PUOLUE, JOKA ON NÄKYMÄTÖN RUOTSIN KAHDELLE VALTARYHMITTYMÄLLE

Ruotsissa, niinkuin Suomessakin, on kaksi poliittista valtaryhmittymää. Oikeistopuolueiden ”Alliansen”. Siihen kuuluu neljä puoluetta, Moderaterna (kokoomus), Folkpartiet (kansanpuolue), Centerpartiet (keskusta) ja Kristdemokraterna (kristilliset demokraatit).

Edellisen ryhmän vastakohtana, ovat vasemmiston taholta, Socialdemokraterna (demarit), Vänstern (vasemmisto) ja nykyjään myös Miljöpartiet (vihreät).

Sitten on vielä valtiopäivien kolmanneksi suurin puolue, Sverigedemokraterna (ruotsidemokraatit).

Tätä puoluetta, täällä tekopyhäisyyden pyhätössä, eivät edellä mainitut oikeisto/vasemmisto-ryhmät ole näkevinäänkään. Syynä on SD:n kriittisyys Ruotsiin tulevaa hillitsemätöntä maahanmuutto-virtaa kohtaan.

Demarit täällä ovat lyöttäytyneet yhteen vihreiden kanssa, ja perustaneet kahden puolueen vähemmistö-hallituksen. Ensimmäinen koetinkivi tälle hallitukselle on edessä, heidän yrittäessään saada valtiopäivien (Riksdag) enemmistö heidän budjettinsa taakse.

Allianssi on asettanut oman, yhteisen, varjo-budjettinsa hallituksen ehdotusta vastaan.

SD on hyvissä ajoin ilmoittanut äänestävänsä sen budjetin puolesta, joka on ”vähiten vahingollinen” Ruotsin taloudelle. Tänään he ilmoittivat tukevansa hallituksen vastaista budjetti-esitystä.

Siitä enemmän illan (2.12.) suomenkielisissä uutisissa.

Demari-pomo Stefan Löfven, on lailla puhvelin, vain rynnännyt eteenpäin, ilman että on mitenkään ottanut huomioon vastaan-ojennettua kättä SD:n taholta. Hän on ollut varma onnistumisestaan saada apua porvaripuolueilta. Siinä toivossa, hän jo aikaisessa vaiheessa, halusi jättää Vasemmiston hallituksen ulkopuolelle.

Ja Vahemmisto vain nielee katkeruutensa, ja on valmis tukemaan tätä SOS/Vihr-vähemmistöhallitusta.

Terv!  Tapsa

P.S. Yksi Sverige-demokraattien päätavoitteista, on saada Vihreät pois vallankahvasta. Heidän mielestään, juuri vihreillä on liikaa päätösvaltaa maahanmuutto-asioissa.  D.S.

11 kommenttia artikkeliin “PUOLUE, JOKA ON NÄKYMÄTÖN RUOTSIN KAHDELLE VALTARYHMITTYMÄLLE”
 1. avatar Tapani Silvo sanoo:

  ”Dagen (3.12.) efter”. http://www.svtplay.se/video/2501533/uutiset/3-12-17-45
  Demarijohtaja Stefan Löfvenin hymy on hyytynyt. Mies, joka on hallitusta suunnitellessaan, kulkenut kiinni-liimattu rutiini-smail kasvoillaan, on jättänyt huomioimatta karun todellisuuden.
  Hän ei ymmärrä, että Valtiopäivillä on uusi puolue, joka on edustuksen kolmanneksi suurin. Eikö Löfven ymmärtänyt poliittisia todellisuuksia? Luuliko hän, että Sverige-demokraatit automaattisesti äänestäisivät hänen budjettinsa puolesta. Sverige-demokraatit, joihin hän ei koskisi edes pihdeilläkään.
  Jos mies olisi ollut hiemankin järkevä, olisi hän ensin ottanut yhteyttä k.o. puolueeseen.
  Luulen, että budjetti-käsittely olisi saanut aivan toisen ilmiön.
  Nyt Löfven syyttää kaikkia muita epä-onnistumisestaan, kun pääsyynä on hänen jääräpäisyytensä. Koko maailma ei enään pyörikään sosialidemokraattien ympärillä.
  Sverige-demokraatien tarvitsee vain odottaa, ja antaa ajan kulua, kunnes maahanmuutto-systeemi romahtaa täydellisesti, ja yhä useammalle käy selväksi sen kustannukset. Ennusteethan povaavat noin 100 000 vuosittaista maahan-pyrkijän määrää.
  Tapsa

 2. avatar saara finni sanoo:

  Meillä ollaan vasta aivan alkutaipaleella , vielä siinä maahanmuuton nousuhumalassa. Jotain kertoo kuitenkin se äänimäärä, millä Halla-aho joutui EU:hun.

 3. avatar saara finni sanoo:

  Onneksi olkoon, ruotsidemokraatit. Teille ounastellaan komeaa vaalivoittoa.

 4. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Saara, kommenteistasi! Molemmin poliittisin puolin nyt yritetään keksiä keinoa, ettei sama toistuisi seuraavienkin vaalien jälkeen.
  Paras ratkaisu olisi, että avaisivat keskustelun sverigedemokraattien kanssa. Mutta eipäs vaan… sossut alkavat jo solvata heitä fasisteiksi.
  Aihe solvauksista pitäisi kyllä riittää rikosilmoituksen tekemiseksi.
  Oletko, Saara, tutustunut isänmaalliseen paatokseeni? Saas nähdä, osaavatko rähinöijät pitää itsensä kurissa, ja antavat meidän nauttia tästä itsenäisyyspäivästä?
  Mukavaa iltaa!
  Tapsa

 5. avatar saara finni sanoo:

  Hei Tapio, juuri äsken luin Halla-ahon jutun, jossa puhuttiin paljon myös Ruotsin oloista. Ellet ole sattunut lukemaan tätä Suomen parhaiten kirjoittavaa poliitikkoa, niin tästä on hyvä aloittaa. Hyvää uutta vuotta.

  http://www.halla-aho.com/scripta/rikkautta_jolla_on_arvoa.html

 6. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, Saara! Luin linkkisi kautta tuon Halla-Ahon kirjoituksen (vaikka pitkä olikin). Toivottavasti moni muukin tutustuu siihen!
  En ole aikaisemmin lukenut Jussin kirjoituksia, mutta olen muissa yhteyksissä huomioinut hänen älykkyytensä.
  Ruotsissa asuvana, kirjoitan täysin alle hänen käsityksensä Ruotsin oloista. Suomella ei täältä päin ole mitään varteen-otettavaa. Luulen tämän massiivisen maahanmuutto-ryntäyksen karkaavan pian viranomaisten käsistä.
  Eipä ihme, että yhä useammat alkavat ymmärtää tilanteen. Osoituksena siitä on ehkä Ruotsi-demokraattien kannatusluvun kasvu.
  Viime vaaleissa saivat sverige-demokraatit 13% äänistä. Viimeisimpien tutkimusten mukaan, he saisivat tänä päivänä n. 16%.
  Kyse on vaan, eikö tämä ”herääminen”, Ruotsin kannalta, ole jo liian myöhäistä. Onhan tänne jo saatu kivenheitto-kulttuuri, mellakat ja terrorismi, aivan niinkuin Halla-Aho kertoo.
  Hyvän Uuden Vuoden lisäksi, myös Iloista Joulua!
  Tapsa

 7. avatar saara finni sanoo:

  Halla-ahon viimeisin Skripta (9.12.) se vasta terävä on: http://www.halla-aho.com/scripta/ruotsin_ja_suomen_vaalikevat.html
  Odotan innolla kirjoituksen viimeisen kappaleen toteutusta. Ja anteeksi väärä nimi edellisessä jutussani. Alkoihan se sentään T:llä.

 8. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Tämänkin olen valmis allekirjoittamaan! Ihan samansuuntainen käsitys maahanmuutto-politiikasta, kuin Halla-Ahollakin.
  Erikoisesti kiinnosti huomiota hänen arvionsa ruotsi-demokraattien asemasta, ja että ruotsalaisten ”herääminen” on jo ehkä liian myöhäistä (Pohjolan Libanon, oli hyvä)!
  Toivottavasti Suomessa tämä herääminen tapahtuu hiukan aikaisemmin (=ajoissa)!
  En tiedä, onko toiveeni taustalla mitään realistista faktaa. Kuulin tänään radiosta, kuinka suuret määrät suomalaisista ovat valmiita tukemaan ryssien taloutta, tekemällä ostosmatkoja Venäjälle!!!
  Tapani

 9. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Ettei tuo Saaran lähettämä, mainio, linkki, jäisi muiden kommenttien taakse, niin vedän sen esille uudestaan.
  Todella lukemisen arvoinen:
  http://www.halla-aho.com/scripta/ruotsin_ja_suomen_vaalikevat.html
  Toivottavasti ajatuksia herättävä kirjoitus!
  Tapani

 10. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Täällä Ruotsissa on sverigedemokraattien olemassa-olo alkanut jo herättää ”kuhinaa” muissakin puolueissa.
  Ensimmäisenä tuli kaapista ulos valtiopäiville-pääsyn alaraja-prosentin (=4%) kieppeillä pyörivä Kristillis-Demokraatit!
  Puolueen puheenjohtaja Göran Hägglund, on julkisesti tuominnut maahanmuutto-systeemin toimivuuden, ja sen korkeat kustannukset. Asiasta on kuulemma, nyt ruvettava puhumaan!
  ”Sent ska syndaren vakna”!
  Tapani

 11. avatar Tapani Silvo sanoo:

  Aina vaan naurettavammaksi käy tämä tekopyhäisyys, joka monelta taholta kuultaa läpi.
  Viimeisin hupijuttu on, kun 380 vapaakirkkojen pastoria, on antanut yhteisen julkilausuman sverigedemokraatteja vastaan.
  En muista, missä mediassa tämä avoin kirje julkaistiin, mutta aihe oli kuitenkin esillä eilisillan (19.12.) Aktuellt-lähetyksessä.
  Pastorit olivat esittäneet kysymyksen maahanmuutosta, kysyen voiko olla kristitty, halutessaan rajoittaa maahanmuuttajien määrää.
  Taas reippaasti, ”kulttuurimaffian” tapaan, käännettiin kyse, maahanmuuton rajoittamisesta, rasismiksi.
  Olisi parasta, jos nämä pastorit tutkisivat omia sisimpiään, nähdäkseen ketkä heidän jäsenistään ovat todella kristillisiä, ja ketkä paljastautuisivat ”farisealaisiksi”?
  Uutisten debatissa tämä pastori pantiin vastakkain naispuolisen SD-edustajan kanssa, joka asiallisella käyttäytymisellään, karsi pastorin argumentit kristillisyyden kyseenalaistamisesta, olemattomiin.
  Tapani

Jätä kommentti

css.php