ARVOKASTA ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTOA SUOMALAISILLE

pyykkiOn taas aika ajatella Suomen itsenäisyyden alkuvaiheita, ja kuinka monet ovat uhranneet elämänsä sitä puolustaessaan.

Toivottavasti tänä vuonna vältytään ääriryhmien irvokkaasta juhlamielen häpäisemisestä. Sellainen ikävä jälkimaku jäi viime vuoden tapahtumasta Tampereella, yhteiskunnan pohjasakan yrityksistä häväistä juhla-illan tunnelmaa.

Pahoin kuitenkin pelkään…

Henkilökohtaisesti tulen viettämään päivän rauhallisesti. ”Tuntemattoman” katsomisen taidan jättää väliin. Itselläni on kuitenkin Edvin laineen versio DVD:llä, joten sen katsomiseen on mahdollisuus milloin vain.

Mutta voihan olla toisenlainen elämys, jos tietää katsovansa elokuvan samaan aikaan muiden suomalaisten kanssa? Täytyypä tarkistaa, onko Suomen TV:n (kl. 14:00) lähetys nähtävissä ulkomailla. Eikä parane unohtaa sotilasparaatiakaan Hämeenlinnassa.

Linnan juhlat ovat joka tapauksessa nähtävissä täälläkin, joten tulen istua kököttämään TV:n ääressä, aina myöhäiseen yöhön asti.

Maljan kohottamisen aion säästää keskiviikkoon (10.12.), jolloin teen yhteisen retken vanhojen työkavereiden kanssa. Matkustamme taas Tanskan lautalle, nauttimaan joulupöydän antimista. Siellä voimme kohottaa yhteisen ”skoolin” Suomen itsenäisyyden kunniaksi.

Oikein nautinnollista itsenäisyyspäivän viettoa Teille kaikille!

Tapani

P.S. Kaikkien iloksi vielä: Mestari komppaamassa pientä kukkasta.

 

 

D.S

15 kommenttia artikkeliin “ARVOKASTA ITSENÄISYYSPÄIVÄN VIETTOA SUOMALAISILLE”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Katselimme tovin vaimon kanssa Laineen Tuntematonta. Muistelimme samalla niitä tuntemiamme sodan koskettamia. Sotainvalideja (myös henkisesti) saati fyysisesti löytyi yllättävän paljon. Voisin kirjoittaa heistä pitkän jutun, mutta se ei heidän asemaansa mitenkään muuta. Sikisi vierastan tämmöistä verovaroin (Korhonen) tehtyä teennäistä Itsenäisyysfantasiaa, vaikka se olisi kuinka tärkeä siellä esiintyjille.

 2. Tapani Silvo sanoo:

  YLE-Areenalle suuri Kiitos hyvin hoidetusta Itsenäisyyspäivän raportoinnista! Teknisesti toimi kaikki hyvin. Niin kuvan- kuin äänen-laatukaan ei jättänyt toivomisen varaa.
  Oli hienoa seurata Hämeenlinnassa tapahtunutta katselmusta ja ohimarssia. Räntäsateesta huolimatta, oli kansaa kerääntynyt runsaasti, minullekin hyvin tuttuun maisemaan, entisen ”kasarmini” lähistölle.
  Kaikki kunnia myös Presidentillemme, joka hiljattaisesta surusanomasta huolimatta, jaksoi olla illan isäntänä. Huomioin myös hänen kiinnostuksensa kutsuvieraiden siihen osaan, jolle kunnia juhlan-vieton edellytyksestä kuuluu. Sotaveteraanit… ilman heidän uhraustaan ei tällaiselle itsenäisyyspäivä-juhlalle olisi tarkoitusta.
  Hyvin pieni porukka yritti, kuten ennalta aavistelin, herättää huomiota. Kutsuvat itseään anarkisteiksi. Paremmin heitä voisi, käyttäytymisestä päätellen, nimittää ligisteiksi ja ilkivallan-tekijöiksi.
  Varmaan, viimevuotisen tavan mukaan, näidenkin blogien kommentoijien joukossa on sellaisia, joilta löytyy ymmärrystä kyseisen roska-sakin käyttäytymiselle.
  En vain jaksa ymmärtää, miten on mahdollista, että he ovat saaneet poliisilta luvan, tämän ”mielenosoituksen” järjestämiseen?
  Tästä jatketaan! Kaikkea hyvää sinne koto-kulmille!
  Tapsa

 3. saara finni sanoo:

  Juhlien ehdoton kohokohta oli kyllä se kun elämäniloinen 101-vuotias veteraani haki Sofi Oksasen tanssiin.

 4. Lauri Kivimäki sanoo:

  Joku sanoi. Miksi itsenäisyydessä uistellaan sotaa?

 5. Seppo sanoo:

  Kyllä muistella voi,juuri niikuin Hannes sen teki,mutta ei pidä liikaa ”hehkuttaa”.Isäni kaatui jo ennen syntymääni,mutta ei minua sodasta muistelu häiritse.Päinvastoin, on tarpeellistakin kuulla niitä tarinoita ” sieltä jostain”.

 6. Silvon Tapsa sanoo:

  Kiitos kommenteista!
  Lauri: Kuka sanoi mitä?
  Voisikohan vastaus tuohon kysymykseen olla niin yksinkertainen, että sodan muisteleminen ja veteraanien muistaminen, liittyy kiinteästi yhteen sen tosiasian kanssa, että voimme pitää näitä vuotuisia juhlia, kuten itsenäinen kansa?
  Miten toisin olisikaan, jos isänmaamme puolustajat olisivat taipuneet ryssien sortovallan alle?
  Tapsa

 7. Tapani Silvo sanoo:

  Saara: Itsenäistä Suomea symbolisoivat kasvot, on huomioitu täällä Ruotsissakin.
  SVT:n suomenkieliset uutiset tänä iltana (9.12.)
  http://www.svtplay.se/video/2524774/uutiset/9-12-17-45
  Hänen mukanaan kunnia kaikille sota-veteraaneille!
  101-vuotias Hannes Hynönen, alkaa minuutti-akselilta 7:30
  Tapani

 8. Venäläiset ne taas muisti käydä pelottelulennolla itsenäisyyspäivän aikoihin ja sekös säikäytti jo ennestään nokkosihottumasta kärsivän puolustusministerin aivan punaiseksi ja rakkuloille. Tämä Garl,han on siitä kummallinen puolustusministeri, ettei hän ole edes inttiä käynyt, kun sarkavaatteet ja vanikkakammo aiheuttivat hälle nokkosihottumaa. (Siis voitaneen sanoa että meilläpä se onkin sellainen puolustuspäällikkö joka oikeasti onkin sivari) No tää poju määräskin heti ilmavoimat erityisvalmiuteen, niin että kerosiini palaa, mutta pyssyissä ja tykeissä on paukkupatruunat ladattuna 100 ensimäiseen putkelliseen. Kunhan nyt muodon vuoksi ollaan olevinamme puolustavinaan ilmatilaa. Jos oikeesti joku haluais tänne tulla, hieman syvemmälle sisämaahan niin se vaan tulee, ei siinä muutama puupaukulla varustettu loppuunlennetty hornetti mitään mahda!

  Mitä tulee tähän itsenäisyyspäivään, niin oikeammin kysymys on itsenäisyys-vainajan muistojuhlasta. Eihän sellainen maa voi mitenkään olla itsenäinen, jolle, elämän ja toimien määräykset annetaan direktiiveinä brysselistä, eli EU sta.

  Presidentti-käsitekin on oikeastaan vain seremoniamestarin vakanssi, jonka tärkein tehtävä on kutsua vuosittain eliittiä ja arvottuja taviksia ym homoja linnanjuhliin juomaan ja juhlimaan tätä itsenäisyyspäivän-vainajaa.

  Suomessa presidentti ja presidenttiys arvostetaan korostaen liian suureksi pampuksi, jota hän ei ole, tosin on todettava että nykyisen presidentin puoliso, entisiin presidentin puolisoihin verrattuna on enkelikaartia ja aivan ihana tyyppi, mutta itse presidentti-instituutio on jo aikansa elänyttä tuubaa jolla ei ole enää mitään virkaa tai tarvetta!

  Juhlien jälkeen kunhan asiat on saatu sovittua jälleen boolimaljojen ääressä, pikku pätkässä ja joskus hieman isommassakin, sama pskanjauhanta ja kansalaisten kyykytys jatkuu, ainakin kevään vaaleihin asti.
  Silloin kansan karttuisa käsi kirjailee taaskin arpoen , ketähän äänestäisi.
  Varmaa on että moni putoaa pelistä pois, mutta ei hätää siitäkään, sillä saavathan putoajat mukavan kultaisen kädenpuristuksen, 8-10 tuhannen verottomine kuukausieläkkeineen, kun taasen sitävastoin tilalle nousee tyyppejä jotka osaavat pelata pesäpalloa, suunnistaa, hypätä hyppyrimäestä tai muuten vaan jauhaa pskaa, vaikkeivat asiasta mitään tietäisikään.

  Tärkeintä on saada tyhmiä täyte-edustajia painamaan nappeja;
  Jaa, Ei, Entiedä/ymmärrä, Poissa.
  Asialla ei lienekään mitään väliä, pääasia on että lobbarit saa taaskin lakialoitteensa läpi ja kaikki tai ainakin sateenkaarivähemmistö on onnellisia.

  Helvetin hyvää itsenäisyyspäivä-vainajan muistojuhlaa ja tulevaa Joulua kaikille.

  Muistakaa syödä sikaa Jumalan Pojan syntymäpäiväjuhlia viettäessänne, vaikka Isä sen onkin kieltänyt aikoinaan. kuten monen muunkin ei toivoton!

  Kyllä tästäkin touhusta lasku on maksussa joskus. Viimeistään silloin kun se kirkkoherrain tuhansia vuosia ennustelema, viimeinen tuomiopäivä alkaa!

 9. Mitä tulee tähän , 101-vuotiaaseen Hannes Hynöseen, niin totean että; SIINÄ ON ÄIJJÄ! Jos kaikki muutkin olisivat kuin Hän, ei meillä olisi hätäpäivää!

  Valitettavasti toisin on!

 10. Erkki Strömberg sanoo:

  Tapani ihmettelee miten poliisi on antanut luvan mielenosoitukseen?
  Tosiasiassa poliisi on antanut itsenäisyyspäiväksi viisi eri lupaa eri järjestäjille järjestää mielenosoitus Helsingissä.

  Entäs jos lupia ei myönnettäisi? Suomessa on mielipiteen vapaus, jos lupaa ei myönnettäisi eläisimme kuin Pohjois-Koreassa. Kuka vetää rajan mihin saisi ja mihin ei mielenosoituslupaa?
  Kysymyshän on ilmeisesti Tapanin ajatuksissa jotta valtaväestö voi ”pyhittää” joitakin asioita joita ei saa edes kyseenalaistaa?
  Vahinkoahan aiheutti varsin pieni porukka joita poliisi ei halunnut/ kyennyt hillitsemään. Kummalliseksi poliisin toiminnan tekee kun linnan läheisyyteen saapuvilta nuorilta tarkastettiin reput jotta ei ole ”astaloita”. Siiten kun väkeä oli enemmän kuin poliiseja he ”ajoivat” saapuvat saarrokseen Unionin kadun pätkälle. Samalla kadulla oli kuormalavan täynnä rakennusjätettä remonttityömaalta, täynnä näitä poliisin etsimiä ”astaloita”. Sitten kun saarrosta tahallaan jatkettiin (yli kolme tuntia) niin kauan että linnan juhlat oli ohi ja kansakunnan kerma siirtynyt jatkoille, ei ihme jos joidenkin ”hihat paloivat” ja sirpaleita syntyi kun aseetkin siihen oli valmiina vieressä. Saarretut päästettiin saarroksista yksitellen valokuvattuna ja henkilötiedot otettuna pois. Saarroksiin joutui aivan sattumalta myös ”tavallisia” ihmisiä jotka olivat tulleet tätä ”hupinäytelmää” katsomaan. Hekin joutuivat vasten tahtoaan olemaan siellä kolme tuntia. Paikalla liennee ollut enemmän uteliaita katselijoita kuin varsinaisia mielenosoittajia.
  Poliisilla joita oli todella paljon ei ollut selvää stradekiaa mitä tehdään ja tärkeitä oli jotta saadaan näyttämään mellakalta. Paikoin poliiseja oli 2kpl joka 60 cm matkalla. Siis kipi kilvessä kiinni kaksi riviä perätysten.
  Suomalaisella poliisilla on paljon opittavaa vielä ”joukkojen hallnnasta”. Tällainen tarvehan huomattiin kun viimeiksi oli Demarit oppositiossa ja Ahon hallitusta vastaan SAK masinoi suusmielenosoituksen Helsinkiin johon yllätykseksi tuli paikalliset MTK osasatot mukaan porsaanruhoineen. Siitä saakka on poliisi yrittänyt kohentaa valmiuttaan mutta kun psykolokia puuttuu puuttuu järkikin. Nämä ovat poliisin sisäisiä koulutustilaisuuksia. Siksi mitään ei tehty omaisuusvahinkojen välttämiseksi kun tarkoitus oli saada medialle näyttäviä operaatioita joukkojen hallinnasta.
  Netistähän voimme sitten katsoa näitten ”kansakunnan kerman” toilailuja linnan juhlien jälkeen. Esimerkiksi tämän kuuluisan ”sahurin” seikkailut 7-lehden videolla.
  Samoin oli monella tyylitaju kadoksissa saapuessaan linnan juhliin turkiksiin pukeutuneena. Jenni Haukiohan oli Linnan Emäntänä ja hän avoimesti vastustaa turkistarhausta. Mokana on samaa luokkaa jos tuo kasvisravinnolla elävälle ( vegaanille) tuo siankinkun tai absolutistiille tai raitistuneelle juopolle viinapullon tuliaisilksi. Jos linnan itsenäisyysjuhlia halutaan arvostaa arvokkaana juhlana tulisi sinne menijöiden tai sinne immeisiä laittavien olla tietoisia yleisistä käyttäytymissäännöistä ja noudattaa niitä. Siksipä tavallinen kansa katsookin näitä enenpi hupiohjelmana kuin ”itsenäisyys hartauden viettona” kuin Tapani!
  Asiota voi katsoa monelta näkökulmalta, onneksi itselläni on tietoa aivan paikalla olleiltakin jotten en ole yleisen mediavouhotuksen varassa. Sillätavoinhan meidän ajatuksia pyritään ohjaamaan ja joihinkin se näyttää todella uppoavankin.
  Selvennyksenä ilmoitan jotten pidä summittaista rikkomista tarpeellisena jopa vahingollisena jopa asialle joita yritettiin ajaa, mutten hyväksy poliisinkaan toimintaa kaikilta osin, koska se itse oli ”mellakan lietsojana” median ja omiin tarpeisiinsa.
  Presidettihän kieltäytyi virkaanasuessaan oman henk´kohtasen palkkion korotuksesta. Presidentti institutioonhan myönnetään määräraha joka korotetaan vuosittain ja kaikki raha käytetään. Taisi nyt Saulin säästöt lirahtaa linnan boolin vahvistukseen, Herra Hakkaraisen kunnosta päätellen, juhlien jälkeen!

 11. saara finni sanoo:

  Tuliko Hakkarainen juhlien jälkeen teille kylään?!
  Sain mielestäni erittäin kattavan ja hyvän selostuksen mielenosoituksesta lukemalla toimittaja Tuomas Mannisen jutun Ilta-Sanomista. Manninen oli myös ollut koko ajan saarrettuna ja kertoi näkemästään sekä poliisikuulustelusta seikkaperäisesti ja objektiivisesti. Niin ainakin Mannisen tuntien uskon.

 12. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Erkki!
  Olen kanssasi eri mieltä!
  Mieltään voi kuka tahansa osoittaa, mutta rakennusjätettä ei siinä tilanteessa pidä käyttää ikkunoiden rikkomiseen. Rosvojoukot ovat kaikkina aikoina peitelleet kasvonsa kiinnijäämisen pelossa.
  Presidentin puolisolla on oikeus mielipiteeseensä turkistarhauksesta, mutta niin on juhlavieraillakin.
  Mielipiteen vapaus on tärkeä asia: yksi pitää kasviksista toinen lihasta. Joku lukee Demaria, joku toinen Maaseudun Tulevaisuutta, eikä kukaan ole huonompi toista -tai parempi.
  Terv. Hessu K.

 13. Seppo sanoo:

  Toinen makkaran syö,toinen possun.
  https://www.youtube.com/watch?v=Bvcq-zfzRp0
  Toinen konjakin juo, toinen kossun.

 14. Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteista! Hyvin ilmaisit asian, Heikki!
  Jos poliisilla on etukäteen tiedossa mielenosoitus-lupaa anovan ryhmittymän huligaaniset elkeet, on aivan tarpeeksi aihetta luvan eväämiseen.
  Tapsa

 15. Tapani Silvo sanoo:

  Kuuntelin tänään (14.12.) keskipäivän Kansanradio-lähetystä.
  Heti ohjelman alussa yksi topakka täti antoi huutia noille Itsenäisyyspäivän pilkkaajille.
  http://areena.yle.fi/radio/2466621/#/play
  Oikein mukava kuunnella, että on vielä ihmisiä, joilla ovat moraali-arvot yhä paikallaan!
  Ja tietenkin… samalla foorumilla esiintyy jatkossa yksi omatekoinen psykologi, jolla on ymmärrystä roskajoukon käyttäytymiselle.
  On kuulemma merkki syrjäytymisestä ja pahasta olosta!
  Vaikka miten ois paha olo, ei se oikeuta käyttäytymään sikamaisesti, häiritsemällä toisten ihmisten juhla-päivän viettoa.
  Tällaisia ilkivallan ”ymmärtäjiä” löytyy vähän joka puolelta. Varmaan todistetusti jopa HäSa:n blogien kommentoijien joukosta.

Jätä kommentti

css.php