olla monia syitä. Tuolla pelillään on Leppänen täällä tahallisesti pettänyt monen luottamuksen itseensä.
  Kuten Leppänen kuitenkin on todennut, on pohjakirjoittajien joukko aika suppea. Kyllä siihen taas piristystä löytyy, jahka aikaa kuluu lähemmäksi seuraavia vaaleja.
  Silloin heräävät nämä ”simpukkakuoreen” hiljaisena sulkeutuneetkin jälleen eloon. Tarkoitan tässä siis etupäässä näiden kahden valtapuolueen edustajia, herroja Kiemunkia ja Vekkaa. Näiden kahden esiintymisessä ei vielä avoimuutta ole näkyvissä.
  Mistähän mahtavatkin keskustella, ja mitä ehkä kahden kesken suunnitellaan, suljettujen ovien takana?
  Kaikille hyvää Vuoden jatkoa! Tapsa

  P.S. Ja patikka-Erkille: Ja vauhtia siihen blogikirjoitusten harjoitteluun! D.S.

 11. avatar Jallu sanoo:

  Sen verran on nyt ihan pakko vielä sanoa että arvostukseni herr Leppästä kohtaan nousi aivan toisiin sfääreihin kun kuulin että Leppäsen poika on ihka oikeasti ulkomailla asti, sillä sinne ei ihan joka iikka pääsekään. Herr Leppäsen osa 1:ssä oli selvästi verhottu uhkaus ja ymmärtäähän sen kun erimieliset ovat joillekuille niin kiusallisia. Suut pitää yrittää tukkia vaikka sitten vähän kovemmallakin otteella. Leppänen luonnehtii myös Ilkkalan pannulappua julkiseksi riepotteluksi, mutta unohtaa täysin että oli itse vielä jokin aika sitten erottamassa koko Hämeenlinnan hallinnon yläpäätä ja laati erotettavista blogiinsa vieläpä listan.

 12. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Sattuneesta syystä haluan selventää:

  Tapani Silvon ohjauspaneelissa ei Google Analytics ole asennettuna.

  Suora kommentointi, Leppäsen omille sivuille, ei aina ole halusta kiinni (sensuurin vuoksi).

  HäSa:n blogit ovat tietääkseni avoinna monille katsantokannoille. Eivät mitenkään ”pyhitetty” juuri Pesujen supporteille. Se nyt vaan sattuu olemaan niin, monet eivät käytä tilaisuutta hyväkseen. Valtapuolueet, ja niiden kannattajat, ovat kai tyytyväisiä kunnallispolitiikan nykyiseen tilaan (mitä nyt avoimuudella väliä)
  Tässä olisi Leppäselle kunniaa tuottavaa työsarkaa…

  Ja vielä: Tapani Silvo ei ole perustanut, eikä halua perustaa, ulostuspaikkaa Leppäsen kodin tuntumaan!

  Turha on syyttää muita omasta ärtymyksestään. Leppäsellä avaimet omissa käsissään.

  Ei oikein minustakaan tunnu mukavalta, käyttää näin kylmän suoraa kieltä. Nostalgisuudella ajattelen niitä aikoja, kun saimme raportteja HPK:n hockey-matseista, tai HPK:n naisten lentopallo-otteluista.
  Silloin oli aivan toinen Leppänen kyseessä…
  Tapani

 13. avatar Saara Finni sanoo:

  Kirjoitit, Tapani mm. näin: ”Tuolla pelillään on Leppänen täällä tahallisesti pettänyt monen luottamuksen itseensä.”

  Äimistyin: onko joku joskus luottanutkin Leppäseen?

  Kunnes muistin sen sankan joukon, joka äänesti häntä luottamusmieheksi viime kunnallisvaaleissa.

  Kyllä, kyllä heitä totisesti on.

 14. avatar Jallu sanoo:

  Leppänen näyttää ajautuvan yhä syvemmälle sivuraiteen tuntumaan tuolla omassa synkässä yksin puhelussaan. Luulen että Leppänen oivaltaa nyt itsekin menetelleensä väärin, vaikkei sitä muille myönnäkään. Laista ei taidaa pykälää tähän löytyä, mutta nimimerkkien paljastelu on ainakin moraalisesti täysin kestämätöntä niinkauan kuin ylläpitokin siihen mahdollisuuden tarjoaa. Eikä blogisti voi millään edes tietää onko sähköpostissa mainittu nimi oikea, Yhdellä koneella saattaa olla lisäksi vielä monta käyttäjää, joten täysin kestämättömälle tielle Leppänen on tietysti tässä lähtenyt. Leppänen on pettänyt pahasti monen luottamuksen, eikä se varmasti ihan äkkiä palaudu.

  En ota tuomarin roolia tässä kohtaa, mutta puhdas veikkaukseni on että Leppäsellä ei ole nyt kovin montaa vaihtoehtoa. Naurahtaa vaikka vähän itselleen ja myöntää muillekin menetelleensä monessa kohtaa harkitsemattomasti ja väärin anteeksi pyyntöjen kera, sekä tehdä pyhä lupaus korjata tapansa, olisi varmasti paras vaihtoehto.

  Toinen vaihtoehto on haistattaa pitkät koko blogeille ja vetäytyä pelaamaan pritkeä loppuelämäkseen. Tämä vaihtoehto ei liene kovin kunniallinen, mutta luulen että tätä Leppänen on jo harkinnut, koska ensimmäinen vaihtoehto käy varmasti liikaa luonnon päälle.

  Kolmas mahdollisuus on jatkaa blogistelua niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan, mutta kuka sitten jaksaa käydä synkkää yksinpuhelua loputtomiin – kuka tietää. Aika voi tietysti armahtaa näissäkin, mutta perusteellista käytöstapojen remonttia sekin varmasti vaatii ja kanssa- keskustelijoiden luottamus on ansaittava reippaasti kunnioittavamalla ja nöyremmällä asenteella.

  Leppäselle vielä terveiset että teeppä kerrankin miehen työ ja myönnä selvät tosiasiat. Homma on vielä pelastettavissa ihan tyylikkäästi kunhan otat nyt tukevan otteen lusikan varresta.

 15. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteistanne!
  Tutustuessani niiden sisältöön, huomaan niissä ”punaisen langan”. Enemmän kuin Leppäsen ala-arvoista suhtautumista PeSu:n puolta kannattaviin, siellä kuultaa selvästi kritiikki hänen pröystäilevää suhtautumistaan moniin kommentoijiin. Argumenttina usein hänen mielestään kirjoitusten ala-arvoinen sivistyksellinen ja asiallinen taso.
  Tähän olisi Leppäsellä syytä suhtautua hieman sivistyneemmin!
  En luule, että kukaan on sitä mieltä, että pitäisi asennoitua aivan tämän Sandemosen kirjoittaman vanhan kylälain mukaan ( http://fi.wikipedia.org/wiki/Janten_laki ), mutta pieni vaatimattomuus ei olisi pahasta.
  Kirjoittihan evankelisti Luukas jo aikoinaan: ”Joka itsensä korottaa, se alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan”!
  Lisäksi on hyvä muistaa tämä vanhan kansan sananparsi: ”Vaatimattomuus kaunistaa”!
  Ojoj… kylläpäs nyt rupesin kovasti ”henkeväksi”… Kyllä nää sanat ainakin Notkon päihittää!
  Todellisesta sivistyneisyydestä puheen ollen: Ihailun arvoinen vastaus Sari Rautiolta (omassa blogissaan), nuoleskelevalle Notkolle. Kyllä Notko pani sulan hattuunsa, kun Sari kohteliaasti vastasi ”runoilijan” PeSu-vihaa (täälläkin) tihkuvaan kommenttiin. Hyvä esimerkki todella sivistyneen, valtuuston puheenjohtajan, ja sivistymättömän moukan erilaisuudesta.
  Tapani

  P.S.
  Erkille: Missä mahtaneekaan viipyä nokipannukahvi-mestarin blogialoitus?
  Saaralle: Siruetana-riesa oli mielestäni viime kesänä vähäisempi, kuin vuotta aikaisemmin?!
  D.S.

 16. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Arvoisa Perluskooni!

  Olen 15 vuodessa jo omaksunut hämäläisten hienon tavan, hitauden!
  Mikä siitäkin tulee kun Sinä jonkinlaisena ”etä-hämäläisenä” käyt minua ”uus-hämäläistä” hoputtamaan. Tiedäthän että hoppuilemalla ja hätäilemällä ei tule kuin ”kusipäitä”. Emmekö ole jo sellaisia tarpeeksi tavannut ja uusia tulee ihan ”tekemäti”
  ”Jahka mie jahka” sanoi lammilain!

 17. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ooha mie kuult tuost hämäläisest hittauest, mut mie ko oon Karjala-poikii, nii vähä pittää hoputtaa.
  Muute hyvä mies, mut nii hättäine… nii hättäine.
  Näin meidän kesken vaan: Silvio!

 18. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Muistan taannoiset ajat, ja sen kun kadotin luonnollisen, suoran, informaatio-kanavan Hämeenlinnan tapahtumiin ja kaupungin poliittiseen elämään.
  Silloin ajattelin, että ei kai tässä auta mikään muu, kuin yrittää omalla tavallaan osallistua keskusteluun, avaamalla oma blogipalsta. Myöhemmässä vaiheessa olen myös alkanut seuraamaan kaupunginvaltuuston kokouksia netin välityksellä:
  http://www.hameenlinna.fi/Menuissa-nakymattomat-sivut/Tiedotteet/Valtuuston-kokous-suorana-lahetyksensa-netissa/
  Tunnen kyllä, entisenä iittalalaisena, Hämeenlinnan ”omakseni” vähintäin siinä kuin joku Heikki Notkokin.
  En tiedä, onko hän syntyperäinen hämeenlinnalainen, mutta omat muistoni sieltä ovat jo 50-luvun alusta lähtien. Aloitin silloin Kalvolassa Sauvolan kansakoulun kolmannella luokalla.
  Ja jos asiaa tuli kaupunkiin, niin silloin suunnattiin matka tietysti Hämeenlinnaan.
  Perheemme radioliikkeiden suosiossa oli silloin Linnan Radio ehdottomana ykkösenä. En kyllä muista, mahtoiko siellä siihen aikaan muita radioliikkeitä ollakaan.
  Ilon päivä meikäläiselle musiikin kuuntelijalle, kun isä ja äiti tulivat kaupungista, ja heillä oli mukanaan Linnan Radiosta ostettu Salora Riviera vastaanotin, ja siihen liitettävä levysoitin.
  Kaupan päälle myös yksi EP-äänilevy. Muistan sen vieläkin; A-puolella Kauko Käyhkö, kappaleilla Kriminal Tango, ja Simpi Solvarsoon. Takapuolella Pärre Förars´in La Bella ja Kaksi kynttilää.
  Kaikkea sitä mieleen tuleekin Hämeenlinnan ajoilta.
  Ammattikoulun (EHKAK) kävin myös Hämeenlinnassa, samoin armeijan Linnan kassulla. Metallitöissä sitten Hämeen Sähkössä aina 60-luvun puoliväliin saakka. Sen jälkeen alkoikin tämä elämä vieraassa maassa.
  Ei kai kukaan ihmettele, että sydän sykkii Hämeenlinnalle.
  Seuraan täällä minäkin Radio Suomen jääkiekko-kierrosta, silloin kun HPK on tulessa. Velipoika ei taas tiedä k.o. ”tappelu-urheilusta” mitään. Käy kylläkin ahkerasti ihailemassa HPK:n naisten lentopallo-matseja.
  Toivottavaa on, että kaikki paikalla olevat jaksavat huutaa sellaisella voimalla, että Ritarit saavat kolme pistettä kotiin.
  Terveisin! Tapani Silvo

  P.S. En esitarkastele kommentteja minäkään. Ensimmäisen kirjoitukseni jälkeen, ihmettelin miksi kaikki kommentit piti hyväksyä. Kysyin supportilta neuvoa, ja hän kysyi olenko valmis hyväksymään kommentit sellaisenaan, suoraan. Hän antoi ymmärtää, että keskustelu saattoi joskus käydä aika räväkkänä.
  Mutta näin jälkeenpäin voin rohkaista Lammin-Poikaa, ettei sitä tartte pelätä! D.S.

 19. avatar Harri sanoo:

  Onko naapuriblogistiikan puolella havaittavissa pientä paniikkia.
  Uusi aihe on ”pomminvarma” jääkiekko 🙂
  Siis tästä, jos mistä kansa pitää..saa nähdä, toivottavasti on edelleen aloittajan omien kommenttien varassa se teema, oikeastaan mielenkiintoinen tämä blogimittelö.
  Vaikuttaa siltä, että sensuuri ei ollutkaan niin suuri, tai sitten se kasvoi liian suureksi, ja karkoitti kaikki.

 20. avatar Vaaka sanoo:

  Leppänen näyttää blogissaan unohtavan ettei ole enää kunnansihteeri tai yliopettaja, joka voi lyödä näpeille vuorollaan ketä huvittaa, vaan ihan samallainen pulliainen kuin me kaikki muutkin. Leppänen näyttää nauttivan selvästi vallan tunteesta kun poistaa kommentteja ja jakelee porttikieltoja suuntaan jos toiseen. Olen ottanut hiukan Forssalais tuttavaltani ja vakuutti ettei sama keinovalikoima ollut virasta Forssa aikoinaankaan. Aikamoinen suuri johtaja siis kyseessä. Elkeet muistuttavat selkeästi Taannoisen Saksan ja Neukkulan toimintaa.

 21. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Risuja ja ruusuja! Täällä kyllä paljon nimenomaan juuri risuja!
  Tottahan tämä, Harri! Urheilu-aiheet ovat helpompi kohtauspaikka. Edellyttäen, että ”heijataan” samaa joukkuetta.
  Varmaan voi jokainen, ilman ilkeämielisyyttä, yrittää kommentoida Leppäsen pohjakirjoitusta, suoraan hänen blogissaan.
  Siitähän sen sitten huomaa, onko hänellä minkäänlaista ymmärrystä siitä, miten on loukannut useiden kommentoijien itsetuntoa.
  Itselläni ei ole mitään asiaa Leppäsen blogien suoraan kommentointiin. Olenhan saanut ”pelirangaistuksen epäurheilumaisen käytökseni” johdosta.
  Näin on!
  Tapani

 22. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Määki 50-luvul Hämylinnas
  Ekakerta mun muistimukka ol Hämeenlinna Piirimiälisairaalas (tosi vaa käymäs). Mua varuilt valistetti :”Jos Kuningas tule vastta nii juakse luo ja kohteliaast ittes esittele”..Niin siin käv. Suure käytävä pääs portail ol hirmu suur miäs ja kysys ”kukas sinä olet”. Äkkiä kipitin Kuninkaa lua ja kohteliast pokkasi ja nimen sanosi–siin se sanos
  Aarno Jii

 23. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Aarno:
  No, voi hitsiläine! Mieko oon Ruotsis asunt jo koht viiskyt vuotta, enkä vielkää oo kuningast näht oikeest!
  Orättvist! Tapsa

 24. Mä oon sentään yliope ja kuntasekreteeri ja noisaamarin toopet ei tajuu mitään. Tekis mieli laittaa koko sakki banniin ja ylistää koko maailmalle omaa erinomaisuuttani. Tais mennä vähän överixkin mut perix en anna. Munpoitsu on sentään borneolla ja tyttökin ylikoulutettu maailman napa. Nyt toi roskasakki paskoo nurkkiin mut mussa ei oo kyl mitään vikaa.

  Mitähän seuraavax yrittäis ,uhkailuu vai kiristystä et vois jatkaa taas rauhassa plokeiluaan ja et sais vielä jonkun ylistään mua omassa plokissani. Ai vitsi laitetaas koepoltsi , urheiluhan imee aina jos vaikka sais ees jonkun kommentoimaan tänne mun nerokkaita juttujani.

  Paljastan varmasti ainakin yhen nimmarin jos joku on viel eri mieltä. Se on oikeestaan niin et mä oon tän plokin kunkku ja sen saa kaikki tuta. Okei käänsin takki mut mun naapurin takii ja mä pyrin piireihin nyt sitä kautta ja sehän ei noil luusereille kuulu.

 25. Hitler heil leppänen meil

 26. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Arvoisat kommentoijat:
  Älkää nyt enään painako tuota linjaa! Kyllä nyt on sanoma jo mennyt muutenkin perille.
  Onhan tämä nyt surun ilta Leppäselle (ja minullekin). HPK: sai selkäänsä kotiareenallaan 1 – 4 Jokereita vastaan.
  Ja minulla kun ei ole edes olutta kotona, että vois ottaa (niinkuin täällä sanotaan) grav-öl tyyppisen tuopin.
  En tiedä keitä kaikkia siellä HPK:n johdossa on vaihdettu, Mutta sama maalinteko-vaikeus vain jatkuu. HPK saattaa näyttää vaikka kuinka vahvaa peliä, mutta maalinteko on ”tervaa”.
  Valmentajille: Jotain uutta on keksittävä!
  Tapsa

 27. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Otan kyllä eron tuosta viimeisimmästä nimim. Leikee Oppanenin natsi-sloganista. Nyt meni jo vähän liian alas… Ei mitään julkisia haukkuma-sanoja, Kiitos. Vain ”asiallista” asiaa.
  Tapani Silvo

 28. Pyydän julkisesti anteeksi ja otan opikseni blogistin kehoituksesta. Vielä nöyrin anteeksi pyyntöni olin väärässä.

 29. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitti! Muuten olisin joutunut esittämään julkisen anteeksipyynnön Leppäselle Sinun vuoksesi.
  Kritisoidaan ”säädyllisesti” jos uutta aihetta ilmaantuu, mutta ei solvaavassa sävyssä.
  Tapani

 30. avatar Jallu sanoo:

  Leppänen näyttää takertuneen hädissään vaihtoehto kolmoseen. Kauanko tämä yksinpuhelu sitten kantaa jää nähtäväksi. Voihan olla että Kiemunki ja muut rientävät apuun, mutta se lienee kuitenkin tekohengitystä Leppäsen valitsemalle sensuroimistielle .

 31. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Tost kiakko-ottelust
  Satuin olemaa yhes pupis kuumal kaljal ku totesi et ruurus o HPK ja JOKERIT.Vähä aikka katteli,must tuntu ett ei meiti porukal oikke putke mee ja Jokerit rupes jyllää,mää lähri kotti sanos
  Arska

 32. avatar Harri sanoo:

  Jääkiekko on viime vuosina tylsistynyt huomattavasti, oikeastaan ainoa, mikä siinä enää kiinnostaa, on Tapparan menestys, jota taas on ihan mukavasti luvassa, muuten alkaa olla yks hailee. Syy lienee ylitarjonnassa.
  Ihan viimeisenä kommenttina ennen toivottavasti tarpeeksi pitkää ”keikkataukoa”. Tämä blogi on hyvä esimerkki suomalaisesta kansanluonteesta, ja siitä, miten se suhtaantuu itsensä korostamiseen.
  Vaikka kirjoittaisi miten paljon ja mistä asiasta, ei kannata luulla olevansa sen kummempi, kuin joku toinen. Kyseessä on vain yhden ihmisen mielipide joka tapauksessa, oli poika vaikka Roomassa, tai työhistoria minkälainen.
  Tietty nöyryys kannattaa pitää mielessä, vaikka tukena olisi jostain tempaistut ”lukijämäärät” ihan valtakunnantasolla 🙂
  Tähän sudenkuoppaan sortui nyt yksi blogisti, jonkun verran sitä vikaa täytyy olla myös muissa, muuten blogeja ei kirjoitettaisi lainkaan. Kukaan meistä ei ole yksin oikeassa, ja jos ei muiden mielipiteitä siedä, ei niitä myöskään saa.
  Sopuisaa kirjoitteluvuotta vaan, niin Tapani Silvolle kuin Leo Leppäsellekin.

 33. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Blogien suola
  Asiallisesti omien kommenttien esilletuominen on blogien suola. Blogin aloittajan esijuttua kannattaa seurata. Tietty lähes aina eksytään myös toisiin aiheisiin ja ei kai sekään ole pahaksi. Aina tulee jossakin vaiheessa sorruttua asiattomuuksiin mutta sehän on pelkästään oma häppee ja muiden blogistien naurun ja pilkan aihe sano
  Aarno Jii

 34. avatar Nimimerkki sanoo:

  Palaan vielä hetkeksi aiheeseen Leppänen. Leksa bloginsa päätteeksi puolusteli oikeuttaan julkaista nimimerkkien takana kirjoittavien henkilöllisyydet. Tässäkin ketjussa joku oli huolissaan sähköpostiosoitteen oikeellisuudesta, tai siitä että samaa tietokonetta voi käyttää useampi henkilö. Jos Leppänen tietää kirjoittajan OIKEAN henkilöllisyyden, on hän:

  a). Selvännäkijä.

  b).Erittäin taitava tietokonehakkeri joka on syyllistynyt rikokseen.

  c).Poliisivaltuudet omaava henkilö, joka on saanut oikeuden luvalla käyttöönsä teletunnistetiedot.

 35. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitoksia, Aarno, ja kumppanit, yön ”sadosta”!
  Kyllä nyt on aihe kaluttu aina ytimeen asti.
  Jos meikäläinen rupeaisi analysoimaan kommentteja, niin huomio kiihtyy ensiksi monen arvosteluun Leppäsen ylimielisestä suhtautumisesta muutamia kommentoijia kohtaan (minä joukossa mukana).
  Erityisesti vanhemman väen on varmaan vaikea sulattaa Leppäsen kerskailua tuloillaan ja rikkaudellaan.
  Sytyttävä kipinä kritiikkiin, oli kuitenkin minun kohdallani, ettei hän ottanut tarpeeksi etäisyyttä rasisti Notkon mielipiteeseen ihmisistä (20% sivistyneitä, 80% moukkia)!
  Leppänen on ottanut nyt selvän kannan valtapuolueiden puoleen. Eihän siinä mitään pahaa… hän on siellä, minne arvomaailmansa puolesta, kuuluukin.
  Olenhan minäkin kertonut sympatioistani Pro Hämeenlinnan suuntaan. Valitettavaa on, että tuon-aikaisista vaalikoalitioon kuuluvista puolueista, vain PeSu, ottaa JULKISESTI kantaa Hämeenlinnan asioihin.
  Nimimerkkien paljastukset olivat yksi hyvän tavan vastainen, luottamusta vähentävä toimenpide. Nimimerkin käyttämä sähköposti-osoite käy selvästi ilmi pohjakirjoituksen laatijalle. Mutta jos itse osoitteesta ei voi päätellä henkilön nimeä, niin en tiedä miten siitä, muilla keinoilla voisi päästä selville.
  Tuskinpa enemmistössä olevien ”valtapuolueiden” taholta Leppäsellekään tukea löytyy. Siellä todennäköisesti ”köllitään” mukavasti omassa vallanhuumassa. Muistakaa minun sanoneen: kyllä siellä vipinää syntyy, ja tulee liikettä niveliin, mitä lähemmäksi seuraavia vaaleja aika rientää.
  Seurataan poliitikkojen lausuntoja taas maanantaina (13.1 kl.18.).
  http://www.hameenlinna.fi/Menuissa-nakymattomat-sivut/Tiedotteet/Valtuuston-kokous-suorana-lahetyksensa-netissa/
  Mielenkiintoista nähdä ja kuulla, ”kuka sanoo… ja mitä sanoo”
  Terveisin! Tapani

 36. avatar Jallu sanoo:

  Nimimerkki avasi tavallaan uutta mutta myöskin tähän Leppäsen rinnakkaisblogiin liittyvää asiaa, joka kaiketi on de fakto juurikin noin. Jos jollain on avain nähdä tietokoneen käyttäjien henkilöllisyys mennään rikoslain puolelle. Mikään laki ei sido ilmoittamaan oikeaa nimeään saati sähköpostiosoitettaan blogistille tai edes sivujen ylläpitoon. Vaikka monesti huudetaan nimimerkkien oikeiden henkilöllisyyksien perään, on täysin jokaisen omassa harkinnassa minkä nimen takaa tuntojaan tänne laukoo. Oikean nimen käytössä on varsinkin yleisimpien nimien (niinkuin minulla) kohdalla se ongelma että samaa suku- ja etunimeä kantaa useampi henkilö samallakin paikkakunnalla, joten tulisin samalla kirjoittaneeksi myöskin monen muun nimissä, jos nimeni alle rustaisin. Ettei arvon blogin pitäjä katsoisi nyt minun menneen sivuraiteelle, liitän tähän Leo Leppäsen blogista kaappaamani ukaasin jossa Leppänen vihjailee paljastavansa kirjoittajien henkilöllisyyksiä ja johon alustukseni juurikin liittyi. Näin siis Leppänen:

  ”Olen linkittänyt sivustoni Google Analyticsiin. Se kerää tietoa internetissä tapahtuvasta liikenteestä kuten blogissa vierailleista henkilöistä. Kokoan parhaillaan vuoden 2013 materiaalista yhteenvetoa. Julkaisen siitä osan kaikkien nähtäväksi tammikuussa.”

  Ja sitten vielä osio, jossa Leppänen antaa ymmärtää että muidenkin blogistien sivuilta vuodetaan henkilöllisyyksiä kaiken kansan töllisteltäväksi näin:

  ”Tietojen valumisesta bittiavaruuteen ja HäSan blogisteille:
  Jokaisen blogistin ohjauspöydällä on näkymä (käyrästö), josta saa tilastotietoa oman sivuston kävijöistä, käynneistä, sivulatauksista jne. Ohjauspöydällä on myös painike, jolta Google Analyticsin voi kytkeä päälle. Tapani Silvo on paheksunut blogissaan, että olen tehnyt toimenpiteen. Päinvastaisista vakuutteluista huolimatta myös hänen sivustolta tiedot valuvat automaattisesti bittiavaruuteen. En ole ainoa blogisti, joka on laittanut kytkennän päälle.”

  Kiitokset vielä Tapani Silvolle ja toivottavasti Leppänenkin nyt palaa kaidalle tielle, eikä aliarvioi ja ylenkatso enää muita keskustelijoita, niinkuin monesti tähän asti.

 37. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Oikeassa olet, Jallu!
  Kommentoijan IP-osoite on kyllä blogistin nähtävissä, mutta kuka tämän osoitteen takana on, se on vain operaattorin (esm. Telia:n) tiedossa, mutta sieltä sitä ei saa ulos, muuta kuin lain voimalla.
  Operaattori, joka asiakkaan tässä suhteessa pettäisi, sille ei paljon suosiota, olisi tulevaisuudessa näkyvissä!
  Joskus, hakkeri-hyökkäyksissä, noita tietoja voi joutua rikollisten piirien haltuun, ja sehän ei tietysti ole hyvä.
  Sellaisessa tapauksessa, joutuin vaan, muuttamaan IP-osoitteita, ettei niitä voi yhdistää yksityisiin käyttäjiin!
  Sen hoitaa varmaan operaattori viivästelemättä.
  Olenko oikeessa? Kertokoon se, joka paremmin tietää!
  Oman IP-osoitteensahan saa helposti selville. Jos ei muuten, niin googlaamalla ”My IP”. Mutta siitähän ei tavallisesti mitään ”iloa” meikäläiselle ole.
  Mukavaa viikon vaihdetta!
  Tapani

 38. avatar Saara Finni sanoo:

  Älkäähän nyt sievistelkö. Hyvät verbaaliset sutkaukset ovat harvinaisia ja hauskoja.

  Oliko tosiaan joku lukija, jota ei huvittanut Leikee Oppasen heil-meil-kommentti?

  Kiitos, Oppanen. Minä nauroin makeasti.

  (Ja lisäksi lohkaisun totuusarvokaan ei ollut ihan 0.)

 39. avatar Nimimerkki sanoo:

  Tämä liittyy kovin löyhästi tähän blogiin, mutta ip-osoitteen vaihto on hyvin yksinkertainen toimenpide. Esim. Windows 7:ssa kirjoittamalla hakukenttään tekstin cmd aukeaa ns. komentokehoite. Seuraavaksi kirjoitetaan ipconfig/release jolloin ip-osoitteesi vapautuu (se ei ole enää käytössäsi). Seuraavaksi kirjoitetaan ipconfig/renew , jolloin koneesi saa uuden ip-osoitteen. Onnistuu keneltä tahansa, eikä tarvitse operaattorin apua. Toki operaattorisi pystyy edelleen jäljittämään osoitteen tiettyyn henkilöön, mutta edelleen vain lain voimalla.

  Tuo Hitler homma meni vähän yli, mutta ei siinä ketään suoraan Hitleriksi nimitelty vaikka Leksa toisaalla niin väittääkin. Yritetään siis pitää kirjoittelu hyvän maun rajoissa…

 40. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, nimimerkki nimimerkki! Tuota IP-osoitteen muuttamista on ehkä aihetta harkita, jos epäilee tietovuotoja operaattorin taholta!
  En ole nyt tarkastellut, mutta ennen täällä Telia (oma operaattorini) vaihtoi automaattisesti osoitetta silloin tällöin.
  Kirjoitin uuden aiheisen blogin, mutta tämähän säilyy arkiivissa, ja on aina kommentoitavissa.
  Itse en kyllä enään uhraa aikaani Leppäsen takia (jollei jotain uutta ilmaannu.
  Koska Sinun viimeisin kommenttisi ei jostain syystä ilmaantunut viimeisimpien kommenttien listaan, niin kopioin sen tänne lopuksi.
  Mukavaa iltaa!

  ”Nimimerkki kirjoitti:
  4.1.2014 18:15
  Tämä liittyy kovin löyhästi tähän blogiin, mutta ip-osoitteen vaihto on hyvin yksinkertainen toimenpide. Esim. Windows 7:ssa kirjoittamalla hakukenttään tekstin cmd aukeaa ns. komentokehoite. Seuraavaksi kirjoitetaan ipconfig/release jolloin ip-osoitteesi vapautuu (se ei ole enää käytössäsi). Seuraavaksi kirjoitetaan ipconfig/renew , jolloin koneesi saa uuden ip-osoitteen. Onnistuu keneltä tahansa, eikä tarvitse operaattorin apua. Toki operaattorisi pystyy edelleen jäljittämään osoitteen tiettyyn henkilöön, mutta edelleen vain lain voimalla.

  Tuo Hitler homma meni vähän yli, mutta ei siinä ketään suoraan Hitleriksi nimitelty vaikka Leksa toisaalla niin väittääkin. Yritetään siis pitää kirjoittelu hyvän maun rajoissa…”

Jätä kommentti

css.php