KUINKA PITKÄLLE RUOTSALAISTEN POLIITIKKOJEN JÄÄRÄPÄISYYS RIITTÄÄ?

Yhä useammalta suunnalta alkaa jo hiljalleen tulla kommentteja siitä, kuinka kestämättömässä tilanteessa pakolaisia vastaanottavat tahot ovat.

Vastaanottokeskuksissa, jotka oikeastaan on tarkoitettu vain väliaikaiseen olemiseen, lojuu jo nyt tuhansia pakolaisia kuukaudesta toiseen.

Jo nyt on Ruotsin kansasta 15 % henkilöitä, jotka ovat syntyneet ulkomailla. Ulkomaalais-taustaisia on tietysti vieläkin enemmän.

Nyt on vastaanotto-virasto pakotettu korottamaan enimmäismäärää, kuinka monta turvapaikan hakijaa samassa keskuksessa saa olla. Vanhan säännön mukaan, oli enimmäismäärä 200 turvapaikan-hakijaa per keskus. Nyt on kyseinen ”katto” nostettu aina 650 henkilöön!

Kyllä vieläkin ahtaammaksi asumistilat muodostuvat! Ei ihme, jos integroitumisesta vastaava ministeri sai päälleen palosammuttimesta, vieraillessaan yhdessä vastaanottokeskuksessa.

 

Kaikesta tästä sain tietoa eilisillan (23.3.) uutislähetyksessä ”Rapport”.

 

Itse asun pienessä kunnassa (Valdemarsvik), joka väkilukuunsa nähden kuuluu niihin kuntiin, jotka ottavat vastaan eniten pakolaisia.

Valtio käyttää häikäilemättömästi hyväkseen niitä kuntia, joiden johto on tarpeeksi tyhmää, eikä osaa sanoa ”stopp”.

Kyllä rahaa riittää jaettavaksi kunnille, jotka haluavat ottaa vastaan enemmän maahan-pyrkiviä. Viimeisin idea tulee asunto-virastolta. Valdemarsvikin naapurikunnalle, Söderköpingille, on verovaroja tiedossa tuhansien moduli-talojen rakentamiseen.

6000 modulitaloa voisi olla valmiina jo kuuden kuukauden päästä! En tiedä, satsataanko muihin asunnottomiin yhtä paljon? En usko…

Aiheen käsittely pakolaisista, Valdemarsvikista ja Söderköpingistä alkaa Rapportissa minuutti-lukemalta 11:25.

Uutisten alku-osassa myös kritiikkiä täkäläisten rautateiden kunnossa-pidosta (tuttua maisemaa meikäläiselle). Hyvä varoitus siitä, mihin ylenpalttinen innostus kaikkeen ulkoistamiseen voi johtaa. Nyt on herätetty ajatus rautateiden hoidon ottamisesta uudelleen valtion vastuulle. Tähän on päädytty useissa muissa maissa, epäonnistuneen yksityistämisen jälkeen.

Huomio! Näiden uutisten katsominen vaatii jonkin verran ”pakko-ruotsin” taitamista. Valitsin varmuuden vuoksi tekstatun version… jos se vaikka hieman auttaisi?

 

Kevät lähestyy!   Tapani

6 kommenttia artikkeliin “KUINKA PITKÄLLE RUOTSALAISTEN POLIITIKKOJEN JÄÄRÄPÄISYYS RIITTÄÄ?”
 1. Eeva-Maria Tuominen sanoo:

  Kiitos Tapsa tärkeästä kirjoituksestasi.

  Oli ilo lukea se, täyttä asiaa ja realismia. Odotan mielenkiinnolla vaalitenttejä täällä Suomessa: mitä puolueiden puheenjohtajat ovat mieltä maahanmuutosta. Nythän kantansa sanovat suoraan vain Perussuomalaiset. Jotka muuten osaavat ihan hyvin tuota ruotsia, kiitos edelleen pakko-sellaisen 😉

  Mitä mieltä Tapsa ja te muutenkin lukijat olette tästä rasisti -leimasta, hieman käänteisestä näkökulmasta katsottuna: eivätkö nämä islaminuskoiset maahanmuuttajat vasta olekin rasisteja ja antisemitisteja? He loukkaavat meidän oikeuttamme kristinuskoon ja sananvapauteen, kuolemalla ja terroriteoilla. Miksi heitä ei sanota rasisteiksi? Eivätköhän Perussuomalaiset kalpene tällaiseen todelliseen rasismiin verrattuna?

 2. Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos, Eeva-Maria, kommentistasi! Kiva, että oli ainakin yksi, joka ymmärsi tämän ruotsalaisen ”yskän”.
  Sinulle on tietysti, jo työsikin puolesta, vaatimuksena ruotsin kielen taito.
  Halusin vain tuolla kirjoituksellani antaa realistista kuvaa ruotsalaisesta maahanmuutto-politiikasta. Sen taustalla ovat juuri nuo sivuvaikutukset, joita ei haluta nähdä, ja joista halutaan vaieta niin paljon kuin mahdollista.
  Ja linkissäni kuvattiin vain tämän hetken tilannetta. Pakolaisia kuitenkin lappaa tänne jatkuvalla syötöllä, koska ei millään taholla (vielä) ole uskallusta tunnustaa maahanmuuttajien sopeutumisen epäonnistumista.
  Kaiken tuon lisäksi ovat maahanmuuttajat tuoneet mukanaan rikollisuutta. Varmaan Suomessakin on raportoitu täkäläisistä ampumis-välikohtauksista. Nyt viimeisiksi ovat Göteborgissa tapahtuneet verityöt olleet puheen aiheena.
  Ruotsalaiseen tapaan, on poliisi yleensä hyvin vaitelias tutkimusten etenemisestä. Ei käytetä sanontaa ”ulkomais-taustainen”. Asiasta saa kuitenkin hyvän käsityksen, kun saman-aikaisesti kerrotaan kriisiryhmän kokoontumisesta moskeijaan!
  Göteborgissa on kolme tällaista jengiä, joilla on omat lakinsa. Ammutuksi tulleetkaan eivät suostu kertomaan poliisille, kuka on teon takana… vaikka tietäisivätkin sen.
  On hyvä asia, että Suomessa kutsutaan asioita niiden oikeilla nimillä. Katselin yhtenä iltana yhtä suomalaista fakta-ohjelmaa. Siellä kerrottiin tapahtuneesta joukko-raiskauksesta Tapanilassa (muistaakseni). Aivan mainiolta kuullostaa, että mietitään, mikä merkitys eetnisellä taustalla on tuon tapaisiin rikoksiin.
  On ehkä helppoa tulla leimatuksi rasistiksi. Se nimitys on jo kärsinyt kovasti ”inflaatiosta”. Sitä sanaa heitetään sinne sun tänne, niin aiheellisesti kuin (useimmiten) aiheettomasti.
  Mutta, kuten Timo Soini on erään tapauksen yhteydessä sanonut, että ”antaa vaan tulla lunta tupaan”. Siitä ei kannata välittää…
  Eilis-illan (24.3.) uutisissa (suomen-kielisissä) hieman mukavampaakin uutista, ja ylistystä suomalaiselle opetus-järjestelmälle ja opettaja-kunnalle:
  http://www.svtplay.se/video/2775223/uutiset/uutiset-uutiset-70
  Aiheesta heti ”alkumetreillä”, minuutti-lukemalta 01:45…
  Jatkossa vielä katsaus Suomen Vasemmiston näkemyksiin maan tulevaisuudesta (09:35). Sivistys-asioiden (lue jalkapallon) ”erikois-asiantuntija”, Arhinmäki, on taas pitkästä aikaa antanut painavan lausuntonsa. Hän haluaa ottaa lisää lainaa, saadakseen Suomeen lisää talous-kasvua?!

  Hyvää kevättä! Tapani

 3. saara finni sanoo:

  Viestisi viimeistä lausetta lukiessani soitti tuttavani ja kertoi olevansa pönttötalkoissa. Heti juohtui mieleen, että siinäpä Arhinmäelle passeli kesävirka; sopisi hyvin linnunpöntöksi.

 4. Tapani Silvo sanoo:

  Tänä iltana (25.3.) jatkoi Ruotsin Televisio raportointia pakolaisten sopeuttamis-politiikasta.
  Tunnin mittaisessa ”Uppdrag granskning”-ohjelmassa annettiin kuva sopeuttamis-järjestelmän epäonnistumisesta, ja hyvin synkästä tulevaisuudesta.
  http://www.svtplay.se/video/2782856/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-11
  (sallittu vain pakko-ruotsia osaaville)
  Tuhatmäärin (yli 10 000) pysyvän oleskeluluvan saanutta ”istuu” vankina vastaanotto-keskuksissa. Useat ovat odottaneet jopa yli vuoden mahdollisuutta jättää tämä väliaikaiseksi tarkoitettu majoitus.
  Kolmen vuoden jälkeen, vain yhdellä kymmenestä on ”oikea” työpaikka.
  Aika toivotonta yrittää hankkia asuntoa, jos ei työpaikkaa ole tiedossa, ja toisaalta, työpaikkaa on vaikea saada, jos ei omista vakituista osoitetta. Tästäkin on kehittynyt laiton bisnes: Maksat määrätyn summan, ja pääset osalliseksi johonkin osoitteeseen. On havaittu, että yhteen yksiöönkin saattaa kuulua nimellisesti jopa 10 – 15 henkilöä.
  On siis huutava puute vapaista huoneistoista. Vapaina olevista työpaikoista ei kannata puhuakaan.
  Tällaista tarinaa täältä ”kulta-maasta”… Ruotsista!
  Latelen näitä tarinoita, ajatellen että Suomessa on vielä aikaa sanoa ”stopp”. En kehoittaisi ketään ottamaan mallia täkäläisistä oloista. Ei, vaikka täältä taholta kuinka alettaisiin pasunoida, että muiden maidenkin pitäisi ”kantaa vastuunsa”.
  Asiasta toiseen: Näyttää siltä, että Suomen vaalit huomioidaan täälläkin melkein päivittäin. Viimeisin spektaakkeli, joka nähtiin tänään, oli kun Ruotsin pääministeri, sosialidemokraatti, Stefan Löfven, kävi Rinteen kanssa kolkuttelemassa porvoolaisten ovikelloja:
  http://www.svtplay.se/video/2775255/uutiset/uutiset-uutiset-71
  (minuutti-lukemalta 6:35) Suomen demarit yrittävät nyt kaikenlaisia temppuja. Toivottavasti eivät äänestäjät lankea näin yksinkertaisiin ansoihin!

  Mukavia mämmi-aikoja! Tapsa

 5. Tapani Silvo sanoo:

  Kaikkein hauskin näyte täkäläisten poliitikkojen briljantti-maisesta todellisuuden tajusta, ja tämän päivän läsnä-olosta, löytyy lähettämäni ruotsalaisen linkin loppu-osasta (min. 50:30)
  http://www.svtplay.se/video/2782856/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-avsnitt-11
  Reportterin kysymyksiin vastaamassa ovat yksi demari (nykyisestä hallituksesta), ja toinen edesmenneen porvari-hallituksen edustaja..
  Ei mitään vakuuttavaa esiintymistä. Vain samojen lausuntojen jatkuvaa toistamista.
  Yhteenvetona voi päätellä, että mitään radikaalista muutosta ei tule tapahtumaan. Kumpikaan ei, vahingossakaan, sanonut haluavansa mitenkään rajoittaa maahan-muuttajien määrää.
  Näin tyhmiä poliitikkoja tuskin Suomessa päästetään hallitukseen?!

  Tapsa

 6. Tapani Silvo sanoo:

  Terveiset vaalikuumeiseen Suomeen!
  Ajattelin tänä perjantai-iltana (27.3.) tavalliseen tapaan, katsella tv:n suomenkieliset uutiset. Niinkuin monta kertaa aikaisemminkin, oli jälleen teknistä töppäilyä lähetyksessä..
  ”Joko taas”… ajattelin, mutta tulihan se ääni sieltä viimeinkin mukaan. No ei siinä paljon muita, kuin otsikot jäivät näkemättä.
  Ääni tuli mukaan kahden ja puolen minuutin päästä uutisten alkamisesta.
  Tämän iltaisena aiheena olivatkin Perus-suomalaisten vaali-tavoitteet.
  http://www.svtplay.se/video/2775301/uutiset/uutiset-uutiset-73
  Tuo katsaus alkaa minuuttilukemalta 04:00. Yhtenä päätavoitteista oli julkisen talouden kunnostaminen.
  Siihen hommaanhan löytyy Hämeenlinnasta oikein sopiva ehdokas. Kari Ilkkalaa ei moni, niissä asioissa pysty sormille lyömään. Kaikkien hämeenlinnalaisten, jotka ovat ottaneet osaa poliittiseen keskusteluun, ja seuranneet kaupungin-valtuuston istuntoja, luulisi tähän yhtyvän!
  Hieman kevättä rintaan antaa myös jatkossa, uutisten pistäytyminen Älvsjön puutarha-messuilla.
  Ennen loppua, myös lyhyt haastattelu, Suomen sini-valkean äänen, Tukholma-aktuaalin Katri-Helenan kanssa.
  Tällaista täällä perjantai-iltana. Jo viides mämmi-ropeellinen on meikäläisellä meneillään. Ei aivan Juha Miedon vauhtia… mutta kuitenkin.
  Ja kottaraisen ääntäkin kuulin tänään…
  Tapani
  P.S. https://www.suomenuutiset.fi/wp-content/uploads/2014/10/Ulkomaankomennus.jpg D.S.

Jätä kommentti

css.php