HAJANAISIA MIETTEITÄ JA HUOMIOITA

Ei niin kovin kauan aikaa sitten, kun tehtiin kyselytutkimus hämeenlinnalaisten suhtautumisesta määrättyjen tahojen aikeisiin rakentaa autoparkki-tiloja torin alle.

Aikomus sai silloin muistaakseni jyrkän tuomion. Luulin, että asia oli sillä selvä ja loppuunkäsitelty.

Mutta mitä tapahtuukaan jälleen?

Näin Radio Hämeen nettisivulla Markku Karvosen artikkelin. Artikkelissa povailtiin tulevaisuudessa huutavaa puutetta uusista parkkipaikoista:

http://yle.fi/uutiset/vanhoissa_kaupungeissa_uhkaa_loppua_autojen_tarvitsema_tila/7036166

Mitä aikaa Hämeenlinnassa eletään? Evätkö suunnitelmat ole menossa aivan väärään suuntaan?

”Suuressa maailmassa” yritetään hillitä yksityisautoilun jatkuvaa lisääntymistä, ja monissa kaupungeissa yritetään antaa enemmän tilaa ihmisille, ja vähemmän autoille.

Ei Hämeenlinna niin suuri ole, etteikö terve ihminen pääse sinne keskustaan, vaikka jättää autonsa  sivummallekin. Niinkö laiskaksiko on tultu, että autolla pitäisi päästä ”ovelta ovelle”?

Oliskohan koko asiassa kyse hiljaisesta yrityksestä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen, ja antaa ihmisille sellainen kuva, että nyt ollaan todella akuutissa tilanteessa. Mielipiteeseen vaikuttamista, tällä tavoin, voi mielestäni verrata ”aivopesuun”.

Eikös jo aikoinaan todettu, että parkkitalojen tiloissa oli hyvin paljon tyhjiä paikkoja? Mutta, kun eivät olleet tarpeeksi lähellä keskustaa…  ja vielä maksullisiakin. Nyt kun useat muutkin parkkeeraus-alueet pannaan maksullisiksi, ei se varmaan parkkitalojen haitaksi ole.

Jos nyt pakko on maan alle mennä, niin linja-auto aseman aukiolla ei kai ole samanlaista historiallista arvoa, kuin mitä mielestäni kauppatorilla on.

Ja sieltän vaan näppärästi muutama sata metriä Sibeliuksenkatua ylös, ja ”keskustassa ollaan”. Katetun rullaporras-kuilunkin voisi rakentaa parkkipaikalta Raatihuoneenkadulle.

Terveisin!  Tapani

P.S.  Arkadian mäen päättäjien touhuista, minua ihmetytti Stubb’in ja Kataisen haikailut Brysseliin, EU-komission suuntaan!

Ettei vaan olis enne: ”Rotat jättävät uppoavan laivan”  D.S.

74 kommenttia artikkeliin “HAJANAISIA MIETTEITÄ JA HUOMIOITA”
 1. avatar rahankäyttöön maalaisjärkeä sanoo:

  Parkkihallin rakentamista maan pinnan alle, erityisesti torin alle, yrittävät edelleen erittäin voimakkaasti lobata kokoomuksen ryhmästä tietyt edustajat. Miksi? Voi olla, että parkkihallin rakentaminen olisi erittäin tuottoisaa tietyille puoluetta lähelläoleville kiinteistösijoittajille sekä tietyille maanrakennus- ja rakennusalan yrityksille. On ihan käsittämätön ajatus, että tälläisessä pienehkössä kaupungissa tarvittavia parkkipaikkoja ei muka pystyttäisi rakentamaan maan päälle. Toisaalta, jos sijoittajat näkevät asiassa hyvän business-idean, heidän pitäisi erittäin kiihkeästi pyrkiä mukaan rakentamaan tuottava pysäköintilaitos omilla varoillaan. Sijoittajien merkittävä panostus hankkeeseen ei kuitenkaan ole tarvittavaa, koska aateveljet hoitavat suurimman osan rahoituksesta kaupungin veronmaksajilta. Koska pysäköintilaitos-busineksen tiedetään olevan kannattamatonta Hämeenlinnassa, niin hankkeen päämaksajaksi halutaan kaupungin veronmaksajat. On erittäin todennköistä, että Goodman-kauppakeskuksen avautumisen jälkeen vapaata parkkitilaa torin ympärillä tulee olemaan paljon nykyistä enemmän. Viimeistään siinä vaiheessa hankkeen kannattomuus tulee paljastumaan entistä selvemmin. Tämän vuoksi hanke pitäisi saada lobbareiden mielestä mahdollisimman pian käyntiin, koska parkkihallin tarpeettomuus paljastuu myöhemmin entistä selkeämmin.

 2. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Suojeluesitys
  Kulttuuriperintösuojeluyhdistys on toimittanut päättäjille esityksen Hml:n keskustan suojelemiseksi sisällyttäen siihen kielteisen kannan torinalusparkista sano
  Aarno Jii

 3. avatar mauri virtanen sanoo:

  Louhikoon torikivien alle luolan. Mun luvalla.
  Piiloon kylmään, isän sisään, tehkööt temppelin.
  Työn tehtyensä kuolee tai kituu se tyhminkin.

  Viisas väittää, varsin hyvin tehty, alle maan
  Paskoo housut silkkiset, sitä tuskin palvotaan
  Hourailee huono, päästä, päästä, päälle maan

  Myydään perustusta, kalliota kiinteää, jalkain alta
  Peltilehmät paikan saa, suunnitellaan, ollaan vaan ollaan
  aikaa tapetaan, kas ja laki kun vaatii ja se kaiken aikaan saa

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitokset asiallisista, ja jopa lyyrillisestäkin,kommenteista!
  Jo aikaisemmissa torin-alus parkkipaikka keskusteluissakin epäiltiin joillakin valtuutetuilla olevan ”oma lehmä ojassa”. Erityisesti hehkutettiin Tapio Vekan motiiveja kyseisessä asiassa.
  Mutta Vekkahan, ei edes ”sielun-veljensä” Kiemungin komppauksella, pysty yksin asiasta päättämään. Mutta, jos nämä kaksi herraa, pystyvät riittävässä määrin vaikuttamaan omien puolue-ryhmittymiensä mielipiteisiin, niin jääräpäinen käyttäytyminen jatkuu. En ihmettele, jos sen kaltaista ”juntta”-painostusta ilmenisi.
  Ovathan nämä kaksi valtapuoluetta, monissa asioissa, antaneet näyttöä, niin uhkamielisyydestä veronmaksajien rahojen käytössä, kuin myös varojen käyttö-tarpeiden priorisoinnissakin.
  Mukavaa lauantaita! Tapani

 5. Piti ensin kommentoida tuonne turjaan, mutta kun hänellä on tuo kirjautumispakko niin kommentoin sitten tänne. Hämmästyin hiukan tuota sielunveli vertausta. Onko kiemunki muka eri henkilö kuin vekka. Mi ä olen ainakin tähän asti ollut siinä käsityksessä että kiemunki on vain pitkätukkainen vekka. Niin tuohon parrkiasiaan vielä sen verran että paikkakunnan päättävä eliitti eli kokdemvekkakiemunkirautio elää näiden asioiden suhteen aivan väärässä mittakaavassa. Kun joskus lähitulevassa kokdem tämän huomaa on varmasti pakko nöyrtyä jo pelkästään rahan vuoksi.

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Mr. Froid: Luultavasti useat kirjoittajat, jotka vaativat kirjautumisen, ehkä eivät haluakaan kommentteja?! Muuta selitystä en voi löytää.
  Turja sattumalta, ja samoihin aikoihin kanssani, otti esille samansuuntaisia ajatuksia, kuin allekirjoittanut.
  Täyttä asiaa Turjalta!
  Tapani Silvo

 7. avatar Jari Mäkelä sanoo:

  kirjautumis- vaade on mielestäni kevytsensuuria puhtaimmillaan. On aika vaikea ymmärtää mihin sensuuria somessa tarvitaan, koska vakavimmissa tapauksissa astuu rikoslaki kuvaan mukaan ja lakia valvova instituutio saa kyllä selville sitten kirjoittajan henkillösyydenkin tarvittaessa. Kirjautumispakko on oikeastaan uhkaus pitää turvat tukossa ja tästä loistavana esimerkkinä juurikin häsan keskustelupalsta, joka kuoli pakon edessä kokonaan.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Jari! Blogin pohjakirjoituksen laatijalla on mahdollisuus pitää voimassa tämä sääntö kirjautumisesta.
  Se tietysti rajoittaa kommentoijien piirin oman blogisivun omaaviin kirjoittajiin.
  Täytyy tässä muistaa, kuten edellä mainitsin, että monella voi olla tarve vain sanoa oma mielipiteensä, ilman odotusta mistään keskustelun alkamisesta.
  Lisäksi, voi pohjakirjoituksen laatija tehdä asennuksen, joka mahdollistaa kommenttien esitarkastuksen, ennenkuin ne tulevat julkisesti kaikkien luettavaksi.
  Sitten on vielä muutaman viikon takainen tapaus, jolloin eräs ex-blogisti kylmästi karsi pois, omasta mielestään, epämiellyttäviä kommentteja. Jokunen sai vielä varsinaisen porttikiellonkin hänen blogeihinsa.
  Terv! Silvon poika

 9. avatar Timo Ojanen sanoo:

  Moron,
  Suunnitelmissa vedotaan aina tulevaisuuteen, pitää katsoa 20-30 vuotta eteenpäin. Siinä se probleema onkin, kuka tietää miten ihmiskunta liikkuu 30 vuoden päästä? Teknologia kulkee sitä vauhtia, että pienen ihmisen järki ei pysy siinä oikein mukana. Voi olla, että 2040 tarvitaan ilmaparkkeja maaparkkien sijaan. Nyt kun puhuu hulluja, ne todennäköisesti osin toteutuu lähitulevaisuudessa. Parkkipaikkoja autoja muistuttaville kulkuneuvoille hämeensaaren läheisyydessä, vapaata tilaa löytyy ilmaparkista sekä jokusia paikkoja vielä veden päällä sijaitsevilta parkkipaikoilta. näin uutisoi hämeen sanomat v.2035. Noh vitsi vitsinä, mutta ehkä….:)
  -Timppa

 10. avatar Heikki Notko sanoo:

  Voi voi, sinua Silvon Tapsa ja muita kaltaisiasi! Sinä et asu Suomessa, vaan Ruotsissa. Kova halu ja pätemisen tarve, vaan näyttää olevan puuttua nimenomaan Hämeenlinnan kunnallispolitiikkaan! Et ole täällä tietenkään, edes äänioikeuttettu! Helppoahan se on huudella vieraisiin pöytiin ja jaella ohjeta, sieltä lahden takaa. Ikäänkuin se Ruotsi nyt mikään onnela olisi ja maanpäällinen paratiisi! Ei suinkaan.
  Et ole koskaan elämäsi aikana edes asunut Hämeenlinnassa, vaan Kalvolassa. Minä puolestani olen käynyt kyläilemässä, useitakin kertoja Iittalassa, ja Naivistisen taiteen näyttelyssä. Kun seuraavan kerran käyt siellä, niin käy myös yleisö-WC- ssä, ja lue kirjoittamani runo; ”Naivistit Iittalassa”!
  Se mitä tiedät ihan aikuisten oikeasti Hämeenlinnan kunnallispolitiikasta ja asioiden oikeasta laidasta, perustuvat ainoastaan ja vain perussuomalaisten ja toriparlamentin junttien näkemyksiin asioista!
  Ja tietysti niiden kahden ”Superpuolueen” rouva rohkean ja herra ”ärripurrin” jatkuvaan toisten mollaamiseen ja vähättelyyn. En haluaisi olla kummankaan johtamassa työyhteisössä! Onnekseni olen ollut jo useita vuosia eläkkeellä. Olen myös itse hankkinut hyviä eläkeläisharrastuksia, Olen mm teroittanut eläkkeellä olevalle maakuntajohtajalle, kirveitä, vesureita, jäätuuria, keittiöveitsiä, saksia ym.
  Viimeiksi teroitin taidekeraamikko Heli Valajalle ”karhun kynsi”-puukon.
  Vanajaveden Opistossa, eli Kansalaisopistossa, sorvasin ystävälleni, visakoivusta yhdeksän strutsinmunaa, visakoivusta! Ne menivät kaikki joululahjoiksi.
  Että sillä lailla!

 11. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Heikki Notko, jos tämä olisi Leon bloki saisit nuhteet jottet pysy alkuunkaan pohjakirjoituksessa, ei sinne päinkään.
  Perluskooni varmaankin antaa Sinun meuhkata tyylilläsi, sitähän on niin hauska lukea kerrankin taas oikein ”sivistyneen ihmisen” kirjoituksia ja jopa vessan seinältä!
  Niin tuosta torinalusparkista, senhän haluavat Vekan suvun ja muut torilaida kiinteistöjen omistajat lokistiikkaväyläkseen sairaala yms bisneksilleen. Sehän tuli jo selväksi kun alustavassa kartoituksessa kallioon louhittava parkkiluola torin tai muun kohdan alle ei tullut mitenkään esille edes vaihtoehtona. Luolavaihtoehdossahan ei toria tarviis aukirepiä eikä museovirasto kaivais kerrostumia lusikka-haarukka menetelmin vuosien ajan, mut sietä olis vaikee lähettää sairaalan pyykit Viroon pestäväx.

 12. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta-Päivää, Erkki! Ihan näin on asiat, kuten kirjoitit. Sivistyneen ihmisen sanoja kyllä jaksaa lukea, vaikka sanoma olisi sama, joka on tullut esille jo vähintäin kaksi kertaa aikaisemmin.
  Ehkä tämä on kuitenkin Heikillemme parasta terapiaa, ja hyväksi hänen mielentilalleen?
  Täällä kaihoten sanomiansa odottaen!
  Silvio

  Meinas vielä unohtua: Hyväksi vaan, jos Heikki meuhkaa täällä, eikä mene arvokkaammille sivuille itseään häpäisemään!

  P.S. Tiedätkös, miten täkäläinen VR (SJ = Statens Järnvägar) ratkaisee talviongelmat? Joo, ilmoittaa vaan, että nyt eivät junat kulje, koska on niin kylmää. Panivat poikki liikenteen Luulajasta ylöspäin. Kiirunakin oli ihan ”saarroksissa”.
  D.S.

 13. avatar Seppo Rehunen sanoo:

  Parahin Heikki,
  Eikö ole hyväksi meille kaikille ja keskustelua rikastavaa, että Tapanin kautta saamme ulkopuolisen näkemyksen siitä, miltä menomme näyttää? Monesti sivusta seuraaja näkee asiat ja suuret linjat selkeämmin kuin me läheltä tai sisältä seuraajat.
  Toriparlamentin ja muidenkin tuumailuryhmien (myös Lammin pappaveispuukin) puolesta muistutan Heikki Sinua, että parlamentit koostuvat meistä ihan normaaleista asukkaista. Toki meitä voi junteiksikin nimittää, mutta emme käytä sitä nimitystä itsestämme tai meille tärkeistä lähimmäisistä.

 14. avatar ML sanoo:

  Piti myös lukea Turjan pysäköintiaiheinen blogi, mutta jostain syystä se oli poistettu?

  Jotenkin tuntuu, ainakin tällä hetkellä, että Hämeenlinnassa on pysäköintipaikoista ylitarjontaa, joten tuntuisi älyttömältä alkaa kaivamaan luolaa torin alle. Kuten joku mainitsikin, niin toriparkin lobbaamiseen lienee syynä se, että todellinen pysäköintipaikkojen tarve paljastuu, kun katteen kauppakeskus aukeaa.

  Heikki, käsityksesi sivistyneisyydestä on ”hieman” outo. Tilität joidenkin syyllistyvän toisten mollaamiseen ja vähättelyyn, mutta teet sitä itse sen järjettömän itsekehusi lisäksi.

  Ps. Minä olen sähkömies, enkä siten taida äidinkielen pikku hienouksia kutenpilkkujen paikkoja yms. Mutta sinä kehut itseäsi opettajaksi!?! Voi hyvät hyssyrät! Luulisi että sivistyneen opettajan pitäisi osata kirjoittaa?

 15. avatar Teppo Turja sanoo:

  Nopeastipa kirjoitukseni on huomattu, kun melkein heti sen poistin. Olin nääs päättänyt vaieta koko älyvapaasta asiasta, mutta palautin kirjoitukseni nyt, kun sitä niin kaivataan.

 16. avatar Teppo Turja sanoo:

  Tapsa hei. Jos haluat opetusta pilkunkäytöstä tai ylipäätään oikeakielisyydestä, Notko ei ehkä ole oikea ope siihen lähtöön. Mutta ihan vekkuli muuten.

 17. avatar Teppo Turja sanoo:

  Korjaan. Edellinen viesti oli tarkoitettu nimimerkille ML eikä Tapsalle. Mutta hei, pakkaset jatkuvat!

 18. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kaikista kommenteista!
  Ja, Teppo! Kyllä nimimerkki ML:lle varmaan viestisi näinkin menee perille.
  Vielä enemmän vastakaikua kirjoituksiisi varmaan saisit, jos helpottaisit myös vähemmän tottuneiden mahdollisuuksia vastata Sinulle, ottamalla pois tuon kirjautumis-pakon?!
  Tapani

  P.S. tuosta pilkun käytöstä vielä; Meikkäpoika käyttää niitä aika ahkerasti, kun tahtoo noi lauseet muotoutua usein niin pahkeisen pitkiksi. Toivottavasti ne sitten tulevat vaan oikeisiin paikkoihin!
  En tiedä, mutta oma käsitykseni on, että parempi kun pilkkuja on paljon, kuin että niitä on liian vähän?!
  D.S.

 19. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Hyvä Tapani!

  Kiitos Sinulle aktiivisuudesta seurata lahden toisella puolella
  meidän Hämeenlinnan pienoista tiltupolitiikan pöhinää.

  Tässä alkaapi vanhakin jo innostua.

  Kaunista talvipäivää sinnekin!
  Kati
  Täysin perussuomalainen

 20. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Katriina, kannustavasta kommentistasi!
  Yli neljänkymmenen-viiden vuoden pituisen Ruotsissa ”pakerretun” ajan jälkeen, ovat Suomen asiat alkaneet kiinnostaa yhä enemmän ja enemmän.
  Kuinkas siinä kotiseutu-kaihoisassa laulussa sanotaan: ”Luonas juureni on, siellä ystävä verraton”… j.n.e.
  Häme on minulle nykyään enemmän, kuin vain ”entinen asuinpaikka”. Sen vuoksi yritän usein sekaantua asioihin.
  Vaikka asuinkin Iittalassa vuosina 1950 – 1966, muodostui Hämeenlinna minulle keskeiseksi paikaksi. Erityisesti ajanjakson myöhäisemmässä vaiheessa. Oli ammattikoulu, armeija, ja ensimmäinen oikea työpaikka. Kaikki nämä kolme Hämeenlinnan maisemissa.
  Hämeenlinnan riennoista lapoin sisällystä vapaa-ajan viettoonikin. Iittalassa olin jopa ”ylpeäkin”, koska minulla oli kavereita ihan ”suurkaupungista”. Monet pimeät pullot, iltojen ja öiden ilojen höysteeksi, löydettiin, jos ei nyt aina Raatihuoneenkadun nurkilta, niin ainakin nykyajan, hienosto-kaupunginosasta, Myllymäestä.
  Olen itsekin tietoinen suppeasta asiantuntemuksestani. Siinä ei kai ole mitään ihmettelemistä.
  Olen kuitenkin alkanut seurata Kaupungin-valtuuston kokouksia, kun siihen nyt on mahdollisuus netin kautta. Ihan hyvä, jos oiotte käsityksiäni, jos joskus asiota väärin ymmärrän.
  Oman seurantani kohdistuukin tarkemmin Ruotsin ja Suomen eroavaisuuksiin. Suomessahan katseet kääntyvät usein tänne päin. Minun mielestäni kylläkin ihan aiheetta. Täälläkin ovat monet asiat siinä mallissa, ettei niissä suomalaisille mitään varteenotettavaa ole.
  Näistä esimerkkeinä voisi mainita täkäläiset n.s. puolustusvoimat ja peruskoulutuksen taso. Viimeisin käännös koulutusjärjestelmän parantamisessa, on paniikin-omainen toimenpide; Nyt haetaan ulkomaista asiantuntija-apua oppilaiden oppimisen parantamiseksi. On tarkoitus saada selville, minkä vuoksi Ruotsi putosi häntäpäähän kansainvälisessä PISA-tutkimuksessa. Melkein ”maansurun” sai tuo tutkimus-tulos täällä aikaan.
  Luulisihan nuo syyt huonoihin oppituloksiin löytyvän helpommallakin! Kouluun ei ole satsattu tarpeeksi parin viimeisen vaalikauden aikana. Hallituksen ainoa tavoite on alentaa kaikkien työ-paikan omistavien verotaakkaa. Köyhät, vanhat, lapset, työttömät… niistä viis! Näin karkeesti sanottuna.
  Erään koululaisen isä pyysi tytärtään tallentamaan kännykällä ääninäytteen luokan oppitunnilta. Äänityksessä vain vaivoin oli opettajan ääni havaittavissa, kaiken muun hälinän seassa.
  Ja, mitäs koulu siihen… teki poliisille äänityksestä rikosilmoituksen! Jatkosta en kyllä ole kuullut.
  Taas on pyydettävä anteeksi! Liian pitkäksi tämäkin vuodatus taas. Piti vaan lyhyesti Kiittää Katriinaa kommentista.
  Ja niin sekavaa asiaa, että´hä. Mutta toisaalta; Pohjakirjoituksen otsikkohan kuuluu: ”Hajanaisia mietteitä ja huomioita”
  Täällä tänään kirkas auringon-paiste, ja varjossa vain pari pakkas-astetta. Ja Talitiaisen ”titi-tyy-laulu oli kuultavissa”!
  Terveisin! Tapani

 21. avatar katriina ahtiainen sanoo:

  Nyt Tapani pelastit päiväni!

  Kiitos kirjoituksestasi.
  Seuraan mielelläni, mitä Ruotsissa tapahtuu, koska työskentelin ruotsalais-ranskalaisyhtiössä
  vielä 2000 ja risat.
  Oli helppoa tehdä työtä huoltajana ruotsalaisten kanssa, koska perheasiat olivat aina
  ykkösenä. Ei tarvinnut hävetä sanoa, että meillä on kotona syntymäpäivät eli otetaan
  kokouspäiväksi joku muu.
  Minulla kävi hyvä tuuri. Ruotsalaiseen yhtiöön kelpasi aikanaan kernaasti yli viiskymppiset
  johtotehtäviin. Ei tarvinnut ihmetellä, miksi Suomessa saatiin Pohjolan paras tulos.

  Jatketaan kirjoittelua!
  Kati

 22. avatar ML sanoo:

  Anteeksi että menen vielä sivuraiteelle. Tarkoitukseni ei sen tarkemmin ollut viilata pilkkuja ja niiden paikkoja. Komenttini ydin oli siinä, että henkilö (sivistynyt, opettaja sellainen) joka osaa ja tietää kaiken ei osaa oikeinkirjoitusta.

 23. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terveiset, ML! Ei hätiä mitiä!
  Täällä ei ole mitään ”sivuraide-sääntöjä”, joista niin ansiokkaasti toisella taholla muistutellaan!
  Notkollakin niin paksu nahka, jottei hän varmaankaan vihjaisustasi loukkaannu!
  Rauha maassa…
  Terveiset! Tapsalta

 24. avatar Jesuiitta sanoo:

  Joo, Nämä on aina yhtä mielenkiintoisia, nämä pilkkujutut.

  Yleensä ottaen, silloin, kun netissä alkaa joku toisen pilkkuja rakastella, homma menee munilleen.
  Lähtökohta kun on aina se, että ”sun pitäis osata, kun olet sitä ja tätä, ja varsinkin olet sitä, mutta minun ei tarvi, kun olen vaan raksalla töissä. Siksi voin heitellä täältä, että tossa tarvis olla pilkku, muttei ole, pentele”.

  Yleensä blogeissa myös jonkin verran besserwissereitä on tavannut esiintyä, nyt viime aikoina selvästi vähemmän näköjään, kuin ennen. Tämä nyt johtuu siitä, ettei kai kukaan ala blogittaa, jos pitää itseään muita tyhmempänä, kuten suomalainen yleensä, ainakin kehuessaan itseään.

  Tuo parkkihallin torin alle kaivaminen haisee kyllä kauas vedätykseltä kiinteistönomistajien omaisuuden kartuttamiseksi, Näin pienessä kylässä tuohon ei oikein ole monia mahdollisuuksia, torin alla oleva parkki on sellainen, mitä suurimmassa määrin. Hullua puuhaa, jos tuohon lähdetään. Nyt sentään on autoja kadulla, jos nekin ovat maan alla, torilla ei näy liikettä parhaimmillaan lainkaan.

 25. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terveisiä Katriinalle ja muille myös! Ja kiitokset kommenteista!
  Pilkkuasiasta ensin; Lukiessani esim. kommentteja en yhtään ajattele pilkkujen tarpeellisuutta tai tarpeettomuutta. Siis jos sanoma on hyvin ymmärrettävissä. Vain ääritapauksissa tulee mieleen, pitkien virkkeiden ollessa kyseessä, mahdollinen pilkkujen puute.
  Ankarampi olen itseäni kohtaan laatiessani omia kirjoituksia. Nyt olen saanut hieman ajattelemisen aihetta:
  http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/pilkut.html
  Totean, että jaan usein virkkeen turhan pieniin osiin pilkkujen avulla. Yritän parantaa kieliopillisia taitojani!
  Toisaalta, jos kaikkia mainittuja sääntöjä alkaa noudattaa, niin ei kirjoituksesta kovin pian valmista tule. Mutta hyväksihän neuvot tietysti ovat. Ajattelen esimerkiksi alakoulussa annettua lausetta: ”Harakka nauraa rätkätti sialle joka istui seipäässä. Sivulause pitäisi tässä sijoittaa päälauseen keskelle, mutta tarvitaanko yksi vai kaksi pilkkua?
  Olipas siinä pilkunviilausta kerrakseen!!!
  Katriina! Sinua ruotsinkielen taitoisena ehkä kiinnostavat Ruotsin Television lähetykset, ja myös suomenkielisen toimituksen valitsemat aiheet, niin Suomen kuin Ruotsinkin asioista?! Niiden katseleminen saattaa avartaa mielikuvaa, ettei täälläkään asiat niin kovin hääppöisesti ole. Ajatellen sitä, minun usein Suomessa kuulemaani ”Ruotsilla on se kruunu, ja on muutenkin rikas maa”.
  Se rikkaus ei oikein tahdo näkyä, kun seuraa debatteja. Joka paikassa varojen puutetta.
  Ja tämä paljon ylistetty ekonomi-ministeri Anders Borg, on sortumassa katteettomien veronalennusten seurauksena.
  Oppositio on saanut vaalivuodeksi vahvan valtin. Rikkaille annettu monet veronalennukset. Samalla aikaisempi budjetti-ylijäämä on viimeisimmässä budjetissa kääntynyt miinuksen puolelle.
  Veroja on alennettu lainatulla rahalla.
  Eriarvoisuus lisääntyy enenevässä määrin tässä ennen niin tasa-arvoisessa maassa. Pienenä esimerkkinä siitä, miten eriarvoisuutta tietoisesti lisätään, on se että meikäläinen (=eläkeläinen) maksaa suhteellisesti raskaamman veroprosentin mukaan, kuin työssä käyvä. Siitä huolimatta, että aina on sanottu eläkkeen olevan lykättyä tuloa, ja pitäisi verottaa samalla tavoin, kuin työstä saatua palkkaa.
  Arvelutti kovasti aloittaa tämä kirjoitus, koska tiesin jo etukäteen, kuinka vaikea on lopettaa. Aina vaan uutta asiaa pulpahtaa päähän. En tätä opi koskaan…
  Tässä eilisillan (20.1.) uutisia täältäpäin:
  http://www.svtplay.se/video/1742963/20-1-17-45
  Hyvää esimerkkiä Ruotsin sairaanhoidon tehokkuudesta. Lisäksi vielä urheilukavereiden kiusaamisesta.
  Iltapäivän Terveiset! Tapanilta

 26. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Minkälaisen ohjauksen Suomen valtio antaa omistamalleen yhtiölle (=Solidium)?
  Vedetäänpäs taas Vapaavuori esiin antamaan selvitystä Suomen kansalle!
  Silvo

 27. avatar Tapani Silvo sanoo:

  ”Valkea mies puhuu vähän, mutta viisaasti”, muistuu mieleeni jostain lapsuusajan intiaani-romaanista.
  Nyt on aika kalpea Vapaavuori esittänyt oman näkemyksensä teräsyhtiö-fuusiosta.
  Kaippa tämä Rauman telakka-asiassa, ja Talvivaara-luontokatastrofissa kunnostautunut talousnero, tälläkin kertaa osaa asettaa sanansa mitään sanomattomaksi hölynpölyksi!
  Ruotsalaisia näkökulmia Svenska Stål Aktie-Bolag’ in ja Rautaruukin yhteensulautumisesta:
  http://www.svtplay.se/video/1748453/22-1-17-45
  Näissä uutisissa voivat kaikki myös ihailla Vapaavuoren sanoman viisautta ja hänen kaukonäköisyyttään.
  Huumorin pilke silmäkulmassa! Tapani Silvo

 28. avatar Jesuiitta sanoo:

  No nythän se oli kunnon propagandajuliste Hämeensanomien ensimmäisenä uutisena.
  Lahdessa autoparkkiGuru, joka Mikkelissäkin sai Loistavasti tuloksia aikaan, on alkanut vääntämään Toriparkkia, ja jo Kuoppakin on niin Upea, että vain Pari sähköpostia on tullut reklamaationa, joihin on ihan Älyttömän nopeasti vastattu, että Kaikilla ihmisillä on hyvä mieli Heti.
  Yrittäjät on aivan innoissaan, kun tämä Virkistää Todella Paljon kaupungin liiketoimintaa alueella.
  Huikeeta!.
  ihan pikku miinusettäparifirmaakaatuurakennustöidenaikana, mutta So What, kyllä tulee Hieno parkkipaikka ja
  Kansa hurraa, Gurun juliste nostetaan seinälle ja patsas pönöttää pian uudella Toriparkin kannella.

  Näin. Tuli hieman Pohjois-Korealainen fiilis, puolueettoman tiedonvälityksen ansiosta.
  Seuraavaksi vastaava uutinen tulevasta autokaupasta kiitos.

 29. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Jesuiitta, että kiinnitit huomioni Lahden toriparkki-hankkeeseen.
  En kylläkään pystynyt lukemaan koko artikkelia, koska en kuulu Hämeen Sanomien tilaaja-kaartiin. Mutta sanoma oli selvä!
  Täytyyhän k.o. kirjoitus ymmärtää kantaa-ottavana lisänä Hämeenlinnankin parkki-suunnitelmiin. Mielipiteiden muokkausta (=aivopesua) parhaimmillaan.
  Kiemunkin blogissa kiintyi huomioni Leo Leppäsen kommenttiin. Voi, voi, voi, nyt on tämä loistava kirjoittelija syyllistynyt sananmukaisesti todelliseen nälvimiseen.
  Terv! Tapsa

 30. avatar Jesuiitta sanoo:

  No harmi, oli sentään koko sivun juttu, ja muotoilisiko nyt asian vaikka niin. ettei kirjoitus ollut toki millään tavoin vastahankainen ko parkkihankkeelle.

  Kom(m)entaattori Leppänen jättää aika kylmäksi, ei oikein osaa suhtautua ukkoon mitenkään, mutta jotenkin parempi, kun on nuo kirjoitukset hieman lyhentyneet.

  Muutoin kaikenlainen nimittely ja muu sellainen vaikuttaa olevan demarileirissäkin hyväksi todettu toimintatapa. Hän, joka Ilkkalaa tästä ”patalappuasiasta” alunperin moittii ei mielestäni ole koskaan kunnostautunut korrektiuden ja ihmisten asiallisen titteliyttämisen saralla. Ei myöskään tämä Leppänen.
  Joitain huomioita on tullut siitä, millä tavoin ihmisen ammattinimikettä käytetään demarileirissä, ikäänkuin eriarvoistamaan ja pääasiassa halventamaan ihmisiä. Äkkiä muistellen joitain sanoja, jotka ovat tarttuneet jostain demari”suulla” ovat mm. Tupa-Uuno, opistoinsinööri ja raitiovaununkuljettaja, Nämä ovat lähes aina merkityksessä, joka ei ole tarkoitettu arvostamaan kohdetta. Toki juuri toimittajalla ja eläkeläisvirkamiehellä on paljon muitakin vastaavia ilmennyt kirjoituksissaan.

  Kuitenkin on kyseessä so.dem, jonka pitäisi arvostaa juuri työtä tekeviä ihmisiä, ja siis heidän titteleitään myös. Kai?
  No, sosiaalidemokraattien työväenaate on ollut niin iso vitsi jo niin kauan, että myös edelläoleva virkkeeni on rienausta pahimmasta päästä. Siksipä pyydän anteeksi, että sekoitin demarit tavallisiin työtä tekeviin ihmisiin.

 31. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Jesuiitalle: Suomessa ei ole työväenpuoluetta. Niin Vasemmisto kuin Demaritkin ovat luisuneet niin kauas juuriltaan, että ne ovat ideologiallaan hyvin lähellä Kokoomusta. Vai onko mitään ideologiaa enään olemassakaan?
  Kaikkien ”vanhojen” puolueiden ajama politiikka on kuitenkin kansaa kahtia jakavaa. Vähävaraiset, vanhat, lapset ja työttömät, yhteen ryhmään, ja hyvinvoivat, rikkaat ja osakkeen-omistajat toiseen ryhmään. Ollaan menossa Amerikan tyyliin, jossa raha ratkaisee.
  Eikä kenelläkään ole vastausta kysymykseen, millä tavoin tasavertaisuutta voitaisiin edistää… tai halua.
  Iisakki omassa kirjoituksessaan, ja Leo Leppänen siihen kommentoinnissaan, ovat vajonneet aika pahasti sen keskustelu-tason alapuolelle, jota olen pitänyt kynnyksenä osallistumiseeni kyseisen-tyyppisiin blogeihin.
  Kyllä odottaisin Leppäseltäkin vähän parempaa.
  Kiemunki tietysti tarkoituksellisesti mielellään kääntää keskustelun henkilökohtaisiin vastakohtiin, sen sijaan että avoimesti ja asiallisesti vastaisi hänelle tehtyihin kyselyihin.
  Taitava ja teräväkynäinen Riitta Nyqvist, pystyi Iisakki Kiemunkin blogissa, tiivistämään Iisakin ja Leon kitinät kahteen (obs.2) virkkeeseen. Ihan noinhan se on!
  Kuinkahan kauan Leppänen jaksaa ”pannulappuaan” virutella ja venytellä?
  Mukavaa torstai-iltapäivää!
  Tapani

 32. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  En mä niin lähellä poliitikkoja ole jotta tietäisin koko vasemmiston tilan, tällähetkellä kovin arveluttaa tämä vassareiden hallituksessa olo.
  Mutta ne on kovia poikia jotka saa veltonkin sisään!
  (Veltto Virtanen eduskuntaan)

 33. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Huomenta! Meikäläinen on yhteiseltä ystävältämme, saanut jälleen nuhteita lapsellisesta kommentistani, Iisakin blogissa.
  Myönnänkin sen kommentin lipsahtaneen väärälle sivulle.
  Mielenkiintoista kuitenkin havaita, että Leppänen on nyt siirtynyt valvomaan kommenttien tasoa myös vieraissa blogeissa.
  Kiemunkin kirjoituksessa ”Iso laiva ei käänny oppositiovuodessa” hän opastaa meitä jälleen sivupoluille horjahtamisen vaaroista.
  Muttä nämä Leppäsen ”syrjähyppy-säännöt” koskevat vain määrättyjä henkilöitä. Ei häntä itseään… Esimerkkinä hänen ensimmäinen kommenttinsa Iisakin pohjakirjoitukseen. Olin siinä havaitsevani hellävaraisen vihjailun jostakin ruotsalaisesta veturinkuljettajasta.
  En ole varma, mutta jos hän tarkoitti allekirjoittanutta, niin pitäisi pysyä hieman tosiasioissa. Ensinnäkin, olen eläkeläinen, en veturinkuljettaja. Ja toiseksi, olen Suomen kansalainen (aito perussuomalainen), en ole edes hankkinut kaksoiskansalaisuutta.
  Liittyivätköhän nämä Leppäsen vihjailut jotenkin pohjakirjoituksen aiheeseen?
  Erkki ihmetteli, mihin ”että silleen”-blogi katosi. Siinä ei oikeastaan ole mitään ihmettelemistä. Leppänen käytti päättämisvaltaansa hyväkseen, ja ottanut sen itse pois julkisuudesta. Luultavasti välttääkseen häpeää lukijoiden vähäisestä vasta-kaiusta hänen aiheisiinsa. Hajanaiset kommentit tulivat vain lähemmiltä ”surevilta”.
  Vahinko kylläkin, koska se mielenkiintoinen aihe Google Analytics’ in tiedoista jäi nyt selvittämättä. Olihan muistaakseni tiedossa jatkoakin kyseiseen teemaan!
  Tämä tällä kertaa.
  Terveisin! Silvo

 34. avatar Hannu Jauhiainen sanoo:

  Leppäsellä on nyt selkeästi pasmat sekaisin aika monessakin suhteessa. Herralla oli monia hyviä ja tärkeitä avauksia ja fundeerauksia taannoin, mutta jossain vaiheessa alkoi kone yskähdellä aika omituisella tavalla. Lähipiiri varmaan tietää onko kenties näin käynyt ihan arkielämässä muutenkin, mutta täällä taitekohta taisi kulkea tuossa jäteasian tietämissä. Toivon ettei taustalla ole muuta kuin ihan hetkellistä kompurointia.

 35. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Hannu!
  Vielä on minullakin muistossa aivan ”toinen” Leppänen! Se kaikkia innostava, hauska, loistavien ja monia kiinnostavien, pohjakirjoitusten laatija, musikaalinen Leppänen.
  Mikä mursi Leppäsen noin pahoin? Minulle jäi jotenkin mieleen, että ensimmäiset merkit Leon muuttumisesta alkoivat samoihin aikoihin Hevosmiesten vetotoimiston lakkauttamisen kanssa. Minä luulen, että ”hevosmiesten” kokoontumiset auttoivat häntä säilyttämään optimistisen mielenlaatunsa.
  Toivottavasti hänen sen aikaiset ystävänsä antavat hänelle kaikkea tarvittavaa tukea.
  Tätä vaikeuttavat tietenkin Leppäsen raivokkaat vihanpuuskaukset PRO-Hämeenlinna koalitiota, ja erikoisesti PeSu:ja, kohtaan.
  Nyt Leo on siirtynyt täydellisesti valta-puolueiden fan-klubiin. Oliskohan taustalla ajatus, yrittää vielä uudemman kerran, seuraavissa kunnallisvaaleissa, päästä päättämään Hämeenlinnan asioista?
  On ikävä sitä vanhaa Leppästä!
  Tapsa

 36. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Ja että silleen!

 37. avatar mauri virtanen sanoo:

  Tervehdys Silvo !
  Kaupungin talouden kannalta hyvä ja tuottava toimintamalli saattaisi olla, totta, myös esittelemäni toimintaohjelma. Käsittelen asioita kuvitellen poliittisten suuntauksien Valta (Dem, Kok) ja Pro (PRS, Kkusta ja Vkäs) reaktioihin toimintaohjelmasta. Kyseessä on kuitenkin fiktio, henkilöt joita lukija luulee tunnistavansa, voivat olla mielikuvituksen tuotetta. Lisäksi kaikki perustuu kuuloon ja luuloon, mutta on kuitenkin todellista.

  Kaupunkimme hallituksen kokous:
  Avataan kokous:
  Kok Pj RaSa: Kaikki taas läsnä Ihanaa nähdä teitä, nuijien vaihto tapahtu niin kun me yhdessä sovittiin ja minä tykkään, että se mitä Iikakki jätti taakseen lapioidaan ja unohdetaan.
  Kkustan Norsun käsi nous ja hän sai nopeinpana historiallisen puheenvuoron.
  Kkustan Norsu: Joo, sopii kyllä. Me halutaan varmasti kaikki haistella tuoretta tuulta.
  Vkäs Oiri kuiskaa PRS Lulinnulle: Ihanaa jos vois toimia kun kärpänen, olis vaan ja lentäis sinne mistä ruokaa saa.
  Kok Pj RaSa: Tytöt ottivatkin esille seuraavan asian varmasti ihan luonnostaan. Arvatkaas mikä se on.

  Helevitin pitkä hiljaisuus

  Kok Pj Rasa: Tarkoitin että hyväksyttäisiin tämä virkaihmisen laatima luonnos meidän toimintaohjeeksi. Te olette varmaankin tutustuneet luonnokseen, ja huomautan että tämä luonnos on laadittu niiden toimesta jotka eivät osallistuneet heh heh Levi-kokoukseen.

  Retee huuto puheenjohtajan oikealta puolelta

  Kok V Tappio: Se mitä siellä puhuttiin ei kuulunut entiseen eikä nykyiseen hallintokultuuriin joten toi loppuosa pyyhitään kaikkien muistista ja muistinvaraisista pöytäkirjoista.
  Kok Pj RaSa: Voitaisko sopia että pyytäisit puheenvuoron kättäsi nostamalla. Muuten tämä kokous alkaa muistuttaa… no peruskolun oppituntia.
  Kok V Tappio: Joo voisin nostaa kättä, jos mulle siitä maksettaisiin, mutta hyväksyttäiskö jo tää luonnos toimintaohjeeksi, niin voitaisiin todeta, että tämä hallitus toimii edellisen jatkamalla linjalla.

  Nopeinpana laskee 1+2 ja innoissaan osaamisestaan

  Kok Kalju: Kannatan, ehdottomasti kannatan. Toisaalta, jos selvitystä mahdollisesti ja tarkasti harkiten voitaisiin tarvita, niin voisin muutamaa selvitysten tekijää ehdottaa. Toki sitten itse päätöksestä voisin ja haluaisinkin itseni jääväättävän.

  Kok Pj Rasa: Koitetaanko pysyä asiassa, jos voitaisiin eikö. Se että meillä on uusi ja poliittisesti vaikea tilanne, niin pyydän, älkää turhaan käyttäkö ääntänne.

  Käsi nousee ja käden yrmynnäköinen nostaja saa puheenvuoron pj nyökkäyksellä

  PRS Karilkai: Mä tiedän mitä voisi ja olisi järkevää tehdä. Mutta kun keskustelu on selvästi osoittanut tämän asian tarkemman tutkinnan, hutkinnan ja lopputuleman, ehdotan seuraavaa. Tehdään päätös 7-4 ja selitetään päätöstä häsan sivuilla.

  Kok Pj RaSa: Ei käy. Me ollaan kaupunkin hallitus ja me päätetään asioista. Puheenjohtajana päätän että äänestetään. Tai siis ehdotan.

  Dem Anna väliviiv: kannatan, pöytäkirjaan merkittiin että muutkin naispuoliset kannattivat, mm. Dem Appulla ja Dem Sirpala

  Puheenjohtajan ohjeiden ja toimeliaisuuden mukaisesti äänestys toimii käet ylös alas tai seisten. Ei ole ote puheenjohtajan liikuntaohjelmasta eikä muidenkaan toiminnallisista harrastuksista.

  Dem Joskos: Perustuslaillisuuden ja kansanvallan puolesta ja kiivaana demarina tällä äänestystavalla lentäisi vaikka brysseliin. Puuh puuh.

  Kuvaajien salamat välähtelevä, myöhemmin kuitenkin syy välähdyksiin löytyi lyhtypylvään notkolle kiivenneen ex opettajan ja pikkaisen muita paremman uteliaisuuteen.

  Kokous palaa normaalijärjestykseen kun toimittaja Iikakki poistui kameroiden ja mikrofonien kanssa toimituksellisiin töihinsä. Kyseisen kokouksen uutisointi onkin nyt täysin puolueellista koska kyseisiä toimittaja Iikakin ääni- ja kuvatallenteita ei voitu käyttää. Pahoitteluni, mutta koska lapsillekin se opetetaan. Kannattaa lähteä töihin akut ladattuna.

  Lopuksi, jos olisi äänestetty seuraavan ehdotuksen pohjalta:
  Elämänkaarimallin mukaisesti EkonomisenToiminnallisuuden lautakunta ehdottaa toimenpiteeksi vanhusten ja muiden ei työmarkkinoita palvelevien palkkaamista.
  Valtatie 3 Helsingin suunnasta tulevan asiakasvirtaa ohjaavaksi liikenteenjakajiksi.

  Työaika 4-6h/vrk, perehdytys työhön 1h valoisana aikana noin klo 16 -17. Työpiste noin 500m ennen Hämeenlinnan liittymien opastetauluja ja kaistoja eroittavan maalausten päällä. Työasu vihertävä haalari ja lippalakki. Turvallisuuden lisäämiseksi EU-direktiivin mukainen 10 x 10cm heijastava ja suuntaa osoittava nuolimainen merkki. Merkin sijoituspaikka on oltava 1.5 m korkeudella ajoradasta. (Säästösyistä selkäpuolelle sijoitettavasta ja työnantajalle vapaaehtoisesta 5 x 5 cm merkin hankinnasta luovutaan haamuautoilijoiden määrän vähäisyyden vuoksi.) Palkkaus sovittava saatavuuden mukaan. Säästöohjelman laskennallinen alkupalkka 6000/kk loppupalkka sama.

 38. avatar Hannu Jauhiainen sanoo:

  Huomenta veturinkuljettajille ja opistoinsinööreille ja kaikille muillekin

  Saattaa hyvinkin olla että Leppänen on kyllästynyt eläkepäiviin ja halajaa vallan kammareihin. Ja kun viime vaalien tulos herran kohdalla oli aika laihanlainen, on päättänyt lähteä kampeamaan raatihuoneelle paraatioven kautta, koska takaovi ei tuonut toivottua tulosta. Tiimalasihan tuon sitten näyttää ja saatan olla väärässäkin. Toivottavasti Leppäselle tapahtuisi elämässään jotain positiivista että oppisi taas tuon reippaan sotilasnaurun jalon taidon. Nykyisin tuntuu siltä että herra toimittelee täällä blogeissa välillä syyttäjän ja toisaalta syytetyn roolia, eikä kumpikaan oikein pue häntä.

 39. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos jälleen kommenteistanne!
  Hannu: Toivokaamme Leppäsen piristymistä, ja että hän jälleen oppisi m.m. tuon mainitsemasi ”sotamiehen lyhyen ja ytimekkään naurun”.
  Ei varmaan kestä kauankaan, kunnes hän taas aloittaa blogien kirjoittamisen. Sen verran olen ymmärtävinäni, että Leolla on ”riippuvaisuus-suhde” näille blogisivuille. Toinen asia vielä, ettei hän vieraiden pohjakirjoitusten kautta, pysty täydellä teholla itseään ilmaisemaan.
  Odotellaan rauhassa!
  Kiitokset Mauri Virtaselle hänen laatimastaan fiktiivisestä tarinasta! Päiväkirjan pitoa valtuuston kokouksesta, jota ei mahdollisesti ole tapahtunutkaan. Vai onko ehkä sittenkin?
  Mahdolliset yhteydet nimien ja fyysisten henkilöiden välillä ovat pelkkää sattumaa, nekin. Nii…i!
  Piristävä kokouksen kulun selvitys, kirjanpitäjä Virtaselta.
  Nyt jää vain nähtäväksi, olisiko pöytäkirjan tarkastajilla jotain lisättävää, tai huomautettavaa, asiassa?
  Mukavaa lauantaita! Tapsa

 40. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  ”Mielenkiintoinen” tuo Leppäsen blokinavaus taas. Ei kauan sitten hän ilmoitti lopettavansa koska Hä-San Blokipalsta oli ”persuareena” hänen mielestään.

  Nyt hän pohtii palautettiinko vai pantiinko pöydälle? Pitkän kunnallisuran tehneenä tuntee pykäläviidakon ja saivartelee muodollisilla asioilla. Itse asiaa hän ei pohdi vaan ns ”pilkunnussintaa”. Sitten varmaankin ei saa sivuraiteelle mennä ollenkaan vaikka kuinka ”yksraiteisia” ollaan. Sen verra minäkin junista ymmärrän jot jos toinen ei väistä sivuraiteelle tulee yhteentörmäys.

  Lieneeko tää ”pannulappu” edes tietoinen mitä teki, paniko vanhaa pöydällä (e) vai lähtikö peräti uutta ehtimään.

  Ikävä jotta Leo poisti taas blokinsa mm ne joissa ilmoitti ettei kommentoi minun tai ”Silvio perluskoonin” blokeja. Karihan on ilmoittanut jotta poistaa Leppäsen kommentit palstoiltaa sisällöstä riippumatta koska Leppänen teki samoin joidenkin kommenteille omassa blokissaan. Jaksaisi nyt Leo muistaa omat päätöksensä ja toimia kuten lupaa, niin usein hän on ”sanansa syönyt”.

  Itse en enää häntä mitenkää palstoillaan kommentoi, saa olla rauhassa raiteillansa.

  Odottelen alkuvuodesta pääseväni TAYS:iin selkäoperatsuuniin ja josko toipilaana olis aikaa aloittaa oma kirjoitusharrastus.

 41. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Iloista iltäpäivää teitillen kaikillen
  Tuli tässä oltua vähän operaatiossa puukkoa saamassa. Olipa osaavat kaverit ja puukot oli (huom. veitsenterottaja) tosi terävät. Kohta 4 vrk mennyt ja hyvin menee mutta menköön. Pitänee ihan julkiset kehumiset päiväkirurgialle laittaa – – se siitä.
  Ahkerastihan kirjoitelleet olette joten alotetaan.
  Lahdessa kovasti on jo kaiveltu,viime kesästä loppuvuoteen ihan argeologisesti ja löytöjä tehtiin todistettavasti ainakin vlta 1908 (sirkuskäärme ja hevonen). Tällä hetkellä jo elementtejä asetellaan ja kummempia murinoita ei ole kuullut,yrittäjien sijoitusintokin on koholla.
  Mikkelin torinalusparkki onnistui yli odotusten. Maksoi vaan 14 miljoonaa ja kaupungin tartti antaa vajaat 10 prosenttia.
  Toi Veli V:n fiktio aiheutti lievää hyrinää vatsaontelossani (ei kuitenkaan haavaa haitannut). Tilannehan on vähän erikoisempi kuin yleensä kamppailuotteluissa–nim vakiosti 7-4.
  Näin vuoden aluksi meidän kaikkien pitää suhtautua positiivisesti kaikikiin järkeviin hankkeisiin eikä aina nurjamielisesti höpötellä asiattomuuksia mustaa valkoiselle.
  Kukaan ei ole muten vielä kommentoinut vaatimatonta ilmoitustani Hämeen Kulttuuriperinnön Suojelijat ryn ja Hämeenlinnan seudun luonnonsuojeluyhdistys ryn suojeluesitystä,se oli vasta heitto mutta täysin totta.
  Mielenkiinnolla jään odottelemaan aloittamasi blogin jatkeita Tapsa sano
  Aarno Jii

 42. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommentistasi, Aarno Jii!
  Pikaista toipumista leikkauksen jälkeen! Hyvä, että operoijilla oli terävät puukot! Tuskin Heikki Notkon hiomat, vaikka hän onkin taitava puukkojen ja kirveiden hiomisessa. Sen käsityksen nimittäin sain, lukiessani hänen itselaatimaansa meriitti-listaa.
  Vähän nauratti tuo mainintasi aloittamastani blogista. Kyllä kyseessä oleva kirjoitus on ollut esillä jo liiankin kauan. Ja keskustelu on aaltoillut hyvinkin korkeana.
  Täytyis tässä pikku-hiljaa alkaa jostakin muusta aiheesta. Vaikka toisaalta, tämän rubriikin allehan sopii ottaa vaikka mitä.
  Nyt palautuukin mieleeni tuo muistutuksesi, osallistumisestasi uutta virkistymistä hakevan ”Hämeen Kulttuuriperinnön Suojelijat r.y.”:n kokoukseen. Taisit myös mainita Saara Finni:n olleen yksi alkuperäisistä perustaja-jäsenistä?!
  Asiasta kuitenkin: Kokouksen mielipiteessä tuli siis esille vastustus torinalus-parkkipaikan toteuttamis-suunnitelmille!
  No, kuinkas muuten. Kuttuuriperinnön suojelemisesta kun on kysymys. Samoin perusteluin, minäkin vanhana hämeenlinnalaisena, kyseistä parkki-suunnitelmaa vastustaisin.
  Nykyinen linja-auto aseman laakio. Kaivakaa sinne! Paikka on kylläkin lähempänä pohjaveden tasoa, mutta eikös nykyjään sellaiset asiat järjesty?
  Pikkuautot maan alle, bussit ja taksit ylemmälle tasanteelle. Rullarapuin varustetut käytävät, ehkä muutaman tasanteen kautta, ylös Raatihuoneen kadulle, keskustan kaupoille ja Torille. Nii…A´VOT!
  Eikös tämä ”veturinkuljettajan” ajatus kadunkin miestä miellyttäisi?
  Hyvä, Aarno! Keep swinging! Tapani

 43. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Ehtoot Tapsa
  Mää luule kans et pistepussi ropisis totes
  Arska

 44. avatar Erkki strömberg sanoo:

  Kuten Riikka Happonen Leota oikaisi, tuli taas toteennäytetyksi kuinka Leo haistelle jokaista karvaa vaan ei näe koko (naista) vittua!
  Kansanmiehen sanoin ja omalla nimellä!

 45. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitokset, Aarno ja Erkki, arvokkaista kommenteistanne!
  Nyt on Leppänen vissiin lähtenyt lentäen rekreatio-matkalle kaukomaille, jättäen vain ilmastopäästöt jälkeensä!
  Kyllä sekin tieto oli tarkoitettu huomioitavaksi!
  Vähän ”nuoleskelua” ja asiaankuulumatonta sivupolkua, hänen vastauksessaan Riikka Happosen kommenttiin.
  Tapsa

 46. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Teretere
  Noita ruattinkiälisiä kuunnelles ja katelles tuli taas miäle att de e ganska braa att kunna tala o skriiva svenska,säärsilt i dessa SSAB-Ruukki tiiden.Ja truur att dehä systeem e jette braa saade
  Arska

 47. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Arkska perk…!
  Vaihda toiseen kotimaiseen!

 48. avatar Tapani Silvo sanoo:

  ”Ollos huoleton, poikasi valveill on”… Kiitos, Arska ja Eki, ”viisaista” kommenteistanne!
  Aarnolle ei nyt valitettavasti täältä käsin ole pakkoruotsia tarjolla. Toivottavasti kelpaa Teille molemmille linkki suomenkielisiin uutisiin?
  Täällä esimerkkiä ”rikkaan” Ruotsin sosialipolitiikasta:
  http://www.svtplay.se/video/1756803/27-1-17-45
  Vaikeuksia kunnilla täälläkin. Kyllä pitäis porvarihallituksella olla muitakin tavoitteita, kuin rikkaiden verovähennykset!
  Uutisissa Suomestakin, ja paljon huomiota herättäneestä työpaikkakiusaus-oikeuskäynnista
  Terv! Tapsa

 49. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Kuafton Erki
  Saakken e ny soo at de e soo mongamonga oor do jaha läärt mej svenska sprook o desveegen moste ja anvenda ja juttuha o siltaval et tää pakkoruattist höpöttämine o iha hanurist,pittäähä meirä förstoo va de svenskarna taalar froon gamla Ruukkimiljöö sanos
  Arska

 50. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Olen samaa mielipuolta edellisen mielipuolen kanssa!
  Tapsa

 51. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Voi helvatens!
  Kun ei edes Hra Gookle Kääntäjä saanut selvää sun jutustas Arska, vaihda vaan tälle kotimaiselle, vaikka muakin siniverisex väitetään em mää tommottis ymmärrä!

 52. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Viittaan edelläolevaan 26.1. päivän kommentiini Leon blokista.
  Eilisen Hämeen-Sanoman yleisönosastosta voi jokainen lukea Lulu Ranteen ilmoituksen kuinka asia oli ja kuinka metsässä Leo taas oli ikuisine persukammoinensa.
  Herrasmies jos olisi, pyytäisi Lululta anteeksi mutta tuskin siihen kykenee.
  Asia siis oli kuin Hä-Sas luki ja Johanneksen vedätykset oli mitä oli!
  Vai onko kyse siitä jotta Jossu touhus kokouksessa kaikkea muuta eikä edes seurannut mitä päätetiin?
  On aika kummallista jos kokouksessa mukanaolleilla on aivan eri mielipide mitä päätettiin, missä vika?
  Olisi hyvä saada Johanneksen itsensä laatima selistys jutullensa!
  En ole aiemmin huomannut hänen vedätykseen sortuvan, luullut jopa asialliseksi mieheksi. Täytyneekö ruveta tarkistaa kantaa?

 53. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Moro, Erkki! Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin luulen Leppäsen seuraavan näiden sivujen tapahtumia ulkomailla ollessaankin.
  Anteeksipyyntöä sieltä taholta on turha odottaa.
  Ei myöskään kannata kuvitella, että Johannes Koskisella olisi mitään lisättävää. Hän seuraa ”valtapuolueiden” vanhaa traditiota: Sivutetaan asia hiljaisuudella, niin se jää pian unohduksen varjoon.
  Koskinen ei debattiin blogisivujen kautta ryhdy!
  Muistuttaa aika lailla Sirpa Pietikäistä, joka meille kertoo mielellään EU:n hyvistä puolista, ja neuvoo kansalaisia syömään luonto-ystävällisesti. Mahdollisia vastakommentteja hän ei luultavasti edes lue.
  On kai kyse vaalikampanjasta… näkyvillä niin paljon kuin mahdollista.
  Tapsa

 54. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tää Pietikäinen tais olla niitä meppejä joka laskutti ykkösluokan mukaan lentonsa Brysseliin ja takas jatkuvasti mutta osti liput silti halpaan turistiluokkaan.
  Nettosi satasissa joka reissu.
  Omantuntonsa puhdisti maksamalla parikymppiä jolle Toperone-säätiölle jotta maailma pelastuu.
  Näinhän kerto tää ”pimeen työn teettäjä” ex ministeri vihreistä.
  Leppäsnen ei tee sitäkään, kehuu vaan pullean mahansa rusketusta!

 55. avatar Hannu Jauhiainen sanoo:

  Sekä Koskinen että Pietikäinen katsovat olevansa nk. valtiomiesluokkaa, eivätkä siksi luultavasti suvaitse rahvaan kanssa keskustella ja Kiemunki näyttää ottaneen heistä nyt mallia. Melkein koko Häsan toimitus vaikenee myöskin suhteellisen äänekkäästi täällä, vaikka taatusti seuraa blogeja aktiivisesti. Salaperäistä, perin salaperäistä…..

 56. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tääl blokipastoil käy nykyään niin kova lätinä jotten mie ehdi mukaan ollenkkaan!

 57. Silvo on noussut selkeästi blogistien aateliin ja Leo Leppäsen kohdalla voidaan todeta tapahtuneen lehmän hännän laskua. Stömberg voisi avata jo oman bloginsa jotta herra voitaisiin punnita ihka oikeasti.

 58. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Onhan jo Leo minut köykäiseksi havainnut, perusteet tosin ontuen, mutta kuitenkin.
  Lupasinhan, tämän vuoden aikana!

 59. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Kaverit, kommenteista!
  Leppänen on ollut hieman vajoksissa, mutta suurella varmuudella vielä piristäytyy.
  Toivottavasti hän, virkistävän lomamatkan jälkeen, pystyy hieman avoimempaan ja nöyrempään asennoitumiseen niitä kohtaan, jotka eivät ole aivan samaa mieltä hänen kanssaan?!
  Ja, Erkki! Eihän ole kysymys mistään isosta urakasta! ”Kynä käteen” vaan, ja kirjoittamaan (jos asiaa on)! ”Vuoden aikana”… kyllä hieman epämääräiseltä kuulostaa!
  Lumen keskeltä, Terveisin! Tapani

 60. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Odotinkin, että myös Ruotsin TV:n suomenkielisissä uutisissa kommentoitaisiin täkäläisen Keskustan (Centerpartiet) kiperää tilannetta. Puolueen kannatus on, viimeisimmän mielipide-tutkimuksen mukaan, pudonnut niin alhaiseksi, kuin 3,1% kyselyyn vastanneiden mielipiteistä.
  Itse en sitä ihmettele yhtään, mutta ihme kyllä puolueen puheenjohtaja ei ymmärrä poistua sivuun.
  Mutta toisaalta, ei puolueesta taida löytyä ainesta uuteen puheenjohtajaan. Puolueen kannattajien mielestä Annie Lööf on mitä parhain johtaja. Oppositiota hänen asemalleen ei ole havaittavissa.
  Uutisten lyhyessä näytteessä hänen puheestaan ehkä ei mitään ihmeellistä käy selville, paitsi ehkä hänen intonsa useiden sosiaali-palveluiden yksityistämiseen, Valinnan vapaudeksi Lööf sitä nimittää.
  Ja kun on tuon saman sanoman kuullut useampia kertoja, melkein vastauksena kysymykseen kuin kysymykseen, niin alkaa ihmetellä, minkä verran siellä pääkopassa oikein on.
  Itse hän ei tunnu käsittävän vastuutaan noista alhaisista mielipide-numeroista. Siinä mielessä ruotsalaisen Center-puolueen iki-oma ”Jutta Urpilainen”…
  Illan (31.1.) uutisissa, Minuutti lukemalta 3:25, ensin varovaiseen ruotsalais-tyyliseen tapaan, varoituksia islamilaisista liikkeistä. Jokainen suomalainen voi aavistaa, mitä näiden varovaisten sanojen takana on! Tuskin Suomeen halutaan tämän tyyppisiä ongelmia?
  Välittömästi islam-aiheen jälkeen Center-puolueen ”kick off” tapahtumasta Malmössa:
  http://www.svtplay.se/video/1757144/31-1-17-45
  Minulla on suuri arvostus Suomen Keskustaa kohtaan, ja puoluejohtajan Sipilän tai eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen sanomisia ei voi samana päivänäkään verrata Annie Lööf:in yksinkertaisen naiiveihin lausuntoihin.
  Jos Suomen keskusta vetää voiton näiden kahden puolueen vertailussa, niin päinvastainen on järjestys vertaillessa Suomen ja Ruotsin vasemmisto-puolueita.
  Täällä on todellinen vasemmistopuolue (Vänster-partiet), ja sen puheenjohtaja Jonas Sjöstedt palaa intohimoisesti ideologiansa puolesta. Ruotsin vasemmistoa en koskaan usko näkeväni samassa hallituksessa moderaattien (Ruotsin Kokoomus) kanssa!
  Mukavaa helmikuun alkua! Tapsa

 61. avatar Eetu sanoo:

  Ihmetyttää vähän muakin nuo Sirpan (tai Sirpan edustajan) kirjoitukset. Vähän väliä tuodaan esille kaikenlaista. Kun joku kommentoi hänen kirjoituksiaan, niin vastausta ei tule koskaan. Ehkä Sirpa vain haluaa olla vain esillä?

  Tapaus Kehken palvelusopimus. Johannes Koskinen soimasi kovasti Lulua, ja rivien välissä haukkui häntä ehkä jopa valehtelijaksi Hämeen Sanomien mielipidepalstalla. Tämän jälkeen on ollut kovin hiljaista niin uutisoinnin, kuin yleisen keskustelunkin muodossa. Jos Lulu olisi vastaavasti moittinut jotakuta muuta, niin lehti olisi ollut väärällään uutisointia aiheesta. Jostain syystä nyt aiheen tiimoilta on ollut kovin hiljaista?

 62. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Kuules Eetu, me ollaan Hämeenlinnas ja täällä kirjottaa asioista Hämeen-Sanomat mitä haluaa ja tahtoo ja meittin olis uskominen jot niin on, vai onko?
  Juuri tallaiset jutut paljastaa tavalliselle poluntallajallekin kuinka toisia mollataan kuinka tahdotaan.

 63. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Eetu ja Erkki, kommenteistanne!
  Joo… Eetu, luulen että Pietikäisellä on juuri tuo mainitsemasi motiivi. Onhan sekin ”jotakin”!
  Huonosti Suomen EU-edustusta tuntien, kysynkin: Kai Suomella siellä Brysselissä muitakin edustajia on? Ovatko he aivan ”hiiren hiljaa”?
  No, siinä tapauksessa täytyy Sirpalle hieman lakkia nostaa.
  Nämä toiset hiljaiset, joiden nimet kuulee ainoastaan valinta-prosessin aikana; onko kellään käsitystä, mitä he tekevät?
  Eihän Pietikäinen voi meidän ruokatottumuksiamme muuttaa. Kaikkienhan on syötävä. Ja ruoka-valintojen muuttamisen luulen olevan suuresti sukupolvi-kysymys. Toisaalta, en näe merkkiä muutosta seuraavankaan sukupolven ruokatottumuksissa.
  Täällä monissa uutis-lähetyksessä kerrottiin yhden koulun viikkoruoka-listaan otetusta yhden päivän liha-boikotista. Silloin paikalliset maanviljelijöiden liiton jäsenet järjestivät koulun ulkopuolelle toripöydän, jossa oppilaille tarjottiin ilmaisia hampurilaisia.
  Niin, elääksemme meidän on pakko syödä. Elintarvikkeiden valmistuksen hiilidioksidi-päästöihin on vaikea puuttua.
  Mielestäni voisi Pietikäinenkin ottaa esille esim.liikenteen tuottamat päästöt. Tuntuu, kuin se olisi jonkinlainen ”tabu”, pyhä lehmä, johon ei uskalleta kajota.
  Joukko-liikenteeseen panostetaan todella vähän, henkilöautojen määrä kasvaa vuosi vuodelta (samoin myös parkkipaikkojen tarve), ja kaupungit melkein kilpailevat saadakseen oman lentokentän. Ja ihmiset lentävät mihin vaan on mahdollista, jättäen todella paljon päästöjä ilmakehään.
  Siinä on, Pietikäinen! Lopeta jo se ”näpertely” meidän pienkuluttajien ruokalautasen kanssa! Yritä nähdä ilmanpäästölle vahingollisia sektoreita, jotka eivät ole meidän elämällemme välttämättömiä!
  Erkki! Kiitän jo etukäteen lupaamistasi taustatiedoista, koskien Lulun oikaisua Johannes Koskisen väitteisiin! Palaan siihen sitten myöhemmin.
  Johannes Koskinen on mielenkiintoinen ”ilmiö”. Olen seurannut kaupunginvaltuuston istuntoja useamman kerran internetin välityksellä, ja hän vaikuttaa, kuin olisi aivan muissa maailmoissa. Hän on kuitenkin yleensä uskollisesti aina mukana, ja pyytää tavallisesti yhden puheenvuoron.
  Luulisi hänen, hieman maltillisemman tyyppisenä demarina, olevan hieman ”oppositiossa” Iisakin vetämään linjaan. Mutta ehkä ei kuitenkaan… kyllä hän varmaan aina äänestyksissä ”säilyy rivissä”.
  Eetu ja Erkki: Hämeen Sanomien ”puolustukseksi” voisi sanoa, että täällä blogeissa ainakin sallitaan kaikkien mielipiteet ilman sensurointia. Painetussa lehdessä ovat tietysti yleisön osastoon otettavat kirjoitukset enemmänkin suurennuslasin alla.
  Lumista sunnuntai-iltapäivää!
  Tapani

 64. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Sattuneesta syystä huomioin, että meidän yhteinen ystävämme, Leo Leppänen, on palannut takaisin kotikonnuilleen! Tervetuloa taas tänne pohjolaan!
  Valitettavasti vaikuttaa siltä, ettei hänen rentoutumis-lomansa Dubaihin, tainnut auttaa kohottavasti hänen mielentilaansa!
  Sen sijaan, että hän avaisi oman pohjakirjoituksen, hän meneekin Iisakin sivuille kitisemään. Leo yrittää siellä implementoida käsitystään, että mahdollisuuksia on, joko jakaa porttikieltoja, tai sitten reippaasti sensuroida pois epämiellyttäviä kommentteja. Niin kutsuttu Leppäsen metoodi.
  Leppänen tuntuu kuitenkin olevan uniikki tuollaisten menetelmien käyttöön-ottamisessa.
  Ihmettelyä herättää myöskin, onko hänellä osaa tai arpaa kyseisessä asiassa! Eikö hän usko Iisakin ja Erkin selviävän tuosta kiistelystä, aivan ilman hänen neuvojaan?
  No, joka tapauksessa piristävä paluu takaisin, tähän muuten niin rauhalliseen, blogi-ympäristöön!
  Tapani Silvo

 65. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Tavallisesti immeiset lomallaan lepää ja rauhottuu, paitti näköjään Lexa!
  Onkohan kysymyksessä ollut ns ”pakkolomailu” mummon kanssa kun noin ärteänä palaa.
  Kun Leo onkin ”noussut” ”Helsteenin kommunalkan laskiänpärin kantajaksi” hän jopa Iisakki ”suurta” käy neuvomaan miten kuhunkin ja niinpoispäin tarttis suhtautua.
  Minä kun olen joaskus leikilläni Iisakki-rukkaa pompotellut kun hänen Lammi-tietoutensa on perin vajavaista ja tietoahan hän ei ilmeisesti haluakkaan vastaan otta jos lehti-immeisenä ei lue kotokaupunkinsa paikallislehteä.
  Valintansa kullakin!

 66. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Reippaasti Leo syrjäpoluilla vaeltaa. Hänen onnekseen ei kaikilla ole yhtä ankaria rajoituksia, kuin hänen iki-omat sääntönsä!
  Nyt hän rääpii vapaasti Iisakin blogissa, ja yrittää neuvoa Iisakkiakin tarkasti huomioimaan, mihin kirjoituksiin hän vastailee. Ehkä Leppänen jo luulee olevansa sossujen puolue-strategisti?
  Leppäsen neuvot, jos Iisakki niitä noudattaisi, voisivat olla oikea ”karhun palvelus” k.o. puolueelle.
  Leppäsen tie Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon, seuraavissa vaaleissa, on ihka varmasti tukossa. Tuskin kukaan haluaa hänenlaistaan tuuliviiriä riveihinsä!
  Täällä blogisivuilla, hän saa olla hupaisan naurettavana esimerkkinä miehestä, jonka silmitön viha Persuja kohtaan, estää terveen älynkäytön ja ajattelukyvyn.
  Ei taida Leppänen enään arvata palata omaan blogiinsakaan, kommentoijien kadon vuoksi? Onhan hänellä tunnetusti suuri tarve saada huomiota ja tunnustusta.
  Luulen, että hänen kärttyisyytensä karkoittaa lopulta viimeisetkin hänen entisistä ystävistään.
  Tapsa

 67. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Yhdyn kyllä Tapsa ajatuksiisi, näihän se on, mutta Leppänen ei voi muuta kuin räksyttää, jos ei omilla niin muitten palstoilla!

 68. avatar Jesuiitta sanoo:

  Äkkiä katsoen demarileirissä on nyt ”Ei leikitä ton kaa” – meininki. Huono puoli tuossa on, ettei ”koulukiusaaminen” saa nyt vastakaikua kyseisen palstan hallitsijalta muuten, kuin ääripoliittisessa ” en tiedä, ehkä kaikki ovat kuitenkin oikeassa, varsinkin minä”- hengessä. En ole tarkistanut enää muutamaan aikaan, mutta ilmeisesti ketään ei ole vielä kiusanhengen kehoituksista huolimati irtisanottu kyseisestä blogista.

 69. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Aivan hiljattain, luin Sirpa Pietikäisen kirjoitus-verstaalta tulleen kirjoituksen, joka koski Talvivaaran kaivoksen nyky-tilannetta.
  Kerrankin oikein hyvä kirjoitus. Siinä otettiin esille oikeutettuja kysymyksiä koskien niin Talvivaaran johtoa, kuin myös virallisten valvonta-elimien toimintaa (=toimettomuutta).
  Ajattelin, että on ihan yhtä hyvä kirjoittaa oma mielipiteensä tänne, kuin että kommentoisi suoraan Pietikäisen blogiin. Tulos on sama; Sirpalta ei reagointia kummassakaan tapauksessa. Todennäköisesti hän ei välitä, mitä ajatuksia hänen kirjoittelunsa herättää. Suoltaa vaan kirjoituksen toisensa jälkeen.
  Mutta kuten totesin, aiheellisia kysymyksiä hänen kirjoituksessaan.
  Todellinan lama, toimintakyvyttömyys kaikilla tahoilla, asian hoitamisessa. Odotetaan vaan, ja katsotaan, mitä tapahtuu.Tumput suorana seisoo ”kaikkitietävä” Vapaavuorikin. Ja Perä; tuskin vieläkään mitään kahletta jaloissa. Arvuuttelen hänen arvokkaana vielä vapaana kävelevän, valkoisessa paidassa, ja kravatti kaulassa?! Mikä häpeä!
  Eikö Suomessa riittävää asiantuntemusta löydy, jotta voitaisiin heittää sivuun nuo taitamattomat tunarit, jotka Talvivaaran johdossa, saavat jatkaa luonnolle tuhoisaa toimintaansa? Toimenpide, jonka olisi pitänyt tapahtua jo kauan sitten!
  On vaikea tuntea tätä Suomea! Tapahtuis nyt ehkis jotakin!
  Tapsa

 70. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Lisää pohdiskelua Suomen tilanteesta.
  Viime aikoina on yhä enemmän ja enemmän kuulunut ihmeellisiä ”signaaleja” sieltä Suomesta päin. Ihan niinkuin olisi joku suurempikin lamaantuminen kyseessä.
  Onko esimerkiksi Kataisen hallituksella asiat hanskassa? Missä Urpilainen on? Vapaavuoren piileskelystä kirjoitin jo edellisessä kommentissani.
  Mistä kumman tahosta tulevat esiin ajatukset ennenaikaisista eduskunta-vaaleista? Onko hallitus heittämässä pyyhkeen kehään?
  Ohi korvien suhahti myös jonkun älypää-asiantuntijan analyysissä maininta, että palkankorotusten pitäisi jäädä hyvin alhaisiksi. Muuten ei kuulemma pärjätä kilpailussa muiden maiden kanssa.
  Tuokin oli ihan vanha vitsi. Eikö kukaan, enemmän viisaampi, voisi (en gång för alla) tutkia, olisiko tuossa väittämässä mitään varteenotettavaa. Olisiko muka niin, että esimerkiksi Saksassa olisi matalampi palkkataso, kuin Suomessa? Sen tiedän ainakin, että kun siellä potkitaan työntekijöitä pellolle, siitä ei työnantaja kovin halvalla pääse.
  Ja Saksahan ”porskuttaa”!
  Ettei nyt ihan menisi Suomen olosuhteiden ”parjaamiseksi”, niin eipä täällä yhtään sen paremmin.
  Jos siellä Suomessa on joillakin vielä sellainen harhaluulo, että ”rikkaalla” Ruotsilla menee hyvin, oman kruununsa kanssa, niin ajatelkoonpa uusiksi!
  Tämä vuosi on Ruotsissa vaalivuosi. Ensi syksyn vaalien tärkeimmiksi aiheiksi on nousemassa Ruotsin koulun huono taso, sairaanhoidon ja lääkäripulan lisäksi.
  Täkäläiset suomenkieliset uutiset (10.2.) olivat täynnään keskustelua kyseisistä asioista (jos ketäkin kiinnostaa):
  http://www.svtplay.se/video/1797328/10-2-17-45
  Olen usein miettinyt, onko suomalainen peruskoulu valtion hoidossa. Nyt sain kuulla, että myös Suomen koulu on kunnallinen, niinkuin täälläkin. Jostain syystä suomalaiset oppilaat ovat kuitenkin toistaiseksi pärjänneet aika hyvin kansainvälisessä vertailussa!
  Aika näyttää, miten kauan. Joko Suomenkin PISA-tulokset ovat huononemaan päin?
  Kuitenkin; Heja Finland!
  Tapani

 71. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kuulemani mukaan on europarlamentti-vaaleihin aikaa sata päivää. Sirpa Pietikäinen on kai havahtunut toteamaan tämän jo hieman aikaisemmin, ja kiristänyt kirjoitus-tahtiaan myös HäSa:n blogisivuilla.
  Pienellä Suomella ei tietysti yksinään ole kovin suurta äänen päinoa EU:n suurissa päätöselimissä. Mahdollisuus päästä vaikuttamaan unionin tulevaisuuteen lisääntyy huomattavasti lyöttäytymällä yhteistyöhön mieluisen ryhmittymän kanssa. Niinhän siellä on tapana.
  Sen vuoksi on ensiarvoisen tärkeää, että vaaleissa saadaan oikeaa puolue-väriä Suomea edustamaan. Siellä on mielestäni monta penkin painajaa, joiden tekemisistä ei ole mitään tietoa. Olen kuullut sellaisiakin lausuntoja, etteivät monet parlamentaarikot enään edusta omaa maataan, vaan Eurooppaa.
  Kyllä Suomen näkökulmasta on kuitenkin asioita katseltava.
  Sen vuoksi toivoisinkin, että Suomesta valittaisiin enemmän EU-kriittisen hengen omaavia parlamentaarikkoja. Tässä tulee hakematta mieleeni Perus-Suomalaiset, ja enemmän kansainväliset, Piraatti-puolueet.
  Toistaiseksi vaikuttaa siltä, kuin mielenkiinto euro-vaaleja kohtaan olisi aika vaisua. Nyt olisi aika tosiaan ”panna puita pesään”, ja saada kansa liikkeelle!
  Täällä SVT:n Uutisissa (16.2.) pohdittiin kovasti suomalaisten asennoitumista k.o. vaaleihin:
  http://www.svtplay.se/video/1814296/14-2-17-45
  Mukana myöskin aiheesta ”suomalainen kiekkojärkäle” Ruotsin kiekkosarjassa.
  Saamme myös tavata Kiinan pääkonsulin Göteborgissa (min. lukema 3:40), joka kehuu suomalaisia… lisäksi vielä suomen kielellä !!!
  Lopuksi vielä kaksi ihanaa kannel-soiton ”ambassadööriä” vierailulla Ruotsissa!
  Vielä Suomen havaintoa: Ilahduttavaa todeta, että Hämeenlinna valtuuston edustajistakin muutamat alkavat ”heräillä”. Johannes Koskinen, valitellen suurta työmääräänsä, on jaksanut vastailla kommentoijien kysymyksiin. Oikein mukava ele häneltä!
  Myös Teija Arvidsson näyttää ”piristyneen”.
  Toivottavasti saamme lukea enemmänkin näiltä kahdelta! Poistavathan poliitikkojen ahkerat kirjoitukset mahdollista ylimielisyyden leimaa heidän kannattajiaan kohtaan.
  Oikein mukavaa viikon vaihdetta!
  Tapani

 72. avatar Erkki Strömberg sanoo:

  Huomenta Perluskooni!

  Olet herännyt huomaamaan jotta vaalit on tulossa. Parin vuoden päästähän ne on taas kunnallisvaalitkin vai miten se menee, aimnakin siitä päätellen jotta jossut ja teijat on alkaneet täälää itteensä virittelee.
  Leohan täällä käy alinomaan taistelua omia ”persuharhojaan” vastaan, hyvin on HP rokottanut.
  Lienee siinä niillä kuuluisilla ”ympäristätekijöillä” osansa.
  Linkissäsi olin jäädä junan alle, muutkin varokaa. Sitä ei ole varmaankaan tarkoitettu perheen pienimmille!

 73. avatar Saara Finni sanoo:

  Tapanille:

  Kirjoitat: ”Toistaiseksi vaikuttaa siltä, kuin mielenkiinto euro-vaaleja kohtaan olisi aika vaisua.” Teillä Ruotsissa, vai? Itse olen kyllä jo monta kuukautta sitten tiennyt, että tulen äänestämään Halla-ahoa. Enkä mitenkään vaisusti.

 74. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Saaralle: Jos katselit ne uutiset lähettämäni linkin kautta, niin siellä heti alkumetreillä mainittiin, että oli kyse juuri suomalaisten äänestys-innokkuudesta euro-vaaleissa.
  Saattaa olla, että ei sen aktiivisempaa ole täkäläisenkään ”vaali-karjan” innostus kyseessä olevia vaaleja kohtaan?!

Jätä kommentti

css.php