MINNE KÄY TUULEN ILMASSA TIE…?

Kukas se olikaan… oliko se Virolainen, joka aikoinaan lausui nämä viisauksen sanat, ”kansa on valinnut, pulinat pois”?

Niin, vaalit ovat takana, ja Keskustan Sipilä on alkanut varovaiset ensi-tunnustelunsa, löytääkseen sopivat puolueet omansa rinnalle, tulevaan hallitukseen.

Hänellä on osittain helppo, osittain vaikea valinta. Vaikeutena on löytää se todellinen luottamus ajateltuihin tuleviin hallitus-kumppaneihin.

Helpoksi valinnan tekee se, ettei reaalisia vaihto-ehtoja ole kovin monta.

Raa´asti ajatellen, hän tarvitsee vain kaksi muuta puoluetta rinnalleen, taatakseen enemmistö-hallituksen aseman. Todennäköisesti ei entinen ”parivaljakko”, Kokoomus ja Sosialidemokraatit, tule sopeutumaan yhteistyöhön samassa hallituksessa. Iisakki jo omassa blogissaan oli sitä mieltä, että demareita odottaisi nyt oppositio-aika (niin ainakin käsitin).

Näin ajatellen, on siis vain kaksi vaihtoehtoa, Keskusta, Perus-suomalaiset ja Kokoomus. Vähän epä-todennäköisempi koalitio olisi Keskusta, Perus-suomalaiset ja Sosiali-demokraatit. Tästä viimeisemmästä vaihto-ehdosta Jumala meitä varjelkoon. Tiedä, vaikka Jutta Urpilainen olisi jälleen kärkkymässä valtiovarain-ministerin postia…

Neuvotteluissa Timo Soinin kanssa en luulisi vaikeuksia syntyvän. Kunhan Soinikin vielä oppii kunnioittamaan kaikkia Suomen kansalaisia. Suomen vähemmistö-kansanosat ovat myöskin suomalaisia. Heihin kuuluvat niin suomen-ruotsalaiset, kuin saamelaiset ja romanit. Somalit ovat taas jotain aivan muuta. He eivät automaattisesti kuulu suomalaisiin… eivät ainakaan ilman sopeutumista.

Toinen asia vielä, jota Soinin pitäisi hieman hioa, on hänen halveksiva asenteensa n.s. ”viherveroihin”. Hän on oikeassa siinä, etteivät nämä verot ympäristöämme paranna. Toinen asia olisi, jos nämä ”lypsämällä lypsetyt” verorahat menisivät johonkin esim. ilmastoa parantaviin kohteisiin. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että myös perus-suomalaisilla täytyy olla jonkinlainen ympäristön suojelu-ohjelma!

Jännityksellä odotellaan, mihin suuntaan Sipilän tuulet puhaltavat?

 

Terveisin!  Tapani

9 kommenttia artikkeliin “MINNE KÄY TUULEN ILMASSA TIE…?”
 1. kuningasjätkä sanoo:

  Silmäni terrään, just nappiin ajateltu Tapsa!

  Itte aattelin jut ihan samoin, mutta sää kerkesit ajatukset pukemaan sanoiksi. !

  Varasijoilla ei pitkälle pötkitä. Kyllä Kiemunkikin sen tajuaa, jos ei nyt niin kunhan aika kuluu, niin voi olla ettei enää ole heiluttelemassa nuijaakaan, jos ei osaa piakkoin ottaa opiksi, sitä mitä kansa todella tahtoi nyt!
  Sellaista se on KANSANTAHTO!

  Että Sikäli…

 2. Tapani Silvo sanoo:

  Leikkimielistä hallituksen muodostamista, ja ministeri-salkkujen jakoa, aamu-tv:n studiossa:

  http://yle.fi/uutiset/nain_politiikan_toimittajat_jakaisivat_ministerisalkut__video/7945584

  Sattui vaan silmään. Itse en yleensä katsele television aamukahvi-lähetyksiä, ja erityisesti suomalaisten live-lähetyksien seuraaminen olisi mahdotonta.

  Tapani

 3. kuningasjätkä sanoo:

  Paavo Väyrynen , http://yle.fi/uutiset/vayrynen_nato-haukat_ajavat_minua_ministerikisasta/7948379 , vaan ei osaa päättää, tekisikö oharit lapista saamilleen äänestäjille ja jäisi loikoilemaan Brysseliin vaiko tulisiko toimittamaan sitä tehtävää johon hänet juuri valittiin. Paavo PYRKII kaikin keinoin saamaan itselleen joko ministerinpallit tai sitten kaksoistyön niin eduskunnassa kuin lisäksi EU parlamentissa.. Tavallisen rivikansanedustajan työ ei Paavoa miellytä, sillä onhan hän korkeasti koulutettu ja omien sanojensakin mukaan ”suomen viisain mies”

  Ihmettelen kuinka lappalaiset meni taas halpaan kun antoivat äänensä tälle Pyrkyri-Paavolle?

  Että Sikäli..

 4. Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta, jätkä!
  Saattaa ehkä olla niin, että joku on aikoinaan antanut Väyryselle niin vahvan ja kestävän (ministeri)salkun, että se kestää vuosi toisensa jälkeen 🙂

  Terv! Tapani

 5. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa ja Jätkä!
  Sipilä ilmoitti porukoilleen, että ennen vaaleja ei salkkuja jaella. Paavo arveli asemansa vahvaksi ja erehtyi kokeilemaan. Hän jää Brysseliin.
  Katsotaan, mihin Sipilä pystyy. Ihan hyvältä näyttää. T. Hessu K.

 6. Tapani Silvo sanoo:

  Terve, Hessu! Olen taipuvainen sortumaan samaan mielipiteeseen kanssasi, että aika hyvältä näyttää… toistaiseksi.
  Toivottavasti hallituksen muodostamista edeltävät keskustelut jatkuvat edelleenkin positiivisessa ilmapiirissä!
  Jos näin tapahtuu, niin toivottavasti Sipilän aikaansaama luottamuksellinen ilmapiiri heijastuisi myös Hämeenlinnan paikallisen politiikan ilmapiiriin.
  Sattuneesta syystä ajattelin ensin kirjoittaa kommentin Iisakki Kiemungin kirjoituksen rikkaaseen kommentti-ketjuun. Siellä se kuitenkin pian olisi hautautunut kaikkeen vihamieliseen kritiikkiin. Osa kommenteista oli kuin lyöntejä vyön alapuolelle.
  ”Sanasta miestä, sarvesta härkää”, kuului vanha kansan-viisaus. Sananparsi tuli mieleeni, kun luin Sari Raution sanoman, kyseisen pohjakirjoituksen alla. Sari kirjoitti: ”Me ja ne ajattelu, on hajottavaa”.
  Yleisesti sai Iisakin kirjoitukseen tulleista kommenteista hyvin viha-ryöppymäisen vaikutuksen.
  Kyllä minun mielestäni pitäisi nyt jo riittää! Ei ole reilua enää, jatkaa jo ”maassa-makaavan” potkimista.
  Kyllä Raution ja Kiemungin edustamien puolueiden heikko menestys eduskunta-vaaleissa, on varmuudella aiheuttanut paljon itse-kriittisiä ajatuksia myöskin kunnallisella tasolla. Luulen, että yhä useammalle on herännyt halu parantaa poliittista ilmapiiriä Hämeenlinnan valtuustossa.
  Vedoten tuohon Sarin lauseeseen ”Me ja ne ajattelu, on hajottavaa”, haluan nähdä seuraavan valtuusto-kokouksen televisio-lähetyksessä, kuinka Sinä Sari, ojennat kätesi Lulu Ranteelle ja Kari Ilkkalalle, ja ehdotat luottamuksellisia keskusteluja poliittisen ilmapiirin rauhoittamiseksi?!
  Jos he eivät ottaisi vastaan käden-ojennustasi, se olisi sitten heidän häpeänsä.
  Ajatelkaa, mikä voima-vara, jos koko Hämeenlinna voisi toimia, kuin yhtenä miehenä/naisena!

  Oikein mukavaa kevättä! Tapani

  P.S. Valtakunnallisella tasollakin ovat eduskunta-vaalit saaneet aikaan ”itse-tutkailua”. Olen kuullut demari-Rinteen alkaneen mietiskellä paluuta sosiali-demokraattien perus-arvoihin. Merkkinä tästä saattavat olla esimerkiksi lausunnot hänen ja Urpilaisen eri ”linjauksista”. Jos demarit vielä löytävät hieman polkuja omiin juuriinsa, ei tämä tapahtuisi yhtään liian aikaisin! D.S.

 7. Tapani Silvo sanoo:

  Samoja neuvoja, kuin ylhäällä yritin tarjoilla Rautiolle, suosittelisin myös Iisakki Kiemungille! Molempien asianosaisten, luulisi nyt tekevän ajatuksissaan yhteenvedon, valtiollisella taholla harjoitetun sos/kok-yhteistyön onnistumisesta.
  Yleensä kunnallisvaaleihin osallistuvat äänestäjät tekevät päätöksensä eri perustein, kuin valmistautuessaan eduskuntavaaleihin. Luulen kuitenkin, että puoluevärillä on merkityksensä.
  Ehdotan Sarille ja Iisakille, että alatte ottamaan Perus-suomalaisten olemassa-olon asiallisesti. Vai aiotteko edelleenkin jatkaa samoin, kuin tähänkin asti? Aivan kuin perus-suomalaiset olisivat jotakin, jonka ”kissa on raahannut olohuoneen matolle”? Eikö olisi aika viisasta nyt, kun Hämeenlinnan talous on melkein syöksykierteen partaalla. kysyä myös Pro-Hämeenlinna-koalition mielipidettä.
  Nykyiseen taloustilanteeseen johtaneista päätöksistänne saatte kantaa kaiken vastuun itse. Kahdenkeskisissä keskusteluissa etukäteen sovitut äänestys-tulokset, ovat nyky-tilanteeseen johtaneet.
  Eikö olisi jo aika ottaa lusikka ”kauniiseen käteen”?

  Terv! Tapsa

 8. sarirautio sanoo:

  Hei Tapsa, ja muut!

  KH työskentely on edennyt ihan normaalisti, pääasiassa asiallisesti. PRO koalitio on vastuullisilla paikoilla, ja vahvasti tekemässä kaikkia päätöksiä, ihan kuten vihreät, sd ja kok myös. Kuluvan vuoden talousarvio tehtiin yksimielisesti, lukuunottamatta valtuuston äänestystä veroprosentista, jossa kok ja sd halusivat nostaa vähemmän veroprosenttia. Sisältö tehtiin täysin yhdessä. Monet kirjaukset syntyivät myös perussuomalaisten eteenkin Ilkkalan aloitteista, hänen ollessa erittäin aktiivinen hallituksen jäsen, ja on edelleen. Eli kyllä tässä tehdään yhdessä työtä, ja siksi julkisuudessa riitely on ikävää ja typerää. Mutta, vielä kerran, kuten tuossa alkuperäisessä kirjoituksessani totesin, jokaisen on katsottava peiliin. Sitä arvostusta tarvitsemme me kaikki. Jos siis ollaan tasavertaisia toimijoita.

  Aurinkoisin terveisin,
  Sari

 9. Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos Sari, selventävästä kommentistasi! Hyvä, jos olet huomaavinasi merkkejä keskustelu-ilmapiirin paranemisesta! Iisakki Kiemungin, ja Sinun oman kirjoituksesi, alla olevista olevista kommenteista, saa asiasta hieman ristiriitaisen käsityksen.
  Kaikki eivät siis tunnu olevan asiasta aivan samaa mieltä.
  Toivottavasti jonkinlainen ”puhdistus-prosessi” poliittisen ilmapiirin suhteen on kuitenkin aloitettu!
  Kirjoitit, että vuoden talous-arviosta oli erimielisyyttä sos/kok-ryhmittymän ja Pro-hämeenlinna-koalition välillä. Jatkossa saamme seurata, miten edustamanne alemman veron-korotuksen taso, on riittävä kaupungin talouden kannalta?
  Aurinkoista kesän alkua! Tapani

Jätä kommentti

css.php