TURHISTA TURHIMPIA…

Otsikolla tarkoitan kesäaikaan siirtymistä, ja Earth-hour ilmiötä.

Jo lauantai-iltana kirjoitin pöydälleni muisti-lapun, jotta heti sunnuntai-aamuna muistaisin siirtää kellon viisareita tunnin eteenpäin.

Nythän on niin, että meikäläisellä ei ole ainoastaan yksi kaappikello, vaan ajan-näyttimiä on useissa eri elektroni-laitteissa. Niissä ei ajan-vaihto suju mitenkään automaattisesti.

Ensimmäisenä toimenpiteenä oli tarkistaa ja säätää rannekello oikeaan aikaan. Luojalle kiitos, toimii kesä-aikaan siirtyminen tieto-koneessa automaattisesti.

Perusaika rannekelloon asetettuna, aloitetaan sitten kierros huushollin kaikkien aika-näyttimien synkronisoimiseksi.

Yöpöydän herätyskellon jälkeen, on kännykän ajansäädön vuoro. Sitten jatketaan toisen puhelimen (dec) ajan muuttamiseen. Tämän jälkeen saa myös automaattinen puheli-vastaaja oikean ajan.

Sisäänrakennus-uunissa on myös hyvin silmään-pistävä ajan-näyttö. Siitä useimmiten, keittiössä ollessani, ajan tarkistan.

Tuon jälkeen onkin aika siitää TV:n kello oikeaan aikaan. Samoin myös televisioon kytketty DVD-poltin… siinäkin on kello.

Mitähän vielä olis unohtunut…?

Ja kaikki tämä homma, kaksi kertaa vuodessa! Minkä vuoksi? Joo, kun jotkut äly-kääpiöt ovat joskus aikoinaan saaneet päähänsä, että kesä-aikaan siirtymisestä olisi jotain hyötyä.

Eikö löydy intelligenssiä miltään taholta, joka voisi ottaa pois tämän idioottimaisen käytännön?

 

Toinen asia, joka ihmetyttää on Earth-hour ilmiö. Sen tarkoituksena on kuulemma saada meidät huomioimaan ympäristö-ilmiöt. Symboolinen toimenpide, joka ehkä auttaa joitakin henkilöitä tuntemaan itsensä suuremmiksikin luonnonsuojelu-aktivisteiksi.

Mielestäni se siinä tapauksessa on tekopyhää vanhurskautta, jos nämä samat henkilöt eivät anna muuta näyttöä luonto-ystävällisestä elämästään.

Ehkä nämä samat henkilöt jo seuraavana päivänä kuluttavat bensiiniä turhaan autolla-ajoon, ja tilaavat lentoliput johonkin kaukaiseen maan-kolkkaan.

MUTTA…ovathan he sentään osallistuneet yhteiseen Earth-hour tapahtumaan.

En mitenkään vakoillut lähi-ympäristöäni, mutta olin huomaavinani useiden olevan sentään rehellisiä itselleen, ja olla osallistumatta kyseiseen spektaakkeliin.

Tapani

Kommentti artikkeliin “TURHISTA TURHIMPIA…”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  Mua ei tuo kellonsiftaus niin kamalasti ole haitannut. En tiedä oonko nuornamiesnä siihen tottunut, nääs kun laivassa olin töissä, niin aina ataltin ylityksissä siirreltiin kelloa menomatkalla joka toinen päivä taaksepäin tunnilla ja takaisin tullessa samoin eteenpäin tunnilla parin päivän väelein. Nyt kun tätä kommenttia kirjoitan, niin kello on 00.20 talviaikaa, vaikka ollaankin tunti edellä kesäajassa. Koisimaan mä alan yleensä siinä kolmen aikaan aamuyöllä ja herään aamulla ysiltä viimeistään. näin mä olen tehnyt jo joitakin vuosia. Jostain syystä 6 tunnin unet riittää. No eihän mulla mitään työmurheita ole, näin ”vapaaherrana” jos ammusella nukuttaakin, niin nukutaan sitten..

  En väitä silti etteikö kesä-talviajoista ja niiden rumppaamisista olisi harmia joillekin. Saattaahan se joitakin herkempiä yksilöitä altistaa kaikenlaisille ongelmille, sydänkohtauksista… itsemurhiin tms..

  Itse vaan henkilökohtaisesti osaan olla immuuni, em vaikutteille.. Lunkisti vaan ilman murheita, eteenpäin..

  Siis oikeastaan koko talvi, pitäisi kieltää. Kylmästä ja pakkasesta en tykkää lainkaan, enkä lumitöistä. Sen vtumaisempaa hommaa ei olekaan kuin kolata aura-auton portilta heittämää loskakasaa, aamusella ensitöikseen , että pääsee asioille kirkolle.. Mä olen vaan oikeesti sellainen kesänlapsi,(vaikka oonkin syksyllä syntynyt) vesisadekaan ei haittaa, kunhan sitä ei tarvitse lapioida kasaan.

  Onneksi jo suomessakin kesäaika kestää seitsemän kuukautta ja talviaika vain 5.

  Ottakaa vaan lunkisti muutkin, kyllä se siitä…!

Jätä kommentti

css.php