BLOGISIVUN TOIMINTOJEN IHMEELLISYYKSIÄ

Joskus häipyvät kommentit taivaan tuuttiin.

Sain tänään sähköpostin välityksellä tiedon kuningasjätkän kommentista yhteen vanhaan blogiini. Blogin otsikko on ”En koskaan lakkaa ihmettelemästä”

Kommentissaan kuningasjätkä kertoi ”tihutöistään” lapsuutensa ajoilta.

Viimeisimpien kommenttien listalle se ei kuitenkaan ilmestynyt, vaan häipyi suoraan arkistoihin.

Kopioin sen koemielessä tähän:

”Kommentti:
Aattelin hieman kommentoida….

Kylläpä sitä tuli pikkupoikana ilmukalla mummolassa ”metsästettyä”
Ukki ei tykännyt ollenkaan , edes koko pyssyn hankkimisesta. Hän ole sellainen mitä ilmeisimmin pasifisti, sen ymmärisi vasta aikuisena. Ukilla oli sodasta saatuja mitaleita piirongin lootassaan ja kun niitä pikkuskidinä ihasteltiin ja ukilta kyseltiin mistä hän on ne saanut, kertoi ukki otsarypyssä vakavana: ” Juoeksin naisii pakkoon, nii siitä hyvästä antovatten nuo” Eihän sitä lapsena ymmätänyt miksi ukki silleen vastas, mutta vanhempana sitten.
Metsastyshommat sinänsä päättyi sitten kuitenkin ajallaan, hieman keljulla tavalla..
olin mummolan takametsässä ilmakivääreineni ammuskelemassa ja tietysti sitä piti koettaa kuinka männyn oksalla rääkyvä raksänpoikanen putoaa, no putosihan se. Mutta sattuipa siihen tulla tupsahtamaan ukki vastanteko reissullaan (vihta, jossainpäin suomea, paitsi että vasta onkin sellainen kapistus että se sisältää viisi vihtaa). Ukkihan julmistui tuosta tarpeettomasta tappamisesta, ei hän piiskaa antanut, ei lyönyt, eikä huutanutkaan kovin koskaan ei puhunut rumia sanojakaan. Mutta rauhallisesti ja päättäväisesti hän selitti minulle miksi elämää ja eläimiä pitää kunnioittaa. Hän sanoi minulle että ainoastaan hos hengissäpysyminen on välttämätöntä, niin silloin voi metsästää että saa ruokaa itselleen tai perheelleen. Jonniinjoutava huvikseen tappaminen jos ei saalistaan aio syödä, on kielletty, ainakin hänen metsissään! Niinpä sitten hän kehotti minua syömään saaliini. Kyllä kun räksäpaistia kynii ja suolistaa, ja halstarissa s
en glillaa iltaeineekseen, rupee tuntumaan siltä että pahvitaulu on paljon parempaa saalista.
Ukkini jatkoi juttuaan sen verran, että haittaeläimiä kuten rottia ja hiiriä saisin kyllä metsästää, ilman että niitä tarvitsisin syödä. Ja sitten kunhan Ukki oli leppynyt paremmalle päälle, naurettuaan itsensä kipeäksi nurkantakana kun jätkä söi räksää irvistellen, niin illalla lähdettiin sitten , paskutille (kaatopaikka) rottajahtiin.
Siitä se sitten jatkui myöhemmälle iällekin, kun piekkarilla käytiin räiskimässä rottia kaatopaikalla oikein kunnolla, oikein nimismiehen erityisluvalla. Palkkiotahan siitä ei saatu mitään, mutta sen verran viksuja oltiin että kerättiin kaatsilta romuja, (kuparia ja messinkiä) joita myymällä romukauppaan saatiin rahaa paukkujen ostoon.
Sittemmin romut vei miehen, kun rahaa alkoi kertymään enemmän kuin pyssyillä kerkes lyijyä kylvämään.
Jäi pois ammuskelu ja nythän se on jo kiellettyä, eikä kaatopaikkojakaan ole joka kylällä.

Mutta romuja kerään edelleenkin, eilenkin viedessäni roskia keräyslootaan toin kotiin lähes samanverran kuin veni pois..

Pysyy maailman paino samana kun kierrättää, toisen roska on toisen aarre..

Juttu jatkuu, vielä Mutta nyt täytyy pitää taukoa….”

Saas ny nähdä, tuleeko tämä julkiseksi?

Terv!  Tapsa

 

10 kommenttia artikkeliin “BLOGISIVUN TOIMINTOJEN IHMEELLISYYKSIÄ”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Toinenkin ihmeellisyys vielä. Nyt on kyse minun lähettämästä pitkän-pitkästä kommentista ”jätkän” pohjakirjoitukseen ”Maassa maan tavalla…”
  Sekään ei ilmestynyt viimeisimpien kommenttien listalle.
  Otan senkin nyt tähän:

  ”Mieliaiheeni! Olen tästä joskus itsekin kirjoittanut! Ehkä nyt en ihan noin vahvin sanoin, mutta kuitenkin.
  Itse olen täällä Ruotsissa sopeutunut elämään ”maan tavalla”. Jatkan tietysti Suomesta lähtöisin olevia traditioitani, mutta ei tulisi päähänikään yrittää niitä väkisin syöttää ruotsalaisille tutuilleni.
  Tämä Suvivirsi-keskustelu on alkanut täälläkin jo aikoja sitten. Tämän hetkistä tilannetta en kylläkään tiedä.
  Ruotsissakin on ollut tapana päättää kevätlukukausi kirkossa Suvivirrellä. Yhdessä vaiheessa saivat poliitikot päähänsä, että jatkettaisiin samaa traditiota, kokoontumalla lopuksi kirkkoon, MUTTA pappi ei puheessaan saisi millään tavoin kosketella kristillisiä aiheita.
  Kuten mainitsin jo edellä, tämän päivän tilanteesta en ole viitsinyt ottaa selvää.
  Kukkahattu -tädeillä ja -sedillä on tääläkin tytäryhdistys. Kutsumme sitä kuitenkin kaveri-piirissä Kulttuuri-mafiaksi.
  Siihen ryhmään on laskettavissa monet julkkikset (usein homoja), laulajat, kirjailijat, y.m. ”henkiseen ylimystöön” kuuluvat henkilöt, jotka katsovat tehtäväkseen kertoa, miten tavallisen kansan pitää ajatella, mitä saa sanoa j.n.e.
  Itse aiheeseen. Luulen isänmaan merkityksen meille vanhemmille olevan suurempi, kuin tämän päivän nuorisolle. He eivät ehkä ymmärrä, kuinka suuren esi-isiemme uhrauksen takana on, että saamme nyt elää vapaassa Suomessa.
  Minusta jokainen maa tarvitsee oman identtisyytensä. Niin että tiedetään, ja voidaan sanoa: suomalaiset ovat sellaisia, ruotsalaiset ovat tuollaisia, saksalaiset muulla tavoin toisenlaisia j.n.e.
  Minulle isänmaa on muutakin, kuin kartalle piirrettyjen rajojen sisäpuolella oleva alue. Siihen kuuluu historia, kieli, perinne, luonteenlaatu (esim. sisu), heimoveljeys y.m. Ominaisuudet, jotka tekevät sen tunteen, että nyt olen kotona.
  Minun mielestäni nyt ”kukkahattu-tädit” menevät suvaitsevaisuudessaan liian pitkälle. Suvaitsevaisuus on hyvä luonteenpiirre, mutta jossain on oltava raja sillekin.
  ”Kukkahatut” haluavat karsia pois vanhoja suomalaisia tapoja, ilman että maahanmuuttajat sitä itse olisivat pyytäneetkään. Itse-uhrautuvaisuudella ei siis minkäänlaisia rajoja.
  Tuollainen toiminta vain lisää suomalaisten tyytymättömyyttä, ja vieraantuneisuuden tunnetta, omassa maassaan.
  Suomi on tunnettava kotimaaksi, kaikkine niine erikoispiirteineen, joista sen eroittaa muista kansakunnista. Ei tunnu mukavalta, jos Suomen rajojen sisäpuolella oleva kansa olisi jonkinlainen ”sekameteli-keitto”, jossa suomalaisten erikoispiirteitä aina vähemmän ja vähemmän, näkyvissä.
  Ruotsissa asioita seuranneena, toistan vielä uudemman kerran mielipiteeni siitä, että musliimien maahanmuutto aiheuttaa kaikkein eniten vaikeuksia. Suvaitsevaisuudesta puheen ollen; oma huomioni on, että suurella osalla musliimeja ei ole aikomustakaan sopeutua ruotsalaisiin normeihin. He jatkavat vanhojen islamilaisten tapojen noudattamista myös täällä. Niin kutsuttuja ”kunnia-murhia” on tapahtunut. Niin poikien kuin tyttöjenkin ympärileikkauksia harjoitetaan edelleen.
  Ja pahinta kaikesta on kai rikollisuuden lisääntyminen. Eri islamilais-lahkojen välienselvitys on levittäytynyt Ruotsiinkin. Konfliktit tuodaan mukana myös uuteen asuinmaahan. Mukana tulee myös terroristeja.
  No, Suomessa tästä ollaan perillä. Kari Suomalainen jo aikoinaan satiiri-piirroksillaan otti asian esille. Niitä voi katsella Googlen kuvasivuilla.
  Valitettavasti hän sai Suomen ensimmäisen rasistin maineen, ja potkaistiin pellolle Helsingin Sanomista!
  Toivottavasti mämmin syönnille ei kuitenkan aseteta rajoja. Kuuluuhan sekin tämän kirkollisen pääsiäisen ruokavalioon.
  Täällä löysin kaupasta ensimmäiset ropeet jo kohta kaksi viikkoa sitten. Yks on jo syöty, toinen meneillään.
  On oikeastaa ikävä sitä Toijalassa tehtyä ”Kymppi-mämmiä”, ja kaikkia traditioita sen ympärillä. Nyt on kuitenkin tyydyttävä Fazerin valmistamaan.
  Täällä on myrskynnyt, ja luntakin tuli nimeksi, mutta nyt on taas luvattu keväistä säätä… ja pidemmälle ajalle!”

  Jos nyt pystyn julkaisemaan tämän omassa blogissani, niin luulen (en tiedä), että kuningasjätkän asetuksissa voi olla jotain väärin!
  Kaikkea hyvää!
  Tapsa

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ihmeiden aika ei ole vielä ohi! Nyt, puoli vuorokautta myöhemmin, pulpahtikin kommenttini esille kuningasjätkän kirjoituksen alle, johon se kuuluukin.
  Olkoon tämä nyt tässä kuitenkin… varalla!
  Tapsa

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Hyvinhän nämä toimii, liekö syynä taas jokin mättely jossiainpäin maailmaa jälleen että inteirnetti ei toimi, josko Venkut lie katkoneet piuhoja jossain?

  Mutta kun avasit tään tänne uutena, niin juttu jatkukoot nyt täällä tänään ja tulevaisuudessa.

  Kerran kävi sellainen juttu, kun asustelin silloin vielä tuolla itaisessä suomessa.
  Olin lähetyt tapojeni mukaan hieman kiertelemään ja keräilemään hyvinvointiyhteiskunnan hylkäämää arvotavaraa kaatopaikan penkalta Kiteeltä. No siinä illan pimetessä ja pakkasen pikkuhiljaa kiristyessä minä pengoin tilleylampun valossa mitä lie aarteita kärryihin, kun tuli sellainen tunne että joku tuijottaa takana.
  Käännyin siinä sitten katsomaan ja kah kehveliä koirahan se, alle parinkymmenen metrin päässä takana… ja aika isokokoinen vielä.

  Eikä vaan sittenkään

  Ei se ollutkaan koira, vaikka ensin niin luulin. Susi se olikin.
  Oli hukka tullut etsiskelemään myös yhdyskuntajätteitä. No siinähän oli teurasjätekasa ihan vieressä, sinne oli menossa vaan ihmetteli sitten että mikäs minä olen.

  Kyllä, – kyllä minä ensin vähäsen säikähdin, kun tajusin ettei se koira olekaan, mutta kun susi ei osoittanut minkäänlaisia uhkaavia eleitä, niin mikäs siinä sitten.
  Haastelin hukalle mukavia ja se kallisteli päätään niinkuin olis jotain muka ymmärtänyt mun höpinöistä. Tuumasin sille, että mä tässä olinkin jo lähdössä joten voidaankin sitten vaikka suorittaa vahdinvaihto-operaatio samantien. Ootas vähän niin mä kerään vaan kamppeet kasaan niin pääset evästä etsiskelemään rauhassa.

  Käännyin sitten takaisin päin ja keräsin kimpsut ja kampsut kärryihin ja kun käännyin lähteäkseni pois, susi olikin hävinnyt.
  Tillikan valossa näin ettei se kauaksi ollut mennyt, kun yhden pienen kumpareen päällä kiiluivat sen silmät.
  Poispäin kulkiessani, en voinut vastustaa kiusausta ja päätin samaa kuin ulvova mylläri ja hieman ulista sille.
  Jonkin ajan kuluttua se vastasi minulle kaihoisalla laulullaan joka kuin toivotti hyvää kotimatkaa ja rauhaa.

  Siitä lähtien on aina pohjanmaallapäin liikkuessa mentävä Ähtärin kautta, paistipaketin kanssa katsomaan kavereita, jotka valitettavasti joutuvat olemaan ja elämään häkissä vankeina, eivätkä vapaana niinkuin tämä jonka tapasin silmästä silmään.

  MR.

 4. avatar Susanna sanoo:

  Ruotsissa internet ei toimi, mutta Suomessa kyseessä on bannaaminen?

 5. avatar Susanna sanoo:

  En siis tarkoita, että Tapsa bannaisi, vaan juuri päinvastoin. Tämä selvennykseksi.

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteistasi, Susanna, ja kuningasjätkä myös!
  Tämä asiahan minut on pitänyt ymmällä tämän päivän aikana.
  Yhdestä asiasta alan kuitenkin varmistua. Kaikki eivät ole työkalu-asennuksissaan huomioieet mahdollisuutta, säätää kuinka monta linkkiä sisään tulevat kommentit saavat sisältää.
  Itse liitän kommentteihini usein linkkejä, joskus moniakin, ja siinä tapauksessa, että pohjakirjoituken laatija hyväksyy vain yhden, silloin todennäköisesti kommenttini joutuu odottamaan hyväksyntää. Sen voi äkkipikaisuudessaan ehkä tuomita sensuroinniksi. Pieni ärsytyksen siemen, ehkä?
  Luulen että se toimii näin… mutta vain luulen!
  Toivon Teille kaikkea parasta! Ja kevättä rintaan!
  Tapsa

 7. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Joo mäkin tsekkasin sen viestini ( tallennan nimittäin kaiken mitä kirjoitan), jonka luulin Susannan bannanneen ja sielläpä oli sana ”PA-§-KA” ja sehän luokitellaan kirosanaksi. Sanasensori siis blokkasikin tekstini sen yhden sanan takia spämmiksi.
  Mä kun tykkään kirjoitella juuri niillä sanoilla, mitä mieleen tulee, noin niinkuin kansanomaisesti ja mitä pahaa noissa voimasanoissa onkaan, ihmisten keksimiä ilmaisujahan ne on.

  Täytyy varmaan muuttaa käytäntöä siten että jos tekee mieli kiroilla, niin käytetään merkkejä; #¤%?=¤¤##” ?§§ tai sitten lyhenteitä pisteineen.

  Mulla ei ole omalla sivullani sanasensuuria, jos joku haluu per-?-leitä laittaa sekaan niin ihan vapaasti vaan.

  Linkityksiin hyväksyn nyt enintään 3 linkkiä, ilman erillismoderointia ja samoin myös enit. 3 hymiötä, ettei mene hommat vain pelkiksi linkeiksi linkkien ja hymiöiden perään.

  Nämä Hämeensanomien tarjoamat blogisivut on kyllä tod. hyvät. Olen kirjoitellut muillakin, mutta nää vaan jotenkin parhaiten toimii, lukuunottamatta ulkoasusäätöä, mutta so what siitä meneehän se näinkin.

  Tuossa muuten oli hyvä tapaus kirkolla kun yksi blogiani seurannut kaveri tuli kyselemään noista mainoksista tuossa lehden sivussa; ” Onks sulla noin paljon sponssoreita, siellä sun blogissas. Sä varmaan saat ihan hirveet mainostulot” Piti kyllä totuuden nimissä korjata kaverin tietoja, enhän mä mitään saa, vai saanko.. No saanhan mä ilmaista tilaa mielipiteilleni, niinkuin moni muukin.

  MR.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Todella hieno foorumi tämä Hämeen Sanomien mielipide-kanava. Kaikkien ajatukset tuntuvat olevan tervetulleita, aika vapaasti, ilman suurempaa sensuuria.
  Tämä vaatii myös meiltä, kirjoittajilta, jonkinlaista itse-hillintää, ettei mennä liiaksi ”säädyllisyyden”-rajan ulkopuolelle.
  Se ehkä on takuuna myös näiden HäSa:n blogisivujen jatkuvuudelle.
  Minun mielestäni on aika hyvä keskustelu-kulttuuri säilynytkin. Muistissani on vain yksi taannoinen tapaus, että sivujen valvoja olisi puuttunut asiaan, kehoittamalla erästä tunnettua pohjakirjoitusten laatijaa, vetämään pois kirjallisen tuotteensa.
  Tapsa

 9. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Myähäehtoot vaa te kaik
  Tuli vähä muual käyty ja piretty bamlaamistauko mut kerrota ny yks oma kokemus surest :”Kauasit asutti Nurmekse Porokylä maisemis. Meil ol kaks kylä ,Upseeri- ja aliupseerikylä. mää oli yhre upseerikakara lua kyläs ja talvimyähäehtool hissukse hiihteli kotti koht (tommone 3 km). Ol iha hiljane tähtikirkas taivas ja sit yhtäkki iha lähel rupes sus ulvoma. Emmä varma koska ole nii lujja menny ko ton jälkke. Ku kotrapul pääsi nii emmeinannu saar suksi jalaast enk sauvvoi kärest ja rappusi ylös pit kaks kertta yrittä ja samate ovve aukast.”
  Sit faijjavaina mul jälkkepäi kertos: ” Sää tuli sisäl iha valkosen,suu kävi mut mittä juttu ei tul. Mää tarttusi sua olkapäist ja vähä ravisteli nii sit tul huuto et SUSI ulvos iha viäres.”
  Semmne ol se ja iha tos sanos
  Arska

 10. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tämänkin kommentin kirjoitin vanhan blogiaiheeni (Tervetuloa, Suomi, samaan kelkkaan) alle. Sinne se häipyi, arkiston kätköön, oikealle paikalleen.
  Halusin sen kuitenkin tulevan kaikkien löydettäväksi, joten kopioin sen tänne. Paremmin näkyville…

  Tapani Silvo kirjoitti:
  1.4.2014 22:24
  Tämän otsikon alle sopinee tämäkin Ruotsin Television tämänpäiväinen (1.4.) uutisointi PISA-surutiedosta: Ruotsin koululaisten taso alle vertailussa mukana olevien maiden keskiarvon.
  Ei taida olla kyse aprilli-pilastakaan, koska siitä kerrotaan kaikissa medioissa.

  http://www.svtplay.se/video/1934829/1-4-17-45

  Kohta tullaan suomalaisilta kysymään neuvoa pulmaan!
  Suomihan pärjäsi, ihme kyllä vieläkin, oikein hyvin (paras pohjoismaista) tässä vertailussa!
  Suomestakin asiaa, uutisten Suomi-katsaus osassa.

  Silvon Tapsa

  P.S. Valitettavasti on uutisten talletuksessa tehty virheitä, koska äänessä ja kuvassa on huomauttamista. Vika on siis SVT:n, ei meidän. Jotenkin siitä kuitenkin selvän saa.
  D.S.

Jätä kommentti

css.php