KOTIKONTUJEN NOSTALGIAPOLUILLA

En kyllä voi valittaa kesäsäätä, joka vallitsi koko matkan ajan, käydessäni Suomessa!

Maisema VanajalleTässä asiassa olen valmis allekirjoittamaan nimim. Kuningasjätkän mielipiteet ihanasta kesä-lämmöstä. En valita kesän helleaaltoa. Se olisi samaa kuin kiroileminen.

Joka kesään kuuluu helleaalto oleellisena osana. Muussa tapauksessa tuntuu, talven tultua, kuin kesää ei olisi ollutkaan.

Iittalassa sain nauttia joutilaasta ”kesälomasta” velipojan huushollissa. Siellä aina täydellinen ylläpito. Ja mitään ei sitten saa korvata, ei tarjota rahaa mistään. Ei, vaikka kävimme syömässä ulkonakin. Kiitos, Timo ja Malla!

Kaikkien vanhojen tuttavien luokse ennätin tehdä tervehdyskäynnit. Aina yhtä ystävällinen vastaanotto joka paikassa. Terveiset vaan Vuorisille, Laineelle, molemmille Karapalojen pareille, ja tietysti Pekalle ja Liisalle!

Erikoinen Kiitos myös lapin-matkaajille, jotka juuri sopivasti tulivat kotiin ennen lähtöäni Suomesta. Kyllä niin hyvistä kala-voileivistä sain nauttia, että pois tieltä. Ja ampiaisten touhua oli mukava seurata…

Eikä tässä vielä kaikki: Kiitos myös Heikki Koskelalle oluesta, ja avartavasta ajatusten-vaihdosta, Lasimäen terassilla. Toivottavasti saat hyvät elonkorjuu-ilmat ensi viikoksi, ja että kunto kestää!

Kävinpä vielä pari kertaa ”Älymystö-kerhoa” tapaamassa Iittalan Shellillä. Siellä monta tuttua naamaa, mutta myös vähemmän tuttuja. Hyvin sinne kuitenkin sulautuu, vaikka siitä edellisestä käynnistä ehti kulua jo kokonainen vuosi.

Eikä kaupunkilaisiakaan tässä unohdeta. Tein sielläkin ”nostalgia-kierroksen”. Hämeen Kaari oli vielä paikoillaan. Torilla maistui hyvälle Arskan tarjoamat torikahvit. Huomio, Aarno: Multimediaa alkaa tippua, jahka käyn hankkimassa hieman ”emmeitä”, jotka sattuvat olemaan lopussa.

Ainoa, mikä jäi paitsi, oli Pirttikosken Kesäteatterin tämän-vuotinen näytös, jota niin hyväksi on kehuttu. Velipoika ei uskonut pystyvänsä istumaan kahta tuntia siinä auringon-paahteessa, joka silloin vallitsi. En tiedä, oliko hyvä vai paha, ettei sinä ajateltuna iltana sinne lähdetty. Iittalassa tuli ainakin voimallinen ukkoskuuro, juuri teatteiesityksen aikoihin. En tiedä, säästyikö Pirttikoski siltä…

Nyt on sää muuttunut sellaiseksi ”normaaliksi” kesä-sääksi. Toivottavasti lämpö vielä palaa!

Kyllä sitä sadettakin tarvitaan. Täällä on todella kuivaa. Ei ihme, jos noita metsäpaloja syttyy. Tässäkin kunnassa (Valdemarsvik) on tulenteko ulkosalla kielletty. Grilli saa siis olla ”puhuksissa”… toisaalta rapujahan ei tarvitse grillata.

Oikein mukavaa jatkoa sinne kotokulmille!

Terveiset Tapanilta!

Jätä kommentti

css.php