”UUSIMMAT KOMMENTIT”-listasta

Että kirjoittaa uuden kommentin jonkin ”ikivanhan” pohjakirjoitus-otsikon alle, ei välttämättä tule automaattisesti kaikkien luettavaksi.

Kommentti kyllä löytää tiensä oikeaan paikkaan, mutta ei ilmesty ”Uusimmat kommentit”-listalle.

Tämän sain itse kokea, kun ärtyynnyin sen verran median raportoimista terrori-attentaateista. En katsonut aiheelliseksi panna ajatuksiani präntiksi kokonaan uuden kirjoituksen muodossa, vaan yritin etsiä historiikista ennen käyttämäni sopivan blogi-otsikon.

Ihmettelin, koska kommenttiani ei koskaan näkynyt viimeksi kommentoitujen joukossa.

Kyselin mahdollista syytä tähän, ja sain vastaukseksi, että ”Johtunee siitä että kyseessä on vanhempi artikkeli. Artikkeleiden syndikointi unohtaa kaiken joka on julkaistu yli N päivää sitten”.

Tästä voi vetää johtopäätöksen, että blogi-kirjoitukset ovat eräällä tavalla ”tuore-tuotteita”.

Onhan kommentoijan tarkoitus saada kirjoituksensa kaikkien luettavaksi, joten sen puuttuminen uusimmat kommentit-listalta tekee sen teoriassa mahdottomaksi. Ei kai monikaan saa päähänsä ruveta kaivelemaan mahdollisia kommentteja vuodenkin vanhasta blogi-kirjoituksesta?!

Tässä kuitenkin kirjoittamani artikkeli, johon yritin puhaltaa ”uutta henkeä”… tai vaan muuten ilmituoda ajatuksiani:

http://tapanisilvo.blogijanne.fi/2014/10/10/missa-musliimeja-siella-probleemeja/

 

Kesäterveisin!  Tapani

31 kommenttia artikkeliin “”UUSIMMAT KOMMENTIT”-listasta”
 1. Kari Ahlqvist sanoo:

  Huomenta 1

  Ei taida ketju lähteä nyt vetämään ja otan nyt tässä oman käden oikeuden kommentoida ihan muita asioita. Herra päätoimittajalle esittäisin kysymyksen: olitteko tietoinen siitä että valtuuston puheenjohtaja aikoo kuvauttaa itsensä lasten vesipuistoa käsittelevään juttuunsa ja jos olitte niin mitähän päässänne sillä hetkellä liikahti?

 2. Tapani Silvo sanoo:

  Moi! Unohdetaan jo se ikivanha kirjoitus. Sinne ei kannata kirjoittaa minkäälaista kommenttia.
  Eivät nimittäin tule listoille. Sain asiasta jo toisen vahvistuksen:
  ”Tosi Vanhoista artikkeleista kommentit eivät enää nouse listoille.Tällä säästetään resursserja ja pidetään palvelun sisällönhallinta koneen kuormaa hallinnassa”.
  Kopioin tänne sinne saapuneen viimeisimmän kommentin:

  saara finni kirjoitti:
  1.7.2015 11:21
  ”Australiahan menettelee juuri niin, kuten Tapani ehdottaa. En ainakaan ole lukenut yhtään paheksuvaa arvostelua siitä.
  Olen samaa mieltä, kerran niitä pelastus- ja tarkkailulaivoja EU:n rahoilla seilaa Välimerellä, niin palautettakoon niillä kaikki Eurooppaan pyrkijät takaisin. Varmaan liikenne hiljenisi aika pian”

  Lämmintä kesää! Tapani

 3. Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos kommenteista!
  Kari Ahlqvistin mietteisiin on helppo yhtyä. Myös poliitikkojen päissä liikkuvia ajatuksia olisi kiva päästä analysoimaan. Tutkimattomat kun ovat ”herrojen” tiet.
  Kun samana iltana, kun ei hallituksen taholta kuulu minkäänlaisia ehdotuksia, mitä mieltä maahanmuuttaja-vyöryn tyrehdyttämisestä, saan lukea suomalaisten eläkeläisten kurimuksesta, niin ihmetyttää.
  http://yle.fi/uutiset/koyhan_tuloista_pois_20_prosenttia__elakelaisten_asumistuen_leikkaus_vei_younet/8112436

  Missä on nähtävissä Perus-suomalaisten huolenpito suomalaisista? Joko on unohtunut, mitä tarkoittaa käsitys demokraattisesta maasta? Demokratia mitataan sillä, miten maa pitää huolta vähempi-osaisistaan.
  Sipilä ei todellakaan kuulu siihen yhteiskunta-luokkaan. Ja sen huomaa. Leppoisa ulkonäkö pettää. Sen takana piilee räikeää oikeistopolitiikkaa edustava poliitikko, joka ei edusta koko kansaa.
  Ei tunnu Suomi vielä heränneen karsimaan pakolaisten vastaanotosta. Ei niin nuukaa, mitä se maksaa.
  Lammillakin järjestettiin pika-pikaa lisää asuntoja uusille maahan-pyrkijöille.
  Ruotsissakin jo jopa kristillis-demokraatitkin ovat havainneet, että maahanmuuttajien sopeutuminen länsimaiseen demokratiaan ei toimi.
  Heillä myös kovat lääkkeet terrorismin uhan torjumiseksi Ruotsissa. Ruotsalaisten matkustaminen tappamaan IS:n riveissä, verrattaisiin rikos-skaalassa maanpetturuuteen. Näiltä matkoilta takaisin tuleville pantaisiin porttikielto.
  Demarit ovat tietysti näitäkin ehdotuksia vastaan. Mutta he edustavatkin puoluetta, joka kuihtuu kuihtumistaan.
  Suoraselkäiset Ruotsi-demokraatit sen sijaan jatkavat voittokulkuaan. Heidän tarvitsee vain odottaa, jos maahan muuton sallitaan jatkuvan nykyisellä vauhdilla, kunnes SD on Ruotsin suurin puolue.
  Sverige-demokraateista myös illan (1.7.) uutisissa. Aiheesta minuutti-lukemalta 06:10…

  http://www.svtplay.se/video/3050576/uutiset/uutiset-uutiset-136

  Terveiset! Tapani

  P.S. Täällä sääennusteissa varoitetaan nyt kolmen päivän helleaallosta. Yli 30. asteen päivälämpötiloja on tiedossa. Vaikka olihan elohopea jo tänäänkin 26. asteen paikkeilla. D.S.

 4. saara finni sanoo:

  Jo on todella aikoihin eletty kun vanhusten pitää hoitolaitoksissa maksaa siitä, että käyvät yöllä vessassa. Menisin vararikkoon muutamassa viikossa, kun pitää käydä ainakin kolme kertaa joka yö vessassa.

  Joopa, joo, kulttuurimme rikastuu samaan tahtiin kuin kansa köyhtyy. On näköjään yks lysti, mitkä puolueet hallituksessa istuu. Räsänen oli poikkeus. Ensi kerralla äänestän sitä, ellen jo silloin ole tuonilmaissa.

  Tästä ”odotetusta” helteestä. Olen todella odottanut sitä kauhulla. Onneksi menee aika pian ohi. Neljä päivää voi hyvin maata pimennysverholla suojatussa huoneessa lakanoiden välissä ja käydä sitten öisin kastelemassa kasvit. Luulen, että läppävikaisia on muitakin, koskapa tiedusteluissa yli 40 % ei toivonut helteitä. Vähemmistö, mikä vähemmistö.

  Tulisi valtavasti vattuja, ellei heinäkuu olisi samanlainen helteen tappama kuin viime vuonna, jolloin kaikki kuivui. No, säätiedotuksen mukaan ensi viikolla ainakin pitäisi sataa roimasti.

 5. Jaska sanoo:

  Tuohon Kari A:n kommentiin vielä sen verran että vaikkei päätoimittajalla olisi ollut tietoa siitä että Vpj. aikoo kuvauttaa itsensä vesihärveleitä käsittelevään juttuunsa, odottaisi Kiemungilta itseltään sen verran arvostelukykyä ettei olisi omia kuviaan lasten hupihärvelei- jutun yhteyteen suostunut ymppäämään. Onhan tässä lisäksi hivenen jääviysongelmaakin nähtävissä.

 6. Tapani Silvo sanoo:

  Mitä on tapahtunut perus-suomalaisten johtajalle, Timo Soinille? En tunne häntä enää. Eikö mies enään uskalla tuoda omia mielipiteitään julki? Mies on kutistunut harmaaksi hiireksi.
  Mielipide-tutkimuksessakin on Kokoomus kiirehtinyt Perus-suomalaisten edelle.
  Mies ei enään puolusta vähävaraisempien suomalaisten etuja. Köyhät tehdään vieläkin köyhemmiksi. Eikä Soini sano mitään…
  Soini ymmärtää venäläisiä:
  http://yle.fi/uutiset/soini_suurlahettilaan_puhuttelusta_ymmarran_venajaa/8120625
  En usko kenenkään järkevästi ajattelevan suomalaisen ymmärtävän Venäjän edesvastuutonta uhkailu- ja peloittelu-politiikkaa.
  Jo 60-luvulla armeijassa ollessani, jolloin avunanto- ja yhteistyö-sopimus Neuvostoliiton kanssa oli pakosta vielä voimassa, tiesimme mistä päin uhka Suomeen kohdistui. Armeija-koulutuksen teoriassa ja taistelu-harjoitusten yhteydessä, ei tietenkään silloin kun vihollisesta oli kysymys, Neuvostoliiton nimeä uskallettu sanoa ääneen. Ilman, että suoraan sanottiin, annettiin kuitenkin ymmärtää, mistä ilmansuunnasta vihollinen oli odotettavissa.
  Timo Soinin on parasta kasvaa toimessaan ”miehen mittaiseksi”, muuten voivat jytkyt jäädä hyvin lyhyiksi, ja monen suomalaisen ennakko-odotukset jäädä täyttymättä.

  Terv! Tapsa

 7. Kari Ahlqvist sanoo:

  Huomenia

  Näinhän näille oppositiojohtajille aina käy hallitus-uksen auettua – tiikereistä tulee lampaita. olen kyllä kohtalaisen erimielinen nyt tapani sinun kanssasi , mitä venäläisiin tulee. Ensinnäkin minusta on ihan kaistapäistä että Suomen pitää nyt kärsiä siitä että jenkkien vyöry Venäjän rajalle ei ollutkaan aivan läpihuutojuttu, koska siitähän tässä on perimmältään kyse.

  Mielestäni Suomen tulisi ajatella nyt omia etujaan ja pitää venäjään suhteet kunnossa. Ei näköjään riitä että Suomi kylvää EU:n takia kreikkaan miljardin toisensa perään, vaan meidän täytyy nyt EU:n takia pyllistää Venäjälle ja kumartaa jenkkejä ja tuhota siinä samalla kauppasuhteetkin itään. Mitä helvatia meille kuuluu joku Ukrainan tilanne ja missä kansainvälinen yhteisö piilotteli silloin kun jenkit tappoivat satoja tuhansia ihmisiä Irakissa ja tunkeutui maahan vastoin YK:n jäsenmaiden tahtoa.

  No se siitä vuodatuksesta, mutta kyllähän tää pännii. Nyt kuitenkin odottelemaan kesän kuuminta päivää ja kaikkea hyvää sinunkin kesääsi Tapani sinne Ruattiin.

 8. Harri sanoo:

  Samaa mieltä edellisen kanssa. Nimenomaan Venäjään Suomen kannattaa pitää ne suhteet kunnossa, sen kummemmin nyökkimättä. Turha kumarrella jenkeille, koska isosta naapurista me ei eroon päästä, vaikka se ei kaikkia miellytäkään ja historia on, mitä on.
  Suomalaisten on turha pullistella ja isotella Venäjälle, koska Niinistöä lainatakseni ” Tuommoista tunnelmaa tulee, jos sellaisia tekee.”

 9. Tapani Silvo sanoo:

  En paljon pahempaa takinkääntöä ole aikaisemmin nähnyt.
  Timo Soinin maailmassa on tärkeämpää antaa yhteiskunnan tukea hyvävaraisille uuden auton ostajille, kuin pitää huolta siitä, että vähävaraisille on jokapäiväinen leipä taattu.
  Nopeasti mies paljasti itsensä.
  Ei huonommin voisi mennä, vaikka hän irtisanoutuisi tehtävästään Rinteen hyväksi.

  Tapani

 10. Tapani Silvo sanoo:

  Paljon mielipiteita Etyj-kokouksen yhteydessä venäläisten testin ja tunaroinnin vuoksi. Venäläiset haluavat kokeilla, kuinka kuuliainen heidän naapurimaansa on.
  Kai heillä oli sen verran tolkkua, että tiesivät ketkä Dumanin ehdottamista edustajista olivat maahantulo-kiellon vuoksi mahdottomia.
  http://yle.fi/uutiset/venajan_media_noteerasi_niiniston_pahoittelut/8133963
  Turhan paljon energiaa uhrataan venäläisten lepuuttamiseen. Venäläisten reaktio pitäisi jättää omaan arvoonsa.
  Onhan tämä Suomen sisäinen asia EU-yhteisön puitteissa.
  Itse en pidä suurenakaan vahinkona venäläisten poissaoloa kokouksesta.
  Niin monissa kokouksissa ja julkisissa lausunnoissaan he ovat saaneet levitellä valheitaan. Säästytään nyt ainakin niiltä… tällä kertaa.

  Tapani

  P.S. Kaikkein pahinta tässä tilanteessa olisi, jos Suomi peruisi venäläisten maahantulo-kiellon. Se olisi todellakin ilmiö ”finlandisoitumisesta”! D.S.

 11. Kari Ahlqvist sanoo:

  Tässä onkin nyt se ratkaiseva ero Tapanin ja muiden jaakaajien välillä että sinä Tapani kun asut siellä ruattin maalla, niin intressit on vähän erilaiset, kuin meillä jotka joudumme näitten veli- venäläisten kanssa tässä naapurissa elämään. Valehdelkoon venäläinen minun puolestani niin paljon kun haluaa, kunhan ostaa juustot ja maidot valiolta.

 12. Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta Kari!
  Saattaa olla, että poliittinen ilmapiiri täällä Ruotsissa vaikuttaa osittain poliittiseen maailman-katsomukseeni. Myös median tuottama raportointi saattaa olla erilaista kuin Suomessa.
  Omia mielipiteitäni muovaa kuitenkin suuremmalta osin saamani kasvatus ja pitkäaikainen maailman-politiikan seuraaminen. Luulen että mielipiteeni ”Putinin Venäjästä” olisi suunnilleen samanlainen, vaikka asuisin Suomessakin.
  Tuskinpa täällä voi tuntea itsensä sen turvallisemmaksi Venäjän uhkasta kuin Suomessakaan.
  Kun Venäläinen poliitikko sanoo, että Suomen puolueettomuus on Suomen paras puolustus, kuulostaa se venäläisen lausumana peitetyltä uhkaukselta. Tarkoittaa siis, että jos olet meidän kanssa samaa mieltä, etkä arvostele meidän tekemisiämme, saatte olla rauhassa.
  Silloin oltaisiin kuitenkin samassa tilanteessa kuin ”kylmän sodan” aikanakin, jolloin Venäjällä oli vaikutusvaltaa esimerkiksi jopa siihenkin, minkälainen hallitus Suomeen perustettaisiin.
  En tiedä miten voisin järkevästi suhtautua naapuriin, joka ei kunnioita toisten suvereenisuutta, ja joka valehtelee päin naamaa. Sanoo yhtä, tekee toista.
  Eihän heillä ole mitään osuutta siihen, mitä itä-Ukrainassa on tapahtunut. Ei siellä heidän sotilaitaan… ei vaikka monet toisistaan riippumattomat lähteet, ovat todistaneet päinvastaista.
  Miten suhtautua naapuriin, joka leikkii ilmahyökkäystä toista kohtaan, maalina Gotland? Miten suhtautua naapuriin, joka lentää ”pimeällä” lentokoneella (transponder sammutettuna), ja joka ampuu soihtu-ammuksia tunnistamaan lähetettyjen ilmavoimien koneiden hämäyttämiseksi?
  Ei ihme jos mietityttää…

  Tapani

 13. Kari Ahlqvist sanoo:

  Morjes Tapani

  Olen samaa mieltä venäjän käytöstavoista, mutta kyllä kai on niin että jos Putin ei olisi reagoinut jenkkien reviirin laajentumispyrkimyksiin millään tavoin, hän olisi menettänyt kasvonsa omiensa silmissä.

 14. Tapani Silvo sanoo:

  Pahinta kaikessa, ettei tiedä kuinka pitkälle despootti-Putin on valmis menemään. Todella vaarallista leikkiä pohjolan turvallisuutta ajatellen, tuo venäläisten törkeä käyttäytyminen naapurimaiden ilmatilan ja aluevesi-rajojen läheisyydessä.
  Ihan kuin hän odottaisi uutta ”Mainilan laukausta”. Ajattelen, mitä tapahtuisi jos selvän rajaloukkauksen yhteydessä, joku ampuisi alas yhden venäläisen sotilaskoneen?!
  Onneksi meidän johtajamme käyttäytyvät huomattavasti viisaammin, kuin venäläisten vastaavat!

  Tapsa

 15. Tapani Silvo sanoo:

  Ei enään lisää suomalaisten verorahoja Kreikan tuki-paketteihin… jaha!
  Katsotaan, mitä Sipilä lupailee sunnuntain neuvotteluissa?
  Eikös hallitusohjelmassa tehty selväksi, että Suomen rahallinen vastuu Kreikan tukemiseen EI SAA kasvaa.
  Nyt kuullostaa siltä, kuin vastuun EI SAISI kasvaa.
  Ja Soini taas mutisee ja vitsailee. Reportterin kysymyksee asiasta hän viittaa, että ”täytyy katsoa kokonais-paketti”.
  http://www.svtplay.se/video/3067155/uutiset/uutiset-uutiset-143
  (Soinin lyhyt haastattelu minuutti-lukemalta 02:15)
  Alkaa tuntua aikamoisen ”kreikkalaiselta” suomalaistenkin poliitikkojen ketkuttelu.

  Tapsa

 16. Tapani Silvo sanoo:

  ”Köyhä antaa vähästään, rikas ei paljostakaan”…
  Tähän se nyt sitten meni. Suomi joutuu taas kerran jakelemaan rahojaan Välimeren-maiden ”tuhlaajapojille”!
  Ja sitten oikein kunnolla:

  http://yle.fi/uutiset/saksalaislehti_suomi_karkimaksajia_kreikka-sovussa/8153397

  Niin siinä nyt sitten kävi, että Tsipras hurmasi hyväuskoisen, yksinkertaisen Hollanden. Saksan oli tietysti mentävä mukana. Miltä se näyttäisi, jos Ranska ja Saksa olisivat tukka-nuottasilla toistensa kanssa?
  Kiitoksen ansaitsee kuitenkin Suomen hallituksen asian-käsittely. Ja Stubb näyttää suuruutensa edukkaana Suomen edustajana ja nopeaälyisenä jämäkkänä valtiomiehenä.

  Näillä sitä on mentävä! Tapsa

 17. Kari Ahlqvist sanoo:

  Huomenta !

  Se mitä ei ole juurikaan EU:n sisällä puhuttu, mutta minkä Putin toi esiin oli syyt jotka ovat nyt johtaneet tällaiseen kierteeseen, jossa pohjoisen paremmin asiansa hoitaneet maat kylvävät rahaa etelään. Kyllähän on niin että EU ja sen johtajat ovat epäonnistuneet todella surkeasti asioiden hoidossa, mutta samat naamat hoitelevat asioita kuitenkin vuodesta toiseen, niinkuin mitään ei olisi tapahtunut.

 18. Tapani Silvo sanoo:

  Päivien kimallusta, Kari!
  Kyllä se aikoinaan aika leväperäistä oli, kun EU:ta alettiin laajentaa. Kreikkakin pääsi mukaan, antamalla vääriä tietoja taloudellisesta tilanteestaan. Jopa Turkkiakin haaveiltiin mukaan (voi hyvä Jumala!)
  Ja kaikenlaisia tukia on jaettu avokätisesti. Muistan, kun Kreikkakin sai tukea tupakan viljelyyn. Tupakan, jonka laatu oli niin huonoa, ettei se kelvannut mihinkään.
  Nyt kuitenkin aiotaan taas avata euro-hanat Kreikalle. Mahtaako Jutta Urpilainen olla mielissään, ja toivoa että hänen vastuunsa Kreikan rahoitukseen unohdettaisiin. Vieläkö hän luottaa niihin ”takuihin” jotka lainan vastineeksi annettiin?
  Pölvästi Hollanden veti taas EU:n jäsenmaat tähän lainatuki-kierteeseen, jolle ei loppua ole näkyvissä.
  Luulevatko tuossa asemassa olevat henkilöt todellakin, että Kreikalta joskus saataisiin rahoja takaisin? Sitä ei tule tapahtumaan koskaan… ei edes Urpilaisen takuiden avulla.

  Terv! Tapsa

 19. Kari Ahlqvist sanoo:

  Ylen sivuilta katselin että Suomi on viidenneksi suurin maksaja taas tässä uusimmassa Kreikan tukiaisessa. Sipilän mukaan Suomi ei enää kasvata vastuitaan Kreikan suhteen, mutta kun päätöksen tekeekin EU Suomen puolesta. ONKO TÄSSÄ ENÄÄ MITÄÄN JÄRKEE, kun meillä ei ole enää minkäänlaista mahdollisuutta päättää edes omista rahoistamme.

 20. Tapani Silvo sanoo:

  Ei kovin mieltä kohentavaa todeta jälleen olleensa oikeassa. Sinänsä kunnioitettava ominaisuus, onhan se merkki järkiperäisestä ajatuksen juoksusta.
  Mutta ei tässä tapauksessa, koska asia on niin ikävä, ja moneen kertaan jankutettu. Eivät vaan pysty poliitikkojen näivettyneet aivot käsittämään, mikä on syyn ja seurauksen laki.
  Tässä ei ole kyse mistään luonnonlaista, vaan tietoisesti(?) tehdyistä virheellisistä päätöksistä.

  http://yle.fi/uutiset/sunni-_ja_shiiamuslimien_kiista_tuntuu_suomessakin/8134428

  Olen moneen kertaan huomauttanut ja varoittanut siitä, että musliimeja vastaanottaessa, otetaan vastaan myös heidän konfliktinsa.
  Kyllä hyvyyttä saa osoittaa, mutta ei sairaalloista naivistisuutta. Kohta on vaikea eroittaa Suomen erikois-luonteenpiirrettä kaikesta ”sekarotuisuudesta”, joka tulvii yli maan.
  Ja Helsinki on pahin tässäkin mielessä. Siellä jopa perus-suomalaisten ryhmänjohtaja Seppo Kanerva toivottaa menestystä Suomen ensimmäisen moskeijan perustus-alkeille.

  http://yle.fi/uutiset/helsingin_perussuomalaisten_ryhmanjohtajalta_tukea_suurmoskeijalle__sen_kun_vaan/8167176

  Kanerva suuressa viisaudessaan uskoo jopa, että suur-moskeijan rakentaminen lisäisi rauhaa eri uskontokuntien välille.
  Tuohon ei ole mitään lisäämistä. Jokainen saa vetää oman päätöksensä miehen mentaalisesta tilasta!

  Tapsa

 21. Tapani Silvo sanoo:

  ”Kulttuurimaffia” iskee jälleen! Ajokoirat ovat jahdissa toisin ajattelevia…

  http://yle.fi/uutiset/arvostelu_kansanedustaja_olli_immosen_kirjoituksesta_kuumenee__soinia_vaaditaan_esiin/8182135

  Jotkut haluavat kerätä poliittisia pisteitä, jotkut kateellisuuden vaivaamina (Vennamo).
  Turhan kovia sanoja huudetaan. Toivottavasti PerusSuomalaiset kestävät paineen. Ei mitään häpeämistä, näin se on. Tätä rauhan uskontoa, jota islamiksi kutsutaan, sen leviämistä on yritettävä estää kaikin keinoin.
  Stubb saarnaa monikulttuurisuuden autuudesta, sanoen sen olevan rikkautta Suomelle.
  Ja paskan marjat! Musliimien perinnöillä ja tavoilla ei ole mitään positiivista annettavaa suomalaisille. Ilmiö, jota kutsutaan monikulttuuriksi on kuollut. Missä se mukamas toimii?
  USA:ssa voi kai sanoa ”monikulttuurisuuden” vaikuttaneen hyvin pitkän aikaa. Ainakin mustien mielestä systeemi on muotoutunut rotuja erottavaksi, edelleen vastakohtana mustat ja valkoiset. Heidän mielestään he eivät ole tasavertaisia lain edessä.
  Ei tarvitse mennä niin pitkälle kuin Amerikkaan. Ottakaa vastaan uutisia, joissa kerrotaan mellakoista, ammuskelusta ja käsikranaattien heittelystä täällä läheisessä naapuri-maassanne!

  Tapani

 22. saara finni sanoo:

  Minullakin on unelma: että yhdenkään suomalaisen ei enää tarvitsisi seisoa leipäjonossa.

 23. Tapani Silvo sanoo:

  Onnistuneen Suomen vierailuni jälkeen… takaisin ”hurrien” maassa jälleen
  Nyt tullessani tänne ”avoimeen yhteiskuntaan” sain heti vastaani moni-”kulttuurisuuden” henkäyksen. Astuessani junasta Norrköpingin asemalla, tuntui kuin olisin jollain turkkilaisella torikadulla. Siellä maleksi noita ”kulttuurin-rikastuttajia” asemarakennuksen joka sivulla ja nurkilla, yrittäen myydä jonkinlaista lehteä.
  Vähintäin puoli tusinaa eri henkilöä tai ryhmittymää yrittivät saada minut ostamaan heidän painotuotettaan. Haiskahtaa mielestäni aika läheltä organisoitua kerjäämistä, jota on jo monelta taholta kritisoitu.
  Pahinta kaikessa oli, ettei tavallinen ”nej tack” riittänyt tekemään selväksi, etten ollut kiinnostunut heidän tuotteestaan. Ei… ei vielä perässä kipitettiin, ja jatkettiin ylistämistä, kuinka hyvä heidän lehtensä mukamas oli.
  Minusta tuntuu, että kadotan viimeisenkin kunnioitettavan tavan torjua heidän tarjouksiaan. Aika lähellä on aika, että toivotan heidät niin kauas, kuin missä pippuri kasvaa.
  Otin asian esille yhden toisen matkustajan kanssa, joka myöskin kertoi epä-viihtyvyytensä tämän ilmiön vuoksi. Olimme ajatuksissamme samoilla linjoilla, miten iljettävää on jos nuo mamut käyvät samalla agressiivisuudella heikompien vanhusten kimppuun.
  Saamani tietojen mukaan on tuon kaupan olevan lehden hinta noin kymmenen euron paikkeilla.
  Niin… että nyt on ”sisäänjo” suoritettu tämän monikuttuurisen ja avoimen yhteiskunnan kamaralla. Onneksi täällä maaseudulla vielä välttyy ”noilta”!
  Kuitenkin on kesää vielä jäljellä. Huomiseksi luvataan paikottain jopa melkein 30:n asteen lämpötiloja.
  Nii… jotta ”Here we go! Gene Krupa ratsastaa jälleen”!

  https://www.youtube.com/watch?v=JDskwTqjsCo

  Kesäterveisin! Tapsa

  P.S. Mutta eihän tämä sovi ollenkaan! Tämä on aivan liian räikeää ja aivan liian kova-rytmistä… herttaiset lasten-laulut olisivat paljon sopivampia (Saukin nuhtelu pikku-oraville… Elmerin Humpassa, luulisin?) D.S.

 24. Tapani Silvo sanoo:

  Ei kuulunut minkäänlaisia protesteja musiikki-professoreilta? Täytyy itse korjata tuo olettamukseni, että olisi ollut kyse Elmerin humpasta.
  Jöröjukka rock sopii paremmin kuvaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xt3NfC2v5P4

  Helteiset Terveiset! Tapani

 25. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  En vaivannut sinua Suomen kiertueellasi, koska Vanhan Liiton miehiä taisi olla seuranasi riittävästi.
  Tuosta monikulttuurisuudesta:
  Useissa vieraissa kulttuureissa on viheliäisiä piirteitä, mitkä pitäisi kitkeä niistä Suomessa pois. Parisen vuotta sitten luin lehtijutun, jossa kahdeksanvuotias morsian oli Saudi-Arabiassa kuollut hääyönään verenhukkaan, koska hänen kohtunsa oli revennyt.
  Lapsiavioliitot, järjestetyt avioliitot, kunniamurhat, tyttöjen ja poikien sukupuolielimien silpomiset ja kuolemantuomio eivät istu suomalaiseen kulttuuriin. Meillä on eri tyyli kuin esimerkiksi Tanskassa, jossa sikojen saparoiden leikkaaminen on yleinen käytäntö, mutta Suomessa se on kielletty.
  Monikulttuurisuus varmaankin rikastuttaa yhteiskuntaamme esim. taiteissa tai vaikkapa ruuanlaitossa, kunhan eläimet teurastetaan tainnutettuina.
  Nyt täällä alkoi kesä ja Elomessut! T. Hessu K.

 26. saara finni sanoo:

  Kannattaa katsoa Areenasta tämänpäiväinen juttu kongolaisnaisesta joka pääsi 9 lapsensa kanssa muuttamaan Suomeen. Kun häntä haastateltiin ennen muuttoa, hän sanoi, että iltaisin mennään joskus nälkäisinä nukkumaan. Vaan eivät nuo hänen 9 pullukkalastaan kovin nälkäisiltä näyttäneet. Filmissä näytettiin miten upean (minun mittapuuni mukaan) asunnon he Suomessa saivat. Kaikkea oli valmiina, mitä toivoa saattoi. Lopussa nainen totesikin, että kaikki on hyvin, ruokaa annetaan joka päivä jne.

  Yhä minä vain ihmettelen, miten Suomella on kaikkeen tuohon varaa kun suomalaisten leipäjonot vain pitenevat.

  (Anteeksi vaan, alkoi naurattaa, kun muistin, että se yks möllikkä joutuu taas tuntemaan syvää myötähäpeää.)

 27. Seppo sanoo:

  Laita linkki tai ohje mistä kohtaa löytyy!

 28. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  Juttujamme ei löydy yleisestä jakelusta! Ei myöskään Saaraa!
  Jotain sensuurintynkää tässä haiskahtaa!
  No, kirjoitellaan lisää! T. Hessu K.

 29. Tapani Silvo sanoo:

  Terve Hessu! Taisi olla vaan myöhästymisiä julkaisun kanssa. Nyt tänä iltana näen ainakin minä kaikki kommentit.
  Eikähän näissä mielestäni ollut mitään sensuroitavaa.

  Terv! Tapsa

 30. Tapani Silvo sanoo:

  Morjensta Heikki! Toiseksi viimeisempään kommenttiisi viitaten voin mainita, että olin itse yhtä hienotunteinen. Ajattelin, että ehkäpä Kirkon palveluksessa toimivan henkilön voisi tavata vaikkapa kirkko-kahvilla. Kävimme nimittäin sielläkin kotiseutu-museossa vierailun yhteydessä.
  Monta muuta tuttua tuli siellä tavanneeksi, mutta ei tällä kertaa kuitenkaan Leipälän Kallea, joka tavallisesti on mukana niissä yhteyksissä.
  Toiseksi nuorin velipoikani tapasi siellä myös ensimmäisen luokkansa opettajan, ja heillä oli kovasti mukavaa keskenään.
  Olihan kyse myös tämän opettajan ensimmäisestä eka-luokasta Sauvolan kansakoulussa. Että laske nyt siitä, kuka opettaja oli kyseessä?!
  Heti Suomeen tuloani seuraavana päivänä piipahdin myös tervehtimään ”älymystö”-ryhmän kavereita. Melkein kaikki minua nuorempia, aina niinkin nuoriin kuin ”Mercedes-Kokkoseen”.
  Samalla opin siellä uuden nimisanankin…Kuiri. Kuulemma paljon Keihäsjärven maisemissa käytetty nimitys, kai tiedät mistä? Seppä-Ilomäellä on kuulemma sellainen pihallaan… 🙂
  Ihan onnistunut matka, vaikka en kaikkia eri syistä ennättänyt tapaamaan… tai en saanut tavata.

  Mukavia sadonkorjuu-ilmoja! Tapsa

 31. saara finni sanoo:

  No, niin, nyt on Ilta-Sanomissa jotain muutakin kuin se tämän kesäinen Ruokolahden leijona, jonka Immonen onnistui herättämään henkiin.

  Suositan, lukekaa kaikki, jotka pelkäätte vanhaksi elävänne, seuraava juttu:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1438917934225.html

  Siinä kerrotaan mm seuraavaa:

  ”Pitkän uran tehneen hoitajan mielestä vanhustenhoito on häpeällisen huonoa.

  Aivoverenvuodon vuoksi työkyvyttömyyseläkkeelle jäänyt hoitaja on nähnyt uransa aikana järkyttäviä tilanteita. Pitkäaikaislaitoksessa vanhusten vaippoja sai vaihtaa vain kaksi kertaa päivässä. Hoitaja päätyi vaihtamaan vaippoja salaa, koska ei hellinyt syöttää vanhuksia, joiden piti istua omissa ulosteissaan.

  Hänen mukaansa myös kunnallisella puolella inhimillisen hoidon edelle ajavat lähes aina ylemmän johdon tulos- ja säästövaatimukset.

  Käytännössä niukka linja johtaa haavoittuvassa asemassa olevien vanhusten laiminlyöntiin.

  – Sellaista tapahtui paljon, että vietiin tarjotin Parkinsonin tautia sairastavan eteen, eikä katsottu ollenkaan, suoriutuuko potilas syömisestä. Pääosin ruoat olivat aina rinnuksilla ja sängyssä. Sitten vietiin vain tarjotin pois, ja potilas oli syönyt, mitä oli syönyt.”

  Jne, jne.

  Edellisessä vietissäni ihmettelin sitä, miten tällaisen valkataakan alla rahnustavalla kansalla on varaa ottaa maahan yhä enemmän luksuselättejä. No, mehän kustannamme sen omien vanhustemme vaippoina ja kaikinpuolisena huonona hoitona, kun ei ole varaa hoitajiin eikä varsinkaan heidän kouluttamiseensa.

Jätä kommentti

css.php