RUOTSISSA LAIMEA KIINNOSTUS EURO-VAALEIHIN

Suomessa kuulemma vireä keskustelu, koskien euro-vaaleja, sunnuntaina 25.5.20014. Ainakin siihen johtopäätökseen voi päätyä SVT:n raportoinnista:

 

http://www.svtplay.se/video/1980674/23-4-17-45

 

Ruotsalaisilla kärki-poliitikoilla ei taida olla aivan yhtä suurta hinkua päästä EU:n leipiin. Vähän sellainen ”hällä väliä”-ajatus tulee mieleen…

Suomessa päinvastoin, voisiko olla niin, että Kataisen halulla, jättää Suomen sisäinen politiikka, olisi taustoja joita hän ei uskalla suoraan paljastaa. Ehkäpä hän tuntee tulleensa jonkinlaiseen umpikujaan, johtamansa hallituksen kanssa?

Katselin hieman tarkemmin, ketkä suomalaiset EU-parlamentin jäsenet ovat kuluvan parlamentti-kauden aikana olleet Suomen edustajina:

EU-parlamentin suomalaisia jäseniä vuosina 2009 – 2014. on ollut kolmetoista.

En tiedä, onko näille mepeille minkäälaista ohjausta Suomesta päin, vai touhuavatko siellä ihan omine nokkineen? Onko heillä minkäänlaista raportointi-velvollisuutta siitä, mille aloitteille he ovat äänensä antaneet?

Meikäläisellekin on tullut ilmoitus ääni-oikeudesta Suomen EU-vaaleissa.

Muutamia viikkoja aikaisemmin sain kyselyn täkäläiseltä vaalivirastolta, haluaisinko äänestää Ruotsin vaaleissa. Mikäli olisin halunnut tehdä näin, olisi pitänyt ilmoittaa siitä täkäläiselle virastolle. Samalla myöskin sitoutuisin olemaan äänestämättä Suomen EU-vaaleissa.

Ääni-oikeuttani aion käyttää. Eikä se tuota minkäänlaisia vaikeuksia. Samoin kuin suomalaisissa presidentti- tai kansanedustaja-vaaleissa, on Norrköpingissä toimiva Suomi-Seura virallinen vaalien toimitsija. Ennakkoäänestys-ajatkin käyvät ilmi äänioikeus-ilmoituksesta.

Nyt on vaan vaikeutena löytää pätevä henkilö edustamaan ja valvomaan Suomen etuja, tässä suuressa yhteisössä?

Kaksi nimeä on nyt mielessä: Sirpa Pietikäinen ja Mitro Repo. Eivätkös nämä molemmat vaikuta aika päteviltä kanditaateilta?

No, onhan tässä vielä muutama viikko aikaa miettiä…

Oikein mukavaa kesän alkua! Kohta pannaan perunat multiin!

Tapsa

4 kommenttia artikkeliin “RUOTSISSA LAIMEA KIINNOSTUS EURO-VAALEIHIN”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  P.S. Huomasinkin jälkikäteen, että ”Meppi-vahti” sivulla, johon jälkimmäinen linkkini viittaa, voi nähdä miten yksityiset mepit ovat eri asioissa äänestäneet. Nähtävissä myös, ketkä ovat kolkanneet äänestyksistä. D.S.

 2. avatar Kari Ilkkala sanoo:

  Kaksi nimeä on nyt mielessäsi… Komiikka ja Tragiikka?

 3. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Asiallinen kysymys, Kari! Huomasit heti, että olin heittänyt vähän ”huulta” pohjakirjoitukseni päätteeksi. Pieni provo….
  Nopea-älyisimmät huomasivat kai heti, että meikäläisellä oli ”ketun häntä kainalossa” (”en räv bakom örat”, kuten asia täällä ilmaistaan).
  Vakavasti sanoen, valitsin kirjoitukseeni kaksi tyhjän-päiväisintä ehdokasta, mitä saatoin keksiä.
  Valitettavasti on kuitenkin niin, ajatellen mitä puolueita Sirpa ja Mitro edustavat, että sinne parlamenttiin ne taas lipsahtavat.
  Kuten arvaat, on itselläni aivan toisenlainen käsitys siitä, minkälaisia voimia EU-parlamenttiin tarvittaisiin. Saara Finni taisi aikaisemmin esittää oikein hyvän ehdotuksen omaksi valinnakseen. Se on hyvänä tukena minunkin käsitykselleni!
  Terv! Tapsa

 4. avatar Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  Kun kerran kysyit, niin Johanna Häggman (194) voisi olla hyvä valinta. Hän on blanco niin sinulle kuin minullakin. Olen mielenkiinnosta hänen tukiryhmässään haistelemassa, miten vaaleja tehdään. Kävin katsomassa Temosen Presidentintekijät.
  Ai niin, Johanna oli jossain painoluokassa -90 luvulla nyrkkeilyn Suomen mestari. Jos jostain syystä joudut vakavaan onnettomuuteen Forssan seudulla, Johanna liittää sinuun teholla riittävästi letkuja.
  Hän on umpi kepulainen, mutta se ei ole rikos.
  Kun koko maa on vaalialueena, näistä tulee henkilövaalit. Puolueet tai muut taustat eivät vaikuta niin voimakkaasti.
  Mikael Pentikäinen olisi lentänyt heittämällä Brysseliin, mutta kompuroi Natoon.
  En lyö vetoa, mutta kepu saa kolme paikkaa. He ovat Anneli, Paavo (ikävä kyllä) ja Johanna.
  Olen kerran käynyt Brysselin parlamentissa, ja siellä Ville Itälä voivotteli, ettei heitä ohjeisteta riittävästi kotimaasta. Tekee varmaan orvon olon, jos ei tiedä, miten pitäisi äänestää.
  Ruotsalaiset tosiaan eivät taida paljon antaa painoa EU:lle ja sen elimille. Pohjoinen blokki olisi hyvä perustaa.
  Täällä on hyvät kylvökelit! T. Hessu K.

Jätä kommentti

css.php