PAAVO ARHINMÄEN UROTEKO

Vasemmisto-johtaja Arhinmäki keksi hyvän tekosyyn, lähteäkseen hallituksesta. Hän ei enään halua kantaa vastuuta Kataisen hallituksen leikkauksista.

Arhinmäki luulee näin pelastavan maineensa tällä silmänkääntö-tempulla. Tämä trikki on kuitenkin läpinäkyvä, eikä varmaan nosta paljoakaan hänen mainettaan. Onhan hän kauan ”ottanut vastuuta”, tukemalla Kataisen hallituksen oikeistopolitiikkaa.

Itse en koskaan ole ottanut tuon ”pellen” touhuja vakavasti. En tiedä, mitä puppua hän on ”vaalikarjalle” syöttänyt, päästäkseen edustamaan Vasemmisto-liittoa.

Eikö vasemmistolla ole minkäänlaista itsekritiikkiä, nimittäessään kyseisen henkilön vaaliehdokkaiden joukkoon?

Ja minkä tehtävien hoitajaksi hallitukseen? Kulttuuri ja urheilu-ministeriksi. Mies, joka ei tunnu tietävän kulttuurista paljon muuta, kuin seinä-töherrykset. Urheilun saralta taitaa vain jalkapallo olla sydäntä lähellä.

Ja nyt sitten ”sorti” hallituksesta! Mukava olis, jos moista tyyppiä ei enään näissä ympyröissä olisi nähtävissä.

Hyvän taustan Arhinmäen touhuille sai tämän-aamuisen (3.4.) Radio Suomen Ajantasan lähetyksessä. Kolumnisti Aleksis Salosjärven analyysi Arhinmäen ”uroteosta” on helppo omaksua. Alkaa ohjelmassa minuutti-lukemalta 44:40.

http://areena.yle.fi/radio/2198102

Nähtäväksi jää, kuinka kauan Urpilaisen, ja sossujen yleensä, hermot kestävät? Rämpiväthän sosialidemokraatit eksyksissä, ideologisen räme-suon hetteiköissä. Kunpa joskus näkisi jonkinlaisia ”raitistumisen” merkkejä.

Ovathan sosialidemokraatit avain-asemassa. Olen edelleen sitä mieltä, että jos he joskus vielä osoittautuisivat nimensä arvoisiksi (sosialisteiksi), paras hallitus-kombinaatio olisi silloin yhteistyö Keskustan ja Perus-suomalaisten kanssa.

Olisiko mahdollista seuraavien eduskunta-vaalien jälkeen?

Tapani

 

 

15 kommenttia artikkeliin “PAAVO ARHINMÄEN UROTEKO”
 1. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  No ehtoot
  Kas ku pääsi ensmäisen puhuma. Akulla on piän siru tään Tasavalla konkurssipesäs. Stuppiki pelkä venäjää ku perus sinpäi meno. Mää ruppe kyl koht pelkkämä et kui meirä olleska käy. Sentakki mul onki SEB-tilit Sveeamammamaas ja Eestimaas sanos
  Arska

 2. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ehtoot… Ehtoot, Arska (ja muut)!
  Anteeksi, että linkki ei toiminut ihan alussa, mutta nyt se pelaa! Kaikkee sitä…
  Tapsa

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Kylläpähän se juttu on niin kuitenkin, että Paavopojan viimeaikaiset Dokailut ja mokailut suurella venäjänmaalla olikin suurin syy herran lähtöön. Homma piti vain hoitaa hiljaisuudessa ja kasvoja enempää menettämättä. Niinpä J.Katainen ehdottikin Paavolle, että mitäs jos noin niinkuin muodonvuoksi vastustaisit tätä meidän jo kauan sitten sopimaamme lapsilisäleikkausta ja sitten siinä samassa rytäkässä eroaisit oikein näyttävällä tavalla.

  Toinen vaihtoehto olisi ollut että pääministeri erottaa Arhinmäen sopimattoman käytöksen takia, sillä eihän se passaa että ministeritason henkilö itänaapurissa jatkuvasti mokaa suomen mainetta ja toistuvin tempauksin vieläpä.
  **********
  No hupsista, nythän taisin tulla paljastaneeksi, luokiteltua tietoa olevan valtiosalaisuuden, mutta menköön eetteriin vaan nyt kun tuli kirjoitettua!

 4. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Vielä jäi yksi juttu kalisemaan hampaan koloon.

  Muistatteko miten Paavo hermostui kun sen syöntikuva, sieltä viimeiseltä ministerilounaalta, levis nettiin, jonkun ottaman tviittikuvan myötä.
  Paavon koko politiikka on perustunut valheellisiin mielikuviin joita se on kansalle antanut ittestään. Vaikka nyt esimerkiksi sekin että mies on olevinaan kasvissyöjä, kyllä kuvan mukaan hyvin maittoi sikafilee ministerilounaallakin, oikein posket pullollaan veti leikkelettä naamariin.
  On se vaan niin ettei pelkkien itujen ja herneiden syönnillä mies turpoa tuollaiseen kuntoon parissa ministeriövuodessa, kyllä siihen sekaan pitää vetää välillä läskimakkaraakin ja rutkasti.
  No voihan hommaa yrittää perustella sillä että Paavolle kaljakin maistui, joskus jopa liiaksikin, mutta se on vain puolitotuus.
  Oottehan te panneet merkille kuinka monet niin simpsakat neitoset argadianmäelle päästyään ovat turvonneet mahtimittoihin muutamassa vuodessa.
  Niinkuin nyt tää Sirpakin joka edelleenkin ratsastaa vanhoilla hoikilla kuvillaan vaalimainoksissaan, mutta todellisuus on ihan kaikkea muuta. Ja näitähän riittää muitakin.. Siinä jo yksi seikka joka todistaa poliitikkojen huijjarimaisuudesta ja epärehellisyydestä.

  Muuten oottekste huomanneet kuinka aina käy, kun J.Katainen antaa jollekin ministerille täyden tukensa, kun tämä sattuu mokaamaan jossain hommassa.. Niin just ihan juuri näin, niinkuin nyt Paavolle, tai aiemmin Heidille niin ja saihan se Ilkkakin täyden tuen Jykältä..
  Tätä se tarkoittaa, saa ministeri erota tehtävistään silleen ikäänkuin vaivihkaa.

  Paavokin meni vielä lupaamaan, tai oikeastaan joutui lupaamaan ettei aio asettua ehdolle EU-vaaleissa, koska Jykä pelkäs sen saavan niin paljon sääliääniä, ettei kokoomuksella olis mitään jakoa meppipaikoille.

  No perskeles nyt taas paljastin lisää valtiosalaisuuksia, mutta menköön edelliseen piikkiin nekin!

 5. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  En sano nyt itse itsestään Herra Arhinmäestä, vaan koko Vasemmistoliitosta. Viime sunnuntain Hesarissa oli palkitun Saska Saarikosken ansiokas kolumni koko vasemmiston touhuista (ymmärtääkseni Saarikoskea pidetään vasemmisto-vihreänä). Jutun sanoma oli mielestäni seuraava: Olisi ansiokkaampaa lähteä hallituksesta, koska hallitus ei ole pystynyt täyttämään kasvu- ja työllisyystavoitteitaan (mistä syntyy lisää jaettavaa), kuin kitistä siitä että yhä pienenevästä jakovarsta joudutaan leikkaamaan. Olen itse ajatellut: meille kaikille on jaettu kymmeniä vuosia hyvää (velaksi)-luovutaan nyt joskus jostain. En ole idealisti, vaan pakosta realisti, verokirjapalkollinen kun olen aina ollut.

 6. avatar Lauri Kivimäki sanoo:

  Yksi esimerkki vasemmiston (mukana demarit) touhuista n 25 vuoden takaa. Valtionvarainministeri Liikanen (todellinen oikeistodemari) lupasi kun lapsivähennys verotuksesta poistetaan lapsilisät kolminkertaistetaan. No eipä toteutunut (kirpaisi meidän 3-lapsista perhettä todella syvästi), ja herra itse pakeni Eurooppaan. Nyt rutistaan muutamasta eurosta. Tänä päivänäkin näen punaista, kun ko HERRA tulee televisioon viisastelemaan. Valtakunnanoikeuteen olisi joutanut.

 7. avatar valitan sanoo:

  Moron.

  Vasemmistoliiton lähtö hallituksesta oli oikein, jossain se raja menee jossa voidaan kompromisiin päätyä.
  Ne jotka kulkevat oman ideologiansa laput silmillä eivät erota kun poliitikko tekee moraalisen , omien/puolueen arvojen ja aatteiden mukaisen päätöksen.
  Moraalin omaava ihminen pystyy kunnioittamaan toisen päätöstä vaikkei päätös olisikaan omien arvojen mukainen ja mieleinen. Ei pidä heti lähteä etsimään kaikkein kurjinta syytä jolla voisi mollata.

  Aina perätään poliitikolta korkeaa moraalia mutta eiköhän korkeaa moraalia pitäisi perätä myös äänestäjiltä.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos mielipiteistä ja kannanotoista! Kuningasjätkäkin on huiskinut töitä ihan olan takaa… painanut yövuoronkin yhteen kyytiin. Vai mahtoiko olla univaikeuksia kesäaikaan siirtymisen mainingeissa (vitsi)?
  Mukavaa, että monet olivat (melkein) kanssani samoilla linjoilla!
  Nimimerkki”valitan”, ihan oikeessa olet! Jossainhan se raja menee. Kovin kauan sen rajan löytyminen Arhinmäellä kuitenkin kesti. Raja pitäisi vasemmisto-poliitikolla olla selvänä heti alussa, ettei lähde yhteistyöhön Kokoomuksen kanssa. Kiima hallitukseen pääsystä muodostui Arhinmäelle liian suureksi. Vallanhimo taisi sokaista miehen.
  Palaan vielä kirjoittamaani pohjakirjoitukseen. Tarkoituksenani oli tuoda esille ajatus, ettei Arhinmäki näin helpolla voi karistaa vastuutaan, jota hän kantoi koko sen ajan , kun hän istui Kataisen hallituksessa.
  Hän joutuu kantamaan vastuun kaikista hallituksen tähän-astisista tekemisistä ja tekemättä jättämisistä.
  Voiko Vasemmistoliitto tämän jälkeen olla ylpeä puheenjohtajastaan?
  Joskus aikaisemmin kirjoitin Suomen vasemmiston surkeasta tilasta. Tuntuu siltä, että Keskusta ja Perus-suomalaiset ovat lähempänä vasenta laitaa, kuin sossut ja vasurit konsanaan?!
  Vertailen joskus mielessäni Suomen ja Ruotsin poliittisia puolueita.
  Täällä marssii aina demareiden korkein johto vappu-mielenosoitusten kärjessä, eikä hallitus-yhteistyölle moderaattien (täkäl. Kokoomus) kanssa ole minkäänlaisia edellytyksiä. Siitä ei edes untakaan voisi nähdä.
  Vasemmisto edustaa täällä todellakin ”vasemmistolaisia” aatteita. Niin vahvoja sellaisia, että demareitakin tuntuu joskus hirvittävän.
  Keskusta-puolue (Centerpartiet) Ruotsissa on vakavassa lamassa. Ei millään muotoa voi vertailla Suomen vastaavaan.
  Center:in jäsenet pitävät kynsin ja hampain kiinni puheenjohtajastaan, josta en voi muuta sanoa, kuin että hän on todella tyhmä. Punapää nainen, joka debateissa katsoa ”killittää” vasta-keskustelijaa silmiin, ja aina vetää papukaijan-omaisesti saman vastauksen, ties kuinka monennen kerran. Vaikuttaa ihan ulkoa-opitulta.
  Eihän se ole mitään debattia.
  Suomen Keskusta harjoittaa hienoa, järkiperäistä, oppositio-politiikkaa. Puolue on ryhdistäytynyt huomattavasti edukseen Mari Kiviniemen jätettyä puhenjohtajan nuijan seuraajalleen.
  Mukavaa viikon-vaihdetta!
  Tapsa

 9. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tässä pieni näyte (pakkoruotsi-taitoisille). Vänster/Center-depatti Ruotsin maaseudun kehityksestä:
  https://www.youtube.com/watch?v=U7j5zdxwQLs
  Kuvaan kuuluu, että Annie Lööf on, rajoittamattoman yhteiskunnan toimintojen antamisen yksityisille yrityksille, puolesta-puhuja.
  Vasemmiston Jonas Sjöstedt haluaa pitää tärkeimmät yhteiskunta-toiminnot valtion hallussa. Veronkorotusten uhallakin.

  Tapsa

 10. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Lauri Kivimäelle
  Muistaakseni tuolloin lapsivähennys verotuksessa oli 1000 mk/kersa. Meilläkin oli kolme muksua ja neljäs tulossa. Seuraavana vuonna verotettava tulo nousi neljä tonnia vähennyksen poiston takia.
  Muutenkin toiminta edellisessä lamassa oli karskimpaa kuin nyt. Silloin ei hienosteltu solidaarisuusverolla, vaan päätettiin ns. raippaverosta.
  Tuolloin hallitus päätti myös aikaistaa Hämeenlinna-Tampere -moottoritien rakentamista. Julkisia investointeja pitäisi lisätä ja hakea niihin EU-rahaa. Ja onhan sitä rakenteissa korjattavaa muutenkin.
  T. Hessu K.

 11. avatar Aarno Järvinen sanoo:

  Hyvää yätä vaan
  Taitaa Paavopoika olla kuvaa katsoen niitä läskisoosimiähiä sanos
  Arska

 12. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Niin, Aarno! Paavo-pojalla eivät asiat näytä olevan oikein paikallaan. Huhut kertovat hänen pyrkineen psykiatriseen hoitoon. Mutta palaan asiaan, kunhan saan tiedolle vahvistusta!
  Tapsa

 13. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  Vaikka oikeistolehdet yrittävät kääntää asian niin, että Katainen on Suomen lahja Brysselin asioiden hoitajaksi, täältä ruohonjuuritasolta näyttää kapteenin laskeutuvan pelastusveneeseen laivastaan.
  Poliittinen tilanne on harvinaisen rikkonainen. Todellisia johtajia tuntuu puuttuvan. Ehkä myös kielenkäyttö on politiikassa mennyt kovemmaksi, ja henkilöiden välillä on turhaan siltoja poltettu.
  Tapsa, tulevasta uudesta hallituksesta olen kanssasi samaa mieltä, jos kansa suo. Kepusta tulee pääministeripuolue vetämään troikkaa persujen ja demareiden kesken. Perusarvot ja asenteet näiden kolmen kesken ovat aika lähellä toisiaan. Etu on myös saada demarit poliittiseen kiitollisuuden velkaan. Kolmella on helpompi luoda pysyvä linja, jota ei vesitetä kompromisseilla. Kolmella on myös vähemmän änkyröitä paimennettavana.
  Kevät toi … ketä? T. Hessu K.

 14. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, Hessu! Äänestäjistähän se kaikki riippuu, ja poliittinen muisti on valitettavasti yleensä aika lyhyt. Tuo minun mietiskelyni ensi eduskunta-vaalien jälkeisistä hallitus-pohjan edellytyksistä, perustuu paljolta tunnepohjaiseen ajatteluun.
  Katsotaan, kuinka sossujen kantti nyt kestää! Ovathan demari-äänestäjät tunnetusti aika hyvin puoluejohdon ohjattavissa. Siinä puolueessa ei paljon sivuille vilkuilla.
  Nyt on EU-kansalainen Olli Rehn, suuressa viisaudessaan, antanut lausuntonsa, ja alkanut kannattaa ennenaikais-vaalien vaihtoehtoa. Rehn on kyllä jo sen verran sokaistunut EU:n viidakoissa, että en pidä häntä erikoisesti ”suomalaisena”, vaikka hän sitä väestörekisterin mukaan on.
  Aika mielenkiintoinen uusi ilmiö, on johtavien poliitikkojen pyrky EU:hun. Ja asiaan kuuluu vielä, että kun uusien puoluejohtoon sopivien jälkikasvu on aika kituliasta, pätevien puoluejohtajien taso laskee.
  Keskustalla taitavat pullat olla paremmin uunissa, kuin vasemmistolaisilla tai demareilla. Onhan Teillä esimerkiksi Mauri Pekkarinen? Kokoomus taitaa olla se puolue, jolla eniten ”materiaalia” uudeksi puolue-johtajaksi.
  Politiikan korttipakka meni Suomessa sekaisin, raportoi eilen (7.4.) SVT:n suomenkieliset uutiset.
  http://www.svtplay.se/video/1949185/7-4-17-45
  Katainen siinä selvittelee kaiken olevan OK. Häntä ei vaivannut väsymys, kyllästyminen, epätoivoisuus… niin, ei mikään.
  Taitaa kuitenkin olla, kuten mainitsit, pelastusjollasta kyse.
  Jopa Arhinmäkikin antaa painavan lausuntonsa asiassa. Kuten myös Soini.
  Aika jännittävää seurata, kuinka Urpilaisen käy?
  Terveisin! Tapani

 15. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Paavo Arhinmäki tuntuu haluavan ottaa paremman otteen elämästään.
  Hyvänä alkuna, on hänen hakeutumisensa asialliseen hoitoon:
  http://areena.yle.fi/radio/1966256/#/play
  Toivokaamme pikaista toipumista!
  Tapsa

Jätä kommentti

css.php