MISSÄ ON SUOMALAISTEN VASTUU VÄLIMEREN EUROOPPAAN PYRKIJÖISTÄ?

Heitän vaan tämän kysymyksen, vaikka tiedän ettei kukaan pysty minulle loogillista vastausta antamaan?!

Jos analysoidaan tapahtumia järkipohjalta, niin kysehän on laittomasta Eurooppaan pyrkimisestä. Mikä on laitonta, on mielestäni rikollista.

Hoitakoot EURO-alueen etelärajoilla sijaitsevat maat rajan vartioinnin siihen malliin, ettei tällaista ilmiötä pääse syntymään. Jos he haluavat kerätä näitä ”kumivene-matkustajia” ja kuljettamaan heitä EU:n rajojen sisäpuolelle, on se heidän asiansa.

Sillä tuskin näille maille ei, kuten ei Suomellekaan, ole kukaan antanut harteilleen vastuuta Afrikan kansalaisista.

Ainoa oikea toimenpide on vedestä pelastettujen palauttaminen omiin maihinsa. Omin lupinensa Eurooppaan tulleita on kohdeltava rikollisina, ja eikös rikolliset yleensä karkoiteta maasta, sen sijaan että heitä yritetään hajoittaa Euroopan eri maihin?

Ei Suomella ainakaan ole varaa laittomasti maahan tulleiden elättämiseen, kun Suomi ei pysty pitämään huolta omistakaan avun-tarvitsijoistaan.

Olen kuunnellut Radio Suomen Ajantasa-lähetysten ”asiantuntija-kaartia”. Tästä venepakolaisten tilanteesta tulee melkein jokapäiväistä antia. Siellä ”kirjanoppineiden” ja monikulttuurisuuden hurmassa elävien suista tulee lausuntoja kuten ”Tilanne on hankala ja haasteellinen” ja vieläkin ihmeellisempiä mielipiteitä, kuten ”Meillä on vastuu näistä venepakolaisista”!

Paskapuhetta! Meillä ei voi olla minkäänlaista vastuuta laittomasti Eurooppaan pyrkivien toimista tai kohtaloista.

Mitä nopeammin EU-poliitikot tämän ymmärtävät sitä parempi. Muuten meidät hukka perii…

 

Tapani

445 kommenttia artikkeliin “MISSÄ ON SUOMALAISTEN VASTUU VÄLIMEREN EUROOPPAAN PYRKIJÖISTÄ?”
 1. Lauri Kivimäki sanoo:

  Asiahan on siinä mielessä hankala, että Italian rannikolle tulevat pakolaiset tulisi rekisteröidä Italiassa. Siellä ei kuulemma ole resursseja eikä ilmeisesti halujakaan näin menetellä, koska silloin jos joku siellä rekisteröity tulee Suomeen Hänet tulee palauttaa. Kosin saarellahan tätä rekisteröintiä on yritetty ja johtanut väkivaltaisuuksiin. Täällä kunnioitetaan ihmisoikeuksia sen verran ettei pakolaisia ole sentään kait ammuskeltu. Pakolaisilla on kyllä kanttia vaatia parempia olosuhteita. Täällä pyörii TV:ssä kampanja jossa mm Paleface ja R Liekki surkuttelevat pakolaisten oloja. Väärä foorumi. Kannattaisi laittaa luotiliivit päälle ja mennä paasaamaan sinne Afrikan pohjoisrannalle sanomaansa, sillä rikollisethan siellä näitä matkoja järjestäävät. Eurooppa ei voi ottaa koko Afrikan ja Lähi-Idän muuttajia tänne. Ei ole kerta kaikkiaan taloudellisia resursseja. Ymmärrän kyllä hädässä olevat, mutta en niitä, jotka varattomina vailla työkokemusta (ehkä pellon kuokkiminen) tulevat tänne töihin-ah, hah. On vain kova hinku päästä nauttimaan Euroopan sosiaalieduista. Ei nämä Lammin vastaanottokeskukseenkaan tulevat niin ressukkaporukalta vaikuta, paljon nuoria miehiä.

 2. saara finni sanoo:

  Tämä pakolaiskeräily jatkunee ainakin niin kauan kunnes Euroopassa on enemmän muualta tulleita kuin eurooppalaisia. Ja sitten onkin myöhäistä itkeä. Tapani, Lauri ja minä ollaan silloin ehkä jo pilven päällä, joten hoitakoot hommansa kuinka haluavat, nuo monikultturellit.

 3. saara finni sanoo:

  Jussi Halla-ahon puhe puoluekokouksessa. Jos joku ei olisi sitä vielä kuunnellut:

  http://kaksplus.fi/threads/halla-aho-piti-todella-hyvaen-puheen-taenaeaen-turun-puoluekokouksessa.2456002/

 4. Jaakko sanoo:

  Virallinen mielipide on se että tänne vaan kaikki haluavat ja muu on rasismia. Kun lähtökohta on tämä niin ei kai minkäänlaista aikuismaista keskustelua saada näistä ongelmista edes saada käyntiin. Olisi kaikille parasta että ihmisiä autettaisiin heidän kotimaissaan, mutta kun se ei ole (suvaitsevaista), niin tilannetta ei pystytä millään purkamaan.

 5. Timo Ojanen sanoo:

  Moron,
  Afrikka on tulevaisuudessa strategisesti tärkein sijoituskohde maailmassa, näin kerrotaan.
  Olisiko niiden (Kiina varsinkin), jotka sieltä maata ja luonnonvaroja kahmivat itselleen minkä
  kerkeävät ottaa myös vastuuta myös paikallisesta väestöstä? Ihminen on ahne, se tiedetään.
  Mitä mieltä olette?

 6. Matti sanoo:

  Kun annetaan signaali että tänne vaan niin tulijoita riittää!!! Ihmissalakuljettajat hierovat karvaisia käsiään ja tunkevat ihmisä kontteihin.

  Ja jos Suomeen tullaan niin kaikkien tulee päästä kehä 3 sisäpuolelle. Itärajan tuntumassa Kuhmo Kajaani korkeudella olisi tilaa. Töitä ei ole missään. Halvemmaksi tulisi asuttaa autioilla selkosilla. Tilaa riittää, tyhjiä kämppiä on vaikka kuinka paljon ja puolukoita metsässä poimittaviksi.

 7. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minun kantani maahanmuuttajiin ei perustu muiden mielipiteisiin tai kannanottoihin. Olen ollut jo kauan sitä mieltä, että jos maahanmuuttaja haluaa tehdä täällä töitä on Hän tervetullut. Minun ikäluokkani on pilannut lapsensa jakamalla heille rahaa vastikkeettomasti. Heitä ei ”paskatyöt” kiinnosta. Itselläni ja vaimollani oli pakko opiskeluaikoina mennä jopa sipulipellolle käsinnostoon ja naatinlistimiseen, jotta olisi ollut omia markkoja. Vanhemmilta ei juurikaan herunut, koska ei ollut ylimääräistä. Helmikuun Hesarin kuukausiliitteessä oli juttu Sirilankalaisista autonpesijöistä. Yöllä he pesevät, siivoavat ja tankkaavat bussiyhtiöiden autot seuraavaksi päiväksi ajokuntoon. Kun on tarpeeksi ankeista oloista lähtöisin ymmärtää työn arvon. Samoin on kohta siivoojat, marjanpoimijat (myös mansikka). Sosialidemokraattinen jakopolitiikka yhdessä puutteellisen kotikasvatuksen kanssa on tehnyt osasta nuorisoamme työtävieroksuvia joita ei myöskään kiinnosta opiskelu. Pitäisi saada hyvää ”liksaa” mitättömällä työkokemuksella ja koulutuksella. Odottaavat kansalaispalkkaa pelastajaksi. Näitä varten tarvitaan työtätekeviä maahanmuuttajia, elintasopakolaiset palautettakoon.

 8. Tapani Silvo sanoo:

  Kiitos mielipiteistänne arvon kommentoijat!
  Ilahduttavaa todeta, että on monia jotka eivät ajattele ”kulttuuri-maffian” määräämällä tavalla, vaan käyttävät omia aivojaan. Eiköhän ajan kuluessa usea monikulttuurisesta yhteiskunnasta hourailevakin ole pakotettu tunnustamaan tosiasiat, ja tätä myötä myös muuttamaan mielipidettään?
  Katselin täällä eilen (15.8.) TV-4:n uutisia Keikan saarelta, jossa juuri lautalta pelastetut jo tappelivat keskenään. Riitaisuutta oli heti syntynyt eri ryhmien kesken. Sellaistako ”rupu-sakkia” tänne Euroopan maihin?
  Ruotsissakin jo hiljalleen herätään… mutta vain herätään. Mitään ei tapahdu ja mitään ei tehdä. Täälläkin ovat demarit, vasemmisto ja vihreät jarruna maahanmuutto-politiikan uudelleen-arvioinnille.
  Kuten kommenteistanne on käynyt ilmi, paljon rikollista toimintaa liittyy tähän likaiseen ihmisten salakuljetukseen. Kaiken entisen jo tiedyn lisäksi, on herännyt uusi epäilys että ruotsalaisia työlupia myydään syyrialaisille huippuhintoihin. Dagens Nyheterin tietojen mukaan saa ruotsalaisesta työluvasta pulittaa noin 10000 – 25000 euroa… joskus jopa enemmänkin. Ruotsalaisen työluvan omaavan ei tarvitse turvautua epävarmaan kumivene-matkaan. Hän voi matkustaa maahan tavanomaiseen tapaan.
  Noin isoista summista voi päätellä mitä kategoriaa edustavat tällä tavoin maahan tulevat ”pakolaiset”. Eivät ainakaan köyhyydessä kitkutteleviin.
  Jos ei täällä jo nyt ole tarpeeksi rikollisuutta, niin ei tilanne varmaan paremmaksi muutu näiden ”kulttuurin-rikastuttajien” ansiosta.
  Tutkimusten mukaan ovat mamut yli-edustettuina rikostilastoissa. Tämän kertoi eräskin asiantuntija taannoisissa TV-uutisissa. Taisi mies mielestään sanoa liikaa, koska seuraavassa virkkeessä ilmitoi ajatuksensa, että tätä ei saa suoraan yhdistää ihmisten ihonväriin tai eetniseen taustaan!!! Mihinkäs sitten…?

  Terveisin! Tapani

 9. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tuo rikollisuuden mahdollinen kasvaminen minuakin hieman pelottaa. Kun maahanmuuttaja on saatu maksamaan ihmissalakujettajalle suolainen hinta matkasta Euroopan onnelaan ja hän joutuu toteamaan etteivät puheet pidä paikkaansa lähteekö hän kostamaan lupauksen tehneelle? Ei hän kohdistaa katkeruutensa yhteiskuntaan ja sen kansalaisiin. Maahanmuuttajat jengiytyvät myös herkästi. Eihän poliisi ja lehdistö ole enää vuosiin saaneet ilmaista rikollisen etnistä taustaa. No ehkä se on vielä mahdollista, että kirjoitetaan kyseessä olleen kansallispukuisen henkilön. Reijo Mäki (osaa kirjoittaa myös muuta kuin Vareksia) kirjoitti 10-15 vuotta sitten romaanin Bad Luck Cafe, siinä maalaillaan kuvaa siitä miten kantaväestö on alistettu muiden toimesta-toivottavasti ei toteudu.

 10. Seppo Koskenranta sanoo:

  Tapani Silvo ilahtui, kun löytyi ihmisiä jotka ajattelevat omilla aivoillaan; eli ovat hänen kanssaan samaa mieltä. Pakolaisongelma on kuitenkin paljon monimutkaisempi asia jotta sen voisi ratkaista pitämällä pakolaisia ” rikollisina”. Pakolaiset ovat pakolaisia sen takia, että heidän omassa maassaan ei ole elämisen mahdollisuuksia. Joko siellä ei ole ravintoa tai sitten saa pelätä henkensä puolesta. On aivan varmaa, että ihmiset jotka voisivat elää Afrikassa normaalia elämää eivät lähde Eurooppaan pelkästään sosiaaliturvan takia. Tämän todistaa ne tuhannet ja taas tuhannet ihmiset jotka ovat hukkuneet Välimereen. Totta kai olisi parempi, jos voisimme auttaa heitä heidän omissa maissaan, mutta kun se ei ole useinkaan mahdollista. Afrikkaiset ja syyrialaiset ym. ovat aivan tavallisia ihmisiä, joille on tärkeitä ne samat asiat jotka ovat meille tärkeitä.
  Jottei me ihan tukehduttaisi tähän omaan erinomaisuuteemme, kannattaa muistaa suomalaisten muuttohistoria. 1870-1914 mm. Vaasan seudulta muutti ulkomaille 158 000 henkilöä, joka oli 52% alueen väestöstä. Ennen toista maailmansotaa USA:han muutti 330 000 suomalaista. Kanadaan meni 94 000,Australiaan 24 000, Eurooppaan 260 000 suomalaista. 60-70 luvuilla Ruotsiin muutti 620 000 suomalaista. Olivatko nämäkin kaikki rikollisia ?

 11. Heikki Koskela sanoo:

  Moro Tapsa!
  Olen samaa mieltä kanssasi. Pakolaiset on hinattava lähtörantoihinsa merellä.
  Syyrialaiset hieman hirvittävät, koska levottomuuksien syy on uskonnollinen ja poliittinen: sunnit tappavat shiioja, jotka ovat vähemmistö. Toisaalta shiiat ovat monissa arabimaissa vallan kahvassa kiinni. Ulkonäöstä heitä ei erota, koska ovat samaa kansaa. Vastaanottokeskuksissa riidat kehittyvät, koska joudutaan asumaan yhdessä.
  Eiköhän arabimaiden tehtävä olisi järjestää omien pakolaistensa asutus. Rahaa siellä on, ja siirtotyöläiset tekevät ruumiillisen työn. Eiköhän pakolaisille löydy rakentamisesta, maataloudesta ja siivoamisesta töitä.
  Kun olin armeijassa -70 -luvun alussa, huhu kiersi, että soppaan lisättiin jarrua. Mullintunteet piti saada näin pois. Tämä huhu pitää levittää pakolaisten keskuuteen.
  Kansanryhmään kohdistuvasta vihapuheesta pitäisi demareiden pyytää viljelijöiltä anteeksi. Kansanedustaja Arvo Salo loihe lausumaan -60 -luvun lopussa: Tapa talonpoika päivässä. Arvosta tehtiin kulttuuriministeri.
  Kiva, kun kesä tuli. T. Hessu K.

 12. Lauri Kivimäki sanoo:

  Seppo Koskenrannalle: on hienoa olla idealisti. Minä ymmärrän niinsanotut kiintiöpakolaiset, joilla on todellinen hätä sotatoimialueilla. On itsestään selvyys, että jos kymmenet miljoonat afrikkalaiset tulevat Eurooppaan hakemaan parempaa elintasoa, se ei vaan onnistu. Mitä tulee mainitsemaasi 620.000 suomalaiseen Ruotsiin muuttajaan 60-luvulla. Ruotsissa oli tuolloin työvoimapula ja useimmat suomalaiset tekivät siellä ansiokkaan työuran. Eräs sukulaiseni oli siellä 25-vuotta (töissä), muutti Suomeen eläköidyttyään. Toki jotkut jäivät ” Slussenin sisseiksi”, mutta vähäinen osa.

 13. Antti Sulonen sanoo:

  Seppo Koskenranta

  Voisitko selventää kuinka suuri osa mainitsemistasi muuttoliikkeistä Suomesta poispäin historian saatossa on ollut pakolaisliikettä. Kuinka moni noista muuttajista on muuttaessaan hyväksynyt muuttomaansa lainsäädännön ja elättänyt itsensä ja perheensä laillisin keinoin. Nuo asiat kun selvität, niin tiedät paljonko heissä on ollut rikollisia.

  Olen samaa mieltä kuin Lauri Kivimäki.

 14. Tapani Silvo sanoo:

  Seppo Koskenrannalle: Eihän meitä nytkään estä mikään matkustamasta töihin ulkomaille, jos vastaanottomaan lait sen sallivat.
  Ei hyödytä ollenkaan verrata tavallista muuttoa eri maiden välillä nykytilanteeseen, jossa suuret ihmismassat suorastaan vyöryvät tänne Eurooppaan. Tuskin heillä on passia tänne, ja jos on niin suurella todennäköisyydellä ei sitä laillisella tavalla ole hankittu.
  Minä ajattelen paljon tätä kulttuuri-hankautumaa, kun suvaitsemattomat musliimit tapaavat Euroopan kristityt. Lisätään tähän vielä ymmärrystä vailla olevat vastaanotosta vastuussa olevat henkilöt ja poliitikot, jotka eivät halua nähdä, mihin tämä kehitys johtaa…
  Olen jo aikaisemminkin ihaillut Kari Suomalaisen selvänäköisyyttä. Nämä pari esimerkkiä osuvat suoraan asian ytimeen:

  https://www.google.se/search?q=kari+suomalainen&biw=1536&bih=764&tbm=isch&imgil=JenYTrwhZfolfM%253A%253B3l5OgmdxQrS0GM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.youtube.com%25252Fwatch%25253Fv%2525253DgWIUx-EcM1Q&source=iu&pf=m&fir=JenYTrwhZfolfM%253A%252C3l5OgmdxQrS0GM%252C_&dpr=1.25&usg=__C5tgehthhsvg1piXbG0Dqo_fv80%3D&ved=0CCkQyjdqFQoTCJGPp8PhsMcCFUeecgodltUJZw&ei=7ynSVdHbOse8ygOWq6e4Bg#imgrc=JenYTrwhZfolfM%3A&usg=__C5tgehthhsvg1piXbG0Dqo_fv80%3D

  Ja toinen:

  https://www.google.se/search?q=kari+suomalainen&biw=1536&bih=764&tbm=isch&imgil=NaaIqd_Ba0gIhM%253A%253BhA_PbPJ3CayxuM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fkeskustelu.suomi24.fi%25252Ft%25252F13657844%25252Fkari-suomalainen—oliko-isanmaallinen-vai-rasisti&source=iu&pf=m&fir=NaaIqd_Ba0gIhM%253A%252ChA_PbPJ3CayxuM%252C_&dpr=1.25&usg=__1IEi6j4yBUamE2gS29Tvk-GYh-c%3D&ved=0CCkQyjdqFQoTCJGPp8PhsMcCFUeecgodltUJZw&ei=7ynSVdHbOse8ygOWq6e4Bg#imgrc=NaaIqd_Ba0gIhM%3A&usg=__1IEi6j4yBUamE2gS29Tvk-GYh-c%3D

  Lämpimin Terveisin! Tapani

 15. Lauri Kivimäki sanoo:

  En tiedä onko monikaan miettinyt miten rahoitetaan näiden satunnaismaahantulijoiden oleskelu ym. Kiintiöpakolaisille tulee joltain järjestöltä tukea (muistelen), muu porukka lienee antanut viimeisensä rehelliselle ”matkanjärjestäjälle”. Hallitus ei ole voinut varautua budjetissa moninkertaiseen pakolaisvirtaan. Koska maata käytännössä johtaa ay-mafia johtajanaan ”kenraali” Lyly, joka ei halua että työssäkäyvien etuihin puututa, keksinee Sipilän ”leikkihallitus”, otetaan eläkeläisiltä, se ei haittaa ketään. Onhan tietysti hienoa, että nykyhallitus ja SAK saavat merkinnän historiaan- johtivat Suomen perikatoon. Kukaan ei muista enää Kataista, Vanhasta ja Stubbia.

 16. Walkman sanoo:

  Afrikan 10 väkirikkaimman valtion populaatio lisääntyy 20 000 000 yksilöllä / vuosi. (Lähde: World Population) Euroopan resurssit eivät mitenkään riitä hoitamaan Eurooppaan pyrkivien, valtavien ihmisjoukkojen tarpeita ja määrää. Loppua ei ole edes näkyvissä. Ihmissalakuljetus on suuren luokan businessta jonka tuottavuuden EU on omalla päätöksellään maksimoinut humanitäärisuuteen vedoten pari vuotta sitten. Tästä hyötyjiä lienee Välimeren molemminpuolin.

  Kehitysapua on annettu jo 50 vuotta, ja tosiaan väkimäärä kyllä kehittyy. Nainen synnyttää, kerää polttopuut, tekee ruokaa, hakee kaivolta tai lähteeltä vettä, kenties kilometrien päästä, kuokkiin kuivaa peltotilkkunsa, hoitaa kykyjensä ja resurssiensa puitteissa kasvavan lapsilauman, pihassa 2-3 lasta, selässä 1 ja mahassa 1. Mies tulee kotiin nopanheiton kyläkisoista, paikallisen kiljun vahvistamana käyttää naista siihen mihin hänellä on rikkumaton oikeus naisen tilanteesta riippumatta. Mies lähtee pakolaiseksi Eurooppaan kevereiden kanssa hakemaan elintasoa. Perheneuvonta on Afrikassa jäänyt ilman kehitysapua. Ehkä peltotilkulta riittäisi maniokkia enemmän hieman pienemälle perheelle.

  On toki kauhistuttavaa katsella ihmisten kärsimyksiä Afrikan ja Lähi-idän sotatoimialueilla. Tunne on hyvin inhimillinen ja ymmärrettävä, sanoisinko hyvin luontainen meille luterilaisille, pyhäkouluakin käyneille. Tämä saattaa omantunnon kiusalliseen asemaan. Toisaalta halu auttaa kärsivä on suuri ja kuitenkin ymmärys resurssiemme rajallisuudesta on hyvin tiedossa. Ja vaikka mitenkä auttaisimme ja vaikka itsemme uhraisimme sekään ei riitä. Vaikka me suomalaiset häviäisimme kokonaan pois niin pakolaisongelma jää. Mikä on siis velvollisuutemme tässä asiassa?

  Tähän ei kukaan tunnu tietävän vastausta, tai ei sitä ainakaan kerro. Viime viikkojen tiedot, että Suomeen saapuu tänä vuonna jopa 5000-7000 pakolaista kiintiöpakolaisten lisäksi aiheuttaa moninpaikoin hämmennystä ja jopa pelkoa omasta turvallisuudesta isäntäyhteisön keskuudessa. Vieraat pelottavat. Ehkä tämä termi ”isäntäyhteisö” on sopiva kuvaamaan ”alkuperäisiä suomalaisia”. Siihen on jo vaikeampi liittää mitään rodullisia alkuperäominaisuuksia kuka mistäkin Volgan mutkasta on lähtöisin. Suomalainen valtamedia on jostakin syystä pyrkinyt vuosia vähättelemään maahanmuuttajista aiheutuneita ongelmia ja kustannuksia. Ikävistä asioista ei voi puhua saamatta rasistin leimaa. Onneksi tietoa saa useista eri lähteistä. Tätä taustaa vasten YLE:n ja muutaman muunkin median uutisointi Euroopan pakolaisongelmista on suorastaa naivia ja isäntäyhteisöä halveksivaa. Luullakseni Suomessa on erilaisissa maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä palkattuna jo tuhansia ihmisiä. Ehkä se selviää joskus, ehkä ei.

  Nykyinen hallitus on luvannut ohjelmassaan selvittää maahanmuuton kustanukset. Luulen kuitenkin tässä asiassa käyvän niin että jostakin kaivetetaan / löytyy / ilmoittautuu tutkija, dosentti, tohtori, tms humanisti, sivistyneistön edustaja joka ilmoittaa tälläisen kustannusten selvittämisen olevan perustuslain vastainen, se kun kohdistuu tiettyyn ihmisryhmään ja on siten luonteeltaan rasistinen selvitys. Perustuslakiin on viimeaikoina vedottu mitä moninaisemmissa asioissa aina kulloisenkin tarpeen ja tilanteen mukaan.. (Lähde: Kirjoita Iltalehden hakuun sana ”perustuslain” saat n. 100 esimerkkiä jossa viitataan ko lakiin, tavalla tai toisella, puolesta tai vastaan..) Tästä minulle on tullut mieleen että, Suomi ja suomalaiset on perustuslain nojalla tuomittu ikuiseen staattisuuden tilaan.

  Lienee kuitenkin päivänselvää, että joukossa on suuri osa ns. turvapaikkashoppailijoita ja / tai heillä on jokin muu motivaatio. Kuvaavaa on että viimeaikoina ja kenties aiemminkin saapuneista suurin osa on nuori miehiä. Naisia ja lapsia on hyvin vähän. Eikö sitten nuorilla miehillä ole oikeus ja tarve lähteä turvallisemppin oloihin? Tottakai on, mutta miten me voimme olla tietoisia heidän todellisista motiiveista? Miksi he ovat jättäneet naisensa ja lapsensa hädän keskelle ja lähteneet itse pakoon? Pakko kysyä onko se hätä aitoa? Varmaan aitoakin hätää on oikeasti paljon. Järjestelmämme on huomattavan avokätinen maahan saapuneita pakolaisia kohtaan. En voi ymmärtää miksi jonkun Suomalaisen täytyy tulla toimeen 10 000 eurolla / vuosi kun pakolaiskustannukset ovat yksilöa kohden, arvaan että, huomattavasti enemmän. Jospa se onkin ylikansallista demokratiaa. Ehkä sekin selviää, ehkä ei. Vetovoimatekijää ei ole kuitenkaan syytä vähätellä.

  Kenties mittavin Suomeen suuntautuvassa pakolaisuuteen liittyvä ongelma on kuitenkin se, että enin osa pakolaisista tulee Islamin uskoisista valtioista. Työllistyvätkin poikkeuksellisen huonosti verrattuna esim. aasialaisiin. Jos joku ei tiedä niin islamin uskonto on ns. ”ortopraktinen” (olisiko sopiva käännös: puhdas käytäntö?) eli sen oppeja, tapoja, rituaaleja on noudatettava tinkimättä jokapäiväisessä elämässä. Tämä tulee muodostamaan todellisen ongelman islamilaisten pakolaisten ja isäntäyhteisön kesken kun islamilaisten pakolaisten määrä (edelleen) kasvaa. Eikö näin ole jo jossakin määrin tapahtunut? On täysin harhaluuloa kuvitella, että voisimme sopeuttaa suuret Islamilaisjoukot ymmärtämään elintapaamme ja kunnioittamaan yhteisömme sääntöjä. Populaation lisääntyessä vaatimukset isäntäyhteisöä vastaa kasvavat. Väitän, että alle 5 % islamilaisista sopeutuu ja hyväksyy sääntömme ja tapamme. Miten voimme edes kuvitella, että henkilö joka on elämänsä alusta alkaen ollut islamiyhteisön jäsen voisi perinteensä ja kulttuurinsa sovittaa yhteisymmärrykseen demokratiamme ja toimintatapojemme kanssa. Koraanikoulun opit eivät unohdu. Tämä kuvitelma on suuren luokan itsepetos. Tähän kontekstiin liitän Yhdysvaltalaisen Alice Millerin teoksen ”Alussa oli kasvatus”. Mielestäni se on universaali teos ihmiseen liittyen, riippumatta mistä ihminen on lähtöisin. Teos käsittelee ihmisen kasvua ja kasvatusta. Paikoitellen se on suurta dramatiikkaa kun joutuu itselleen ikävien asioiden kanssa kasvokkain, ”ai tästäkö se johuukin”. Mutta ymmärrys ja tietoisuus kasvaa.

  Eri keskusteluissa vedotaan monesti naivisti kristinuskon väkivaltaiseen historiaan ja tällä pyritään puolustamaan / vähättelemään Islamin väkivaltaa tai se esitetään jonkinlaisena oikeutuksena islamin väkivallalle nykyaikana. Tämä on täysin tyhjänpäiväistä pohdiskelua vailla järjen hiventäkään. Ymmärtääkseni teologisessa mielessä islamin usko on n. 400 -500 vuotta jäljessä kristinuskoa.

  Haluammeko välttää tulevaisuuden tramaattiset tapahtumat? Miten se tapahtuu? Lähin esimerkki käsistä karanneesta kotouttamisesta löytyy naapuri Ruotsissa jossa väkivalta on jo paikoitellen lähes jokapäiväistä. Olen antanut itseni ymmärtää, että kranaattien räjäyttelijöiden joukossa ei ole Sven, Göran tai Johan nimisiä henkilöitä. Veitset välähtelevät ja väkivalta roihuaa. Erään suomalaisen valtamedian toimittaja teki taannoin retken Malmön kaupunkiin ja hän kertoi Malmön olevan ihastuttava, rauhallinen kaupunki. Toimittajan tarkoitus oli provosoida suomalaisia, maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää mitä mieltä Malmön asukkaat ovat tapahtumista ja mitä he ajattelevat toimittajan kirjoituksesta. Joudummeko pakon edessä luopumaan ihmisarvojen kunnioittamisesta sen johdosta kun yhteiskuntaan on tullut suuri määrä ihmisiä joiden ihmisarvokäsitykset perustuvat islamin käytäntöihin? Kenestä meidän tulee olla huolissamme? Olen havainnut tai ainakin luullut havainneeni viimepäivinä että Suomessakin on suhtautuminen muuttunut hieman realistisempaa suuntaan pakolaisongelman edessä. Että, monikulttuurisuus ei välttämättä olekaan kaikilta osin kovin hienoa ja rikastuttavaa, pääosin ehkä hyvin köyhdyttävää.

  Ratkaisuvaihtoehtoja on kolme:

  1. Epäinhimillinen tapa pakolaisia kohtaan: Suurinosa pakolaisista tulee palauttaa sinne mistä tulivatkin, vaikka pakolla. Mädät omenat menevät siinä samalla.
  2. Epäinhimillinen tapa isäntäyhteisöä kohtaan: Otetaan pakolaisia sadointuhansin ja tuhotaan tietoisesti isäntäyhteisön demokratia ja rajalliset resurssit, alistutaan väkivallalle ja valtaville kustanuksille vuosikymmeniksi. Mädät omenat jäävät nekin tänne.
  3. Otetaan pakolaisia sopiva määrä, en tiedä mikä se on, hyvin vähän kuitenkin.

 17. Heikki Koskela sanoo:

  Tervehdys kaikille!
  Saksan Merkel on sanonut, että maailman väestöstä 7 % asuu Euroopassa. Maailman bruttokansantuotteesta 22 % tuotetaan Euroopassa, mutta maailman kehitysavusta eurooppalaiset maksavat 50 %. Tässä on minusta jonkin sortin epäsuhta.
  Meidän pitäisi eettisesti ja moraalisesti pohtia, miten ihmiskunnan kasvu saadaan taitetuksi laskuksi.
  Muutoin luonto tekee sen epäoikeudenmukaisesti.
  Hauskaa kesää t. Hessu K.

 18. Antti Sulonen sanoo:

  Hessu K

  Luonto ei tee mitään epäoikeudenmukaisesti.

  Pakolaisuus ei ole luonnon aiheuttamaa, ainakaan kaikilta osin, ihminen siinä on päällepäsmärinä.

 19. Jaakko Liuokko sanoo:

  Minulla olisi ehdotus, jolla maahanmuuttoa saataisiin ehkä ainankin hieman järkeistettyä. Kaikille täysikäisille maahanmuuttajille tulisi ehdoton työpakko ja kieltäytyjiä ei edes otettaisi maan rajojen sisälle. Työt teettettäisiin saman kaavan mukaisesti kuin Suomalaisillakin velvoitetyöllistettävillä, elikä palkaa heille ei maksettaisi. Näin loppukesästä olisi marjan poimintaa ja talvella yleisten alueiden lumitöitä. Kesäksi energiapuun keruuta ja muuta yleishyödyllistä, listahan on loputon.

  Kun työstä kieltäityisi joutuisi heti ulos maasta, eikä näitä terroriinkaan taipuvaisia varmasti huvittaisi niin asettua Suomeen. Ei ole näiden mamujenkaan edun mukaista että he joutuvat maleksimaan ostareilla mitään tekemättömänä.

 20. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eihän se pakkotyöllistäminen onnistu. Vasemmistolainen jakopolitiikka on johtanut siihen, että Suomessa ei ole pakko ottaa työtä vastaan, valtion ja kunnan sosiaalietujakaan ei tietysti olisi pakko ottaa, mutta ne kelpaavat. Kun esim Afrikasta tulee kuvaa paikallisista oloista, siellä yleensä naiset kuokkiivat peltoja, kantaavat puutaakkoja ja vesileilejä lapset käsipuolessaan. Urokset ovat ilmeisesti metsällä. Kuitenkin, kun kumiveneestä pelastuneet pääsevät TV-kameran eteen ainakin 20 riskiä miestä kertoo tulleensa Eurooppaan töihin. Uskokoon ken haluaa-minä en.

 21. saara finni sanoo:

  Ruotsidemokraatit jyrää eli länsinaapurissa alkavat silmät kinnaspojilta aueta. Meillä vielä jaellaan rasismikortteja ympäriinsä. Kuka vain uskaltaa suunsa avata on rasisti ja natsi ja mitä kaikkia niitä lempinimiä nyt onkaan. No, olen jo vuosia sitten myöntänyt olevani ihan aito rasisti kun haluan, että suomalaisten leipäjonotus loppuu ennen kuin tänne otetaan lisäelättejä.

 22. Walkman sanoo:

  Edellisessä kirjoituksessani oletin että, maahamme saapuu n. 5 000 – 7 000 pakolaista tms. Määrä onkin sen jälkeen tarkentunut jopa 15 000 – 20 000 henkilöön. Varastointikustannukset ovat 45 euroa / vrk / henkilö ennen kuin pakolainen tms saa turvapaikan hakijan statuksen. Jos pakolaisia tulee vuodessa 20 000 henkilöä / vuosi niin kustannus on vuodessa 45 e / vrk / x 365 vrk / vuosi x 20 000 henkilöä = 328 500 000 euroa. Lopputulos riippuu kuitenkin yksilön varastointiajasta, palautettujen määrästä ja turvapaikka statuksen saaneiden määrästä.
  Joissakin kunnissa iloitaan kun saadaan työpaikkoja valtion rahalla pakolaisten ansiosta. Aika huono hyötysuhde ja kallis, mitään tuottamaton työpaikka. Ei sen väliä kun valtio maksaa, toistaiseksi.
  Pahoittelen käyttämääni termiä ”varastointikustannus” jos se joitakin loukkaa, mutta se on kuitenkin sopiva.

 23. saara finni sanoo:

  ”Lauantain suurmielenosoitus haluaa näyttää ihmisten vihan”

  Noin otsikoi yle ohjelmansa Helsingin suurmielenosoituksesta hallituksen leikkauslistoja vastaan.

  Siis hallitusta ja sen tekoja Suomessa kyllä saa vihata, mutta ei turvapaikkauturistien eli elintasopakolaisten hyysäämistä.

  Tänään sain myös Senioriliikkeen tiedotteen, missä neuvottiin, että liike esiiintyy tuossa vihamielenosoituksessa sellaisen kyltin alla kuin ”Eläkkeiden ostovoima säilytettävä”.

  Lähetin heille vastauksen:

  ”Tällä ilmoituksella eroan Senioriliikkeestä. Jos senkin jäsenet ovat niin ääliöitä, etteivät tajua, että Suomen taloudellinen tilanne on katastrofaalinen ja JOKAISEN on tehtävä parhaansa, luovuttava jostain, ettei se yhä vain pahenisi, niin sellaiseen porukkaan en halua kuulua. Pitäkää hauskaa ostovoiminenne.”

 24. valitan sanoo:

  Hyvin on Persut onnistuneet maahanmuuttopolitiikassaan. Maahanmuutto senkun moninkertaistuu.
  Aivan yhtä loistavia tuloksia on Persuilla myös kerrottavanaan Kreikan tuista. Kreikka kiittää.

  Soini teki kyllä lyömättömän takinkääntöjen maailmanennätyksen.
  Nyt kun Soinilla oli rohkeutta mennä hallitukseen ja mahdollisuus realisoida vuosien puheet niin kuinkas kävikään.
  Ei ollut miehestä puheidensa mittaiseksi, kehtasi vielä vierittää syytä jollekin olemattomalle ’vihervasemmistolle’.
  Soini on nyt nähty ja kevyeksi ei todettu.

  Jokaisen on luovuttava jotaistain, Soini luopui rehellisyydestään.

 25. Reino K. sanoo:

  Mitä enemmän vihervasemmisto valittaa Soinin takinkäännöksistä, sitä tanakammin me persujen kannattajat tuemme häntä. Joten kiitos tuesta.

 26. Lauri kivimäki sanoo:

  Tämä menee nyt ohitse pakolaisaiheesta, mutta mielestäni hallituspuolueet ovat kaikki pettäneet enempi tai vähempi vaalilupauksensa. Entisten vallanpitäjien on helppo huudella oppositiosta, vaikka heidän aikanaan (8v)maan talouden hoito oli kuin vellin hämmentämistä Työläiseläkeläisenä on vaikea myöntää, että Rinne on todella surkea puheenjohtaja, mistä niille nyt putkahti mieleen oma yhteiskuntasopimus, kun eivät hallituksessa mitään tehneet. Vaikka laatisivat millaisen paperin, ei sen kansalle tarjoamien etuuksien esittely ole kuin paljonmainostettua POPULISMIA parhaimmillaan. Paperin arvohan on vessapaperin luokkaa, luuleevat pettävänsä kansaa-ehkä joihinkin uppoaa, ei omillaan ajatteleviin.

 27. Tapani Silvo sanoo:

  Näin on Ruotsissa. Maahanmuutto-kriittinen Sverige-demokraatit on ilmaislehti Metron tekemän tutkimuksen mukaan noussut Ruotsin suurimmaksi puolueeksi!
  Kiitos Walkman tilastotietoisista arvioinneista. Mielestäni ei ole mitään aihetta epäillä niiden paikkansa-pitävyyttä.
  Tämän päivän (21.8.) Radio Suomen iltapäivän Ajantasa-ohjelmassa, annettiin taas ”täydeltä laidalta” meille väärä-uskoisille.
  Harvemmin näin räikeää ”kukkahattutäti-propadgandaa” meille syötetään. Suoranaista aivopesua, kun samaan aikaan on kansa raivona sosiaalisessa mediassa.

  http://areena.yle.fi/1-2883642

  Tämä Uutispuntarin debatti alkaa minuuttilukemalta 28:00. Täällä ”systeemin” sisällä toimivat, ja todennäköisesti siitä palkkansa saavat, n.s. asiantuntijat kertovat kaikkea mitä päähän pälkähtää, vetäen esille kaikenlaiset argumentit (ainakin heidän omasta mielestään), miksi maahanmuuttajien vastaanottaminen on tärkeämpää, kuin huolehtiminen suomalaisten hyvinvoinnista.
  Kaikki tämä vuodatus ilman vastaväitteitä. Tällaista on kulttuuri-mafian demokratia…

  Terv! Tapsa

 28. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen T Tilvon kanssa samaa mieltä. Meiltä suomalaisilta on joitakin vuosia pakkoverotettu ylemaksu. Katselen paljon ajankohtaisohjelmia. Mielestäni haastattelija ei saisi olla asenteellinen haastateltavia kohtaan, mutta yhä enemmälti haastattelijat antavat puoluekantansa ja oman mielipiteensä paljastua asian käsittelyssä. Luulevat meitä tyhmiksi, mutta ovat itse sitä. Tämä piilopropagointi tulisi saada loppumaan. Sama päteemyös Radio Suomen ajankohtaistoimitusta. Koska moni entinen ”TV julkku” on päässyt eduskuntaan, ehkä näiden joidenkin toimittajien salainen toive on päästä ”vallan lehtereille”. Lehtien toimittajat eivät ole syyttömiä.

 29. valitan sanoo:

  Reino hyvä, minulle ei tarvitse tiedottaa missä tyhjänpuhujat ja takinkääntäjät kokouksiaan pitävät..

 30. Jaakko sanoo:

  Lueskelin tässä yön tunteina päivän Iltalehteä ja silmiini osui tuo paljon parjatun ja tällä hetkellä Ruotsin suosituimman puolueen Ruotsidemokraattien ohjelmajulistus maahanmuuttajien osalta. Se kuuluu näin:” Maahanmuuton on oltava kokolukaltaan ja luonteeltaan sellaista ettei se uhkaa kansallista identtiteettiä, hyvinvointia ja turvallisuutta. Oikeus turvapaikkaan taataan, mutta oikeus hakea turvapaikkaa ei tarkoita velvollisuutta myöntää sitä. Hengenvaarassa olevia,lukumäärältään rajallisia pakolaisia voidaan auttaa, mutta ensisijaisesti ongelmat tulisi ratkaista kriisialueilla.”

  Kuullostaa kyllä minusta todella järkevältä, vaikka tämäkin on varmasti virallisen ja ainoan oikean mielipiteen mukaan tietysti rasismia.

 31. Jaakko sanoo:

  Ups, unohdin kysäistä tässä vielä erittäin suvaitsevaisena itseään pitävältä Iisakki Kiemunkilta että mitä mieltä sinä olet tuosta Ruotsidemokraattien julistuksesta ? Onko se mielestäsi suvaitsematon?

 32. Tapani Silvo sanoo:

  Vielä löytyy rohkeita ihmisiä ja jopa päättäjiäkin!

  http://yle.fi/uutiset/forssan_kaupunginhallitus_sanoi_ei_turvapaikanhakijoiden_hatamajoitukselle/8251156

  Kunnia kaikille forssalaisille, jotka uskaltavat ajatella omilla aivoillaan! Arvatkaapa minkälainen painostus ”kulttuuri-mafian” taholta käynnistyy asiassa kielteisen asenteen ottaneita kohtaan? Lobbausta tulee tapahtumaan… jopa hallituksen taholtakin.
  Onhan pääministeri Sipilä nyt avannut sylinsä, ja Jeesuksen lailla toivottaa musliimit Suomeen. Raamatusta lainaten: ”Sallikaa lasten tulla minun tyköni”! Tuohon vetäisin omasta puolestani toisen Raamatun lauseen: ”Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät”!
  Vakavasti sanoen, olisi hienoa jos Sipilä samalla tarmolla kiinnittäisi huomion Suomen kurjuudessa eläviin omiin kansalaisiinsa.
  Ruotsissa ollaan jo siinä vaiheessa, että suurkaupunkien asumalähiöissä radikalisoituminen ja fundamentalismi lisääntyy. Siellä eivät ihmiset tunne itseään enään vapaiksi…

  http://www.svtplay.se/video/3192221/aktuellt/aktuellt-aktuellt-214?start=auto

  Pakkoruotsia osaaville tuo edellinen linkki. Nämä olivat eilisillan (24.8.) ruotsinkieliset uutiset (Aktuellt). Aiheesta heti minuuttilukeman 07:00 jälkeen.
  Raportissa yksi islamismista kristinuskoon siirtynyt entinen lähiön asuja (TV-teamin kera) kävi vanhalla asuinpaikallaan. Hänet tunnistettiin siellä heti, ja tilanne muodostui niin vaaralliseksi, että ryhmän oli pakkko sieltä joutuisasti poistua.

  Terv! Tapsa

  P.S. Voisiko joku välittää tämän linkin Sipilällekin? Ei kai Suomeen haluta tällaista? D.S.

 33. saara finni sanoo:

  Ja löytyyhän meiltä myös rohkea presidentti. Näin Iltalehti:

  Presidentti tylynä parempaa elämää etsiville siirtolaisille: ”Rajat tulevat vastaan.”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082520237889_uu.shtml

  Että onko Niinistöstä tullut persu? Ei tietenkään. Molemmat uskaltavat vain katsoa tosiasioita silmiin toisin kuin unelmahörhöissään elävä vihervasemmisto.

 34. Maritta Vuorenniska sanoo:

  Kuulin radiosta että Australia on vetänyt rajansa kiinni, eikä ota enää pakolaisia vastaan. Kyllähän Niinistö oli puheessaan ihan oikeassa, vaikkemme nyt ihan Australian tielle lähtisikään, niin tiukat rajat tälle tulvalle olisi nyt laitettava. On muuten aika ihmeellistä että Hämeenlinnassa ei media kerro lainkaan sitä että Lammilta tulee nyt kantakaupunkiin kourallinen pakolaisia joka viikko.

 35. saara finni sanoo:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1440477612798.html

  Tuo Ilta-Sanomien juttu kannattaa lukea. Siinä Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä arvioi IS:lle, että presidentti Sauli Niinistön tiistainen ulko- ja turvallisuuspoliittinen puhe oli harvinaislaatuisen selkeä, rohkea ja kattava.

  -Monissa kohdin puhettaan Niinistö ei peitellyt sitä, että suomalaisten pitäisi aina ajatella ensisijaisesti kansallista etuaan. Jokisipilä näkee siinä vahvan snellmanilaisen perinteen vaikutuksen

  -Jokisipilä viittaa ennen kaikkea Niinistön puheen siihen kohtaan, jossa Niinistö totesi, että ”vaikka meillä on osaltaan vastuu maailmasta, on meillä ehdoton ja ensisijainen vastuu omasta maastamme ja sen tulevaisuudesta.”

  Näiltä osin Niinistön puhe oli kuin vahvistusta Immosen, Halla-ahon, Slunga-Pousalon ym. perussuomalaisten nekemykselle. Heidän kohdallaan ei tosin ole puhuttu ”snellmanilaisesta perinteestä” vaan rasismista.

  Ehkäpä kommari-anarkistit järjestävät nyt näyttävän mielenosoitusmarssin presidentin näkemyksia vastaan. Siinä he varmaan taas raahaavat tuota jo monet mielenosoitukset läpikäynyttä lakanaansa: ”Työntäkää innovaationne perseeseenne.”

  Sehän se on heidän unelmansa.

 36. Maritta Vuorenniska sanoo:

  Kaiken huippu oli tämän Orvon Petterin lausahdus siitä miten pakolaisten motiivien epäileminen on rasismia. Hui kauhee

 37. Tapani Silvo sanoo:

  Desperaattisilta ”maailman-parantajilta” voimme odottaa vaikka kuinka älyvapaita argumentteja maahan-pyrkivien puolesta.
  Niihin ei kannata kovin paljon painoa panna, tai rasittaa niillä omaa päätään. Maahanmuuttoa puolustetaan jopa sillä, että vastaanoton yhteydessä syntyy uusia työpaikkoja. Yhtäkaikki ovat nekin rahat poissa suomalaisten hyvin-voinnista. Valtion varoistahan nekin palkat maksetaan…
  Presidentillämme on aina ollut viisaita ajatuksia. Mieleeni tulevat entisen presidenttimme Urho-Kaleva Kekkosen puheet sodan jälkeen, joissa hän kehoitti koko Suomen kansaa pitämään huolta kansamme vähä-osaisimmista.
  Pahinta ei Suomessa ole vielä koettu. Ruotsissa on jo kunnallinen itsemääräämisoikeus vaakalaudalla. Tarkoituksena on, että kaikkien kuntien on pakko ottaa vastaan maahanmuuttajia. Määräys maahanmuuttajien vastaanottamisesta annetaan maahanmuutto-virastosta.
  Nyt kirjoitan seuraavassa tähän spekulatiivisessa mielessä omia ajatuksiani.
  1. Kun katselee pakolaisvirtoja, huomioni kiintyy, muutamaa poikkeutta lukuunottamatta, että kyse on hyvävaraisista, muodin mukaisesti pukeutuneista henkilöistä. Joku vielä TV-kameran edessä jopa kerskui, miten monia satoja euroja matka oli tullut hänelle maksamaan.
  2. Minulla on semmoinen tunne, että suuri osa näistä n.s. pakolaisista käyttää hyväkseen länsimaiseen kulttuuriin tottuneita ihmisiä. Hädässä olevaahan autetaan… näin on meille opetettu. Ostetaan kumivene, seilataan hyvän sään vallitessa Välimeren keskelle, ja huudetaan apua. Näin päästään laittomasti Eurooppaan.
  Joillekin tämä hinku Eurooppaan pääsemisestä koituu kohtalokkaaksi, mutta riski kannattaa ottaa…
  Nämä viimeisimmät osat (1 ja 2) ovat ihan omatekoisia ajatuksia ja teorioita. Niitä voi haukkua ihan miten vaan…

  Terveisin! Tapani

 38. Lauri Kivimaki sanoo:

  No Petterihän ei vaikuta penaalin terävimmältä kynältä, mutta riittää kyllä ministeriyteen koska on valmis laukomaan tiedotusvälineille, mitä muut ei kehtaa. Työministerin tulisi olla tyytyväinen. Haastatellaan maahanmuuttajista ukkoa kuin ukkoa ikään katsomatta kaikki vannovat suurta työhalukkuuttaan. Näin riskeille miehille ei tarvinne maksaa mitään työllistämistukiakaan. Tosin ammattitaidon kanssa voi olla niin ja näin. Eräälle aliurakoitsijalle oli luvattu pari lapiomiestä avuksi. Toinen oli Valkovenäjältä toinen Sambiasta. Toinen osasi sanoa terve-terve, toinen hymyillä valkeat hampaat loistaen. Lapion käyttöön ei oltu perehdytty.

 39. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kuulin Hämeen uutisista, että Lammille suunnitellaan 250 hengen vastaanottokeskusta (minkä Forssa torppasi). Kaupunki ja HÄSA ovat asiasta kuin ”kusi sukassa”

 40. Silvon Tapsa sanoo:

  Sattuneesta syystä jäi minun viimeisin kommenttini pari ”askelta” jälkeen.
  Mahtaako johtua kombinatiosta, hiljattain asennetusta Windows 10:tä ja tekeillä olevista blogisivujen käytännön-uudistuksista, meni kommenttini omaan roskapostiini.
  Ei ennenkuin kirjautumiseni jälkeen saan mielipiteeni julkaistuksi. Nyt se on luettavissa juuri ennen Lauri Kivimäen kommentteja.
  Tämä uusi käyttöjärjestelmä (Windows 10) on mielestäni vielä kehitysvaiheessa, ja uusia parannuksia tulee koko ajan.
  Tällä kertaa oli kyse kommentista omaan pohjakirjoitukseeni. En tiedä vielä, mikä olisi kommenttini kohtalo, jos esittäisin mielipiteitäni esimerkiksi Hartolan kuninkaan kirjoitukseen?!

  Terv! Tapani Silvo

 41. seppo koskenranta sanoo:

  Kyllä kylmää kun lukee edellä olevia kirjoituksia. Väitetään että kristinusko on 500v edellä islamia. Miten se ilmenee ? Myötätuntona vai ?
  Syyrialaiset lähtevät pakoon, kun oma hallitus kylvää niskaan ohjuksia ja rypälepommeja ja toisaalta Isis tappaa kaikki nuoret miehet ja vanhukset, jotka ovat eri mieltä. Heillä ei kerta kaikkiaan ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä liikkeelle. Silvon mukaan pakolaisilla on muodinmukaiset vaatteet. On tainnut häneltä aika mennä uuden Windows10 opetteluun, kun ei ole nähnyt kuvia ihmisistä jotka juoksevat pitkin peltoja ja kulkevat rautateitä pitkin kantaen pieniä lapsiaan. Ei niillä ole muotivaatteita. Itävallasta löytyi rekka, jonka kontissa oli 50 tukehtunutta ihmistä !
  Aikaisemmassa kirjoituksessa oltiin niin ylpeitä forssalaisista jotka eivät halunneet pakolaisia. Forssalaiset ne Silvon mukaan sitten vasta osaavatkin ajatella omilla aivoillaan, hienoa. No nyt ne pakolaiset ilmeisesti tulevat Lammille.
  Kun pakolaiset ovat aivan tavallisia ihmisiä ,j oilla on aivan samat inhimilliset tarpeet kuin meilläkin, ehdotan että suhtaudumme heihin myötätunnolla ja että yritämme auttaa heitä heidän hädässään. Ihan varmaan Suomella on siihen varaa.

 42. Silvon Tapsa sanoo:

  No… minähän suorastaan ”kerjäsin” haukkumisia, joten kiitos Seppo! Mielenkiintoista seurata, tuleeko jostain suunnasta myös hieman kannustustakin?
  Mielenkiintoinen tuo Sinun viimeinen lauseesi ”Ihan varmaan Suomella on siihen varaa”. Mistäs ne rahat tulevat? Jostainhan niiden on poissa oltava. Lisää lainaa ehkä, jo nyt velkataakan alla polvet notkuvalle Suomelle?
  Ja nämä kustannukset, jotka joudutaan ottamaan kaiken muun budjetin ulkopuolella. Sitä menoerää vähätellään, niinkuin ei sitä olisi olemassakaan.
  Tämä kustannus-posti tulee paisumaan vielä suunnattomiin mittoihin, siitä voit olla varma.
  Seppo! Sinä protestoit minun käsitystäni vastaan, koskien arviointiani n.s. pakolaisten kunnosta ja heidän varallisuudestaan. Oletko sattunut oikomaan käsityksiä myös hyvin vanhojen suomalaisten laitoshoidosta? Oletko nähnyt uutisia kusisissa vaipoissa makaavista vanhuksista? Niissäkin asioissa on rahasta kysymys… eikös Suomella ole varaa antaa antaa näille vanhuksille kunnioitettavaa hoitoa?
  Kuten mainitsin… samoista rahoista on kyse!

  Terv! Tapani

 43. Erkki Strömberg sanoo:

  Lauri Kivimäelle ja kumppaneilleen!

  Lammilla toimii vastaanottokeskus joka on nykyelleen 250 paikkainen. Tällähetkellä lienee 10-20 henkilöä ns,
  ylipaikolla. Tänne ei olla perustamassa toista vastaanottokeskusta.

  Eilen, tostaina 27.8.2015 on neuvoteltu SPR:n Hämeen piirin ja Mainiemen omistajien kanssa tilojen käytöstä alustavasti kolmeksi kuukaudeksi hätämajoitustilana.
  Neuvottelutulos menee omistajien päätettäväksi ja toisaalla kaupungin hallituskin asiaan sanansa sanoo kunhan kokoontuu. Mainiemen omistaa kuntayhtymä.

  Tänään on Hämeen Sanomissa asiasta kohtalaisen suuri juttu.
  Millä tavoin ja missä ja kenen olisi mielestäsi pitänyt asiasta tiedottaa kun vihjaat ”kusi sukassa”!
  Pitäisikö neuvotteluista tiedottaa ennen kuin ne on edes alkaneetkaan?

  Puhuttiinko Hämeen radiossa vastaanottokeskuksen perustamisesta 250 hengelle Lammille?
  Vai ymmärsitkö kuulemasi väärin?

  Maahanmuutoasioissa levitetään paljon paikkansa pitämätöntä, toivoisin jottet Lauri Sinä kuuluisi tähän joukkoon, kyllä ”suomen vastarintaliike” ehtii tiedotteensa jakamaan Sankolan asukkaille tälläkin tiedotuksen nopeudella, kuten Koskelaankin Hesas!

 44. Erkki Strömberg sanoo:

  Sori!
  Toises kappaleessa sana ”kanssa” kuuluisi olla kesken, väärikäsitysten välttämiseksi!

 45. Lauri Kivimäki sanoo:

  Strömberg haluaa tapansa mukaan ”viilata pilkkua”. Mulle on aivan sama millä nimikkeellä tänne pakolaisia sijoitetaan. Olivat sitten mitä tahansa eivät minua haittaa, niin kuin eivät tähänastisetkaan. Minulle on kerrottu, että nykyisen keskuksen toimintaa hoidetaan varsin mallikkaasti. Miksei tulevaisuudessakin, oli toiminta tilapäistä eli ei.

 46. Erkki Strömberg sanoo:

  Lauri!
  Et siis vastannut kysymyksiini, miksi?

 47. Walkman sanoo:

  Kuka miekkaan tarttuu se miekkaan hukkuu! Ristiretkien ajoista on kulunut satoja vuosia. Miekkaa ei ole käytetty enää pitkään aikaan kristinuskon levittämisen apuvälineenä, kristittyjen toimesta. Islamilaisilla valtioilla se on edelleen käytössä, tänäpäivänä, kivien lisäksi. Ehkä tämä auttaa epäilijöitä ymmärtämään uskontojen välisen eron niiden kehityksen suhteessa nykyaikaan.

  Miksi islamilaisista valtioista ei ole humanismin toteuttamiseen omissa valtioissaan? Miksi islamilaiset valtiot eivät kutsu turvaan islaminuskoisia jäseniään? Miksi tämä turvaan hakeutuminen islamilaisten toimesta tapahtuu protestanttien, luterilaisten, roomalaiskatolisten, kreikkalaiskatolisten kristittyjen valtioihin? Miksi muslimi tyrvautuu vääräuskoisen apuun? Sehän ei voi olla muuta kuin anteeksi antamaton rikos Allahia ja Muhamedia kohtaan. ”Käännä toinen poski lyöjälle” sanotaan jossakin uskonnossa, toisessa uskonnossa sanotaan vääräuskoisista ”tapa se”. Onko humanismi sitten vain kristittyjen velvollisuus?
  Onko uskonnolla mitään tekemistä tämän pakolaisaallon kanssa?
  Tarvittaessa lisää!

 48. Antti Sulonen sanoo:

  ”Kaksi kärpästä yhdellä iskulla”

  Nyt on kaupunginhallituksella näytön paikka. Kaupunginhallitus on ollut huolissaan, kun kaupungin keskusta näivettyy, vaan nytpä asiaan saataisiin ainakin väliakainen ratkaisu. Tässä pakolaisten väliaikasijoittelussa ratkaisu piilee. Suomen kasarmi, siinä se on aivan kaupungin sydämessä.
  Itselläni on kokemusta kuinka tuohon tilaan majoitetaan väliaikaisesti useampia satoja ihmisiä. Olen siellä itsekin ollut majoitettuna väliaikaisesti. Mahtavat tilat nuorille miehille, eikun asumaan, siinä on keskellä pihaa putkatkin, jos joku noista rauhan miehistä äityy rettelöimään. Sitä tuskin nyt tarvitaan, vaikka se aikoinaan täynnä tuppasi olemaan, väliaikaisesti siellä muutamat miehet päiviänsä viettivät.
  Niin kaupunki saisi tuossa keississä keskustaan kaivattua elämää ja samalla tulisi hädänalaisille tarjottua majapaikka, väliaikaisesti. Väliajan jälkeisestä ajasta ei kukaan tiedä, tuskin Erkkikään, mutta työpaikkoja tuo ratkaisu loisi mielettömästi, välillisesti ja välittömästi.
  Ratkaisu olisi myös biologinen, ympäristöystävällinen. Nuoret miehet pilkkoisvat itse pokasahalla ja kirveellä lämmitykseen tarvittavat halot. Puutavaran tietenkin toimittaisi pihalle Linnaninfra. Ensin Linnaninfran tilaajapäälikkö alaistensa kanssa asiasta palveria järjestelisi ja sitten päätyisivät tilaamaan Linnaninfran tuottajaportaalta halot. Sitten luonnollisesti Linnaninfran tuottajaportaan päälikkö alaisineen projektipalaverin pidettyään toimittaisi halot Suomen kasarmin pihalle. Työtä ja työpaikkoja syntyisi melkein itsestään.

 49. Erkki Strömberg sanoo:

  Antti!
  Kun ihan nimelläni mainostit tietämättömyyttäni niin vastaan jotta väliajan jälkeen yleensä tulee se toinen puoliaika!
  Epäilen vaan lieneekö siellä vielä uuneja halkolämmitystä varten. Sotilaspoliisikoulutuksen saanut poikani oli viimeisiä varusmiehiä jotka saivat kunnian vartioida ko kiinteistön koskemattomuutta. Hän ei ole mitään klapiuuneista puhunut.
  Ehdotuksesi on todella varteenotettava, eikun Ilkkala ja kumppanit asialle, maanantaina 7.9. näyttää olevan seuraava kokous kaupunginhallituksella.

 50. Lauri Kivimäki sanoo:

  Erkki Strömbergille. En todellakaa muista mitä sanamuotoa tvtoimittaja kyseisessä uutisoinnissa käytti. sen kyllä aiemmasta uutisoinnista tiesin, että Forssaan suunniteltiin väliaikaista vastaanottokeskusta. Hämeen Sanomien uutisoinnista osasin kyllä ymmärtää, että kyseessä on samantyyppinen hanke kuin Forssassa. En kuitenkaan katsonut asian olevan niin tärkeä jollekin, että olisin asiaa käydä oikomaan. Forssan kh:n perustelut vaikuttivat jotenkin hyväksyttäviltä (sitoo selvitystyöhön vähiä poliisivoimia). No Lammillahan ei ole poliisia joten sekään ei mitään kylällä muuta. En myöskään katsonut asiakseni esitellä tietämystäni Mainiemen historiasta. Kun olin valtiolla töissä havaitsin, että siellä ei raitisteta ketään, vaan juopot hoidettiin entistä terävämpään ryyppäyskuntoon 1 kk oleskelun jälkeen. Oliko syy laitoksen rahoituksen hiipumiseen, tyhjän saa pyytämätäkin, tiedä häntä? Minua ei näissä pakolaisasioissa haittaa muu kuin rahoitus. sanotaan ei maksa kaupungille mitään. No ei maksa. valtio ottaa velkaa, nostaa veroja, silloinhan maksajia on kaikki veronmaksajat. Rasisti en todellakaan ole, enkä idealisti, realisti olen joutunut olemaan, jotta perhe olisi elänyt. Jossain oli juttu, että Afganistaniin palautetaan 3 lentokoneellista turvapaikanhakijoita. Lentoja turvaamaan tarvitaan 50 poliisia, ei ole mistään pois?

 51. Erkki Strömberg sanoo:

  Lauri!
  Forssaan ei kukaan ole suunnitellut ”väliaikaista vastaanottokeskusta”, hätämajoitusta sinne tarjottiin Lammin Vastaanottokeskuksen alaisuudessa, mutta kun Frossan ”kunnanisät” ei asialle lämmenneet se jätettiin. Tosiasiassa kunnan mielipidettä päätökseen ei olisi edes tarvittu, Suomihan on vapaa maa ja kiinteistön omistaja saa vuokrata kohteen kelle haluaa. Lammin vastaanottokeskus ei halunnut ”ärsyttää” lisää forssalaisia ja vetäytyi hankkeesta ja onhan Mainiemi paljon lähempänä ja helpommin siten hoidettavissa.
  Sellaista mainitsemaasi ”väliaikaista vastaanottokeskusta” ei ole Suomessa, on vastaanottokeskuksia ja nyt on jouduttu tilanteen pakottamana perustamaan hätämajoituspaikkoja.
  Tilanteen muutumista koko Euroopassa kai kuvannee, jotta olemme pahimmassa pakolaistilanteessa sitten toisen maailmansodan.
  Muuten: Kysymykseni koski tiedotusta ja sen aikataulua, oletko yhä sanontasi ”kusi sukassa” takana, koskien vaikkapa Hämeen Sanomia?

 52. Lauri Kivimäki sanoo:

  Koska asia tuntuu vievän yöunesi. Kirjoitin sen tiedotusjuttuni, missä mainitsin ”kusi sukassa”. Joitakin tunteja tämän jälkeen tuli HäSaan Sari Raution kommentti , että tälläista suunnitellaan. Ja seuraavana aamuna oli kirjoitus kokouskäsittelystä paperilehdessä. Olen todella pahoillani että olen mielesi niin kovasti pahoittanut. On hyvä että Lammilla on henkilö, jolla on terminologia hallussa. Itse ajattelen asioita talouden kautta, omalla tavallani. Kuluja tulee oli keskuksen nimike mikä tahansa. En jatka tätä kirjoittelua tämän enemmälti. Totean vain on hyvä että olet todistanut ymmärryskykyni rajallisuuden.ja saanut siitä ilmeisen tyydytyksen. Hyvää syksynjatkoa.

 53. Erkki Strömerg sanoo:

  Lauri Hyvä!

  En toki moisesta yöuniani menetä.
  Maahanmuutoasiat näyttävät olevan niitä joista kirjoitetaan enämpi asian vierestä ja valitetaan tietojen salailusta sun muusta.
  Samoin Sinä heitollasi arvostelit asioiden tiedotusta tässä Mainiemen tapauksessa.
  Kysymykseeni et kumminkaan vieläkään vastannut, miksiköhän?
  Minusta Hämeen Sanomat ihan ajoissa ja oikein asiasta kirjoitti, kuten jo aikaisemmin esimerkiksi turvapaikan hakijan ”vuorokausihinnasta”.
  Minäkin jätän tämän asian tähän.
  Toivon jatkossa emänpi asiallisuutta ja tositietoja palstan kommentoijiltä vaikkei tämä minun palstani olekkaa, onneksi!

 54. kuningasjätkä sanoo:

  Kun suomalaista sosiaali ja terveystointa kilpailutetaan kovaa vauhtia yksityisille hoidettavaksi pilkkahintaan, niin eikö nää turvapaikan ja muun sen kaltaisen hakijatkin voitaisi järjestää samanlaisen asiahoidon piiriin.

  Yksityinen palvelutuottaja tekisi tarjouksen millä hinnalla tuottaa turvapaikka hoidot ja halvin tarjous toteutetaan.
  Tällä menetelmällä valtio ja sijoituskunnat voisi säästää kustannuksista huomattavasti. Siihen kustannus-säästöönhän tällä yksityistämispolitiikalla pyritään rivikansalaistenkin hoidossa.

  Valtion hoitamana kun kaikki maksaa, kun ensin pitää perustaa jättimäinen virkakoneisto ja valvontaelimet ja palkata ainakin 1000 viranhaltijaa pyörittelemään papereita ikuisuusvirassaan eläkkeetkin niille joskus pitää maksella ja autoedut tottakai.

  Yksityistäminen on ny niin trendikästä, joten sillä pelillä sitten vaan.

  Että Sikäli

 55. Silvon Tapsa sanoo:

  Kiitos kommenteistanne! Mielipiteitä on hersynyt laidasta laitaan. Enemmistönä on monen muunkin, kuin minun, kiinnostus kohdistunut kahteen absurdiin asiaan.
  Ensinnäkin; Suomella ei ole varaa kantaa vastuuta Afrikan maiden konfliktien seurauksista. Suomen valtion lainaa ei voi loputtomiin lisätä afrikkalaisten selkkauksien vuoksi.
  Tässä olet, Lauri, aivan oikeassa!
  Toisena vakavana argumenttina näiden n.s. musliimi-taustaisten pakolaisten pysäyttämiseen on se, että he eivät koskaan sopeudu elämään rinnakkais-eloa kristittyjen kanssa.
  Mitä enemmän näitä musliimeja Suomeen otetaan, sitä kovaäänisemmin he alkavat vaatia kantaväestön tapojen ja tottumusten sopeutumista heidän arvomaailmansa mukaiseksi.
  Islamismi taitaa nykyjään olla se suurin uhka maailman-rauhalle?!

  Silvon poika

 56. Antti Sulonen sanoo:

  Erkki ! kun halusti kommentoit omiasi ja muiden kannanottoja, niin voisitko selventää mikä puoliaika nyt on menossa?

  Toinen juttu on sitten asua ja majoittua väliakaisesti kiinteistöön kuin vartioida sen koskemattomuutta. Epäilen ettei poikasi majoittunut samassa rakennuksessa missä minä aikoinaan väliaikaisesti olin majoitettuna. Majapaikassa sinänsä ei ollut mitään valittamista, varustekaappiinkin mahtui tavaraa varmaan enemmän mitä pakolaiset pystyvät mukanaan kantamaan ja ilmastointikin oli huippuluokkaa. Sentään kuutisenkymmentä nuorta miestä samassa tilassa yöpyi ja aamuisin ilma oli ulkoilman raikas, siinä ei voi kuin ilmastointia kiittää.

 57. valitan sanoo:

  Näyttää olevan, että hyvät antavat vähästäänkin mutta pahat ei paljostakaan.

 58. Silvon Tapsa sanoo:

  valitan: ”Köyhä antaa vähästään, rikas ei paljostakaan”. Sehän on nyt Sipilän valtakunnassa selvästi nähtävissä…

  Tapsa

 59. Silvon Tapsa sanoo:

  ”Kukkahattu-tädit” taas onnellisia? Turvattomuus lisääntyy kaikkialla. Kohta se on Suomessakin!

  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pikajunassa-ammuskeltiin-ranskassa/5275298

  Tapsa

 60. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt on YLE alkanut ottamaan aktiivista osaa maahanmuutto-keskusteluun. Massiivinen yleisen mielipiteen muokkaus on näköjään käynnistynyt.
  Radion nettisivu on melkein täynnä eri ”maailmanparantajien” kertomuksista ja lausunnoista.
  Tässä vain pari esimerkkiä:

  http://yle.fi/uutiset/juha_toivottaa_pakolaiset_tervetulleeksi_kotiinsa_yon_selkaan_ei_ketaan_laiteta/8261094

  http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_seitsemansataatuhatta_rasistia/8265770

  Jotkut näkevät ehkä tässä hyvän mahdollisuuden profiloitua, ja päästä esille (oikein kuvan kanssa).
  Tällainen kirjoittelu antaa kyllä vääristetyn kuvan itsehankituista vaikutuksista yhteiskuntaan. Yksityisiä hellyttäviä esimerkkejä on tietysti aina löydettävissä, ja niissä riittää kertomista.
  Tässä kuitenkin puuhastellaan seurausten, eikä alkuperäisten syiden parantamisesta.
  Luultavasti käy myös niin, että esimerkiksi Syyriasta tänne tulevat, jäävät suomalaisten veronmaksajien harteille. Luulen nimittäin, ettei ketään karkoiteta sodassa olevaan maahan.
  Eilisessä (30.8.) pääministerin haastattelutunnissa jo Sipiläkin esikuulutti pakolaisista koituvien kustannusten voimakkaasta noususta, ja tulevista lisäbudjettien tarpeesta.
  Mihin mahtavatkaan jäädä kantaväestön avuntarpeessa olevat?

  Tapsa

 61. saara finni sanoo:

  Aina minua syrjitään. En mahtunut edes noiden 700 000 joukkoon, kun minua ei haastateltu, joten ilmoitan, että Suomessa on 700 001 rasistia.

 62. Antti Sulonen sanoo:

  Mahtaneeko tuo seitsemänsataatuhatta sisältävän ne rasistit, jotka eivät antaneet eräässä mieleneosoituksessa perussuomalaisen avoimesti kertovan mielipidettänsä, vaan möykkäsivät hänet ulos.

  Huomautettakoon etten ole perussuomalaiseen puolueeseen mitenkään sidoksissa.

 63. valitan sanoo:

  Käsittääkseni tämä Persu sai aivan avoimesti kertoa mielipiteensä jota yleisö ymmärrettävistä syistä hieman säesti. Ei yleisö persua ulos möykännut vaan hän poistui koska sai puheensa pidettyä.

  Ja eikös länsimainen yhteisö pidäkin spontaaneja mielenosoituksia samanarvoisena demokratian välineenä kuin vaalejakin. Onhan siitä oiva malliesimerkki ihan lähimenneisyydestä.

  Avoimmuuteen kuuluu myös rehellisyyden vaatimus, aivan kaikilta.

 64. seppo koskenranta sanoo:

  Silvon Tapsa oli laittanut linkin MTV:n nettisivuille, jossa kerrottiin marokolaistaustaisen miehen ammuskelusta Ranskassa junassa. Hän varoitti turvattomuuden lisääntymisestä , myös Suomessa. Silläkin uhalla että minut leimataan kukkahattutädiksi, ihmettelen tätä Silvon argumentointia. Jos sekopäinen mies ampuu junassa Ranskassa, niin miten se todistaa että myös Suomessa vastaava lisääntyisi. Ymmärrän kyllä, että siinä annetaan vihje: marokolaistaustainen. On vaadittu, että maahanmuuttajien on käyttäydyttävä maassa maan tavalla. No katsotaan. Suomessa tapetaan Länsi-Euroopassa( jos Viroa ja Liettuaa ei lasketa mukaan) eniten ihmisiä/ asukasluku. Huomionarvoista on että niissä maissa ( Saksa, Ranska ja Englanti), joissa on miljoonia maahanmuuttajia, tapetaan ihmisiä paljon vähemmän. Vielä maan tavasta. Suomessa on 1500 lapsen seksuaalista väkivaltatapausta/v, rattijuoppoja jää kiinni noin 20 000/v, huumausainerikoksia on yli 20 000/v. Vuosittain raiskataan yli 1000 naista. Pahoinpitelyitä on yli 30 000/v.
  Eli ei tämä Suomi mikään lintukoto ole. Ja toivon, etteivät maahanmuuttajat ainakaan kirjaimellisesti ota varteen kehotusta elää maassa maan tavalla..

 65. Silvon Tapsa sanoo:

  Seppo Koskenranta! Kiitos tuosta Suomen rikostilasto-informatiosta! En näe mitään syytä epäillä sen paikkansa-pitävyyttä, koska itse en ole niin kovin innokas perehtymään asiaan noin yksityiskohtaisesti.
  Minulle riittää tieto maahan-pyrkijöiden suhteellinen osuus rikostilastoissa, alkuperäisiin suomalaisiin verrattuna.
  Monien tutkijoiden taholta on todistettu ulkomaalais-taustaisten henkilöiden olevan yliedustettuina kyseisissä taulukoissa.
  Suomalaisten perinteellisiin rikos-alueisiin eivät tietääkseni kuulu terrorismi ja pommi-attentaatit? Musliimiväestön kasvun yhteydessä on vain ajankohta, koska näistäkin rikoksista saadaan kokemuksia myös Suomessa.
  Kaikki ”rakentavat voimat” ovat hyvään tarpeeseen, islamismin leviämisen vastustamisessa.
  Hyvä Keuruu!

  http://yle.fi/uutiset/keuruun_valtuusto_torjui_vastaanottokeskuksen_perustamisen/8269265

  Pahempaa epädemokraattista uhkailua Suomen punaiselta ristiltä:

  http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskuksista_purnaus_on_turhaa__myos_kuntien_ei_jyrataan_tarvittaessa_jareat_aseet_kayttoon/8267112?ref=leiki-uu

  Ihmetellen kysyn: Millä mandaatilla Punaisen ristin kaltainen järjestö voisi olla tekemässä päätöksiä, jotka rajoittaisivat kunnallista itsemääräämis-oikeutta?

  Tapani

 66. Silvon Tapsa sanoo:

  Kuten jo edellä epäilin, ei Forssan päättäjillä ollut tarpeeksi suoraselkäisyyttä pystyäkseen vastustamaan kulttuurimafian painostusta!

  http://yle.fi/uutiset/uusi_kaanne_forssassa_turvapaikanhakijoiden_hatamajoitukselle_sittenkin_vihreaa_valoa_kaupungilta/8270041

  Luulen, että tämä vielä heille kostautuu seuraavien kunnallisvaalien yhteydessä!

  Silvo

 67. Antti Sulonen sanoo:

  Käsityksiä on monia. Avoimia ja rehellisiä sekä vähemmän avoimia ja rehellisiä. Tässä kopio Ilta-Sanomien kyseisestä mielenosoituksesta otetun kuvan tekstistä: ”Matias Turkkila puhui myös tapahtumassa. Ali Jahangiri (oik.) kaitsi yleisöä, jotta Turkkila sai puhua.”

  Käsitykseni mukaan, ei rasisti antaa toisen tuoda mielipiteensä esille ilman kaitsijoita.

 68. saara finni sanoo:

  Hurskaan viaton oppositio kauhistelee ”vihapuhetta” ja ”törkyviestejä”.

  Karrankin paikallaan sanoa: sitä saa mitä tilaa.

  Vihervasemmisto on niin ahkeraan ja kaikin mahdollisin sanakääntein mollannut kaikissa medioissa perussuomalaisia, ettei todellakaan ole ihme, että ovat alkaneet saada vastalahjaksi vihapuhetta ja törkyviestejä, jotka tulevat vain lisääntymään ainakin niin kauan kuin nuo mollaajat riekkuvat telkussa ja iltapäivälehdissä. No, lehdistöhän myy sitä paremmin, mitä suuremman riidan saa aikaan. Joten ainakin yksi sektori, jolle nykytilanne on kulta-aikaa.

 69. valitan sanoo:

  Antti S. Useissa vaalitenteissäkin tilaisuuden vetäjä joutuu toppuuttelemaan kun päälle puhutaan.
  Esiintyykö siis näissäkin tilaisuuksissa rasismia.

  Mielestäni päällehuutelu on huono käytöstä ei rasismia , tosin jotkut tulkitsevat asiat mieleisekseen.

 70. Antti Sulonen sanoo:

  Yksi, jos toinenkin näyttää tulkitsevan asiat mieleisekseen.

  Itsessäni on sen verran rasistin vikaa etten kovin halukkaasti keskustele nimettömien kanssa, joten toivon pysyväni jatkossa rasistina.

 71. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt tulee järeän tason asiantuntemusta:

  http://yle.fi/uutiset/ex-kiekkovalmentaja_alpo_suhonen_suomii_suomea_tunkkaista_ja_sulkeutunutta/8261929

  Voi hyvä luoja! Kukas nämä asiat paremmin ymmärtää, kuin entinen kiekkovalmentaja!!!

  Tapsa

 72. Antti Sulonen sanoo:

  Vilosohvinen miete: ”Keskustellaan korkemmalla tasolla, mitä edellytyksiä on”

 73. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olin kaksiviikkoa sitten Lammin terveysasemalla. Silloin siellä pyöri muutama maahanmuuttaja (ilmeisesti ilman kielitaitoa). Vastaanottokeskuksen väkeä ei näkynyt. Tänään oli myös yksi kielitaidoton. Joku tyttönen siinä kävi antamassa jonotuslapun labraan. Jos SPR:n työntekijöillä on enemmän innokkuutta kuin osaamista tulee koko touhu menemään piirileikiksi. Ilmeisesti terveysasemalle ei ole luvattu lisää resursseja.

 74. saara finni sanoo:

  Unkari sai ensimmäisenä tarpeekseen. Aikoo sulkea rajansa pakolaisilta kokonaan.
  Mikähän on seuraava maa?

 75. saara finni sanoo:

  15.8. kirjoitin tässä blogissa: ” Tämä pakolaiskeräily jatkunee ainakin niin kauan kunnes Euroopassa on enemmän muualta tulleita kuin eurooppalaisia. Ja sitten onkin myöhäistä itkeä.”

  Tänään Ilta-Sanomissa luki näin:

  ”Unkarin pääministeri Viktor Orban varoittaa, että eurooppalaisista saattaa tulla vähemmistö omalla mantereellaan, kun pakolaiskriisi jatkuu.”

 76. Erkki Strömberg sanoo:

  Saara!
  Sekarotuiset rakitkin on kaikkein sitkeimmät, sisäsiittoiset heikompia!

 77. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minua vähän ihmetyttää. Useimmat pakolaiset väittävät lähtevänsä sotaa pakoon. Sitten kun päästään rauhattomilta alueilta pois, ei arvostetakaan rauhaa, vaan halutaan sinne, missä on parhaimmat olot. EU:N pitäisi mitä pikimmin tehdä päätös miten pakolaiset eri maihin jaetaan. Entiset itäblokin maat halusivat kilvan liittyä EU:n, toteuttaa eivät haluaisi kuin itselle mieluiset päätökset (=tuet).

 78. Ville-Matti Vilkka sanoo:

  Mikähän fiksaatio meillä Suomessa on yhteiskunnan tukiin, kun vielä kuvittelemme, että erityisesti köyhistä maista tulevilla olisi jokin sisäsyntyinen käsitys tukijärjestelmistä. Veikkaan, että elämää tukien kautta voi ajatella vain Suomen kaltaisissa hyvinvointivaltioissa. Muulla ihmisillä tuskin on moista käsitettäkään olemassa.

  Mutta meillä on maan tapa ajatella kaikki tukien kautta, joten varmaan mitä nopeammin muualta tulevat omaksuvat tuon niin sen parempi. Sehän on maan tapa Suomessa ja mehän odotamme ”maassa maan tavalla” toimintaa tänne tulevilta.

 79. Lauri Kivimäi sanoo:

  Yllättävän hyvinhän nuo pakolaiset tietävät eri maiden etuudet. Palautetut kertovat siitä vähimmillään yhden vuoden ajasta jonka ovat täällä viettäneet. Myös suusta suuhun kulkee tieto. Internetkään ei ole aivan uusi keksintö. On ollut heidän käytössään varmaan, koska ovat pystyneet suuriin rahallisiin uhrauksiin maksaessaan ”matkanjärjestäjille”. Mulle on sinällään aivan sama mitä maahanmuuttajille maksetaan, kunhan tämän yhteiskunnan talous sen kestää. Itse joudun elämään varsin vaatimatonta elämää tällä ”Mooseksen leikkaamalla” työeläkkeellä. Eiköhän kolme ässää käy taaskin eläkeläisten ”pussilla”, koska heitä ei kukaan puolusta.

 80. saara finni sanoo:

  Taitaa olla pyhäinhäväistystä kysyä, mutta kysyn silti:

  Kuinka paljon maksetaan perheelle siitä, että majoittaa pakolaisen/pakolaisia?

  Aiemmin oletin, että ihmiset tekevät sen ihan hyvän hyvyyttään, mutta kun Sipilä kertoi kuinka monta heidän kotiinsa mahtuisi, ajattelin, että kyllä siitä täytyy jotain maksaa.

 81. Jaakko sanoo:

  Katsokaapa Iisakki Kiemungin facebookia. Siellä ei ole enää mitään muuta kuin ”kaikki pakolaiset tännä heti” tai ”pahat persut” tyylisiä juttuja. Aika hupaisaa sinällään.

 82. saara finni sanoo:

  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1441428414449.html

  Ilta – Sanomissa on tänään erittäin perusteellinen asiajuttu siitä mistä maista ja mitä kautta pakolaiset ovat Suomeen saapuneet.

  Valtaosa tulee maarajan yli Ruotsista, osin laivoilla Turkuun ja Helsinkiin, vähemmistä Venäjältä.

  Mutta ylläri, ylläri: nyt kun kaikkien sielut ovat sulaneet Syyrian pakolaisille, niin heitä on Suomeen tänä vuonna tullut vajaa 200. Sensijaan Somaliasta on tullut lähes 1300 ja Irakista yli 3000.

  Ja albaaniäijät lentää Suomeen viettämään huoletonta ja ilmaista loma-aikaa kun varmasti tietävät, että saavat Suomen valtion kustantaman lennon takaisin kotimaahansa. Että siinä teille hätääkärsiviä pakolaisia.

 83. Silvon Tapsa sanoo:

  Ikävä, että ruotsalainen sosse-ministeri yrittää painostaa naapurimaataan tekemään saman erehdyksen, jonka hänen oman maansa johto on aikoinaan tehnyt.
  Alkaa jo huolestuttaa suomalaistenkin poliitikkojen puuhailut.
  Meidän ei kannata painua niin alas, että alkaisimme kinastelemaan naapurimaan kanssa omista päätöksistämme. Mielestäni olisi kuitenkin paikka Timo Soinin kertoa Margot Wahlströmille, että Suomen asioista päättävät suomalaiset.

  http://yle.fi/uutiset/ruotsin_ulkoministeri_otimme_70000_suomalaista_sotalasta__suomen_kannattaisi_muistaa_historiansa/8281927

  Tapani

 84. saara finni sanoo:

  Iltalehden artikkeli pakolaisista Unkarissa kertoo mm. näin:

  ”Syyrian oloja on paennut myös 31-vuotias Ramez. Hänen mukaansa Syyrian tilanne on päivä päivältä huonompi.

  – Eihän se pitkään aikaan ole ollut hyvä, mutta Isisin myötä tilanne on muuttunut sietämättömäksi. Paikat, jotka aiemmin olivat turvallisia, ovat nyt sietämättömiä. Kuten kotini.

  Hän asui Damaskoksessa ja työskenteli insinöörinä. Vaimo jäi Damaskokseen.

  – Minulla ei ollut varaa kustantaa vaimoni matkaa. Jouduin myymään taloni ja omaisuuteni, että pääsin itse lähtemään, hän kertoo sormus nimettömässään.”

  Onneksi meillä Suomessa ei taida olla yhtään noin raukkamaista miestä, että taistelujen tuoksinassa myisi talonsa ja omaisuutensa, jättäisi vaimonsa ”sietämättömiin” oloihin ja pakenisi maasta. – Vai onko?

 85. Harri sanoo:

  Vähissä on tässäkin keskustelussa keinot ongelman ratkaisuun.
  Kunhan eivät vaan meidän rahoja veisi ny?
  Olen tässä viime aikoina pohtinut tuota aiemmassa kommentissa mainittua termiä ”vähemmistönä omalla alueellaan”
  Millä omalla alueella?
  Ihmisten keinotekoiset valtionrajat ja uskonnoilla muodostamat ”alueet”?
  Onko oikeastaan olemassa tällä maapallolla mitään omia alueita? Ihmiskunta on yksi eläinlaji, se liikkuu sinne tänne ja vahvin selviää. Ainoa ero eläimiin on keksimämme vaihdon väline, raha.
  Sen takia ollaan valmiitä aika moneen asiaan.

 86. saara finni sanoo:

  Harri, hei.

  Kirjoitat: ”Vähissä on tässäkin keskustelussa keinot ongelman ratkaisuun.”

  Ainakaan minulle ei selvinnyt, mikä oli sinun keinosi tämän ongelman ratkaisuun. Voisitko tarkentaa?

 87. Hari sanoo:

  Hei hei. Ainoa tie on rauha kyseisiin kriisipesäkkeisiin, jolloin edellytykset turvapaikkaan lakkaavat olemasta. Siihen saakka meidän on vaan kestettävä se totuus, että hädänalaisia on autettava. Sivujuonteena rikolliset käyttävät toki tilaisuutta, kuten aina kaikessa sekasorrossa.
  Kuitenkin suurin osa näistä ihmisistä on oikeasti avun tarpeessa.
  Jos Saksa ottaa tänä vuonna liki viidenneksen koko Suomen asukasmäärästä pakolaisia, kyllä ne isoimmat ongelmat kuvittelisi putkahtavan ilmi siellä. Miksi ei ole putkahtanut, jos nämä ihmiset ovat niin pahoja, kuin mustamaalaajat povaavat.

 88. Silvon Tapsa sanoo:

  Terveiset kommentoijille!
  Taitaa olla niin, että kaikki järkevä ajattelu maahanmuutto-asiassa tahtoo jäädä tämän yleisen hysterian varjoon?!
  Odotan mielenkiinnolla, mitä keskustelua kriisi aiheuttaa Hämeenlinnan tämän-iltaisessa (7.9.) kaupunginvaltuuston kokouksessa? Sehän on nähtävissä suorana netin välityksellä:

  http://www.hameenlinna.fi/Paatoksenteko-ja-talous/Kaupunginvaltuusto-2013-2016/Valtuusto-verkossa/

  Terveisin! Tapani

  P.S. Omasta puolestani olen samaa mieltä heimokansa-Unkarin asukkaiden kanssa, ettei islamismia näihin maihin! Musliimien kansan-vaelluksesta ei demokraattisille yhteisöille hyvää seuraa! Hari, kunhan annat ajan kulua, niin vielä tulet sen huomaamaan! D.S.

 89. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tutustuin maahanmuuttajanuoriin ensimmäisen kerran Hakunilassa n 15 vuotta sitten. Kun he kulkivat jalkakäytävällä tai parveilivat S-marketin tuulikaapissa, kyllä se oli kantaväestöön kuuluva joka väisti-he eivät. Vielä tästä muoti-ilmiöistä ottaa yksityiskoteihin maahanmuuttajia. Kyllähän sillä julkisuuteen pääsee ja KEPU:n kannatus nousee muutaman%. Maahanmuuttovirasto tosin ilmoitti, että maahanmuuttajien asuttaminen on valtion velvollisuus, ei yksityishenkilöiden. Kunnilla on kuulemma eripuolilla maata 3000 tyhjää asuntoa. Onkohan kukaan ajatellut kuinka vaikeaa on ns kotouttaminen, jos yksi porukka asuu siellä, toinen täällä. Voi pyhä yksinkertaisuus!!!!!.

 90. saara finni sanoo:

  Vihapuhetta.

  Katselin äsken Iltalehden videon Harjavallasta. Siinä kolme nuorta miestä vastusti pakolaiskeskusta seuraavista syistä:

  1. Harjavaltalaisilta ei ole kysytty mitään.
  2. Harjavallassakin olisi autettavia. Yksi nuorista miehistä korosti ainakin kahteen kertaan vanhusten heikkoa asemaa. He tarvitsisivat apua ennen muuta.
  3. Kreikkaan upotetaan rahaa, mutta Suomi joutuu koko ajan ottamaan lisää velkaa.

  Ja mitä sanoi vastaanottokeskuksen työntekijä, joka ei siis ollut kuulemassa noiden miesten lausuntoja.

  ”Se on vihapuhetta.”

  Edellämainitulla perusteella ilmoitan tätän, että kaikki tämän jälkeiset tekstini koko elämäni ajan tulevat olemaan vihapuhetta. Kuten oli tämäkin. Ainakin jos mitataan noiden suurisieluisten pakolaistyöntekijöiden mittarilla.

 91. Lauri Kivimäki sanoo:

  Parahin Saara. Jos olisit itse pakolaiskeskuksen palkallinen työntekijä, et varmaan haluaisi tajuta pakolaisvastaisia mielipiteitä. Mitä enemmän heitä tulee sen varmempi leipä työntekijällä on (ei varmaan kovin leveä, mutta taattu). Itse olen koettanut aina miettiä asioita talouden kannalta. Itse ihmettelin kun niinkin viisas mies kuin kirjailija Tervo ihmetteli, miksi kunnissa vastustetaan, koska se ei maksa kunnille ”latin latia”. yhteiskunnalle se kuitenkin maksaa, kuntien valtionosuuksia joudutaan supistamaan. Nämä tulijat vaikuttavat olevan sikiävää porukkaa, miten lasten koulutus järjestetään, miten kielitaidottomien terveydenhuolto. Perusasioiden hoito vaatii moninkertaisen ajan, koska yhteistä kieltä ei ole, ei tulkkeja ole joka tilanteeseen. Henkilökuntaa ei voida lisätä, koska kansantalous on kuralla. Lisäksi minua historiani lukeneen ”risoo” vertaaminen karjalan evakoihin, sotalapsiin ja Pohjois-Suomen sotaa Ruotsiin karkuun siirtyneisiin. Ainakin sotalasten ja pohjoissuomen väen oleskelun piti olla tilapäistä.

 92. saara finni sanoo:

  Hei, Lauri.

  Arvostelinkin lähinnä tuota nykyisin jo lähes koko elämän kattavaa käsitettä ”vihapuhe”. Jos sekin toive, että suomalaisia laitosvanhuksia syötettäisiin eikä tapettaisi nälkään, on vihapuhetta, niin sellaiselle itsekkyydelle en paljon arvoa anna.

  Niistä sotalapsista. Kaikki muut palasivat aika pian, paitsi he, jotka ruotsalaisperhe halusi ehdottomasti ottaa omaksi lapsekseen ja lapsikin siihen suostui. Kai hänen suomalaiset vanhempansakin. Pohjois-Suomen evakot palasivat kyllä kaikki sodan jälkeen takaisin Suomeen.

  No, kaikki tämähän on vain uuden kansainvaelluksen vaatimatonta alkua. Olemme siirtyneet aivan uuteen aikakauteen. Mielenkiintoista seurata.

 93. Silvon Tapsa sanoo:

  Tänäkin päivänä ovat uutiset täynnään raportteja ”pakolaisista” siellä ja ”pakolaisista” täällä.
  Pakkomielteestä, että olisimme jotenkin vastuussa näistä, kuvista päätellen ensisijaisesti elintaso-pakolaisista, kärsiviä poliitikkoja käy sääli. Mutta omahan on vikansa… kun lyö päätänsä kiviseinään, niin kipeetä tekee.
  Kuuntelin tänään (7.9.) iltapäivän YLE:n Ajantasa-ohjelmaa.
  Alkoi ottaa päähän, kuunnellessani Porin seudun poliitikkojen touhuilusta. Samalla kun meille toitotetaan, että meillä on varaa ottaa omaa osaamme tästä kansanvaelluksesta, meillä ei ole varaa pitää huolta omista vanhuksistamme ja lapsistamme.
  Porin seudulta tämä epälooginen ajattelutapa tuo paljon valoa kunnanpäättäjien vajavaisesta aivotoiminnasta. Pienempiä kyläkouluja lopetetaan, ja lapset pakotetaan tuntikausien pituisiin koulumatkoihin. Ajattelen, kuinka hyvin meikäläisellä sentään oli, neljän ja puolen kilometrin pituisesta koulumatkasta huolimatta. Ja silloin elimme niinkin kaukaista aikaa, kuin 50-luvun alkua.
  Minkälainen arvomaailma Hämeenlinnan politikoilla? Kaupungin-valtuuston tämän iltaisessa kokouksessa, ei Hämeenlinnan varallisuudesta maahantulevien vastaan-ottoon, sanottu sanaakaan.
  Ehkä hyvä merkki, ettei ainakaan minkäänlaisia palopuheita maahanmuuttajien puolesta kuulunut. Kukaan ei luvannut tehdä ”sipilää”…

  Terv! Tapsa

 94. Erkki Strömberg sanoo:

  Tapani!
  Eileniltainen valtuusto sujui mallikkaasti, kukaan ei puhunut ”omiaan” vain ryhmissä sovitut puheet luettiin paperista, kuin kiltit koululaiset konsanaan. Seurasin kokousta lehterillä.
  Ennen valtuustoahan on valtuustoinfo jossa paineet puretaan, ja puheet pidetään eihän valtuutetut uskalla enää salissa kantojaan esille tuoda kun kaikki kuvataan ja nettiin laitetaan. Samalla virkamiehet saavat kerrottua valtuutetuille mitä mieltä on oltava kustakin asiasta, jos ei Hämeen-Sanomat ole muistanut aamun lehteen jo sitä laittaa.
  Päätettiinhän heti aluksi suuresta ja kauan vatuloidusta kaavamuutoksesta joka on ollut esteenä suurten asioiden eteenpäin viemisessä. Kuten varmaankin havaitsit salissa siitä ei kukaan puheenvuoroa käyttänyt. Hiljaisuushan on myöntymisen merkki.
  Onneksi asiasta ei enää tarvitse kuntatasolla kantaa ottaa, valtiotasollahan päättettiin jottei kunnilta enää mitään kysytä kun vastaukset on tänään tätä ja huomenna toista, kuten Forssas!
  Nyt esteet on saatu pois, niin kaavoista kuin valtuustostakin, erotettiinhan Soukola kaikista luottamustoimistaan, saa kuulema loppuvuoden istua valtuustossa, kunhan ei suutansa avaa.
  Nyt vihdoin Hämeenlinna voi näyttää forssalaisille ”närhin munat”, mahtuuhan ex Suomi-Kassulle paljon enemmän kuin Forssalaiseen loppuunkäytetyyn hotelliin ja niin keskusta elävöityy.
  Tyhjiä liiketiloja on tiettävästi kilvan varattu kirpputoreja varten.
  Kuten huomaat elävästä elämästä saa paljon paikkansa pitävämpää tietoa kuin netissä roikkumalla!

 95. Harri sanoo:

  Forssalaisten majoitussuunnitelma on varsin innovatiivinen ja rohkea. Hotelli ei ole uutistiedon mukaan enää suunnitelmissa, vaan kaupungin vuokra-asunnot, joita on mm kuuluisalla Saksankujalla ja muissa paikallisissa kriisipesäkkeissä. Jokainen, varsinkin kesäaikaan aamupäivällä tuolla alueella vieraillut huomaa, että elämä on siellä jo nyt niin värikästä, että pakolaisten tulo todennäköisesti lähinnä tasoittaa tilannetta.
  Mietin vain, että kumpia mahtaa enemmän pelottaa, pakolaisia vai kantaväestöä?

  Meillä on laillisia kerhoja, joiden tiedetään harrastavan rikollisuutta ammatikseen ja jopa laillisia uskonlahkoja, joissa lasten ei tosiaan ole turvallista olla, vuosien päästä ilmitulleet joukkoasiat ovat pyyhkäisty maton alle yksittäistapauksina ja unohdettu.
  Lapset ja nuoret ovat aika hunningolla siellä täällä, onneksi eivät kuitenkaan kaikkialla. Edellämainittu valtaosin siitä syystä, että hienossa järjestelmässämme alkoholia kuluu tolkuttomasti ja olemme hienosti Euroopan väkilukuun suhteutettuna väkivaltaisin maa, maailmassakin taitaa paremmaksi pistää vain USA.

  Uusia huumeita syntyy, kuin sieniä sateella, koska niitä sieniä ei sateella synny enää riittävästi.
  Markkinoita on, miksi?
  Miksi näin, jos meillä menee tosi hyvin verrattuna näihin soluttautujiin, vai miten se oli?

  Israelin perustaminen aiheutti aikamoisen jännitteen islamien ja USA:n ja sen hännystelijöiden välille.
  Ehkä maailma on nyt jakamassa väestönsä uudelleen, Afrikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä alkaa olla ahdasta.
  Kysehän on lopunperin systeemeistä, uskonnoista ja yhteiskuntarakenteista. Ilman uskontoja kaikki ihmiset olisivat samanlaisia, eikä tällaisia ideologisia vastakkainasetteluja olisi.
  Diktaattorit pitivät kansansa ruodussa, teemalla ”kansanmurha päivässä pitää hillujat hiljaa” ja suomalaiset hämmästelivät, että miksei kukaan voi mitään, mutta onneksi pysyivät omassa maassaan, vai mitä.
  Sitten USA:n kansallinen- ja dabljuun etu puuttui peliin ja alkoi tehdä Lähi-Itään demokratiaa. Tulos on tässä.

 96. Kari Ilkkala sanoo:

  Huomenta Erkki & Co,

  olinkohan eri valtuustossa kuin Erkki? Paperipuheita ei valtuustossa pidetty, ellei sitten luottamushenkilövalintojen nimien tai strategisten yhtiöiden numeroiden tiirailua papereista puheenvuorojen aikana lasketa paperipuheiksi.

  Jos valtuutetuille jokin synti pitää eiliseltä laskea, se on se ettei Suomen kasarmien kaavaa kehuttu valtuustosalissa. Kiitostakin pitää antaa kun on sen paikka, ja valtuustossa puheitta hyväksyttyä kaavaa on kiitetty laajalti. Museovirastokin on sallinut uusvanhan rakennustyylin, joka toivottavasti enteilee laajempaakin linjamuutosta. Suojelun lisääntyessä täydennysrakentaminen tarvitsee lisää työkaluja pakkiinsa.

  Jos joku odotti Suomen kasarmien kaavakeskustelusta suurta turvanpaikan hakijoiden sijoittamiskeskustelua, siihen ei ollut eväitä. Senaattikiinteistöt myy aluetta yhtenä kokonaisuutena ja kaupat voivat syntyä nopeastikin, joten Hämeenlinna ei voi spekuloda turvapaikanhakijoiden sijoittamisella toisten kiinteistöihin. Petteri Orpo on silti varmasti saanut terveisiä.

  Mainiemen hätämajoituskeskustelun yhteydessä kirjattiin tarve sijoittaa tulijoita muuallekin kuin Lammille, Suomen kasarmeistakin puhuttiin, mutta kuten sanottu, toisen tonttia ei voi paaluttaa. Samoin kirjattiin velvoite seurata kustannuksia huolella. Mikä on sinänsä turhaa: todelliset kustannukset kunnille syntyvät valtion kustantaman 3 vuoden kotoutumisajan jälkeen – mutta niitäpä kustannuksia ei voida erotella maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä.

  Epäsuorasti tiedämme kustannuksia syntyvän ja paljon. Kun koko väestön työllisyysaste on n. 70 %, maahanmuuttajamiehillä työllisyysaste pysyy 50-60 % haarukassa ja maahanmuuttanaisilla 30-50 % haarukassa 20 ensimmäistä asuinvuotta. Vuonna 2013 eurooppalaisten maahanmuuttajien työttömyysaste oli 22 % (Suomen kansalaisten 12 %), amerikkalaisten 25 %, aasialaisten 32 % ja afrikkalaisten 38 %!

  Maahanmuuttopolitiikan oikea keskustelun paikka ei ole kunnissa turvapaikanhakijoiden hätämajoitusratkaisujen yhteydessä. Suomi ei ”ota” turvapaikanhakijoita, he ilmestyvät rajallemme, pyytävät turvapaikkaa, ja sillä siisti. Niin kauan kuin käännyttäminen ”odottaessa” ei ole mahdollista, meidän tulee kohdella heitä oman voimassa olevan lainsäädäntömme ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

  Todistamme monin tavoin historiallisia hetkiä. Ainakaan Eurooppa ei tule säilymään eurooppalaisena meidän tuntemassamme muodossa. Eri muuttosuunnista meidän tulisi olla eniten huolissamme Afrikasta. Vuosina 2015-2050 Afrikan väliluku kasvaa 1,3 miljardilla. Yksinkertaistaen se on yli 100.000 ihmistä päivässä, seitsemänä päivänä viikossa, 365 päivää vuodessa…

  Suomeksi tämä tarkoittaa, että ottamalla minkä tahansa määrän pakolaisia Afrikasta, Eurooppa ei silti ratkaise Afrikan ongelmia milliäkään. Kun kaikki päivän pakolaiset on illalla laskettu, Afrikassa on enemmän väkeä jäljellä kuin oli aamulla, eli muuttopaine silti edelleen kasvaa, ei vähene.

  Nykyisestä kehityksestä seuraa vääjäämättä se, että Euroopan ja kehittyvän maailman elintasot lähtevät kohisten kohti toisiaan, mutta ei suinkaan tasaisesti vaan eriarvoisuus tulee entisestään räjähtämään käsiin kummassakin maailmassa. Seuraavaksi 55 vuotta täyttävänä minulla on kohtuulliset mahdollisuudet elää 2050 asti. Arvelen, että loppuvuosieni keskeinen ongelma ei tule olemaan eläkkeeni ostovoima, vaan tunnenko jonkun, keneltä saisin työtä vastaan tai edes säälistä perunoita ja kaalia.

 97. Walkaman sanoo:

  Forssan kaupunki kokee nyt äkkirikastumisen kun kaupunki voi maksattaa pakolaisten asumiset valtiolla. Jos kaupungin hallinnassa on tyhjiä asuntoja niin mikä ettei. Malli on todettu menestykseksi kunnan kannalta myös Lieksassa. Nyt valtion rahat eivät menekään entisen hotellirakennuksen omistajille. Tämä lienee takinkäännön tärkein syy.

  Telkkarista tuleva Poliisit sarja on antanut Forssasta kuvan toimeliaana kaupunkina, varsinkin iltaisin ja yö aikaan. Kun pakolaiset, joilla osalla on mahdollisesti taistelukoulutusta, tutustuvat paremmin aktiiviseen, väkijuomilla vahvistuneeseen Forssalaisnuorisoon voidaa odottaa uusia, erittäin mielenkiitoisia, kansainvälisesti värittyneitä jaksoja Poliisit sarjaan. Katsojaluvut nousevat uudelle tasolle ja poliisitkin saavat näkyvyyttä lisää.

  Kyllä meille tänne Hämeenlinnaankin tarvitaan pakolaisia, siis kantakaupungin alueelle. Emme voi jäädä osattomaksi siitä ihanasta monikulttuurisuudesta jolla muuta Suomea nyt inspiroidaan. Holstilan entinen, nyt ilman käyttöä oleva alkoholistien majoitus- ja kuntoutustila saadaa uuteen kukoistukseen ja kunnalle tuloja kun se otetaan pakolaisten asuinpaikaksi. Tilaan mahtuu muutamiakymmeniä pakolaisia, se on hyvä alku. Samalla elämä Jukolan alueella kansainvälistyy ja monipuolistuu. Vapaita polkupyöriä minulla ei kuitenkaan ole.

 98. Harri sanoo:

  Ei kai vapaita polkupyöriä keneläkään ole, kun suomalaiset ovat ne varastaneet, jotka on lukitsematta olleet.

  Jos forssalaiset nuoret malttavat sen väkijuomalla vahvistamisen jättää vähemmälle, tuskin suuria konfliktejakaan tulee. Mutta jättävätkö? Eivät..miksi eivät, se tuskin on kuitenkaan pakolaisten tai islamin syy?
  Jos känninen forssalainen voimajuomansa tunnossa käy sotaan pakolaisuutta vastaan, onko se pakolaisen syy, mikäli tämä kääntää ukon katolleen?

  Kaikenlaisissa kiihkouskovaisissa on riskinsä, mutta tuossa aiemmin joku kirjoitti, ettei hyvää seuraa, jos muslimeja yhteiskuntaan laskee. Luin tekstin jostain syystä, ettei mitään hyvää seuraa…no riippuu vähän siitä, kenen kannalta asiaa katsoo. Toisaalta tuhansille ihmisille syntyy mahdollisuus selvitä ylipäätään hengissä.
  Se maksaa meille rahaa, kyllä vain.
  Voi tulla jossain vaiheessa joku attentaattikin, kuten Kauhajoella, Jokelassa, Hyvinkäällä tai eräässä kauppakeskuksessa, se on täysin mahdollista.
  Toisaalta sitä rahaa on, joka päivä luemme lehtiä, missit ja tissit ovat etusivulla, me maksamme tästä, urheiluun menee tolkuttomia summia, mutta näemme, kuinka kuminpala sujahtaa kerran jos toisenkin ylämummoon..autourheilusta puhumattakaan. Asevarustelu kansainvälisellä tasolla on järjettömän kallista, erotiikasta ihmiset maksaa maltaita…katsokaa tv-mainoksia ja miettikää tarviiko jokainen meistä erilaisen leivän, jossa on hiukan erimoisia jyviä, vai onko meillä hiukan asiat hyvin?

 99. saara finni sanoo:

  Loistavaa, Kari Ilkkala. Avasit meille totuuskirjan luettavaksi.

  Harmi, että olen 2050 ollut jo vuosikymmenet tuonilmaisissa pilven päällä, muuten saisit minulta reilusti lehtikaalia. Ja vähän papuja ja parsakaaliakin.

  Mutta itse asiassa, odotan innolla miten asiat etenevät, maailma mullistuu. Muutahan ei ole enää tehtävissä. Ja kun jo lapsena olen kaksi kertaa lähtenyt evakkomatkalle, ole aina ollut valmis uusiin seikkailuihin.

 100. Silvon Tapsa sanoo:

  Kyllä siellä Suomessa ihmeellisiä asioita tapahtuu! Mikä on siellä Perus-Suomalaisten rooli?
  Minkälaisia edustajia puolueesta on hallitukseen haalittu? Niinkuin nyt tämä nykyinen puolustus-mimisteri. Ei taida muuta osata, kuin törppöilyä!
  Olis hyvä, jos Soini vaihtaisi hänet pois viraltaan… ja tuota pikaa!
  Epä-sympaattisempaa ihmistyyppiä on vaikea ajatella.
  Hyvänä esimerkkinä Niinistön haastattelu A-studiossa.

  http://areena.yle.fi/1-2446891

  Todella inhottavaa käyttäytymistä Todetkaa itse!

  Tapsa

 101. Heikki Koskela sanoo:

  Iltaa Tapsa ja etenkin Kari!
  Olemme näkemässä väestöräjähdyksen seurauksia!
  Kehitysapu ei ole huomioinut ehkäisyä millään lailla ja joudumme aivan oikein leikkaamaan siitä. Vaikuttavuus on ollut nolla (nulliteetti niin kuin Leo sanoisi).
  Pakolaiset aivan julkisesti sanovat, että he pyrkivät korkeimpien tukien maihin, Unkari ja enää Tanskakaan eivät kelpaa. Voidaanko maahanmuuttajille määrätä työvelvoitteita? En tiedä, mutta työmarkkinat tulevat muuttumaan, ja harmaan talouden osuus tulee kasvamaan.
  Voitaisiinko maahanmuuttajista kouluttaa vaikkapa marjanpoimijoita? Marjatilat haalivat poimijoita Venäjältä, Ukrainasta, Valko-Venäjältä ja Moldoviasta. Työvoimaa tulee olemaan omasta takaa. Hiilijalanjäljen pienentämiseksi ei kannatta nälkiintyneen näköisiä thaimaalaisia viljelijöitä lennättää luonnonmarjojen poimintaan, koska poimijoita on, ja koulutus ei vaadi paljon.
  Loppujen lopuksi, jos ensi vuonna pakolaisten määrä lisääntyy, meidän on pakko perustaa telttaleirejä valtion maille. Onko siinä eroa, onko pakolaisleirillä Suomessa tai Libanonissa tai Jordaniassa. Suomessa tosin joutuu tekemään polttopuut itse.
  Jossain vaiheessa kolonialismi tekee paluun kehitysapuun verhottuna.
  Hauskaa intiaanikesää t. Hessu K.

 102. saara finni sanoo:

  Tosi metkaa, miten monella tavalla saman ohjelman voi nähdä.

  Silvon Tapsa tuolla ihmetteli Jussi Niinistön ”inhottavaa käyttäytymistä”. Minä lähetin ohjelman jälkeen toimittajalle henkilökohtaisen sähkökirjeen otsikolla ”pelkkä kauneus ei riitä”. Näin se kuului:

  ”Onko pakko heittäytyä ihan pelleksi, jotta yle saisi lisää katsojia? Entisenä toimittajana minua hävetti vajakkiluokan tivaamisesi.”

  Se oli kyllä toimittajalta pöyristyttävän lapsellista käyttäytymistä.

  Kymmenen pinnaa ja lämmin halaus ministerille. Jos ei persujen hallitukseen menosta muuta hyvää seurannut, niin ainakin se, etttä saatiin vihdoinkin, kerrankin, tosi pätejä ja alansa hyvin tunteva puolustusministeri.

 103. Lauri Kivimäki sanoo:

  Katselin tovin kolmosen keskusteluja, sinne oli ainakin niillä kohdin haalittu maahanmuuttajaonnistujia. Se hieman vääristää kuvaa. Uskon, että 75% maahanmuuttajista todellisuus on toisenlainen (ei auktorisoitu tutkimus) ja perustuu paljolti siihen mitä olen nähnyt Hakunilassa sekä ruotsalaisystävieni kertomuksista sieltä=Ruotsista.

 104. Walkman sanoo:

  Havaitsin MTV ohjelmassa taulukon jossa oli laskettu % osuudet siitä mistä maasta pakolaiset tulevat eurooppaan. Somaliasta tulee eurooppaan vain 2 tai 3 % kokonaismäärästä. Suomeen tulevista pakolaisista, toisen taulokon mukaan tuli Somaliasta 17 %. En ole vaivautunut selvittämään montako pakolaista tämä 2-3 % on. Mutta miksi Suomeen tulevista pakolaisista 17 % on Somaliasta? Olen ymmärtänyt tämän (tahallani) tarkoittavan sitä, että somalien keskuudessa Suomi on erityisen houkutteleva. Eikä se ole ihme, sillä Suomessa on 92 erilaista Somali järjestöä jotka nauttivat mitä moninaisimmista apu- ja tukirahoista useiden miljoonien eurojen edestä vuosittain. Suomessa on Somaliasta tulleita n. 16 000 yksilöä ja järjestöjä 92 kpl. Tästä seuraa, että Suomessa on 1 somalijärjestö 173 somalialaista kohden. Järjestöissä on varmaankin työllistynyt satoja Somaleita. Käsittäkseni tämä työ on erilaista puuhastelua ja askartelua maahanmuuttoasioiden parissa ja somalien edunvalvonnassa. En tiedä millaiset jäsenmäärät ja tukirahat on suomalaisilla järjestöillä keskimäärin. Uskallan silti sanoa, että kovasti vaikuttaa siltä, että Somalit ovat maahanmuuttoviraston ja -viranomaisten erityisessä suojeluksessa.
  Ei mulla muuta, nyt.

 105. Silvon Tapsa sanoo:

  Jotain positiivista on tapahtunut reporttereiden ja toimittajien asenteissa, uuden sukupolven myötä!
  Enään ei niin helpolla päästetä haastatteltavaa piiloutumaan oman sanan-kääntelyn ja tärkeytensä taakse.
  Sinnikkäitä haastattelijoita tarvitaan ottamaan selvää haastateltavan mielipiteistä, joiden todellakin täytyy olla muita kuin ”tätä en voi kommentoida”. Jos vastauksena kysymykseen tulee jotakin ”Hyvää päivää kirvesvartta”, on hyvä palauttaa alkuperäinen kysymys uudestaan haastateltavan mieleen.
  Jos kolme kertaa esitettyyn kysymykseen tulee sama tyhjänpäiväinen vastaus, antaa se kuulijoille mainion kuvan haastateltavan persoonallisista ominaisuuksista.
  Ylenpalttinen hännystely tai ansaitsematon kunnioitus haastateltavaa kohtaan, on kiitos kyllä häviämässä uuden toimittajakunnan haastattelu-tavasta.
  Täytyy muistaa, että joku puolustus-ministeri Niinistö ei ole mikään ”keisari”, vaikka hän omasta mielestään sitä olisikin. Tavallinen palliainen, vaikka hän vaikuttaa luulevan itseänsä joksikin suuremmaksi… onhan hän sentään ministeri 🙂
  Tällaisen kuvan henkilöstä sain!

  Terv! Tapsa

  P.S. Millä näytöllä nykyinen puolustusministeri olisi jotenkin erikoisesti ”pätevä ja alansa tunteva”? D.S.

 106. Harri sanoo:

  Miten yleensäkään ministeriksi opiskellaan?
  No ulkoministerinä näköjään voi olla, jos on ihan pihalla.

 107. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minulle on muodostunut hieman erilainen käsitys varsinkin Ylen toimittajista. Olen katsellut lukuisat S Päivärinnan toimittamat keskusteluohjelmat. Yleensähän haastateltavat edustavat vastakkaisia mielipiteitä käsiteltävästä asiasta. Päivärinta on muodostanut oman mielipiteensä asiasta ja tuo sen häpeilemättä esille, vähätellen toista mielipidettä Eilinen ohjelma oli mielestäni huonosti rakennettu. Varsinkin viimeinen osio oli rakennettu puhtaasti sympasiteeraamaan kritiikittömästi maahanmuuttoasiaa. Oli huomioitavaa, että Päivärinta ei juuri suutaan avannut, vaan kysymykset esitti asiallinen miestoimittaja. P Haavisto antoi myös myönteisen kuvan osaamisestaan. Taaskin oli studioon hankittu kauniskasvoinen hyvää suomenkieltä puhuva somali, jonka järki ei tuntunut kulkevan puheen tahdissa. Hänhän sekoitti mm empatian ja valtiontalouden. Mitä vielä tulee ministereiden pätevyysvaatimuksiin, niitähän ei ole ammatillisessa mielessä. Mielestäni Hauhon Koskinen oli asiansa osaava maatalousministeri, vaihdettiin vissiin aluepoliittisista syistä. Palaan vielä Niinistön haastatteluun. Jos toimittaja jänkkää samaa asiaa 3-4 kertaa ja haastateltava vastaa ettei voi keskeneräistä asiaa kommentoida, saa toimittajasta hieman oudon kuvan. Nimityshän meni presidentille ja ennen kuin muste on kuivunut ei mikään ole varma.

 108. saara finni sanoo:

  Hiukan puolustusministeri Niinistöstä:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Jussi_Niinist%C3%B6

  Tuolta sivulta saa aika hyvän kuvan Niinistön vahvuuksista.

  Itse ihastuin hänen varmaan ja päättäväiseen menettelyynsä Taipalsaaren Sarviniemen tapauksessa.
  Siellä on ihanan hiekkarannan läheisyydessä armeijan ampuma- ja harjoitusalue. Suomalainen välittäjä oli myymässä rantamaita venäläisille huippukalliilla eikä tyytynyt valtion ostotarjoukseen.

  Silloin Niinistö kertoi, että jos ei kauppaa synny tarjottuun kohtuuhintaan, niin alue pakkolunastetaan valtiolle.

  Silloinkos tämä ex-puolustusministeri , teinipoika Kalle julisti, ettei sitä voida pakkolunastaa. Jos hän olisi yhä ollut puolustusministeri, olisi sekin alue nyt varmaan venäläisten hallussa, kuten niin monet muutkin puolustuksen kannalta kriittiset alueet.

  Niistö piti päänsä, pakkolunastus olisi ollut laillinen ja lopulta välittäjä myi heinäkuussa alueen Metsähallitukselle kohtuuhintaan.

  Tästä, kuten monesta muustakin toimenpiteestä nostan hattua Niinistölle.

 109. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sanon vielä kerran, en ole perussuomalainen, mutta minua häiritsee todellakin yksi asia. Tuntuu, että aina kun perussuomalainen ministeri tai kansanedustaja sanoo tai tekee jotain, se on vähintäänkin tuomittavaa. Itse pidän puolustusministeri Niinistöä harvinaisen selväsanaisena poliitikkona. Kun taas työ-ja oikeusministeri Lindström tuntuu olevan sanomisissaan enempikin hukassa (vaikka olenkin paperityöntekijä evp). Mutta niin oli edellinen työministeri Ihalainenkin, vaikka hänestä muka asiantuntijana paljon odotin. Uutisvuodossakin ”besserwisser” Tervo ja juontaja lähes joka jaksossa vetelevät persuista ja heidän tekemisistään muka huumoria. Vastenmielistä.

 110. Antti Sulonen sanoo:

  Katselin eilen A-studion lähetystä pakolaisuudesta.
  Kaiken kaikkiaan keskustelu oli tyhjänpäiväistä jorinaa, keskustelijoina lähinnä oman mielipiteensä fanaatikkoja.
  Lopetin ohjelman katselun Elisabeth Rehnin alkupuheenvuoron jälkeen, kun tuo Yk:n lähettiläs inttäen puheenvuorossaan toisti pakolaisista näin: ”He ovat aivan tavallisia ihmisiä, aivan tavallisia ihmisiä, ei sieltä mitään ryysyläisiä tänne tule”.
  Käsitykseni mukaan juuri noita ryysyläisiä pitäisi auttaa, he eivät sieltä millään muotoa tänne pääse ja he ovat kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä.

 111. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen Antti Sulosen kanssa samaa mieltä. Ohjelma suorastaan tihkui empatiaa pakolaisia kohtaan, siellä oli yhden asian ihmisiä. Mitään kritiikkiä ei saisi esittää.. Siellähän oli joku sirkusjohtajakin joka sanoi ettei ymmärrä mistään mitään, mutta sen osasi sanoa, että tulkaa tänne vaan. Ainoa rehellinen vaikutti olevan loppuhaastattelun nuori pakolaismies joka suoraan sanoi tulleensa Suomeen hakemaan rauhaa. Ei mitään turhaa puhetta työnteosta ja opiskelusta. Ja vielä en ole rasisti enkä pakolaisvastainen, mutta se suupaltti somalineitokainen oli suorastaan vastenmielinen mielipiteineen. On helppo sanoa kun oleskellut Suomessa jo 20-vuotta ja saanut opetusta ym. Hänen pollaansa ei mahtunut, että on eri asia käsitellä mahdollisesti jopa 30000 tulijaa kuin silloisia yksittäistapauksia.

 112. saara finni sanoo:

  Ja vielä Niinistön viimeinen sana tuosta monella tapaa ja monen mieliä kuohuttaneesta kansliapäällikön valinnasta:

  http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/09/varinaa-kansliapaallikkovalinnasta/

 113. valitan sanoo:

  Persujen hallitustaival on ollut säälittävää. Soinin vuosien puheet Kreikasta ja maahanmuutosta ovat olleet pelkkää peen jauhantaa. Soini ensi töikseen peukutti Kreikalle lisää rahaa vaikka oppositiossa uho oli kova. Tarviiko Soinin maahanmuuttopolitiikasta edes puhua. Soini on kyllä vuoden takinkääntäjä. Se kuitenkin on helpottavaa, etten ole tälläisen helppoheikin matkaan mennyt.

  Ja tämä persujen impivaaralainen maanpuolustuspolitiikka joka perustuu maamiinoihin ja joka kylässä olevaan varuskuntaan. Täytyy olla melkoisen tyhmä jos kuvittelee, että vihollinen taistelee kuten viimeksi.
  Persut piti oppositiossa suurta meteliä poliittisista virkanimityksistä ja heti alkumetreillä syyllistyi itse siihen.
  Vanhat puoleet tätä ja vanhat puolueet sitä mesosi Soini oppositiossa, kovinpa nopeasti vanhojen puolueiden rasitukset ovatkin muuttuneet hyveiksi persujen käsittelyssä.
  Puolustusministeriä on ylistetty melkoiseksi sateentekijäksi mutta aivan kesäpoikahan tuo on edeltäjänsä rinnalla.

  Siellä missä persu siellä petetty vaalilupaus. Ja näyttää se lippalakki sopivan yhtä hyvin Soinin kun meloonin päähän.

 114. saara finni sanoo:

  Sydämelliset kiitokset valittajalle.

  Harvoin olen saanut niin makeasti nauraa kuin ylläolevaa juttuasi lukiessani. Olet tosi hauska heppu.

 115. Silvon Tapsa sanoo:

  Mielestäni median uutisointi maahanmuuttajista ja heidän ”tervetulo-komiteoistaan” antaa väärän kuvan ilmiön laajuudesta. Vaikuttaa siltä, kuin koko media-maailma ei sisältäisi muuta kuin uutisia syli avoimina odottavista ”kukkahattu-täti”liikkeen kannattajista. Kaikki muu halutaan peittää massiivisen propagandan alle.
  Kerrotaan paikka paikan jälkeen, kuinka ihmiset ovat osoittaneet mieltään vapaan maahanmuuton puolesta.
  Mutta mitä mielenosoitusten laajuudesta kertovat luvut meille toitottavat? Siitäkö, että kansojen suuri enemmistö olisi maahanmuuttajien vastaanoton puolella?
  ”Tuhannet ihmiset osoittivat mieltään Lontoossa”. Vaikka luku pitäisi paikkansa (joka luultavast on laskettu yläkanttiin, kuten luultavasti tällaisessa tilanteessa usein tehdään), niin sitä on verrattava Lontoon koko asukasmäärään. Taitaa tuo joukko olla kooltaan verrattavissa jonkin promillen luokkaan.
  Ehkä alla oleva antaa enemmän tosiasioihin perustuvan (=seitsemän ihmistä) kuvan?

  http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_toivotetaan_tervetulleeksi_helsingissa/8301104?ref=leiki-uup

  Vasemmisto-radikaalit, viherpiiperöiden säestämänä, saavat näköjään helposti sanansa kuuluville, koska he toitottavat puhdas-uskonnollista sanomaa, jonka takana piilee meidän oma aivopesua harrastava kulttuuri-mafiamme.
  Jos tämän mielenosoituksen mielenosoituksen järjestäjät pystyivät todella haalimaan kokoon kymmenen tuhannen hurmaantuneiden joukon, niin se on mitätön kuin hyttysen paska, verrattuna koko Helsingin asukas-määrään. Suhteellisuuden taju on aina hyvä pitää mielessä, lukiessa uutisia näistä mielenosoituksista. Ne eivät todellakaan anna minkäänlaista todellista kuvaa ”suuren kansan” mielipiteestä!

  Mukavaa syksyn alkua! Tapani

 116. Harri sanoo:

  No se on vähän sama suhdeluku vissiin, kuin näillä blogeilla.

  Jos Häsan levikki (miten se nyt ikinä lasketaankaan) on n. 30 000, tässä blogissa on n. 8 kriitikkoa ja taitaa olla 1-2 viherpiipertäjä-vasemmistoradikaalia ja joku siltä väliltä.. se varmaan on sitten todellinen kuva tämän suuren? kansan mielipiteestä? tai ainakin niin haluttaisiin olevan.
  Hyvä, että tämä selvisi.
  Suhtautuminen erilaisiin pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin vaihtelee erilaisilla ihmisillä todennäköisesti kuitenkin paljon. Taitaa Silvot ja muutkin hyväksyä mamut, jotka menee heti laivalta töihin, eli portailla luuta ( مكنسة )käteen ja putsaamaan lastauslaituria…

 117. Lauri Kivimäki sanoo:

  Harri ei tunnut tunnistavan pakolaiskeskustelussa kuin kaksi ääripäätä. Itse ymmärrän hyvin heidän hätänsä, tosin eilen ilmeni useammassa tv haastattelussa, että Irakissa leviää tieto-tulkaa Suomeen , täältä saa helpommin turvapaikan, perheiden yhdistäminen on helppoa ja muut edut kohtuulliset. Suomen systeemit on rakennettu muutaman sadan vuotuisen maahanmuuttajan varalle. Kun ja jos määrät nousevat muutamaan kymmeneen tuhanteen vuodessa, mistä tulkit, opettajat, kestääkö perusterveydenhuolto paineet-ei. Ilman kielitaitoa on vaikea työllistyä. Suomessa sinällään jo 500000 työtöntä. Vastaanottokeskuksia ei meinaa enää löytyä (eikä pelkästään vastustuksen takia). Jos itse saa sosiaalitukia tai suorastaan elää niiden varassa, on ilmeisesti vara tarjota niitä muillekin. Koska ei ole itseltä pois, ehkä kuitenkin joskus..

 118. Lauri Kivimäki sanoo:

  Selvyydeksi. En tunne Harria, eikä ole aavistustakaan kuka Hän on. En myöskään epäile, että Hän eläisi sosiaalituilla. Jotkut vaan ottaavat joskus herneen helposti nenäänsä. Itsestäni on sanottu, että olen empaattinen, mutta tosiasioiden mukaan.

 119. saara finni sanoo:

  Ainoa toivo on Unkari. Se nyt ainakin yrittää tehdä jotain, mutta Unkarin ylihän pääsee lentämällä. Eivätkä nuo tulijat kovin köyhiltä näytä. Vaatteet on ainakin paremmat kuin minun kirpputorikamppeeni ovat vuosikymmeniin olleet. En heitä puseroa pois enne kuin se on niin risa, ettei päällä pysy.
  Mutta en sano tätä valittaakseni. Vaatteista viis, paljon tärkeämpää on, että on ruokaa. Ja lämmin asunto. Sen vuokraan eläkkeeni on riittänyt. Olen tyytyväinen.
  Toimittajat kauhistelevat, että tulijat joutuvat yöpymään tien varressa. Niin yövyttiin menin evakkomatkalla. Muistan erityisesti erään yöpaikan. Lehmät kai laskettiin läheiseen hakaan, hevoselle ja minun Pirkko-lampaalleni niitettiin heiniä. Mukaan haluamani kissanpojat jäivät kuorman päälle vapaasti leikkimään. Me menimme läheisen mäen metsärinteseen. Sieltä löytyi tasainen kuiva ja suojainen paikka, jonka sammalmatolle pötkähdimme. Kuusivuotiaalle lapselle se oli hauska ja jännittävä kokemus ja tähän elämyksiä täynnä olleeseen evakkomatkaan ne paljon myöhemmät liftarivuoteni varmaan pohjautuivat.

 120. Silvon Tapsa sanoo:

  Tervehdys!
  Taitaa tuo länsiraja vuotaa kuin seula! Näin ainakin kerrotaan täkäläisissä uutisissa:

  http://www.svtplay.se/video/3511622/uutiset/uutiset-uutiset-188

  Irakissa jaetaan todennäköisen yleisesti tietoa, että Suomessa saa helpommin oleskeluluvan kuin esim. Ruotsissa. Että suuri osa maahan-pyrkijöistä on hyväkuntoisia nuoria miehiä, on merkki siitä että sikäläiset perheet lähettävät ensin matkaan sellaisen ”pakolaisen”, jonka he luulevat parhaiten selviävän matkan rasituksista.
  Mahdollisen turvapaikan saannin jälkeen, he laskelmoivat saavansa laillisien kanavien kautta myös muun perheen Suomeen. Ymmärtääkseni ovat perheenjäsenten lukumäärät sikäläisissä perheissä yleensä huomattavasti suurempia, kuin suomalaisessa vastaavissa? Oikaiskaa, jos epäilykseni on väärä…?
  Ja ”kukkahattu-tätien” rummutus jatkuu vieläkin samalla innolla kuin ennenkin. YLE:n netti-sivut ovat kaikenlaisia ”höpö-höpö-juttuja” pullollaan.
  Hyvänä esimerkkinä tämäkin sivulle nostettu ”pöllö-Tervon” mielipide:

  http://yle.fi/uutiset/jari_tervo_suomalainen_nonsensus/8301984

  YLE luulee hänen mielipiteensä antavan paljon enemmän paino-arvoa keskusteluun, koska hänen naamansa on tuttu m.m. TV:n katsojille.
  Parempi, jos jatkais vaan pöllöilyään TV:n Uutisvuodossa…

  Silvon Tapsa

 121. saara finni sanoo:

  Siis 1000 pakolaista päivässä tulossa Ruotsista Suomeen. Tarkoittaa, että jouluksi olemme ”saaneet” noin 100 000 pakolaista. Hulppea joululahja. Eikä vaadi muuta kuin lisää velanottoa. Eihän valtiolla olekaan velkaa vielä kuin 98 miljardia euroa. Vielä sekin hupi nähdään, miten Lylyn naama venähtää kun EU:n herrat alkaa määräillä, miten Suomessa on elettävä.

 122. Antti Sulonen sanoo:

  Miksi suomen valtio ei välittömästi palkkaa lähtöleireihin henkilöitä, jotka informoisivat pakolaisia, että Suomi ei ole heille se paratiisi mitä he etsivät.
  Nyt uutisoidaan kuinka irakilaisia peruu turvapaikka-anomuksiaan, kun Suomi ei olekaan heidän mieleisensä kohde.
  Lähtömaassa pitää olla todellista tietoa jakavia ihmisiä, että turhat kansanvaellukset loppuvat.
  Alkuviikosta eräs irakilainen kertoi tv-uutisissa, että hän opiskelee kielen ja menee sitten töihin. Kukaan ei ollut kuitenkaan häntä informoinut, että täällä ei niin vain mennä töihin. Pitää ensin olla töitä, johon mennä.
  Asioista tietenkin perillä oleva taho sanoo, että tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon. Niin on, mutta palkanmaksajat puuttuvat.

 123. Erkki Strömberg sanoo:

  Mitähän Antti mahtanee tarkoittaa ”lähtöleireillä”? Onko jossakin paikka johon on kokoonnuttu sitä varten jotta sieltä sitten lähdetään Suomeen?
  Lähi-Idän arabialueella on paljon leirejä joita rikkaat arabi-öljyvaltiot tukevat ja pystyssäpitävät. Sinne kokoontuvat ne joilla rahaa ei ole kauemmas päästä. Salakuljetus Euroopan EU alueelle vie rahaa joten siihen kykenee vain varakkaimmat pakolaisperheet ja heki usein vain yhden poikansa kohdalla.
  Salakuljettajien kokoamien ryhmien juttusille ei taida olla kovin helppo päästä.
  Parhaitenhan viesti menisi perille jos turvapaikanhakuprosessiin varattasiin riittävästi voimavaroja ja niin paljon jotta jokaisen asian käsittelyyn menisi vain muutama päivä, korkeintaan kuukausi. Näin menetellen maailmalle kyllä leviäisi viesti, Suomeen ei kannata yrittää, sieltä joutuu poies lähtemään. Vain rehelliset ja oikeaa turvaa tarvitsevat tulisivat. Tähän saakkahan kännytysprosentti on ollut 62 ja turva- tai oleskeluluvan on saanut 38%.
  Valiteetavasti nykyhallitus toimi juuri päinvastoin joten alkuvuoden käsittelyaika noin puoli vuotta venyy nyt useampaan vuoteen tällä vaudilla ja kokoonpanolla.
  Lisäämällä tuntuvasti asioiden käsittelijöitä heidän palkkansa tulisi ”turhaan majoitettujen” kustannuksista ja säästöjäkin syntyisi.
  Hallitus kyllä näkee mielellään ihmisten vouhkaavan tässä turvapaikan hakujutuissa jotta saadaan jotain muuta hankalaa läpi, jotain sellaista tänäänkin jossain vastustetaan.

 124. saara finni sanoo:

  Katoha! Sipiläkin on lopulta huomannut, että pakolaisongelma ei ratkennutkaan hänen talonsa avulla vaan toteaa, että pakolaistilanne on nyt suurempi ongelma kuin talous. Mutta ei oo vielä keksinyt, että pakolaisongelma = Suomen taloudellisen tilanteen heikkeneminen. Oliskohan aika pienentää päivärahoja, esim.

 125. Antti Sulonen sanoo:

  Erkillä on omat kuvionsa ja lääkkeet pakolaisongelmaan.
  Ihmetyttää, vain miksi pakolaisten pitää tänne tulla, todetakseen ettei tämä olekaan se paikka mitä he etsivät ja miksi se täällä pitää todeta ettei heille kuulu pakolaisstatusta.
  Eiköhän siellä matkallakin ole ainakin jossain mahdollisuutta kertoa Suomea kohteenan pitävälle, että turhaan toivosi pistät, viimeistään Ruotsissa. Se on taas toinen juttu, jos salakuljettajat esim. ruotsalaisissa junissa pakolaisia Tornioon kyyrää, mutta niinhän se Erkki kommentoi ja ilmeisesti tietoon kommenttinsa perustaa.
  Jotenkin uskon kuitenkin, että noissa käännytetyissäkin on rehellisiä, vaikka Erkin kommentin mukaan niin ei ole.
  On melko nöyryyttävää palauttaa rehellistä ihmistä, vaikkapa seuraavana päivänä, kun hän on tänne pohjolan perukoille päässyt. Vaikkakin hänen asiansa käsiteltäisiin säästöjä tuovassa Erkin menetelmällä palkatussa delegaatiossa.
  Lieneekö nuo 62 % tyytyväisinä ottaneet tiedon vastaan, että he eivät ole rehellisiä. Rehellisyyden nimissä se olisi pitänyt heille mainita.

 126. Erkki.s@wippies.fi sanoo:

  Antti!
  Selvyyden vuoksi olisi sittenkin pitänyt edellisen kommentini yhteydessä käyttää sanontaa: Hakija saa mitä todennäköisemmin kielteisen päätöksen, mutta lyhensin sen muotoon rehellinen. Se oli virheeni. Sinähän siihen tapasi mukaan tartui saivartelemaan jotta juttu menisi sivuraiteille. Käännän sen nyt takaisin pääraiteelle!
  Kyllä hakija voi todella olla rehellinen vaikka saakin kieteisen päätöksen. Missä hänelle Antin mainisema viesti kuuluisi kertoa? Ruotsiin matkanneet ovat tehneet jo pitkälti matkaa ja ovat jo lähellä, joten siellä kertominen ei paljon auta. Varsinkin kun tiedetään nyt Tanskalaisten vapaaehtoisten orkanisoineen autokuljetuksia Saksasta saapuville Tanskan ohi Ruotsiin joka taasen kuljettaa heidät rautateillä ilmaiseksi tai ruotsalaisten avustajien antamilla papereilla Uumajaan josta jatketaan busseilla rajalle ja Suomeen.
  Olen jo odotellut koska suomalaiset heräävät vastaavanlaiseen palveluun. Autetaan vaan jatkamaan matkaa seuraavaan maahan. Joskus aikoinaan itärajan taakse meni porukkaa koska siellä piti se paratiisi olla. Myöhemmin sinne oikein kuskattiin suomalaisia joista jostain syystä ei pidetty ja he peesas kohdemaata.
  Missä on nyt se Suomen Sisu jonka kuuluisi oikein perinteisesti järjestää homma? Koska eka bussilasti lähtee Torniosta kohti itärajaa?
  Mielestäni se Antin irformatsuuni pitäisi kertoa sillä Kreikassa jota kautta EU:n ulkopuoliset tänne tulee. Miksi Kreikka ei valvo rajojaan? Eihän Suomen itärajan yli tulla noin vain, ilman papereita ja viisumeja. Siellä on EU:n ulkoraja kuin Suomenkin itärajalla. Turvapaikan hakijan olisi ilmottauduttava eka EU maassa eikä kuljeksittava ympäriinsä. Tämän voisivat EU maat sopia niin rumpa seisahtuisi heti. Sitten tutkailtaisiin kuka pääsee ja heitä voitais jakaa tasaisesti vaikkapa väkilukuun suhteutettuna. Orkanisointikysymys, mutta sitähän politikoilla ei ole!
  Miksi otimme Kreikan EU:hun sitten? Miksi olemme itse EU:ssa kun se aiheuttaa moiset ongelmat, kuin näilläkin pastoilla annataan ymmärtää?
  Itse äänesti EU:hun liittymistä vastaan! Miten lienevät äänestäneen muut?
  Ihan mielenkiinnolla odotan vastauksia vaikkapa Saaralta, Tapanilta kuin Antiltakin!

 127. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minä olin EU:n liittymisaikaan vientiteollisuuden palveluksessa ja onneton uskoin mitä kaikkea ”hyvää” viennillemme tapahtuu liittymisen myötä. Äänestin siis puolesta. Vuotta myöhemmin tulos olisi ollut toinen, kun alkoi paljastua minkälaisia puolitotuuksia suurimmat EUlobbarit mm Salolainen Aho ym olivat meille syöttäneet. Liittyminen rahaliittoon oli vielä suurempi virhe. Muistaako kukaan kuka oli EU-laajentumiskomissario, kun väkisellä otettiin entisiä Itäblokin maita liittoon. No sehän oli Olli Rehn. Onneksi Turkkia ei kait oteta koskaan mukaan, mutta herrojen toimia ohjaa enemmän vallanhimo kuin terve järki. Niin nuo uudemmat Eu-jäsenet saavat suurimmat tuet ja hoitavat pakolaisasiaa täysin sääntöjen vastaisesti.

 128. Antti Sulonen sanoo:

  Ihmeesti Erkki nyt ymmärtää, että pakolaiset pitäisikin pysäyttää jo viimeistään Kreikkaan , siis mainitsemiini lähtöleireihin.
  Itse olen äänestänyt Eu:n puolesta ja äänestäisin vastakin.
  Eu-vastaisilla ei ole mitään konkreettista näyttöä annettavana, millaista elämä olisi Suomessa, jos Suomi ei olisi Eu:n jäsen.
  Euroa moitittaessa vedotaan, että pitäisi olla oma markka, voitaisin devalvoida. Mitä aiheuttaakaan devalvaatio tavallisen palkansaajan, tai eläkeläisen talouteen? Siitä on olemassa näyttöä menneiltä ajoilta, omalla kohdallani palkkatuloni eivät antaneet samaa ostovoimaa devalvaation jälkeen verrattuna devalvaatiota edeltävään aikaan.

 129. Matti sanoo:

  Antti. Konkreettista on kuitenkin se, että valtio on elänyt kuin pellossa velaksi. Ihmiset ovet eläneet kuin pellossa velaksi. Kunnat ovat eläneet kuin pellossa velaksi. Vielä kun muut maat ovat tehneet samoin EU:ssa ja nyt on alettu miettimään että kuka maksaa kun on maksun aika. Niin miettimistä on.
  Eu:n lapsellinen kuvitelma loputtomasta kasvusta on tullut tiensä päähän. Ainoa mikä tulee kasvamaan on pakolaisvirrat EU:ssa. EU on näyttänyt kuinka asia hoidetaan eli ei mitenkään.

 130. saara finni sanoo:

  No niin, jopa mamma Merkelin Saksa alkaa viisastua:

  Saksan sisäministeriössä on vireillä merkittäviä tiukennuksia turvapaikanhakijoita koskeviin lakeihin ja maassa kaavaillaan merkittäviä supistuksia turvapaikanhakijoiden tukiin, kerrotaan iltapäivälehdessä.

  Mutta on se upeaa, että Suomi on niin rikas valtio, että meille on edelleen vara maksaa Euroopan kolmanneksi suurimpia ylläpitokustannuksia noille Irakin laiskoille pummeille. Mitäs väliä näillä Suomen köyhillä tai sairailla vanhuksilla, joutavat kuolla nälkään, kunhan Irakin muskelisankarit vain pysyvät yhtä komeassa kunnossa. Niissähän on Suomelle mahtava työvoimareservi sitten joskus kun Suomesta töitä alkaa löytyä, jos alkaa.

 131. valitan sanoo:

  Älä ole Saara huolissasi kohta Suomi tekee saman kuin Saksa. Suomi on aina ollut Saksan oppipoika ja eikös Sipilä kohta käy hakemessa neuvot Merkeliltä. Saksan vasallina olo on Suomelle kuin toinen luonto.

 132. Antti Sulonen sanoo:

  Matti. Tarinasi alkaa jo ennen Eu-aikaa, ei se ole Suomessa alkanut vasta Eu-n myötä.
  Enkä ole kirjoittanut mistään loputtomasta kasvusta. Suomalaisilla on ollut harhakäsitys loputtomasta kasvusta jo ennen Eu-aikaa.
  Mitenkähän muuten tuollainen pakolaisvirta hoituisi, jos ei olisi Eu:a?

 133. Silvon Tapsa sanoo:

  Tervehdys, kommentoijat! Tämähän on aivan ihmeellistä?! Tämä pakolaisten levittäytyminen Suomeen Tornion kautta, ei ole sitä mitä vapaalla liikkumisella naapurimaiden välillä aikoinaan tarkoitettiin.
  Näiden, niin sanottujen pakolaisten, piti rekistäytyä ensimmäisessä EU-maassa, johon he alkujaan tulivat.
  Nyt he ovat keplotelleet ties kuinka monen EU-maan läpi, ja haluavat tulla Suomeen. En käsitä, miksi heitä ei voisi pysäyttää Suomen rajalla, ja käännyttää takaisin Ruotsiin. En uskoisi sen olevan epäsovussa kansainvälisten sopimusten kanssa… heidänhän olisi ollut pakko rekisteröityä viimeistään Ruotsissa!
  Täytyisiköhän ottaa piikkilanka esteet käyttöön Haaparannan ja Tornion välilläkin 🙂
  Mutta mitäs se auttaisi? Kiertäisivät varmaan ”käsivarrenkin” ympäri. Tuleehan näitä vaeltajia Venäjältä Norjaan pohjoisenkin kautta!
  Suuri kiitos tästä kaaoksesta kuuluu Saksan Merkelille, joka puheissaan alkoi romuttaa ensimmäisen-maan periaatetta, ja toivotteli maahanmuuttajia suoraan Saksaan.
  Joskus ihmetyttää, kuinka hitaasti kulkevat poliitikkojen ajatukset. Pitäisi pystyä analysoimaan sanojen ja tekojen vaikutusta pitemmällä tähtäimellä! Mutta sitä päivää, jolloin sellainen ilmiö toteutuisi, saamme ehkä odotella hamaan tulevaisuuteen!
  Tähän sopii hyvin: ”Niin makaa kuin petaa”!
  http://www.kysy.fi/kysymys/kuka-keksi-sanonnan-niin-makaa-kuin-petaa-ja-mika-oli-keksijan

  Terveisin! Silvo

 134. Matti sanoo:

  Antti. Muistatko ajan kun Suomessa oli rajavalvonta? Kerro Antti kuinka hienosti EU on pakolaisvirrat hoitanut.
  EU:n pääperiaatteita on ihmisten vapaa liikkuvuus. Ihanaa!!!

  Vielä taloudesta. Ennen Eu-aikaa emme olleet näin suurissa vastuissa muiden maiden talouksista. Vai voitko Antti väittää vastaan? Aina voi sanoa että Kreikkaan ei ole mennyt euroakaan. Niinpä niin….

 135. Antti Sulonen sanoo:

  Matti. Muista rajavalvonnan hyvinkin, vuonna 1968 heitimme työkeikan ohessa lenkin Pellosta Ruotsin puolelle ja tultiin Haaparannasta Tornioon. Ei kovin järkevää ollut pysäyttää jokaista kulkijaa, mutta niin vain tehtiin ainakin meidän kohdalla. Ehkä se on sitä mitä ihailet.
  Tosin rajavalvontaa on edelleenkin, pistäydyppä aamukahvilla Pietarissa, niin koet rajavalvonnan herkut. Ihanteensa kullakin, pidä vain oviasi tiukasti lukossa, tuskin sinne kukaan väkisin pyrkii ja jos pyrkii niin haulikolla täräytät eiköhän tokene.
  En ole millään muotoa kertonut että Eu on pakolaisvirrat hienosti hoitanut, mutta ymmärrän, että Kreikka ja Italia eivät yksin pysty pakolaisvirtaa pysäyttämään tai vastaanottamaan.
  Mitkä on Matin ohjeet, jos itänaapurista vyöry alkaa länteen. Miljoonakaupungista, kun väki lähtee siinä ei rajavalvonnat pidättele, vaikka onkin oma rupla valuuttana.
  Ja vielä taloudesta: minulla henkilökohtaisesti oli tiukempaa taloudellisesti markka-aikaan kuin euro-aikaan, enkä nyttekään vastaa muiden taloudesta aiempaa enempää. Tosin saattaisi se olla niinkin, että Suomella olisi oma markkansa, mutta ei sitäkään vähää kauppakumppaneita mitä niitä nyt on. Ainakin ne kauppakumppanit ostoksensa euroon tai dollariin sitoisivat.
  Vielä Eu:n pääperiaatteista: rauha on kai ennen tuota vapaata liikkuvuutta. Nyt ollaan kiristämässä vapaata liikkuvuutta, mutta ei Eu:n syystä, kuinka käynee sitten rauhan.

 136. Matti sanoo:

  Antti. Kiitos keskustelusta.
  Minun mieleistäni rajavalvontaa ollaan nyt ottamassa käyttöön. http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442709653753.html

  Sinänsä käsittämätöntä miksi kääntyvät pois jos on oikea hätä?????

  Taloudesta. EN tarkoittanut ketään henkilöä vaan valtioita. Yhteisvastuu veloista on lisääntymässä.

  Rauha on se suurin kysymysmerkki. Toivottavasti säilyy euroopasssa. Sota on muutaman tunnin lennon päässä.

 137. saara finni sanoo:

  Rehellisyys maan perii.

  Mutta valehteluneuvotkin ovat tarpeen:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442707527393.html

 138. Antti Sulonen sanoo:

  Matti. Ei kestä kiitellä.
  Tuolla Iltasanomien videolla esitetyllä ei ole mitään tekemistä rajavalvonnan kanssa. Rajojen valvonta on ihan erilaista toimintaa ja se on äänestämiemme politikoiden hoidettava.
  Vanhoilla paloautoilla ja Suomen kielisillä plakaateilla ei rajoja valvota. Yksikään pakolainen ei saanut selvää mitä noissa plakaateissa luki ja mitä nuo ihmiset huutelivat.

 139. saara finni sanoo:

  ”Tornion mielenosoituksia paheksutaan Ruotsissa.”

  Totta kai niitä paheksutaan kun sen jälkeen yhä useampi Suomeen tulija onkin päättänyt jäädä Ruotsiin ja jotkut ovat myös palanneet Suomesta Ruotsiin.

  Kiitos, torniolaiset!

 140. matti sanoo:

  Antti, seuraavassa lainaus iltasanomien rajatarkastuksista joita tarkoitan. On tietty ero mielenosoituksella josta myös jutussa kerrotaan ja jutun rajavalvonnalla.

  ”Jatkossa Torniosta rajan yli tulevia ihmisiä tarkistetaan poliisijohtoisesti ulkomaalaislain keinoin raja-alueella. Mikäli tulija pyytää turvapaikkaa, hänet ohjataan lauantain ja tiistain välisenä aikana hätämajoitustiloihin Tornioon. Tiistaista eteenpäin turvapaikanhakijat ohjataan rajalta järjestelykeskukseen. He eivät enää voi jatkaa Torniosta muualle Suomeen ennen rekisteröitymistä turvapaikanhakijaksi.”

 141. Antti Sulonen sanoo:

  Matti. On vaikea erottaa linkistäsi mitä tarkoitit, varsinkin, kun vanha sanonta kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa pitänee paikkansa. No nyt oikaisit.
  Mitä tuossa tekstissä sitten tarkoittanee ”mikäli tulija pyytää turvapaikkaa jne.” Mitä sitten, jos hän ei pyydäkään tuossa vaiheessa turvapaikkaa?

 142. saara finni sanoo:

  No, niin, nyt sekin selvis, miksi juuri Irakilaisia valuu tänne pilvin pimein:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092220396692_uu.shtml

  ja täkäläiset kukkahattutädit ovat avosylin ottamassa vastaan näitä uljaita Irakin ”pakolaisia”.

 143. Matti sanoo:

  http://www.hs.fi/politiikka/a1443062826361

  Tavoite on asetettu…..

 144. saara finni sanoo:

  Suomalaisten suuri enemmistö hyväksyy maahanmuuttajat, sanoo hallitus. Mistä se tuollaisen varman tiedon on saanut? Onko sitä kysytty jokaiselta suomalaiselta? Miksei minulta ole kysytty, kun kaikilta muilta?

  Onhan tää kyllä aikamoista ihmisrääkkäystä tää maahanmuuttajien kohtelu kun yksikin irakilaisäijä valitti lehdessä, ettei saa mitään muuta syödäkseen kuin voita. Aamiaiseksi annetaan voita ja päivälliseksi ja iltapäivällä ja illalla, ei mitään muuta kuin voita.

  Näin siitä voivuoresta päästään pikaisesti eroon ja mahanmuuttajistakin saman tien. Kunhan ne nyt puoli vuotta syövät pelkkää voita, tulee haudankaivajilla olemaan ruuhkaa.

 145. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt on Soinikin jo sulautunut tähän ”suomalaisten suureen enemmistöön”. Harva kerta, kun hän avaa suunsa, ei ole suinkaan maahanmuuttö-vyöryä vastaan, vaan hänen reationsa suuntautuu maahanmuuttajien vastustajiin, jotka harjoittavat …”äärimmäisen halveksuttavaa toimintaa”…
  Mikään ei ole niin halveksuttavaa, kuin Suomen hallituksen myötäily maahanmuutto-virran puolesta.
  Timo Soinilla ei enää jäljellä minkäänlaista ”luotto-kapitaalia”. Todella etovaa esiintymistä hänen taholtaan…

  Tapsa

 146. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eduskunta ja hallitus sekä tiedotusvälineet voisivat myös pohdiskella seuraavaa. Voi olla, että kielteinen suhtautuminen maahanmuuttajiin ei ole rasismia vaan turhautumista. Tulijoita hyyssätään kaikin tavoin. Oman kansan vähäosaiset tuntuvat olevan aivan toisarvoisessa asemassa, he ovat laiskoja saamattomia ja pahus soikoon vieläpä sairastelevat ja eläköityvät, ettei kansantalous sitä kestä. Jopa Suomen työttömyys poistuu maahanmuuttajien myötä. Tämän talousmies Kianderin vahvalla ehkä sanalla painotetun arvion eräs Hesarin naistoimittaja kirjoitti totuutena. Kukaan ei ole esittänyt edes summittaista arviota mitä nämä toimenpiteet tulevat maksamaan ja kuka ne maksaa. Koska ammattiyhdistysten mukaan palkansaajalta ei voi ottaa mitään. No tukityöllistäähän valtio jo Talvivaarassa yli 500 työntekijää, joten muutamakymmenetuhatta lisää ei kai merkitse mitään. Sehän lienee tulevien hallitusten päänsärky.

 147. saara finni sanoo:

  Huraa! Iltalehti kertoo: ”20 turvapaikanhakijaa päätti palata Ruotsiin, sata muuta jätti kokonaan tulematta.”

  Minun sopii olla hyväksymättä turvapaikanhakijoita kun minulta ei ole kysytty mitään. Ja syyt ovat juuri ne, mitkä Lauri Kivimäki tuossa edellä luetteli. Paitsi, että lisään siihen aina sen porukan, johon itsekin pian kuulun: hoidossa nälissään sekä kusi- ja paskovaipoissaan viruvat vanhukset. Ihan ihmeellistä, mistä niitä hoitajia riittää näitä tulijoita paapomaan, kun ketään ei saada palkattua syöttämään vanhuksia.

  Ensimmäinen plussa näissä tulijoissa on se, että Kotkassa alkavat kuulemma käydä ulkoiluttamassa vanhuksia. Lisää samanlaista, niin minäkin voin liittyä suomalaisten enemmistöön.

 148. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eipä puolueiden puheenjohtajat tunne kuvottavaksi ja vastenmieliseksi suomalaisten vanhusten puutteellisia hoito-olosuhteita. Ei hankita lisähoitopaikkoja vanhuksille pikavauhtia. Stubb tunsi vastenmieliseksi kun joku ”hörhö” piti Suomen pienoislippua Ku klux klanin pellepuku päällään. Minä pidin suomalaisuuden ja Suomen lipun rienaamisena kun maahanmuuttajat marssivat Suomen lipun alla täällä Lammilla. Yhtä vastenmielisenä tunnen lun kansallislaulua lauletaan (karjutaa) jääkiekkomaaotteluiden ja jopa pesäpallon loppuotteluiden aluksi. Olen vanhanaikainen.

 149. Silvon Tapsa sanoo:

  Ruotsissakin alkaa desperaattisuus kuultaa poliitikkojen toiminnassa. Maahanmuuttoasiat eivät ole ”hanskassa”.
  Pakkoruotsia taitaville tämän-iltaiset (25.9.) uutiset. Suurimpana aiheena maahanmuutto, ja siitä johtuvat majoitus-vaikeudet.
  Lyhykäisyydessä on nähtävissä myös ”The Timo Soini Story”. Hänen lausuntonsa vaalikampanjan aikana, ja lausunnot tänään (ne ovat tietysti suomenkielellä).

  http://www.svtplay.se/video/3658131/rapport/rapport-1591

  Yksinään matkustavien lasten vastaanotosta on täällä Ruotsissa jo tehty bisnes. Eipä mitenkään ihme. Yhden lapsen huostassapito perhekodissa maksaa 12000 – 18000 kruunua kuukaudessa. Siis vain yhden…
  Tällaisia summia katsellessa voi vain aavistella, miten taloudellisessa ahdingossa oleva Suomen valtio niistä selviää? Ja sitten, kun vielä kaikki turvapaikan saaneet alkavat vaatia entiseen kotimaahansa jäänyttä suurperhettä tulemaan perässä… niin A´vot!
  Valtaa pitävien ääliöiden touhun päälle ei voi muuta, kuin hysteerisesti nauraa! Ei kai Suomi parempaa tulevaisuutta ansaitsekaan?!

  Tapani

 150. saara finni sanoo:

  Aina vaan paranee!

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092620420344_uu.shtml

  ”Kansainvälisen uutistoimisto AFP:n mukaan sadat irakilaiset turvapaikanhakijat kääntyvät takaisin, sillä he eivät halua jäädä harvaan asuttuun Suomeen, koska maassa on ”liian kylmää ja tylsää”.

  AFP haastatteli muun muassa 22-vuotiasta Muhammedia, joka oli ensin matkannut Torniosta Helsinkiin, mutta palannut Tornioon päästäkseen takaisin Ruotsiin.

  – Voit kertoa maailmalle, että vihaan Suomea. Täällä on liian kylmä, ei ole teetä, ei ravintoloita, ei baareja eikä ketään kaduilla, ainoastaan autoja, Muhammed kritisoi.

  Samaan mielipiteeseen yhtyi takaisin Etelä-Ruotsiin haluava noin 15 irakilaismiehen ryhmä.
  – Suomi ei ole hyvä maa, miehet kommentoivat AFP:lle.

  Irakilaiset varoittavat toisiaan Suomesta myös suositulla Facebook-sivulla:
  – Älkää tulko! Tilanne täällä on enemmän kuin sairas. Täällä on turvallista, mutta kylpyhuoneet ovat likaiset, ja vaatteet ja ruoka ovat erittäin kalliita. Ruokaa saa hirvittävän vähän – edes vauva ei tulisi kylläiseksi, Irakista tulleet Ali, Karar ja Ali sanovat Helsingin Narinkkatorilla kuvatulla videolla arabiaksi.”

  Nyt ovat SSS-herrat pulassa; teetarjoilua on heti järjestettävä kaikkiin kadunkulmiin, ravintoloita ja baareja avattava kiireesti lisää ja kaikki kynnelle kykenevät, lapset, aikuiset ja vanhukset on heti ankaran sakon ja maineenmenetyksen uhalla komennettava kävelemään pitkin päivää ja osa yölläkin kaduilla. Autolla ajo on totaalisesti kiellettävä julkisilla paikoilla. Niillä saa ajaa vain metsäteitä pimeällä. Joka ikinen suomalaismuija heti pesemään kylpyhuoneita, sekä yleisiä että yksityisiä. Arabia valmistamaan heti suurempia lautasia irakilaismiehille ja jokaiselle äijälle on pantava vähintään kolme annosta tuolle jättilautaselle kolme kertaa päivässä.

  Nyt vaan toivomaan, että Suomeen tulisi oikein paukkupakkastalvi, niin kyllä alkaisivat hotellit ja kasarmit tyhjetä.

 151. Antti Sulonen sanoo:

  Nyt siellä arabian kielellä sitten pyörii video Fasebook sivuilla. Hyvä niin.
  Erkki tuolla taannoin oli tuollaista tiedottamista vastaan, en tiedä onko mieli muuttunut. Pettyneiden irakilaispoikien kannalta ikävä asia, kun joutuivat myymään omaisuutensa ihan vain käydäkseen teekutsuilla Pohjolassa ja pettymys oli suuri.
  Ei ollut Suomen valtiolla kykyä tuollaista videota Suomen oloista tehdä, piti vain maailmanlaajuisesti mainostaa kuinka suvaitsevainen pääministeri Suomessa on. Että oman asuntonsakin pakolaisille luovuttaa ja itse muuttaa asumaan johonkin telttaan, tai asunnottomien majaan.

 152. saara finni sanoo:

  Onpa hienoa, että Suomen poliisi on alkanut saada ”asiakkaita”. Tähän saakka se onkin joutunut pidättämään pelkkiä räyhääjiä, mellastajia, virkavallan vastustajia ja muita epeleitä, mutta Irakista sille on vihdoinkin tullut asiakkaita oikein poliisilaitoksen tiloihin esiintymään. Onneksi olkoon.

  – He eivät ole ilmeisesti ymmärtäneet tai halunneet totella poliisia, niin heidät on otettu meille sitten asiakkaaksi, Tikka toteaa.

  Näin siis Turun poliisilaitoksella Iltalehden mukaan. Toivottavasti asiakkaat saavat putkassa riittävästi ruokaa ja teetä (ei voita,huom!), siellä on kiillotettu pytty ja lämmintä. Turvallisuudesta ei ehkä voi tälläkään kertaa valittaa.

 153. Harri sanoo:

  Eiköhän nämä meidän ”asiakkaita” ole olleet alusta saakka?

 154. saara finni sanoo:

  Kyllä, kyllä, asiakkaitahan maa on muutenkin väärällään, kaupoissa, pankeissa, virastoissa, huoltoasemilla jne, mutta harvempi on tainnut päästä poliisiputkaan niin, että häntä olisi siellä tituleerattu asiakkaaksi. Voin olla väärässäkin kun en ole kokeillut.

  Mutta täytyy myöntää, että rohkeita poikia nämä irakilaiset. Harva suomalainen menisi poliisin tiloihin rähinöimään ja mellakoimaan. Ainakaan ihan selvin päin.

 155. Antti Sulonen sanoo:

  Kyllä se Saara asia on niin, että poliisilla on ollut tähänkin asti asiakkaita, jotkut jopa kanta-asiakkaita ja ihan omasta rodusta. Ei heitä poliisi ole räyhääjiksi aina tituleerannut.
  Rohkeutta se ei sinänsä vaadi mennä poliisin tiloihin rähinöimään. Omasta kansastamme on löytynyt ja löytyy tarvittaessa poliisin tiloissakin räyhääjiä ja selvin päin.
  En mitenkään puolustele irakilaisia tässäkään asiassa, mutta suomalaiset eivät heihin rohkeudessa häviä.
  Suomalainen on sen verran rohkea, että aika pitkälle se omaa maataan ja perhettään jää paikan päälle turvaamaan. Nykyisyydessään on toki sekin rohkeus heikentynyt, kun seuraa esim. ikäluokkien asepalvelus/siviilipalvelus suhdetta.

 156. saara finni sanoo:

  No niin, väärässä olin. En tunne asiaa kun en ole putkaan koskaan hakeutunut. Sinä sen sijaan tunnet. Hyvä, että oikaisit erheeni.

 157. Antti Sulonen sanoo:

  Niin ettei tulisi väärää käsitystä, kuten Saaran kommentista sattaa tulla, niin oikaisen ettei omakaan käsitykseni perustu putkaan hakeutumiseen.
  Tuttavapiirissäni, vain sattuu olemaan poliisejakin ja on joskus tullut kuunneltua heidän puheitaan, joissa joskus on vilahtanut asiakaskuntakin.

 158. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tästä tiedotusvälineiden kritiikittömästä suhtautumisesta maahanmuuttoon. Eilen Uutisvuotoon oli saatu vihreiden ulkomaalaistaustainen kansanedustaja joka sai kehuskella omaa onnistumistaan kotoutumisessa. Hymy oli kuin hammastahnamainoksessa (vrt STUBB,) Tänään avasin radion. Siellä mieshenkilö kehui estottomasti kuinka lähes kaikki Suomen ongelmat ratkeavat maahanmuutonmyötä, siis kestävyysvaje ja työttömyys. Ilmeni että puhuja oli SPR:n pomo (puhui siis omassa asiassaan). Olen ollut neutraali maahanmuuttajien suhteen (paitsi kuinka tästä taloudellisesti selvitään). Tämä jatkuva kritiikittömyys alkaa muuttamaan mielipiteeeni vastenmieliseksi heitä kohtaan.

 159. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vielä tiedonvälityksestä. Aamutvessä oli nailmanpolitiikan professori Teivainen (Helsingin yliopisto). Hän onnistu luomaan kuvaa, että nämä muutamat mielenilmaukset maahanmuuttoa vastaan ovat saaneet koko maailman ajattelemaan, että Suomi on suhtautumisellaan vajoamassa Unkarin tapaiseen ”mustaan aukkoon”. Jos ukko tosissaan on tätä mieltä Hän olkoon ensimmäisenä erotettavien listalla kun henkilökuntaa yliopistosta vähennetään. Tosin Suomessahan on aina luultu, että maailmanelhdistön pikkuuutinen Suomesta on muualla totuus Suomesta. Voi hyvänen aika. Ja kyllähän toimittaja Kiemuknki tämän pv alanurkassa oikoo aika surutta käsityksiään kaikkia suomalaisia koskevaksi, on sehän ei ole Hänelle vierasta. SDP:n väellähän ei ole kuin yksi totuus.

 160. Walkman sanoo:

  Joillakin suomalaisilla punavihreän elitiin ja -sivistyneistön edustajilla vaikuttaa olevan sellainen käsitys, että meidän suomalaisten tekemiset ja mielipiteet ovat jatkuvan kansainvälisen median tarkkailun ja tutkimuksen alaisena. Nämä käsitykset ovat silkkaa suuruudenhulluutta ja typeryyttä. Tämän Teivaisen jutut ovat syntyneet lattekaffen ääressä muiden samanmielisten yliopistoihmisten ympäröimänä jossakin Helsingin trendikahvilassa.

  Olin joitakin vuosia sitten eräässä islamilaisessa valtiossa ja siellä minun arvioitiin olevan skandinaaviasta. Oikein oli, mutta nämä kahvilanpitäjät eivät tienneet missä tämä skandinavia sijaitsee, kenties pohjoisamerikassa? Sen voin kertoa että, älypuhelimia ei silloin vielä juurikaan ollut. Pääministerimme ilmoitti joitakin päiviä sitten osoitteen laajoille kansanryhmille islamilaisiin valtioihin. Maailmalla on niin paljon erilaisia tapahtumia ja ongelmia jottei siellä joku uutinen suomesta elä kuin hetken kun uutta tulee.

  Vain noin kuukausi sitten itse arvioin sen hetkisen tiedon perusteella, että mamuja tulee tänä vuonna muutamia tuhansia. Nyt vallitsevan käsityksen mukaan oikea luku on joitakin kymmeniätuhansia. Jos tämä jatkuu vielä muutamia vuosia, kymmeniätuhansia ihmisiä vuosittain, niin resurssimme ei tule riittäämään mitenkään. Ja sitten vielä, koska se ihmisvirta loppuu tai lopetaan ja miten se lopetetaan, sillä se on pakko lopettaa. Tästä seuraa väistämättä laajoja ongelmia niin taloudessa kuin sosiaalisessa merkityksessä, olkoon yksittäisellä ihmisellä millainen asiasta käsitys tai odotus tahansa, suvaitsevainen tai ei.

  Väkivalta on islamilaisesta kulttuurista saapuneelle miehelle ja nuorukaiselle luonnollinen ratkaisu ongelmien hoidossa. Väittääkö joku, ettei näin ole? Väkivalta tulee saamaan voimansa tuhansien maahanmuuttajien turhautuessa ja kärsivälllisyyden loppuessa kun paratiisi ei ollutkaan tämä pohjoinen valtio joka ei kyennyt täyttämään odotusarvoa. Toivon että, näin ei tule käymään, mutta tiedän yksittäistapausten lisääntyvän. Tanskalaisen tutkimuksen mukaan vain 12-13 % pakolaisista on sotaa tai väkivaltaa paossa, muut etsivät maallista onnelaa. En tiedä tai ymmärrä miten suomeen tulevat pakolaiset olisivat tästä poikkeus.
  Lopuksi. Nyt käynnissä oleva pakolaisuus on eurooppalaisen demokratian loppu, ellei sitä saada lopetettua. Väkeä tulee riittämään, sillä pakolaisuus ei lopu. Masentavaa.

 161. Antti Sulonen sanoo:

  Kiintiöpakolaisena Suomeen tullut väittää: Turvapaikanhakijoiden jopa mahdotonta sopeutua tänne.

  Tuollainen väite Yrus Jebraililta, jolla lienee jotain tietoakin asiasta. Miehen kertomus löytyy Yle>uutiset>turvapaikanhakijat 27.9.2015.

  Yle fem-kanavalla kaksi norjalaista retkeilijää autoilee Etelä-Amerikan halki. Eilisessä ohjelmassa he kävivät Paraguayssa, asukkaita noin 6,8 miljoonaa, siis hiukan enemmän kuin Suomessa. Kuinka moni suomalainen tuntee Paraguayn tai Paraguayn asukkaat. Paraguayn asukkaista hyvin harva, jos ollenkaan tuntee suomalaiset olot, mahtaneeko heitä edes kiinnostavan suomalainen elämäntapa.

 162. saara finni sanoo:

  Ei mitään rajaa: Porin kaupunki suunnittelee vanhusten häätämistä vanhainkodista ja talon vuokraamista turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesksi.

  Siitä jutussa ei mainittu mitään, minne ne porilaiset vanhukset on tarkoitus sijoittaa vai saadaanko heidät parissa päivässä jotenkin ketterästi hengiltä?

  Ei helvetti! Vastustan koko sydämestäni joka ikisisen pakolaisen tuloa Suomeen jos niiten takia suomalaiset vanhukset häädetään heidän viimeisestä maanpäällisestä kodistaan..

 163. saara finni sanoo:

  Asiasta kolmanteen: ”Pääministeri Juha Sipilä (kesk) myönsi MTV3:lle Kymmenen uutisissa, että ei tiennyt myöskään sitä, että kaikilla ei ole olemassa oikeutta lomarahaan.”

  Nyt minäkin jo uskon, että hallitus on tumpeloita täynnä. Jos ei edes työministeri tiedä/osaa ottaa tuollaisesta asiasta selvää, niin miten sitten monimutkaisemmista. Vai päätetäänkö asioiden hoidosta siitä vaan, mitä Sipilä (ja/tai muut ässät) milloinkin sattuu keksimään ilman, että asiaa tutkittaisiin edes alustavasti?

 164. saara finni sanoo:

  Hyvä, hyvä! Nyt aletaan saada tosi rikkaita tulijoita Suomeen. Ne ajavat taksilla Tukholmasta Haaparantaan. (Ovatko kenties ajaneet taksilla Unkarista saakka?) Ehkä heidät sijoitataan asumaan siihen porilaistaloon, josta vanhukst on häädetty pois.

 165. valitan sanoo:

  Antti Sulonen, onko sinulla tietoa, että Paragyuaista olisi Suomeen pakolaisia tullut, vai hatustako vedit kyseisen vertailun.

  Ja mitä sopeutumiseen tulee niin näyttää ettei edes iso osa suomalaisia tänne oikein sopeudu.

 166. Harri sanoo:

  Tuosta Porin jutusta. Pakolaiset tuskin ovat vaatineet Poria toimimaan noin.
  Kyseinen vanhustentalo on ollut tarkoitus lakkauttaa 2016, eli vanhukset olisivat joutuneet joka tapauksessa pois viimeisestä tai siis kolmanneksi viimeisestä majapaikastaan.
  Ei suurta draamaa tässä.

 167. Antti Sulonen sanoo:

  Vertailuni ei liittynyt pakolaisiin vaan professori Teivaisen ongelmaan kuinka koko muu maailma suhtautuu Suomeen. Eli tuo vertailu liittyy siihen kuinka punavihreä eliitti ja -sivistyneistö kuvittelee Suomen olevan maailman napa, jota muu maailma tarkasti seuraa. Uskallan edelleen väittää ettei Paraguayssa ole montaakaan Suomesta kiinnostunutta kuten ei ole Suomessakaan montaakaan Paraguaysta kiinnostunutta.
  Ymmärrän sen, ettei kaikki vertaustani ymmärtänyt.

 168. Harri sanoo:

  Mietin tuota jäätelötötterömiestä. Minkähän kuvan nyt Suomi saa, kun poika katuu kauheesti tekoaan…aika ristiriitaisen. Jos joku tämänkin palstan” rotuerottelija” menisi vappuhatussa viitta hulmuten mieltään osoittamaan, niin on niin vakuuttavia kantoja, että ei hän taitaisi anteeksi pyydellä, jos me jostain S-bonuskortista henkilöllisyys löydettäis tai jotain?
  Mitäs luulette, oliko kyseessä edes Suomen lippu vrt Putous-sarjan lipun poltto taannoin, sjp?

 169. saara finni sanoo:

  Kiitos, Harri tiedosta. Tuon olisi voinut kertoa toimittajakin jos olisi ollut tehtävänsä tasalla. Mistä muuten tiedät talon kunnon? Uteluttaa kun itse en viitsinyt soittaa ja kysyä, vaikka mieli teki. Sitä en väittänytkään, että pakolaiset olisivat vaatineet Poria toimimaan noin.

 170. Harri sanoo:

  Eipä mitään, ei ollut salatiedettä. Kiinnostuin vain asiasta niin paljon, että lunttasin Satakunnan kansasta 🙂

 171. valitan sanoo:

  Antti s. Kun olet kovin innostunut kritisoimaan satuolentoon verrattavaa käsitettä ””’punavihreää eliittiä ja sivistyneistöä”’ niin oletko analysoinut miten apilaruiskukka- ahneus on saanut tämän maan polvilleen. vai teetko analyysiä vain jotka tukevat omaa kapeaa näkemystäsi. Ymmärrän toki jos et pysty objektiiviseen ajatteluuun.

  Väitteesi että Paraguaissa ei ole monta Suomesta kiinnostunutta ja päinvastoin, on lapsellisuudessaan hauska voisi jopa luokitella yksityisen ihmisen nolla-ajatteluksi tuskin sentään nolla-tutkimukseksi.

 172. Walkman sanoo:

  Suuri määrä pakolaisena tulleita on nyt ollut ”varastoituna” vasta muutamia viikkoja Suomessa eri vastaanotto- ja väliaikaispaikoissa ympäri maata. Olen havainnut suomalaisessa mediassa jo muutamia uutisia näissä paikoissa tapahtuneista ongelmista. Nämä tapahtumat ovat jostakin syystä läpäisseet sensuurin. Huomion arvoista asiassa on se, että suomalainen media ylipäätään kertoo jossakin olleen ongelmia. Osa mediaa on typerästi ollut täysin hiljaa ko. asioista aiemmmin.

  Nyt ei enää voi olla tiedottamatta niistä ongelmista joita aiheutuu pakolaisten keskuudessa ja enenevissä määrin myös ongelmista isäntäyhteisön jäsenten välillä kun pakolainen pääsee ulkoilemaan. Osa pakolaisista ei kestä ”varastointia” ja turhautuminen purkautuu erimielisyyksinä pakolaisyhteisön jäsenten keskuudessa. Väitänkin, että pakolaisten keskuudessa on paljon ilmapiiriä kiristäviä keskenäisiä jännitteitä, pelkoja ja uhkauksia. Ratkaisukeinot ovat sitten ahdistuneelle suuren egon omaavalle ”machomiehelle” luontaisia. Tähän yhteyteen voi kaiketi liittää Maslovin tarvehierarkian. Väistämätön toteutuu.

  Edelleen voidaan, ehkä perustellusti sanoa, ainakin toistaiseksi, kyseessä olevan yksittäistapauksia. Osa uutisista koskee myös muualla euroopassa tapahtuneista vastaavista ja vielä ikävimmistä ongelmista. Ilmeistä on että, myös viranomaisten tiedotus on ohjattua ja tarkoin määriteltyä miten ja mistä voi yleensä tiedottaa pakolaisiin liittyvissä viranomaistoimissa. Olen pohdiskellut mikä on tämän tarkoin rajatun ja puutteellisen tiedottamisen tarkoitus. Ketä tai keitä on hyödyttänyt sensuroitu ja puutteellinen uutisointi tai että, ikäviä asioita edes myönnetään tapahtuneen? Miksi uutisointi nyt on muuttunut, ainakin minun mielestä laajemmaksi, että kaikki ei olekaan ihanaa ja upeaa kulttuurin rikastuttamista. Onko tarkoitus ollut suojella jotakin ihmisryhmää vai onko tarkoitus yrittää lieventää isäntäyhteisön jäsenten ”ennakkoluuloja” ja estää tilanteen kriisiytyminen pakolaisten ja isäntyhteisön jäsenten välillä? Väistämätön toteutuu.

 173. Antti Sulonen sanoo:

  Olemme kovasti sivussa aiheesta, mutta kommentoin kuitenkin.
  Ahneus ja kateus näyttävät olevan ne mitkä Suomen vie tai on vienyt polvilleen, lähes sadunomaisilla olennoliia.
  Se mitä suuri maailma ajattelee Suomesta on lähes olematonta, vertailuksi voin sanoa, että se on aivan se ja sama mitä joku valittaja ”ruikuttaja” minusta ajattelee.
  Anteeksi, että asennoiduin tuossa suuren maailman edustajaksi verrattuna olemattomaan tekijään.

 174. Mikko Häkli sanoo:

  Iltapäivälehdet eivät tietysti ikuisesti voi vastustaa myyvää aihetta, tähän tapaan:

  -Turvapiakanhakija puukotti poliisia vastaanottokeskuksessa Tanskassa.

  -Neljän saksalaisen naisjärjestön mukaan naisia ja jopa lapsia joutuu jatkuvasti miespakolaisten raiskausten ja pahoinpitelyjen kohteeksi Saksan suurimmassa turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa Giessenissä. Naisia on jopa pakotettu prostituutioon.

  -Turvapaikanhakijat puukottivat kuoliaaksi kantaväestöön kuuluvan äidin ja pojan Ikea-tavaratalossa Ruotsissa.

  -Turvapaikanhakijat tappelivat yöllä Oulussa.

  -Nujakka turvapiakanhakijoiden välillä Lahden Hennalassa.

  Jo pari vuotta sitten kirjoitettiin kyllä räikeimmistä tapauksista, kuten:
  -Bussipuukottaja surmasi maanantaina kolme Årdahlissa. Mies oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen.

 175. Lauri Kivimäki sanoo:

  Jos näillä ”pakolaisilla” on jo lähtömaassaan erimielisyyttä Islamin opin tulkinnasta. Samoin siellä suvut tappelevat keskenään (koska suvut ovat suuria). Ihmettelen jos nämä piirteet eivät alkaisi näkyä täällä Suomessakin. Katselin tv-dikumenttia Ylöjärveltä. Siinä oli kerätty 3 Allahin seuraajaa saman pöydän ääreen. Ei mennyt kuin tovi kun kaksi heistä oli lähes toistensa ”raivelissa” kiinni. Isäni sanoi aikanaan.: Uskon varjolla on maailmassa tehty eniten pahaa.

 176. Mikko Häkli sanoo:

  Tässä esimerkkiä Suomen nuorisolle ja lapsille (tämän päivä iltapäivälehtien sivuilta)

  -Poliisi on määrännyt lisää virkapukuisia ja siviilipartioita turvaamaan katurauhaa Helsingissä.
  Turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen lukuisiin rikoksiin eri puolilla pääkaupunkia. MTV Uutiset kertoi ensimmäisenä, että lyhyen ajan sisään poliisille on tullut rikostutkintaan pahoinpitelyjä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja teinityttöihin kohdistunutta seksuaalista häirintää.

  -Kolme samasta maasta turvapaikanhakijaksi tullutta riiteli Saarijärvellä. Toinen puukotti toista käsivarteen.

  -Hennalan nujakka: Kaksi turvapaikanhakijaa kiinni pahoinpitelystä.

  Turvapaikanhakijat ovat ottaneet yhteen eri puolilla maata. Oulussa kymmenen henkilöä oli viime yönä tappelussa, jossa käytettiin teräasetta.

  Ja jos nyt sanot, että kyllä ne suomalaisetkin osaavat pahoinpidellä ja puukottaa, näpistellä, ladella laittomia uhkauksia, harrastaa taskuvarkautta ja häiritä teinityttöjä seksuaalisesti, niin myönetään, että osaavat kyllä, mutta en koskaan muista suomalaisten olleen näissä asioissa niin kerkeäviä, että tällaisia otsikoita ilmestyisi samana iltapäivänä näin monta lehtien sivuille.

  Ja eiköhän nämä äksönit tästä vain vilkastu. Vihdoinkin on saaatu Suomeen monikulttuurista säpinää!

 177. Mikko Häkli sanoo:

  Värikäs monikuttuurisuus on päässyt vauhtiin:

  Oulun poliisilaitoksen pihalle linnoittautui noin 70 turvapaikanhakijaa.
  Noin 70 turvapaikanhakijaa marssi tänään Oulun Hiukkavaaran hätämajoitusyksiköstä Oulun poliisilaitokselle. Poliisisaattueet seurasivat joukkion matkaa.
  Poliisin mukaan he osoittavat mieltään majoitusolosuhteita ja ruuan tasoa vastaan. He ovat aiemmin valittaneet Hiukkavaaran hätämajoitusyksikössä SPR:n työntekijöille saamastaan ruoasta.

  Lahden Hennalan hätämajoitusyksikköön majoitetut irakilaiset turvapaikanhakijat aikovat mennä torstaina ruokailulakkoon. He ovat kertoneet jättävänsä väliin lounaan ja päivällisen. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle,
  jonka mukaan irakilaiset protestoivat maahanmuuttoviraston suunnitelmia vastaan. Maahanmuuttovirasto päätti tänään jäädyttää toistaiseksi päätöksenteon irakilaisten ja somalialaisten turvapaikanhakijoiden osalta. Päätöksen taustalla on Irakin ja Somalian turvallisuusarvion päivittäminen sekä EU-käytäntöjen ja palautusmahdollisuuksien kartoittaminen.

  SPR taas oli saanut lakkolaisilta tietää, että he lakkoilevat Irakia ja sen politiikkaa vastaan. Ja että muuallakin on tarkoitus mennä syömälakkoon.

  Oli syy mikä tahansa, niin toivottavasti ovat lakossa ainakin jouluun saakka. Silloin voi riisipuurokin maittaa. Jospa sieltä löytyisi vaikka manteli eli ilmainen lento kotimaahan, jossa majoitus ja ruoka ovat niin paljon paremmat kuin täällä.

 178. saara finni sanoo:

  Ja mitäs sontaa siellä Oulussa näille mieltään osoittaville pakolaisraukoille syötettään?

  Näin kertoo Iltalehti:

  -Hätämajoitusyksikössä tarjoillaan kaupungin keittiöstä tulevaa ruokaa kolme kertaa päivässä.
  Ihan normaalia ruokaa on tarjottu. Yleisin ruoka on riisi ja jotain erilaisia kastikkeita. Käytännössä tarjotaan samoja ruokia kuin kaupungin laitoksissa, esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa, Salmivaara kertoo.

  Eikö olekin irvokasta, että arvoisille irakilaismiehille tarjotaan samaa pöperöä, mitä koululaiset syövät.

  Ja kun talossa ei asu ketään muita kuin turvapaikanhakijoita, niin mistähän johtuu, että vessat ovat epäsiistit?
  Ei kai vain käyttäjistä?

  Onneksi en asu Oulussa. En nimittäin millään malttaisi, vaan menisin viemää niille arabiankielisen (vai mitä kieltä ne nyt puhuukaan) lapun, että mitäs tulitte, laputtakaa kiireesti takaisin.

 179. Seppo sanoo:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015093020442620_uu.shtml
  Pitääkö sitä maansa sisäisistä asioista tulla tänne ankeaan Pohjolaan tappelemaan?
  Ruokakin on niin pahaa!

 180. saara finni sanoo:

  Että etoo!

  Oulun hätämajoituksessa ruokalistaa pyritään muuttamaan sen mukaan, mikä turvapaikanhakijoille maistuu, kertoo Iltalehti.

  Kunpa suomalaisten vanhusten hoitopaikoissakin meneteltäisiin noin. Mutta ei, vanhuksethan ovat hautaanmenevää rojua, niistä ei tarvitse piitata. Nämä salskeat tulokasmiehet sensijaan ovat jokaisen puutteessaelävän kukkahattutädin märkien päiväunien kohde. Ne on pidettävä hyvässä timmingissä.

  Tämä Iltalehden luettelema ruoka ehkä kuihduttaa heidät:

  ”Ruokalistalla Hiukkavaaran hätämajoitusyksikössä on tällä viikolla ollut lounaalla ja päivällisellä esimerkiksi broilerikastiketta, lihakastiketta, lohipennepastaa, karjalanpaistia naudanlihasta, risottoa broilerilla ja kalavuokaa, myös kasviruokaa on tarjottu, esimerkkinä linssikastiketta, lisukkeena on tarjottu riisiä ja vihersalaattia.
  Serviisin tuotesuunnittelija ja tuotekoordinaattori ovat suunnitelleet ruokalistat yhdessä SPR:n kanssa.
  – Koska emme tiedä, mikä heille maistuu ja ei, teemme palautteiden perusteella ruokalistoihin muutoksia, kertoo Lappalainen.”

 181. Antti Sulonen sanoo:

  Mikä näitä suomalaisia riivaa. Monikulttuurisuuden perään huudellaan, mutta omasta kulttuurista viis veisataan.
  Katselin tuota ruokalistaa Hiukkavaarasta. Mitä se on tuommoinen karjalanpaisti naudanlihasta. Karjalasta se tuo karjalanpaisti lienee perujaan, mutta täällä Hämeessäkin sitä herkkuruokana pidetään. En tosin muista tiedä, mutta itselleni se on mieleistä. Se karjalanpaisti mihin minä olen tottunut ja tykästänyt sisältää myös sianlihaa, mahdollisimman rasvaista ja riittävästi. Ei pelkästä naudanlihasta karjalanpaistia saa. Mikähän se lienee mämmin kohtalo, tekevät sitä ilmeisesti jatkossa ilman ruista.
  Tuossa monikulttuurisuudessa lienee niin, että vedestä sanotaan mämmi, kun ruis jätetään pois. Samoin vedestä voidaan sanoa karjalanpaisti, kun karjalanpaistiin kuuluvat lihat jätetään pois.
  Monikulttuurisuuteen luulisi liittyvän omakin kulttuuri.

 182. mikko häkli sanoo:

  Tuhat uutta työpaikkaa turvapaikkaturistien takia, huraa!

  Vaan kuka maksaa ja millä rahalla? Valtio tietenkin. Velkarahalla.

  Puolueet, jotka niin suuriäänisesti rakastavat turvapaikkaturisteja ja heidän luomiaan työpaikkoja tietenkin, pitävät yhtä suuriäänistä mekkalaa esim. siitä, että yliopistojen työntekijöitä on vähennettävä.

  Yritykset alkavat tienata turvapiakkaturismilla. Kuka maksaa? Valtio tietenkin. Velkarahalla.

  Jokainen turvapaikkaturisti tietää lisäkiristystä suomalaisten elinoloihin.

 183. Lauri Kivimäki sanoo:

  Mikko Häklille. Nämä pakolaishyysääjät eivät tajua tätä kustannuspuolta. Jos hallitus laittaa asumis- ja sosiaalituet sekä opiskelijoiden edut nyt vaikka puoleen nykyisestä ja käyttäisivät perusteena että saadaan maahanmuuttajien edut samalle tasolle kantaväestön kanssa. Ellei näin menetellä ei kansantalous kestä. Luulen, että ääni muuttuisikellossa. Jos saat ilmaista rahaa, et yleensä ymmärrä ettäjoidenkin on se maksettava. Kas kaikki eivät saa tukia.

 184. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vielä juolahti mieleeni. Koska hallitus tietää, että etuuksia maksetaan velkarahalla he voisivat myös itse vaikuttaa tekemällä jämäkän päätöksen, poistamalla puoluetuet puolelehtien tuet ja poliittisten nuorisojärjestöjen tuet. ei velkarahaa kuluisi näihinkään. Jos kansanedustaja osaa lukea ja kirjoittaa (järkeähän ei tarvita) Häneltä otettakoon pois avustaja ja erityisesti jos avustaja on sukulainen. Varat siirrettäköön maahanmuuttajamomentille kai sinne joitakin satoja miljoonia karttuu ja menee hyödyllisempään. Jos aate ei kanna eihän se rahallakaan kanna.

 185. Antti Sulonen sanoo:

  Niin se Lauri on, kuten kirjoitat asumis-ja sosiaalituista.
  Siinä suvaitsevaisuuskin tulee hyvin nopeasti vastaan, uskoisin sen vähintäänkin puolittivan ihan hetkessä.
  Niitä suvaitsevaisia sitten on vaikka kuinka paljon, jotka ajattelevat, että sinä tai minä oltaisiin maksumiehinä ja he suvaitsevia.
  Mikähän siinä on, että ihminen on suvaitsevainen, kun joku toinen lystin maksaa.

 186. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tämä ei liity tähän pakolaisasiaan mitenkään, olen vaan ajatellut nyt eläkkeellä miten sosiaaliturva on muuttunut. Kun menimme puolison kanssa yhteen asumaan minulla oli taskussani 25€ kotiuttamisraha ja puolisolla 35€ harjoittelijan kuukausipalkka sekä 1000€ kodinperustamislaina, josta mm maksettiin vuokratakuu. Pikku kaksioon ei puhettakaan asumistuesta, koska oli yksityiseltä vuokralla. Kunnan asuntoon ei mitään mahdollisuutta. Jotenkin vain ketkuteltiin pienipalkkaisina,ilman tukia. Aina oli hieman suuri asunto tai lapsia liian vähän. Lapset kasvatettiin ja koulutettiin, ja jotain on saatu nuutakin aikaan, ainakin on veroja maksettu, mikä on palkkatyöläisen osa koska ei ole porsaanreikiä.

 187. saara finni sanoo:

  Turvapaikkaturismia ja järjen ääntä.

  Tämän päivän Iltalehti uutisoi:

  ”Saksan sisäministeri ihmettelee turvapaikanhakijoiden käytöstä
  Ministeri Maizièren mukaan nykytulijoista monet ajelevat taksilla ympäri Saksaa ja valittavat majoituksesta ja ruoasta.
  – Kesään asti pakolaiset olivat kiitollisia siitä, että olivat meillä. Nyt on paljon pakolaisia, jotka lakkoilevat, jos heidän majoituksensa ei miellytä ja jos ruoka ei sovi heille, Maizière kommentoi.”

  Ja näin Suomessa:
  ”Tuore selvitys: Suomi Euroopan kärkeä turvapaikanhakijoille maksettavissa tuissa.”

  Mutta nyt illalla lehteen ilmestyi myös järjen ääni. Pitkä Sampo Terhon haastattelu otsikolla:

  Terho: ”Ennennäkemättömiä konsteja pakolaiskriisin hoitoon”

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100220455012_uu.shtml

  Kannattaa lukea niidenkin, jotka ovat jo täysin toivonsa heittäneet.

 188. Erkki Strömberg sanoo:

  Saara!

  Siinäkö se ”järjen ääni” kun Terho toteaa: ”En mene ministerin tontille neuvomaan”.
  Jutussa ei esitetä mitään uutta ratkaisua tilanteeseen, tyhjää löpinää vaan.
  Tekeekö löpinän järkeeväksi se että esittäjäon persu?

 189. Silvon Tapsa sanoo:

  Sipiläkin käy oikein ulkomailla asti vakuuttamassa suomalaisten halua ottaa vastaan maahanmuuttaja-virtaa! Hän ei näytä ymmärtävän, mikä on ero rasismilla ja esiin tulleella kritiikillä hallituksen siunaamaa maahanmuutto-politiikan vastaan.
  On aika piinallista kuunnella hänen julkista paheksuntaansa maahanmuuttoa vastustavien mielenosoituksia kohtaan.
  Kaiken lisäksi vielä kansainvälisellä areenalla, ulkomaalaisen median edessä.

 190. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sipilä kai alkaa ymmärtää, että mainostempuksi tarkoitettu kotinsa luovuttaminen ei lopultaan ollut kovin järkevä teko, vaikka loikin Hänelle pyhimyskehän joksikin aikaa. Kyllä maahanmuuttajilla tiedotustoiminta toimii täällä yhtä hyvin kuin täältä ulkomaille. Kateellisia ja pahansuopian ovat muuttajat niinkuin suomalaisetkin. Jotku asuvat teltassa, joillekin annetaan hotelli tai jopa pylpylätasoinen majoitus. Jotkut asuvat vanhassa tiilikasarmissa. Jne,jne. Ristiriitoja tulee syntymään. Ei ole SPR:n kriisinhallinta kotikunnailla oikein ajan tasalla. Ulkomaillle on hyvä mennä kun siellä määräävät ja johtavat muut. Joilla taitoa enemmän.

 191. Antti Sulonen sanoo:

  Mitä siitä seuraa, kun salskeita nuoria miehiä asutetaan pienille paikkakunnille joukkomajoitukseen.
  Noilta paikkakunnilta puuttuu paljon oleellista, mitä nuori mies tarvitsee.
  Vaikka toiminta olisi kuinka väliaikaista tahansa ei se auta, kun väliajan pituudesta ei ole mitään tietoa.
  Nämä hyysääjät eivät ymmärrä ihmisen psyykkeestä yhtään mitään.

 192. saara finni sanoo:

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1443760378928

  Hesarissa on Halla-ahon haastattelu, jossa hän kritisoi mm. sitä, että Sipilä luovutti talonsa turvapaikanhakijoille.

  Ennustan, että Sipilä tullaan Suomessa kauimmin muistamaan pakolaistalostaan ja sen seurauksista.

  Samassa lehdessä on artikkeli, jossa kerrotaan, että Esko Aho on Sipilän taustavoima. Se selittää paljon siitä, että perseelleen menee koko homma.

 193. saara finni sanoo:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015100420465727_uu.shtml

  Tyydyttäisikö tämä Hanna Mäntylän haastattelu paremmin Erkki Strömbergin makua kuin Sampo Terhon haastattelu?

  Ja korjaus edelliseen kommenttini. Tuo Esko Aho Sipilän taustavoimana ei ollut Hesarissa vaan Iltalehdessä.

 194. Erkki Strömberg sanoo:

  Saara!
  Enpä minä tästäkään löytänyt ”Ennennäkemättömiä konsteja pakolaiskriisin hoitoon”. Löysitkö Sinä? Jos niin mitä?
  Tärkeämpää mielestäni olisi hillitä turvapaikan hakijoitten määrää. Sitten käsittelyaika saisi olla korkeintaan kuukausi, mieluiten vain muutama päivä. Tämä vaatisi nyt suuren satsauksen, keväällä ja kesällä olis päässy paljon vähemmällä mutta silloin hallitus halusi supistaa menoja entisestään eikä saanut mitään aikaiseksi ennenkuin ”paskat oli jo housuis”. Turvapaikan saaneiden rankaiseminen ei vähennä hakijoita ei ainakaan niitä jotka tulevat vain kokeilemaan josko tärppäis. Oikeita turvapaikan tarvitsijoita kyllä on, vähemmistö hakijoista.
  Tieto kulkee nopeasi. Kun Suomen ulkomaalaisvirasto puolenpäivän aikaan julkisti jotta Irakin ja Somalian hakijoiden hakemuksien käsittely lakkautetaan toistaiseksi, saman päivän iltana jo Bakdatista saakka kyseltiin maamiehiltä Suomesta ”Onko rajat kiinni?” Siis he tiesivät asian ennemmin kuin me suomalaiset jotka luimme sen seuraavana päivänä lehdestä.
  Jos toimiin olisi ryhdytty ajoissa, viimeistään heinäkuun alkupuolella ei koko ”irakilaisten nuorten miesten runbaa” olisi edes syntynyt.
  Sipilä ei osaa tehdä muuta kuin mitä ”akka/akat” käskee! Talonsa lupas akkansa kehotuksesta ja perseelleen meni. Irakissa kun tapana on jotta ”valtion päämiehillä” on kämppä jos toinenkin ja ei tuhatta henkeä vetäviä pienenpiä. Veljeni Kalevi oli aikoinaan Sattamille yhtä palatsia rakentamassa suomalaisen työnantajansa hommissa. Sinne kun Sipilän talolupaus levisi niin kai luultiin jotta sinne sitten pari tuhatta meittiä mahtuu ja kun lupaajana on ”valtion päämies” niin varmaan saadaan ihan kaikkia kivoja lisäetuja.
  Sitten tää ”eemeli” katteli telkast paria kätilöä ja taas kelkka kääntys. Ihan selkärangaton tyyppi!
  Paljon odotin persuilta kun hallitukseen menivät, aikaansaannos tähän mennessä tässä asiassa puhdas nolla. Soini yrittää taiteilla jotta lähiöiden pupien sikaniskat saisi pidettyä messissä jotka Halme aikoinaan hommas. Seinät on levällään ja katto korkealla kuin aikoinaan demareilla. Mitään rotia ei puolueessa ole.
  Mutta kuten linkilläsi neuvoit: ”En mene ministerin tontille neuvomaan”.

 195. Antti Sulonen sanoo:

  18.9.2015 Erkki oli vielä tätä mieltä: ”Mitähän Antti mahtanee tarkoittaa ”lähtöleireillä”? Onko jossakin paikka johon on kokoonnuttu sitä varten jotta sieltä sitten lähdetään Suomeen?
  Lähi-Idän arabialueella on paljon leirejä joita rikkaat arabi-öljyvaltiot tukevat ja pystyssäpitävät. Sinne kokoontuvat ne joilla rahaa ei ole kauemmas päästä. Salakuljetus Euroopan EU alueelle vie rahaa joten siihen kykenee vain varakkaimmat pakolaisperheet ja heki usein vain yhden poikansa kohdalla.
  Salakuljettajien kokoamien ryhmien juttusille ei taida olla kovin helppo päästä.”
  Lieneekö ns. takki kääntynyt vai onko käsitys muuten muuttunut, kun hän nyt tietää mitä Bagdadissa tänään puhutaan ja josta huomenna saamme lukea lehdestä.
  Paljon näyttää hänellä olevan tietoa mitä olisi milloinkin pitänyt tehdä. Löysikö hän edellisissä eduskuntavaaleissa mieleistään ehdokasta, jota äänesti ja nyt voisi etukäteen informoida tuota kansanedustajaa, tai sitten kykynsä mukaan jälkiviisaasti edustajansa tekosia moittia.

 196. saara finni sanoo:

  Isänmaan viholliset.

  Jos ne, jotka vaativat rajatarkastuksia Ruotsin rajalle, kuten Sebastian Tynkkynen ja me sadattuhannet muut, olemme kaikki rasisteja, niin nuo rasisteiksi haukkujat ovat kyllä isänmaan vihollisia mitä suurimmassa määrin.

 197. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt alkavat perus-suomalaisten rivit rakoilla. Eikä ihme, kun ajatellaan mitä vaalikampanjan aikana tuli luvattua!
  Soini pilaa koko puolueen identiteetin, myötäilemällä Sipilän kaavoittamaa politiikkaa.
  Se on huomattu jopa täällä Ruotsissakin.
  Eilis-illan (5.10.) TV-lähetyksen debatti-ohjelmassa ”Agenda”, oli Alexander Stubb mukana linkin kautta Suomesta.
  Stubb korosti hyvää yhteistyötä hallituksen sisällä. Myö Timo Soini sai kiitosta esimerkillisestä yhteistyö-halustaan.
  Nyt olisi hyötynä, jos kaikki blogien seuraajat olisivat pakko-ruotsin taitavia. Ohjelma ei ymmärrettävistä syistä ole tekstattu suomen-kielellä.

  http://www.svtplay.se/video/3944763/agenda/agenda-56

  Raportti Suomen maahanmuuttajien vastaanottamisesta, ja Stubb´in haastattelusta minuuttilukemalta 13:00.
  Vieläkään eivät hälytyskellot taida kuulua Timo Soinin korviin?
  Ajattelin jo paljon aikaisemmin, paljon ennen tätä viime aikojen turbulenssia, että nyt olisi paras Soinin jättää hallitus-yhteistyö. Minä, Soinina, olisin sen jo tehnyt.
  Tällaisen toiminta-halvaantumisen jälkeen, ei uusia jytkyjä ole odotettavissa.

  Tapani Silvo

 198. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen äänestänyt 45 vuotta sekä valtiollisissa, kunnallisissa jopa joskus kirkollisvaaleissa. Kautta vuosikymmenten ovat puolueet prttäneet vaalilupauksensa. Hallitusohjelma muuttaa paljon ja oppositiosta ei voi vaikuttaa. Olen kyllä Terhon kanssa samaa mieltä, että tähän pakolaiskysymykseen puolue kuin puolue voi parhaiten vaikuttaa hallituksesta. Eikös Suomessa mene niin, jos hallitus hajoaa pyytää presidentti sitä jatkamaan ns toimitusministeriönä, kunnes uusi hallitus on muodostettu. Voipi viedä aikaa. En tiedä onko minun vai Tynkkysen ymmärryksessä vikaa, mutta…. Olen ymmärtänyt ns asiantuntioiden lausunnoista, että kun pakolainen on ylittänyt EU:n rajan Hänellä on sen jälkeen vapaa oikeus valita se maa minne Hän turvapaikkahakemuksensa jättää. Ehkä Tynkkynen haluaa, että Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla seisoo tiukkailmeisiä koppalakkiherroja, jotka tutkiivat ja kääntelevät tulijoiden papereita ja paperittomat käännytetään heti pois. En uskalla edes ajatella seurauksia, vaikka olen sitä mieltä ettei tilanne voi tällaisena jatkua. Uskon etteivät Tynkkysen populistiset esityksetkään ratkaisua tuo.

 199. Antti Sulonen sanoo:

  Samoin olen äänestänyt vuosikymmeniä kuten Laurikin ja tiedostanut asian ensimmäisistä äänestyksistä lähtien. Tosin on minulla yksittäisiä ehdokkaita ja edustajia ollut ja on, jotka pitävät minulle tärkeissä asioissa puheensa.
  Mitä sitten tulee Suomen rajojen sulkemiseen, niin ei taida olla ihan yksinkertainen juttu, eikä tarpeenkaan.
  Ei siellä rajoilla tarvitsisi myöskään olla sinisilmäisiä vastaanootokomiteoita tervetulotoivotuksineen. Pakolaisille pitäisi saada realistinen kuva siitä mihin he ovat pyrkimässä. Suomessa ei vain ole tällä kertaa eikä ihan hetkessä tulevaisuudessakaan saada toimeentuloa pikakurssilla saavutetulla kielitaidolla. Täällä on jonkin verran äidin maidosta kielitaitonsa imenyttä ammattitaitoista väkeä ilman työtä, josta saisi tukematta mielekkään elämän.
  Tiukkaa tekee, että valtion tulo- ja menoarviossa sakkotulot riittäisivät tuon alkuperäiskansan tukiviidakon rahoittamiseen, eikä riitä. Varsinkin kun tuo sakkotulo on toive, vaikka se onkin valtion tulo- ja menoarviossa.

 200. saara finni sanoo:

  Kerrankin ilouutinen!

  Iltalehden mukaan Ruotsin radio kertoo, että ” poliisi on tiukentanut valvontaansa ja päivystää nyt miltei vuorokauden ympäri paikoissa, joihin tulee valtaosa Ruotsiin saapuvista turvapaikanhakijoista. Poliisi aikoo selvittää tarkemmin sellaisten tulijoiden tilanteen, joiden luvat eivät ole kunnossa ja jotka eivät hae Ruotsista turvapaikkaa.

  Etenkin monet irakilaiset ovat käyttäneet Ruotsia kauttakulkuun tullessaan Suomeen turvapaikanhakijoiksi.”

 201. Lauri Kivimäki sanoo:

  Antti Sulonen. Olen joskus keskustellut valitun ehdokkaani kanssa joistain päätöksistä. Tää systeemi on sellainen että yksittäisen riviedustajan mielipiteellä ei ole vaikutusta. Päätökseksi tulee se mikä sopii puolueen muutamalle johtavalle poliitikolle. Näinhän se pelaa kunnallispolitiikassakin

 202. Lauri Kivimäki sanoo:

  Saimme jälleen eilen illalla TV 2:n pakolaisillassa kuullamikä on YLE:n (toimittajien) kanta maahanmuuttokysymykseen. Naistoimittaja antoi pelikentän hallinnan 80%-20% maahanmuuton kannattajille ja omassa asiassaan puhujille. Kritiikkiä esittäneet keskeytettiin ja annettiin pitkä puheenvuoro hyysääjäporukalle. Maahanmuuton mahdollisia taloudellisia seurauksia ei käsitelty lainkaa. Paljon puheaikaa sai punanuttuinen kiharapää, jonka kielitaito ja ammattiosaaminen oli suorastaan maaginen. Jos tuollainen ”virtuoosi” ei työllisty ei sitten kukaan. Luulen, että lähettämällä tällaisia todella ammattitaidottomasti ja yksipuolisesti toimitettuja ohjelmia Yle tulee lisäämään maahanmuuton vastaisuutta, vaikka sitä ei siellä ymmärretä (ammattitaidottomuutta). Luulen, että jos Katleena Kortesniemi sattuu lukemaan tämän kirjoituksen, Hän tulkitsee tämänkin vihapuheeksi, sitä se ei ole, vaan veroeuroilla toimitetun ohjelman arvostelu. Suomen on turha arvostella Kremlin tv:tä. Meillä on ihan omansa.

 203. Walkman sanoo:

  Naiviudessaan aivan huippusuoritus taas kerran YLE:n toimesta. YLE aliarvioi katselijoiden älykkyyden ja ymmärryksen. Ohjelma oli kuin tehty alakoululasille. Vähän kuin ”Puttepossun nimipäivät” olisivat menossa. Tai ehkä tässä tapauksessa ”Late lampaan”, Puttepossu oliskin jo rasismia. Pari vuotta sitten YLE toimitti ohjelman ”Islam ilta”. Ketä kiinostaa katsokoon sen uudestaan. Aikaa on kulunut pari vuotta ja ohjelman idealismi ja islam avautuu nyt paremmin. Tämä eilinen oli typeryydessään samaa tasoa.
  Kustannusosaa ei käsitelty juuri lainkaan. Oli siellä sen tyyppisiä kommentteja, että ”ihmisarvolla ei ole hintaa”.
  Käsittääkseni palveluilla on hintansa.

 204. saara finni sanoo:

  Huh, huh. Aloin katsella toisen osan jossain kohdassa. Jaksoin lappaa sitä mannaa eli mannapuuroa noin 10 minutia. Sitten väänsin äänen pois ja aloin lukea katselijoiden lähettämiä tekstejä. Niissä oli sentään hiukan kansan ääntäkin päästetty läpi.

  Oli todella uskomaton suoritus, jo siinä, miten osansottajat oli valittu. Ja jos joku pelastaa minun henkeni, olen siitä kyllä loppuelämäni kiitollinen ja pyrin edes jotenkin myös korvaamaan tuon teon. Uskomatonta, että maassa olisi yhtään ihmistä, joka ei olisi samaa mieltä.

  Paljon pienemmästäkin tunnetaan kiitollisuutta.

 205. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tuomitsen kaiken väkivallan, mutta. Sanoin puolisolle jo illalla. Tämä toistuv lähes jokailtainen maahanmuuton ylistäminen tulee kääntymään itseään vastaan. Sitähän ei toimittajien ja heitä vaalvovien tahojen ”polla” tajua. Tekisi jopa mieli sanoa, kunon lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia. Vielä minua ihmetyttää, jos esittää perusteltuja kysymyksiä, mitä tämä tämänänhetkinen touhu tulee maksamaan., saa heti rasistin leiman. Eilenkin lähes kaikki maahanmuuton kannattajat käyttivät kriitikoista rasisti nimitystä. Kritiiki ja rasisimi ovat aivat kaksi eri asiaa ja hyvin kaukana toisistaan. Toivottavasti nämä amatöörien tekemät polttopulloiskut ja muut uhittelut loppuvat, tai julkisuusmylly jauhaa loputtomiin. Antaa maahanmuuttoviranomaisten tehdä työnsä rauhassa kansainvälisiä ja Suomen lakeja noudattaen. Ei asiat kiukuttelemalla muutu.

 206. Matti sanoo:

  http://www.hs.fi/kaupunki/a1444182277480

  Tilanne Irakissa muuttuu päivittäin. Yle voisi tehdä jutun näistä paluumuuttajista, mutta eipä tee.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444262916134.html

  Millä tavoin ihmisten takaisinlähettäminen on inimillisempää, kuin heidän käännyttämisensä rajalla?? Turhia toiveita tarjotaan pääministerin suulla ja totuus on toinen. Saattaa v*****aa.

  Kritisoin, olen siis rasisti.

 207. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kannatta lukea Pauli Vahteran blogi Iltalehdestä, siinä on aika paljon punnituja ajatuksia maahanmuutosta. Olen vuosien mittaan vakuuttunut, että Hän on kiertänyt laajalti kehitysmaita reppumatkaajana ja tutustunut tavallisen kansan ongelmiin. Tuntee ehkä ne paremmin kuin suomalaiset mutu-asiantuntijat. Moni voi kokea kirjoitukse rasistiseksi, mutta sitä se ei ole.

 208. Antti Sulonen sanoo:

  ”Tulin Suomeen Ruotsin kautta. Luulin, että saisin täältä töitä, voisin kutsua perheeni perässäni ja voisimme elää täällä kuten suomalaiset”, Hassan selosti.

  Eikö ne nyt mitenkään saa pääministeritasolla selvitettyä jo ennen Suomen kamaralle tuloa, että täällä ei ole töitä, jolla irakilainen voisi elää kuten suomalainen. Pääministeritasolla toivotetaan, vaan , että tulkaa Suomeen töihin, mutta ei kerrota millaisilla ehdoilla heille työtä tarjotaan. Niillä työehdoilla mitä heille tarjotaan ei voi elää kuten suomalaiset työtä tekevät. Tosin voihan niilläkin elää, kun niihin lisätään monipuoliset sosiaalituet, joihin tulijat oppivat hyvissä ajoin ennen työrupeamaa.

  Pääministeri on tyytyväinen, kun saa työllistettyä satamäärin suomalaisia erilaisiin avustustöihin, joita tuossa ruljanssissa härää. Samoin pääministeri on tyytyväinen, kun saa kaikki talorotiskot vuokrattua ns. uusiokäyttöön. Ei ne rotiskojen omistajat niitä rakennuksiaan hyvää hyvyyttään pakolaisille asuttavaksi anna. Eiköhän valtio ja SPR maksele niistä ns. käyvän vuokran.

  Että sellaista se on hyväntekeväisyys, rahastusta tavalla tai toisella.

 209. saara finni sanoo:

  Kiitos, Matti linkeistäsi. Suuresti ihmettelen, jos kepukansa vielä äänestää Sipilän eduskuntaan, on se niin tanakka isänmaan vihollinen. Sipilä tullaan historiassa muistamaan pääministerinä, joka houkutteli Suomeen tuhatmäärin irakilaisia onnenonkijoita ja heidät elättääkseen vähensi mm. vanhustenhoitajia laitoksista.

  Näin selittivät Suomeen tuloaan Sipilän tänne ”värväämät” irakilaismiehet Hesarissa: ”Useat kertoivat tehneensä lähtöpäätöksen Suomeen, kun olivat kuulleet pääministeri Juha Sipilän (kesk) tarjonneen Kempeleen kotiaan turvapaikanhakijoille.”

 210. Antti Sulonen sanoo:

  Ai niin tuohon edelliseen piti lisäämäni, että rahastaja on rahastaja ja rasisti on rasisti. Itse en ole rahastaja tässä ruljanssissa.

 211. saara finni sanoo:

  Lauri Kivimäen vinkki Pauli Vahteran blogista oli niin hyvä, että paras tallentaa tänne tuon erinomaisen hyvän blogin linkkikin:

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/10/07/elaman-tarkoitus/

 212. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kun muutimme Janakkalasta Lammille, ei Habita meinannut saada vanhaa isohkoa taloamme myytyä vaatien hinnanalennusta. Sanoin heille, no meillä on silloin kaksi taloa. Ilmoitan kuntaan, että sinne mahtuu ainakin 10 kiintiöpakolaista asumaan kunhan hinnasta sovitaan. Habitasta tuli suraavana päivänä 2 ostajaehdokasta. Että sellaista peliä

 213. Antti Sulonen sanoo:

  Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo näin: ”Miten kukaan haluaa polttaa apua tarvitsevien ihmisten asuntolaa? Nyt tolkun ihmiset: rasismi torjuttava yhdessä.”

  Ville Niinistö ja vihreät yleensä ilmeisesti hyväksyvät apua tarvitsemattomien asuntoloiden polttamisen, aika rasistista meninkiä.

 214. saara finni sanoo:

  Loistavaa! Tähän saakka on ylenpalttisesti ryvetty rahassa eikä kukaan ole keksinyt, mihin sitä sijoittaisi.
  Turvapaikkaturistit on pelastus tähänkin ongelmaan. Heihin uppoaa vuodessa noin yksi miljardi, kertoo Iltalehti.

 215. valitan sanoo:

  Antti hyvä, Spekulaatiosi taso Vihreiden Niinistön lausunnoista osoittaa kuinka korkealle ajattelusi taso yltää. Tuskin päätä huimaa niiissä korkeuksissa. Todella vastenmielinen esitys.

 216. saara finni sanoo:

  Ääriharvoin olen kuullut näin mielenkiintoisen ohjelman:

  https://www.suomenuutiset.fi/tuumaustunti-pe-klo-1130-hanna-mantyla-ja-jussi-halla-aho-pureutuvat-turvapaikkakriisiin-suora-lahetys/

  Erityisesti Mäntylän varsin seikkaperäinen selvitys tähän mennessä tehdystä työstä turvapaikkaruuhkan hoitamiseksi oli ainakin minulle uutta ja tosi mielenkiintoista. Ilahduin myös hänen persoonastaan: siinäpä jämäkkä nainen.

 217. Silvon Tapsa sanoo:

  Tämän päivän uutisointi antaa aika hyvän kuvan siitä, minkälaista porukkaa nämä tänne tulevat, n.s. pakolaiset oikeastaan ovat? Nyt on kaikki sinisilmäisyys jätettävä sivuun.
  Täällä Ruotsissa, tämän iltaisten (10.10.) tuoreiden uutisien raportoinnissa kerrottiin, että vain puolet tänne tulevista ”pakolaisista” jättää turvapaikka-hakemuksensa Ruotsin viranomaisille. Poliisi on kovasti huolissaan tämän ilmiön vuoksi!
  Minkälainen on turvallisuustilanne, niin kantaväestöä kuin näitä maahantulijoitakin ajatellen? Eihän kukaan tiedä, mihin tämä ”joutosakki” matkansa suuntaa, ja mikä on heidän suunnitelmansa tulevaisuudesta?
  Tässä on nyt tilaa vapaalle spekuloinnille. Onko heitä joltain taholta informoitu, että paras tapa on asua maassa rekisteröitymättömänä, ja omistautua esimerkiksi rikolliseen toimintaan? Hehän ovat jo sinänsä rikollisia, jos eivät pyydä maahan tullessaan turvapaikka-oikeutta.
  Saattaa olla niinkin, että he tietävät, ettei heillä ole tarpeeksi argumentteja turvapaikan saamiseksi.
  Vielä on vaihtoehto, että heidän lopullinen toivottu päämääränsä on joko Norja tai Suomi. Kovin paljon pitemmällehän täältä ei enään pääse!
  Nyt on Suomessa oltava tarkkana, ettei valtion ja kuntien talous pääse rapistumaan entisestäänkin, sosiaalisten kustannuksien räjähdysmäisen kasvun vuoksi.
  Ruotsi on rahoittanut suuresti tätä maahanmuutto-koneistoa siirtämällä siihen varoja ulkomaan-avusta.
  Nyt alkavat kustannukset kuulemma näkyä myös tavallisen kansan kukkarossa. Kunnat ja kuntien pääjärjestö ovat jo laskelmoineen kunnallisveron korottamisen tulevaksi tarpeeksi jopa kaksi kruunua.
  Lisäksi ovat vastaanotto-keskuksilla olevat vapaat sijoituspaikat jo täynnä.
  Seuraava ”siirto” valtion taholta, on ”turvapaikan hakijoiden” asuttamista teltta-kyliin!
  Ei mitenkään tunnu siltä, että asiat olisivat mitenkään ”hanskassa”! Ei ainakaan minun mielestäni…

  Tapani Silvo

  P.S. Nyt on jo alettu laskea, mitä kielteisten päätösten saaneiden turva-paikan hakijoiden takaisin lähettäminen tulee maksamaan. Tulossa on vielä yhtä kovaa menoa suomalaisten verorahoille! D.S.

 218. matti sanoo:

  Niinpä. Sipilä on sanonut , että maahanmuuttajien kustannukset eivät ole keneltäkään pois. Epäilen, että veeämmässä on mennyt sekaisin fifteenthousand ja fiftythousand, muutoin ei ole mahdollista pakolaismäärien arvioiden niin suuret heitot. Sinänsä täysin ymmärrettävää suomenkielisessä maassa.

  Vielä voidaan miettiä mihin kielteisenpäätöksen saaneita voidaan lähettää, kun ei ole sopimuksia?? Ruotsi voisi olla yksi vaihtoehto….

  Vielä, jos Suomesta ei saada YHTÄ rikollista karkotettua, niin saattaa olla tuhansien ei rikollisten poislähettäminen hiukan pitkässä juoksussa. Molemmista työmaista vastaa Maahanmuuttovirasto. Ei hyvältä näytä.
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1444368498800.html

 219. Erkki Strömberg sanoo:

  ”Mielenkiintoista on miettiä”, miksi Saara ei vastaa kysymykseen?

 220. Silvon Tapsa sanoo:

  Esimerkki Ruotsista: Kuinka suuri ero onkaan poliitikkojen hallusinaatioiden ja arkipäivän todellisuuden välillä?

  http://yle.fi/uutiset/svd_ruotsin_poliisi_menetti_otteensa_turvapaikanhakijoista/8388421

  Mahtavatko Suomen vastaavat (poliitikot) olla enemmän todellisuuden-tajuisia?

  Tapani

 221. saara finni sanoo:

  Täsmälleen sama ero on Suomessa.

  Aamun TV-uutisissa kerrottiin, että ”Niinistö on hyvillään siitä, että kesän kiivas keskustelu monikulttuurisuutta vastaan on vaiennut”.

  Eiköhämn se kiivaus ollut lähinnä maahanmuuttajien aiheuttamaa tosi suurta rahanmenoa ja heistä aiheutuvaa lisävaltionvelkaa vastaan.

  Tällä viikollahn eduskunnassa vietettiin näyttävästi uutisoitu maahanmuuttohartaustilaisuus, jossa kaikki puolueet toinen toistaan kiihkeämmin todistivat olevansa ehdottomasti maahanmuuttajien puolella, Tämän hartaushetken oli pannut alulle edustaja Nasima Razmyar.

  Samana iltana lähetin hänelle sähköpostia:

  ”Haluaisin kuulla teidän mielipiteenne siitä, olenko raisisti

  kun haluaisin, että Suomi hoitaisi ensin omat käyhänsä ja muuten huono-osaiset, esim. terveyskeskusten vuodeosastoilla vojuvat nälkäiset vanhukset, jotka eivät enää itse pysty syömään eikä liian vähillä hoitajilla ole aikaa heitä syöttää, ennenkuin suostuu päästämään maahan tuhatmäärin ”turvapaikanhakijoita”, eli nuoria riskejä miehiä, jotka alkavat heti marista, että koululaisille ja vanhuksille jaettava ruoka ei heille kelpaa jne.

  Minua ei pätkääkään kiinnosta, mikä on tulijoiten uskonto (en kuulu kirkkoon), kulttuuri, ihonväri (paitsi, että ruskeat ihmiset ovat paljon kauniimpia kuin me valkoiset olmit), mutta haluan olla ehdottoman varma, että tulijat ovat todella turvapaikan tarpeessa. Siksi kannatan, että turvapaikan tarpeessa olevat haettaisiin suoraan pakolaisleireiltä, ja sieltäkin ensisiassa lapsiperheitä.

  Jos suomalaisetkin miehet olisivat talvi- ja jatkosodan aikana pötkineet pakoon muihin maihin, niin nyt olisimme osa Venäjää. Kaksi kertaa Antreasta evakkoon lähteneenä ( s. 1938) en voi muuta kuin halveksia, jopa tuntea inhoa noita hyväkuntoisia nuoria miehiä kohtaan, jotka ilkeävät tulla tänne asti leuhkimaan, miten kotiin jäi mersu ja mukava omakotitalo ja miten huonosti heitä täällä kohdellaan.
  Suomalaisen käytännön mukaan he ovat pelkkiä rintamakarkureita.

  Olen kurkkua myöten täynnä tätä saastaa ja jos minun vallassini olisi, heidät kuskattaisiin rajan taa huomenna.

  Kannatan Kanadan kaltaista maahanmuuttopolitiikkaa, erityisesti niin kauan kuin olemme korviamme myöten velassa (minunkin osuuteni valtionvelasta on tällä hetkellä 18 050 euroa) ja köyhiä sekä työttömiä on pilvin pimein.

  Saatan olla rasisti, mutta ainakaan en ole isänmaan vihollinen kuten ilmiselvästi esim. pääministerimme, joka on näitä turvapaikkaturisteja tänne kahmalokaupalla houkutellut talojakelullaan. En häpeä tippaakaan olla tällainen rasisti, suurin osa tuttavistani on sanonut olevansa täsmälleen samaa mieltä ja luulen, että ainakin lähes kaikki rasisteiksi parjatut ajattelevat tällä tavalla.

  Ja miksi kirjoitan teille? Koska kuulin teidän eräässä keskustelussa sonovan, että voitte mennä perussuomalaisen kanssa samaan kahvipöytään. Ehkä viitsitte lukea tällaiset rasistien kirjoituksetkin.

  Aurinkoista syksyä.

  Saara Finni, 77 v.”

  Toistaiseksi ei ole tullut vastausta eikä edes pidätysmääräystä. Joten ilmeisesti maassa on vielä sananvapaus tallella. Kansa on tosiaan lähes vaiennut, koska mikään ei tunnu auttava, Ans kattoo seuraavat vaalit!

 222. Silvon Tapsa sanoo:

  No, jopas nopeasti into laantuu! Avokätisten ”kukkahattu-tätien” mediaseksikkyys kun hiipuu, niin jopas ei enään kiinnosta.

  http://yle.fi/uutiset/vastaanottokeskusten_vapaaehtoiset_vasyvat__oliko_auttamishalu_vain_muoti-ilmio/8384164

  Tyypilinen kuva tämän päivän ihmisistä… juostaan sosiaali-median ”muotivirtauksien” mukana, niin kauan kuin se antaa otsikoita.
  Antaa niiden viimeisten hölmöjen pakertaa. En sure, vaikka nääntyisivät taakkansa alle!

  Tapani

 223. Lauri Kivimäki sanoo:

  Torstaiaamuna klo 5 avsin TV:n ja ylen uutisikkunassa oli kuva yksinäisestä naisesta joka istui Lammin Miniemen vastaanottokeskuksen kellarissa vaatekasojen keskellä. Otsikointi oli juuri kuten Tapsa edellä kertoo. Edellisenä päivänä olin kuunnellut eduskunnan rasisimi ja väkivalta keskustelua josta sai käsityksen, että me suomalaiset olemme valtaosin väkivaltaista ja rasistista väkeä jotka uhkaamme vilpittömien työhaluisten maahanmuuttajien terveyttä ja hyvinvointia ja toivomme heille kaikkea pahaa. Hunajainen myötätunto valui kansanedustajien puhenvuoroista maahanmuuttajien niskaan. Tuntui siltä, että Pariisin rauhan jälkeen Suomelle ei ole tapahtunut mitään niin erinomaista kuin tämä 30000 mahanmuuttajan saapuminen pelastamaan Suomen taloutta ja monikulttuurisuutta. Keskustelualoitteen alullepanija oli maahanmuuttotaustainen kansanedustaja jonka elämä täällä Suomessa oli ollut aika siloista. Jos nyt on tapahtunut jokunen ylilyönti suhtautumisessa maahanmuuttoon oli keskustelu kriittisiä kohtaan kohtuutonta. Mutta kansanedustajathan eivät ajattele muuta kuin uudelleenvalintaansa.

 224. Erkki Strömberg sanoo:

  Saara jatkaa jarkoniaan, mutta ei vastaa kysymykseeni, miksiköhän?

 225. Lauri Kivimäki sanoo:

  Se on yksi ja sama mitä presidentti puhuu. Ole Saara iloinen ettei punapää demari enään ole kuin presidentti, silloin tätä empatiaa tulisi vielä enemmän. Se on niin, että hallitus päättää maahanmuuttopolitiikasta (myötäillen EU:n linjauksia) mm siitä mitkä maat ovat turvallisia palautuskohtaita. Samoin mitä etuuksia heille maksetaan. Luin Hesarista hieman hämmentyneenä kuinka sopimuksia vastaanottokeskuksista on tehty ”kiireessä” kilpailuttamatta. Jossain maksetaan maahanmuuttajan vuodepaikasta 900 €/kk. Kun asia tuli esille on kuulemma nyt aikaa kilpailutukselle. Yleensähän on niin, että korppikotkat kokoontuvat haaskalle. Siis näin härskit liikemiehet ja yhteisöt käyttävät hädänalaisia hyväkseen-käy sääliksi vapaaehtoistyöntekijöitä. Koska kantasuomalaisille on todistettu niin monelta taholta kuinka opin- ja työhaluisia tänne saapuneet ovat eikä kukaan ole tullut sosiaalietujen takia on seuraava rahastajaporra lakimiehet jotka hoitavat valituksia kielteisistä turvapaikkapäätöksistä. Ovatko jotkut moraaliltaan sen puhtaampia kuin ihmissalakuljettajat.

 226. Erkki Strömberg sanoo:

  Hyvä Lauri!
  Mielenkiintoista todella jotta alat jäsentää asioiden oikean laidan mihin tässä ”mamu-asiassa” rahat menevät.
  Itse olen ollut paikalla tukihenkilönä asianajotoimistossa, neuvottelu kesti noin kolme varttia joka tuloksena toimistossa laadittiin tekstiä sen verran jotta se saatiin ”vedätetyksi” kahdelle a-neloselle, joka postitettiin hallinto-oikeuteen. Tulkki oli paikalla tuon kolme varttia. Kustannukset keissistä yli 2500 euroa. Asianajajan osuus n. 2100 e loput tulkille ja hakijan matkakuluihin.
  Siis palaveri ja paperi vei saman kuin hakijan noin 8 kk ”elatusraha” (316 e/kk)!
  Ruotsalaisella miljonäärillä on jo 17 turvapaikkakeskusta omistuksessaaan Ruotsissa. Sama toiminta on tullut myös Suomeen.

 227. Antti Sulonen sanoo:

  Erkki. Ei tullut sitten tukihenkilölle mieleen, että olisitte ilman asianajajaa ”vedätellyt” nuo kaksi a-nelosta. Olisi pian aikaan säästynyt 8 kk:n elatusrahat.

 228. Erkki Strömberg sanoo:

  Tiedät Antti itsekin jottei Hallinto-oikeus ota tosissaan käsittelyyn kuin ”opinsaaneiden” papereita ja asioita, lopeta tuo viisastelu!

 229. Lauri Kivimäki sanoo:

  Erkki Strömbergille.
  Kyllä minä olen tiennyt, että Suomi ei ole sen kummempi maa kuin muutkaan, ne tahot jotka haluavat hyötyä hädänalaisten asiasta osaavat kyllä haistaa tilinteon paikan. Jossain on kylpylää tarjottu vastaanottokeskukseksi, olipa (oliko Kivitippu?), jossain on kylpylähotellin henkilökunta irtisanottu ja aiotaan tarjota pakolaisille. Pohjanmaalla yksityishenkilö oli ostanut tilan kunnalta 20000 € j saa nyt saman rahan kuukaudessa. Tässä vain muutamia esimerkkejä. On vaikea lähteä osoittelemaan ennen kuin on jotain konkretiaa joita Hesari toi esille. Siinä oli myös maininta, että lakimiehille ei makseta kuin 110€ tunti, mutta kuka tarkistaa tunnit. Olen saanut kerran vakuutusyhtiön maksamaan lakimiespalvelun. Sain lopulta tiedon mitä vakuutusyhtiö oli maksanut lakimiehelle. Soitin yhtiöön ja sanoin, eikö teillä ole mitään järkeä mitä te maksatte, minulta ei esim oltu kysytty mitään. Vastaus: kun he ovat ennekkopäätöksen tehneet, lasku maksetaan oli se kuinka suuri tahansa. Näin toimivat vakuutusyhtiöt ja surullista on että yhteiskuntakin toimii monissa asioissa ilman kilpailutusta samalla tavoin. Mutta eihän sillä väliä, kun rahat eivät ole omia.

 230. Antti Sulonen sanoo:

  Erkki.
  Ei tässä nyt viisastelusta ole kysymys ja jos on, niin et pysty käskemällä sitä lopettamaan ja anelukin on turhaa.
  Toisaalta eikös tuo asianajaja ole tukihenkilö, miksi siinä viellä ”paskakummia” tarvitaan?
  Niin kauan Erkki, kun kateudestasi pääset eroon tulet saamaan kommenttejani.

 231. Erkki Strömberg sanoo:

  Antti!
  Asiastahan Sinä et mitään tiedä, etkä sen vakavuudesta, joten jospa et sitten nälvisikään. Minut pyysi mukaan turvapaikan henkilökunta ja myösasiaosainen, tukihenkilöksi, ei asianajajaksi!
  Sinulle en erikseen sitä rupea rautalangasta vääntämään koska älykoppasi ei sitä kumminkaan osaa oikein käsitellä.
  Sinulla on kyllä kadettittavan hyvä kyky viedä asia aivan sivuraiteille joten lopetan kanssasi keskustelut tästä asiasta tähän.

 232. Antti Sulonen sanoo:

  Erkki.
  En pyydä sinua keskustelemaan kanssani tästä asiasta, enkä muistakaan asioista.
  Tuo kommenttisi, jossa kerroit olleesi ”paskakummina” kertoi kuitenkin äärettömän kateutesi, että kolmen vartin rupeamasta ja parista A4-liuskasta joku saa 2100 euroa.
  Tuohon on ehdottomasti paras lääke ruveta itse tekemään, kun ei osaa arvostaa toisen työtä. Siltikään en tiedä pääseekö tuosta kateudesta eroon.
  Eikä tuo sinun kommenttisikaan tainnut aivan pääraiteella olla mitä tulee aloitustekstiin.

 233. Lauri Kivimäki sanoo:

  Älä nyt Antti hihojasi polta. Eikö ole upeaa, että meillä täällä Lammilla on kansainvälisesti arvostettu asiansaosaava ja ilmeisen kielitaitoinen henkilö jota voidaan käyttää asianhoitajana. Itse en kyllä keksi juurikaan hätää johon Häntä uskaltaisin pyytää.

 234. Valitan sanoo:

  Antti ja Lauri poiketkaapa Peltoniemellä, tuette lammilaista elinkeinoelämää. Ostakaa molemmat sieltä peili, mahdollisimman iso.

 235. Antti Sulonen sanoo:

  Lauri.
  Olet aivan oikeassa.
  Tuota en tullut ajatelleeksi. Eihän sitä pienillä aivoilla pysty asioita riittävän laaja-alaisesti katsomaan.

 236. Lauri Kivimäki sanoo:

  Nimimerkille valitan. Mulle on turha keljuilla nimimerkin takaa. Se on hyvinkin raukkamaista. Siksi en käytä nimimerkkiä. Olen asunut Lammilla 6 vuotta, kuullut monenlaista puhetta eräistä henkilöistä (yleensä ei mitään mairittelevaa). Mutta kun en henkilökohtaisesti tunne en halua niitä myöskään eteenpäin levittele. Teemme 95 % ostoksemme Lammilta, täällä on suhteellisen monipuolinen tarjonta. Peiliä en valitettavasti tarvitse, meillä on eteisessä peilikaapit. En tunne täältä juuri ketään, mutta mm uimahallin saunassa kuule juttuja. Ja kuulemma suurin viisaus asuu huoltoaseman kahviporukassa-en tiedä

 237. valitan sanoo:

  Lauri hyvä, en minä keljuillut. totesin vain ääneen huomioni.
  Jos Lammilla on niin hieno huoltoasema jossa viisaus viipyy niin ihmettelen , ettet ole saanut kutsua noihin porukoihin. Kun juttujasi lukee niin tuntuu, että kaikki viisaus ja tieto on kerääntynyt vain sinulle, varmaan sinustakin tuntuu samalta.

 238. Lauri Kivimäki sanoo:

  En ymmärrä mitä viisautta valittaja tarkoittaa. Totesin vain sen mitä työelämässä aikanaan jouduin havainnoimaan neuvonantajan tehtävien vaativuudesta. No kaverinsa toimintaahan saa ja kannattaa aina puolustaa. Mitä tulee näihin keskustelukerhoihin-olen joskus sanonut vaimolle, jos alan noissa äijäporukoissa pyörimään homaa hoitoon.

 239. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tiedostan omat vikani ja puutteeni. Olen kuitenkin sitä mieltä, että niin kauan kuin tämä tietoisuus on ollaan vielä voiton puolella. Jos et tiedosta olet tappiolla. Mielestäni kateutta en ole koskaan tuntenut. Minulle ei sinällään esim maallinen omaisuus merkitse yhtään mitään riittää kun sitä on., että toimeen tullaan. En sinällään väheksy näitä keskustelukerhoja, siellähän vanhat tutut yleensä vaihtavat mielipiteitä(mm Hämeenlinnan ns Sokolevin veljekset, missä nykyisin kokoontuuvatkin), Turengissa oli mm entiset sokeritehtaalaiset , valiolaiset jne. En vain tunne niihin porukoihin kuuluvani. Luen mieluummin kotimaista kirjallisuutta.

 240. Lauri Kivimäki sanoo:

  Palaan tähän pakolaisaiheesen, yllykkeenä isäni sotilaspassi, joka sattumoisin osui käteeni. Kun katselee Tornioon purkautuvia irakilaisnuorukaisia, jotka ovat lähteneet sotaa pakoon. Ihmettelen suraavaa. Kuukausia kestäneen matkan rasitukset eivät heistä mitenkään näy. Luulisi, että energiavarat olisivat hyvinkin kuluneet. Aika riskiä porukkaa ovat. Täällä vielä ”lotat” tarjoavat muonaa ja vaatetusta, sekä jonkinlaisen asunnon. Isäni joutui hädin tuskin 19-vuotiaana huonosti koulutettuna 1944 torjuntataisteluihin. Ei ollut pienviljelijän pojalla mahdollista luistaa velvollisuuksistaan, ei ollut mahdollista lähteä edes Ruotsiin, koska ei ollut rahaa. Siellä oli kyllä sukulaisia. Sodan jälkeen alkoi armoton taistelu työpaikoista ja asunnoista. Isäni eteni tolppapojasta arvostetuksi sähköasentajaksi. Sotakokemuksistaan Hän ei koskaan halunnut puhua. Sen muistan, että isäni ikäluokan miehet eivät juuri 50-vuotispäiviään juhlineet. Oma isäni kuoli 44-vuotiaana. Huono ravinto ja ankarat olosuhteet sodan jälkeen olivat tehneet tehtävänsä. Mutta mitäs sillä on enää väliä. Sehän oli silloin ja nyt on nyt.

 241. Antti Sulonen sanoo:

  Ajat ovat muuttuneet ja tulevat jatkossakin muuttumaan, kukan ei vain tiedä mihinkä ne muuttuvat.
  Onhan Mainiemikin ajansaatossa ollut monessa mukana. Sodan jälkeisenä aikana Mainiemi oli työlaitos. Siellä majoitettiin henkilöitä, jotka olivat jostain syystä velvoitteistaan luistaneita. Heillä oli jäänyt rästejä yhteiskuntaa vastaan. Tuo porukka työskenteli työlaitoksella ja maksoivat sitä kautta sekä asumisensa työlaitoksella, että velvoitteensa yhteiskunnalle jälkikäteen tekosistaan.
  Ajansaatossa tuollainen toiminta tietenkin todettiin yhteiskunnan taholta ihmisarvoa alentavaksi ja näin ollen työlaitoksen nimi piti muuttaa ja toimintatavatkin.
  Nyt tänä päivänä kyseinen laitos on siis pakolaisten majoituspaikka. Järkeväähän se on, jossain heitä pitää majoittaa. Miksi kuitenkin työlaitoksesta on tehty oleskelulaitos, miksi tuo porukka ei työskentele entisen työlaitoksen tapaan. Siellähän on kuulopuheiden mukaan useamman sortin ammattimiestä kuten ennen vanhaan.

 242. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen yrittänyt suhtautua mahdollisimman neutraalisti pakolaisiin, kantaen lähinnä huolta siitä mitä tämä lopultaan maksaa. Joskus vaan keittää yli. Eilen MTV 3 :n toimittaja oli vastaanottamassa nuorukaisia Torniossa. Kysyi:mistäpäin Irakia tulette, vastaus xxxx maakunnasta. Toimittaja se on todettu turvalliseksi alueeksi, vastaus ei sielä varsinaisia taisteluita ollut, mutta siellä ei ole mitään. Myöhemmin kyseinen mies ilmoitti tulleensa Suomeen rakentamaan parempaa elämää. Herää kysymys miksei sitä voisi rakentaa siellä kotikonnuilla jotta sinnekin saataisiin jotain. Suomen rakentamiseen heitä ei tarvita.

 243. Antti Sulonen sanoo:

  Sama juttu neutraalisti olen myöskin heihin suhtautunut. Yhden syyrialaisen kanssa muutama vuosi sitten juttelinkin hyvät huomenet jne, hän jopa opetti minulle miten sanotaan arabian kielellä hyvää huomenta, vähäisen käytön ja huonon kielitaitoni takia en sitä enää osaa.
  Tuo talouspuoli tietenkin on tärkeä, mutta yhtä tärkeä lienee kuitenkin monikulttuurisuuden leviäminen ja kritiikitön suhtautuminen siihen. Eilen Iltalehdessä uutisoitiin kuinka Alankomaissa on kiinnitetty huomio lapsivaimoihin. Nuo lapsivaimot ovat 13-14 vuotiaita tyttöjä, jotka on alistettu, tai omasta tahdostaan elähtäneiden ns. aikuisten miesten petikumppaneiksi. Tuo on ilmeisesti sellaista monikulttuurisuutta, jota aivan kaikki eivät kuitenkaan hyväksy, vaikka halusti väittävät olevansa rasismin vastustajia.
  Missä se mahtaa raja kulkea rasismissa.
  Mitä muuten käytännössä aiheuttaa lapsivaimojen hyväksyminen? Väestönkasvu räjähtänee maapallolla ja lisää pakolaisvirtoja sekä saa salskeat miehet hakemaan hyvää elämää piittaamatta lapsistaan ja vaimoistaan. Niitähän saa viriili mies uusia.
  Käsitykseni mukaan Lammin työlaitoksella oli aikoinaan tyyppejä, jotka eivät vapaaehtoisesti ottaneet lastensa elatukseen osaa.

 244. saara finni sanoo:

  Minä en suhtaudu neutraalisti. Jum…auta, että ottaa päähän: ensi vuonna kuluu vähintään 6 (siis kuusi) miljoonaa euroa turvapaikkaturistien palautukseen. Niille rahoille olis kyllä reikiä suomessakin, vaikkapa sairaanhoidossa. Onhan se kieltämättä kiinnostava ja mukava seikkailu nuorelle miehelle keplotella Suomeen kun tietää saavansa ilmaisen lennon takaisin kotiin sinne hyvän omakotitalon ja mersun luo. Eikö niitä voi kuskata rajan taa ja sanoa, että menkää siitä kotiinne niinku tulittekin. Kyllä suomalaiset on nynnyjä, ei muuta voi sanoa. Tulen seuraavissa vaaleissa äänestämään sitä puoluetta ja henkilöä, joka kaikkein uskottavimmin vastustaa turvapaikkaturistien päästämistä maahan. Aidat rajalle ja jos se ei auta niin rautaa. Sillä tavalla maahantunkeutujia on ennekin kohdeltu.

 245. Silvon Tapsa sanoo:

  http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_maksavat_valtiolle_jo_miljoona_euroa_paivassa/8404539

  http://yle.fi/uutiset/ruotsin_paaministeri_haluamme_etta_eu_jakaa_pakolaistaakkamme/8405609

  Tyhmä ruotsalainen poliitikko, joka luulee olevansa maailman-parantaja!
  Itsehän ovat sopan keittäneet, niin ruotsalaiset, itävaltalaiset kuin saksalaisetkin!

  Tapani

 246. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt on jo Ruotsikin tullut taloudellisen kestävyytensä rajoille! Valtiovarain ministeri antaa lausuntoja lisälainan ottamisen tarpeellisuudesta.
  Suomenkielisten uutisten (22.10.) raportissa tämän päivän tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä:

  http://www.svtplay.se/video/4207197/uutiset/uutiset-386

  Aiheesta minuuttilukema 03:05 jälkeen.
  Mitä saa vielä vanhoilla päivillään olla todistamassa? Nähtävissä on eurooppalaisen kulttuurin ja hyvinvointi-yhteiskunnan aikamittainen romahtaminen.
  Nyt alkavat täkäläiset päättäjät jälleen vaatia muita maita tekemään samaa tyhmyyttä, kuin mihin Ruotsi itse syyllistyi.
  Tietääkseni on Ruotsin pääministeri jälleen ottanut yhteyttä Saksan Merkeliin, tarkoituksena keskustella pysyvästä sopimuksesta, joka jakaisi Eurooppaan pyrkijät kaikkien EU-maiden kesken.
  Olisikohan Sipilällä muita kiinteistöjä, joihin hän voisi toivottaa tervetulleiksi uusia maahan-pyrkijöitä?
  Kuulin radiosta, että Perus-Suomalaisten takana olisi enään vain puolet niistä, jotka viime vaaleissa puoluetta äänestivät.
  Jos vielä kerran Suomeen toivotetaan uusi kiintiöryhmä Eurooppaan-pyrkijöitä, ja Sipilä vetää Soinia perässään kuin lammasta ikään, silloin on mielestäni mitta täysi. Jos Soini elää lainkaan tässä maailmassa, olisi ainoa viisas teko minkä hän voisi tehdä, hallituksesta eroaminen.

  Tapani Silvo

 247. saara finni sanoo:

  ”Maahanmuuttajien työllistäminen on iso haaste hallitukselle”, pääkirjoittaa Iltalehti.

  Niinpä niin, myös suomalaisten työttömien työllistäminen on iso haaste hallitukselle, vaan siitäpä ei taida kukaan enää olla kiinnostunut kun nää turvapaikkaturistit on huomattavasti mediaseksikkäämpi aihe.

 248. Lauri Kivimäki sanoo:

  Luettuani tämän päiväistä Keski-Hämettä minun täytyi muuttaa mielipidettäni maahanmuutosta. Mikäli on uskomista kaupungin johtoon ja korkeimpiin poliittisiin päättäjiin (ja miksen uskoisi), vastaa valtio pakolaiskuluista 3 vuotta ja sen jälkeen kaupunki. Koska maaahanmuuttajat on tänä aika hyvin kotoutettu ja työllistetty (Hämeenlinnan nykyinen työttömyysaste on valtakunnallisesti pieni onko edes 15%), alkaa kunnallisveroprosentti laskemaan kohisten, mistä me veroamaksavat jo etukäteen kiitämme. Hämeenlinnan ja erityisesti Lammin vetovoiman lisäämiseksi voisi joku Suomikamut ryhmän jäsen käyttää vaikutusvaltaansa ja esittää kaupungille, että rakennettaisiin tänne moskeija. Se lisäisi paikkakunnan vetovoimaisuutta ja elävöittäsi lähiseutua, kun moskeijan tornista kajahtaisi määrä-ajoin rukouskutsu. Voisihan sen tietysti rakentaa entiselle SCC:n tontillekin, saisi isomman. On tässä kaupungissa hassumpiakin ideoita toteutettu.

 249. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vielä edelliseen, jos veroprosentti sattuisi nousemaan sehän ei hetkauttaisi niitä, jotka eivät nytkään veroja maksa.

 250. Harri sanoo:

  Semmonen juttu tuhon Lauri Kivimäen laskelmiin tuli mieleen, että ns erotusetuutta lapsilisien muodossa maksetaan kotimaahan, jos toinen vanhemmista käy töissä Suomessa. Entä irakilaisen raksamiehen lapsilisät, jos perhe edelleen asuu siellä? Voisikohan joku oikeasti asian tietävä vastata, maksetaanko lapsilisiä Irakiin heti, jos turvapaikanhakija työllistyy?
  Jonkin verran tämä aiheuttaa perheiden, ei niinkään yhdistämisessä, vaan tunnistamisessa varmasti prblematiikkaa, mutta toisaalta, ainakin joidenkin henkilöiden kohdalla vahvistaa uskoa oikeaan henkilöllisyyteen, tai sitten ei?

 251. saara finni sanoo:

  Kesken suoran A-studiolähetyksen Matti Putkoselle tuli ”hätä” ja hän poistui vähäksi aikaa kulisseihin. Jokainen tietysti ajatteli, että kuselle meni. Mutta iltalehden keskustelussa joku totesi, että hätä tuli juuri sillä kohtaa kun toimittaja otti puheeksi ne perussuomalaisten toimi- ym. henkilöt, joilla on lainvoimainen tuomio.
  Kuuntelin tuon kohda uudelleen ja niin siinä todella kävi. Sitten vilkaisin Wikipediaa, jossa kerrottiin, että Putkonen on v. 1990 tuomittu raiskauksesta. Tämän tiedon luettuani Putkosen paidan kuviokin sai irvokkaan ilmeen.

 252. Antti Sulonen sanoo:

  Katselin myös tuon A-studiolähetyksen. Toimittaja ikään kuin hymyili koko tuon lähetyksen ajan ja mikäs oli hymyillessä, kun Putkonen antoi aihetta ja kävi ns. kuumana. Tuo Putkosen ”hätä” oli osoitus siitä, että hän pystyy itse mielestään jäävävän itsensä.
  Jos olisin toimittaja olisin minäkin hymyillyt, mutta, kun en ole niin nauroin välillä Putkosen ja Terhon selityksiä.
  Toimittajalle täydet pisteet, tiukka paikka oli olla nauramatta koottujen tarinoiden äärellä.

 253. Lauri Kivimäki sanoo:

  Mitähän eilinen A-studio ja Putkosen käyttäytyminen kuuluu tähän maahanmuuttokeskusteluun. Olen senverran yksinkertainen, etten ymmärrä. Ja kuka tietää totuuden Putkosen poistumiselle? Vain Putkonen itse.

 254. Antti Sulonen sanoo:

  Hallituspuolueiden edustajien kaikkinainen käyttäytyminen kuuluu nykypäivänä myös maahanmuuttokeskusteluun, jos tuohon keskusteluun päästään, kun määrätyllä puolueella näyttää olevan enemmän tai vähemmän asiaan liittyviä ongelmia.

 255. Silvon Tapsa sanoo:

  Joskus saa sellaisen vaikutelman, että monet maahanmuuton puolesta hehkuvat, eivät ole lukeneet Ojalan laskuopin ensimmäisen luokan oppimäärääkään. Miinukset ja plussat kun menevät ihan sekaisin.
  Menot lasketaan tuloiksi, kuten nyt tässäkin ”uutisessa” Kymeenlaaksosta:

  http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat_tuoneet_tyota_ja_rahaa__pelastuuko_suomen_tyottomin_kaupunki/8418859?ref=leiki-uup

  Tuollaiset takapihan ”analysoijat” olisi hyvä potkia ulos YLE:n palkkalistoilta!
  Petri Niemi ei taida oikein ymmärtää, että näiden turvapaikka-hakemusten käsittelijöiden palkat maksetaan suomalaisten veronmaksajien kukkarosta.
  Hölmöys maassa tuntuu vain jatkavan lisääntymistään!

  Tapani

 256. Antti Sulonen sanoo:

  Epäselväksi jää tuossa ylen uutisoinnissa mitenkä paljon kyseiset työpaikat ovat vientiteollisuuden työpaikkoja. Vientiteollisuushan on ainoa haara, joka tuo tuloja. Valtion maksamat työpaikat katetaan alv- ym. sähköveroilla.

 257. Valitan sanoo:

  Aika jännä näkemys, että vientiteollisuus on ainoa joka tuo tuloja mutta niin väärä niin väärä.

  Antti elää kaukana menneisyydestä, jossa rahalle oli konkreettinen vastine joko kullassa tai hopeassaa. ,
  Vientituloja tarvitaan sen verran, että voidaan kattaa tuonnin osuus. Eihän ylimääräisestä vientituleerattu toki mitänäin haittaa ole.

  Sehän juuri on laman laman syy, että usko olemattoman rahaan loppuu.

  Antin kannattaisi kerrata miten rahaa tehdään.

 258. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kyllä se kai on niin, että jos rahaa kierrätetään vain maan sisällä, ei kansantalous kasva. Mikäli viennistä saadaan rahaa enemmän kuin tuonnista se kasvattaa kansantaloutta. Jos pesemme vain toistemme paitoja jää jossain vaiheessa niiden paidat pesemättä, jotka eivät halua mitään tehdä (sosiaalituen rahoitus). Voidaanhan se aina rahoittaa lainoituksella, niin kauan kuin lainaa saadaan. Joidenkin mielestä valtion ei täydy lainojaan maksaa, mutta vähäisetkin korot kyllä . Ja nehän tietysti maksavat paitojen pesijät, eivät ne jotka eläävät sosiaalituella ja valtion avustuksilla . Joskus valtion padastakin loppuu ensin pesuaine ja sitten vesi.

 259. Valitan sanoo:

  Aika jännä näkemys tämäkin, että kotimaisella palvelusektorilla ei olisi mitään lisäarvoa, että vienti olisi ainoa joka kasvattaa kansantaloutta.

  Itse asiassa niitä jotka eivät halua tehdä mitään on vähän, työttömien syyllistäminen on tarpeetonta. Vastakkainasettelu ei herätä luottamusta millään foorumilla.

 260. Lauri Kivimäki sanoo:

  Mistähän päättelet, että työttömiä syyllistän. Se vaan on niin, että, ellei kansantalouteen tule ulkopuolelta rahaa, täytyy etuuksia jossainvaiheessa leikata. Jos pyöritämme samaa rahamäärää talouden sisällä se vaan tuppaa supistumaan, minne häipynee, luultavasi verotuksen kautta sosiaalietuuksiin ja julkisiin palveluihin. Osa häipyy sijoituksina ja osingonmaksuina ulkomaille. En nyt viitsi käymään mitään kansantalouskeskustelua näillä palstoilla. Täällähän saisi kirjoitella vuorokausitolkulla ja kun jokainen näkee asiat oman etunsa mukaisesti, keskustelu jatkunee loputtomasti. Mutta suurin talousasiantuntemushan tuntuu aina olevan oopsitiolla oli siellä keitä tahansa. Siis valtakunnallisesti. ja meistä jokainenhan elää omassa minitaloudessaan.

 261. Valitan sanoo:

  Ei raha häviä jos sitä verotetaan ja annetaan tulonsiirtoina tarvitseville. Silloinhan raha kiertää eikä jää makaamaan tilille. Olet kai kuullut vivutuksesta ja sen vaikutuksista.

  Empatia ja sympatia ja konkreettinen auttaminen on tarpeen mutta kylmyys ja tunteettomuus on pahasta. Julkiset palvelut ja sosiaalituet hoitavat tätä virkaa valtion tasolla. ”Sääntö-Suomea”’ moititaan ahneeksi tunnetulta taholta mutta lukuisat säännöt korvaavat alhaista moraalia ja epärehellisyyttä.

 262. Lauri Kivimäki sanoo:

  Edellinen kommentti sisältää niin suurta viisautta, että se vetää suorastaan sanattomaksi.

 263. Valitan sanoo:

  Vihdoinkin

 264. saara finni sanoo:

  Valoa kaamokseen toivat tänään Sebastian Tynkkynen ja Sini Saarela.

 265. Antti Sulonen sanoo:

  saara, etkö osaa nauttia luonnon antamasta olotilasta?

 266. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sen verran jäi vaivaamaan nimimerkin valitan kirjoittelut. Sain käsityksen, että nimimerkki pitää minua kylmänä ja tunteettomana suorastaan pahansuopana vähäosaisia kohtaan. En puolustele itseäni, olin koko 1990 luvun ajan tehtävissä joissa näin satoja sosiaaliturvan väärinkäytöksiä. Näin myös satoja tapauksia joissa sosiaalietuuksia ei ollut ymmärretty hakea. Yritin heitä neuvoa, mutta sain kuulla ettei kuulu meidän toimenkuvaan, selvittäköön itse asiansa. Minua alkoi myös rassata se että hallinnolla oli tapana suosia tuttaviaan ja sukulaisiaan ja lyödä sen raskaammin niitä joitka eivät osanneet puolustautua. Sosiaaliturvan väärinkäytöksethän ovat usein poliisiasioita, joten en voinut kuin viitteellisesti kertoa maksajille mitä aukkoja systeemissä oli. Tuntui ettei juurikaan kiinnostanut. Tämä johti siihen, että lopetin kaulusköyhälistön hommat, heittäydyin ansiosidonnaiselle päivärahalle. Tosin hommasin itselleni työkokeilupaikan (ammattiliitto maksoi saman päivärahan kuin olisin saanut makaamalla kotona). 40 kymppisen koulutetun ammattivaihtajan uskottavuus ei silloinkaan ollut häävi. 4 kk työkokeilun jälkeen työnantaja vakuuttui ja sain työpaikan vielä 23-vuodeksi. Monihan kokee niin, ettei voi mennä työkokeiluun, ellei saa samaa palkkaa kuin vakituiset työntekijät. Olen aina jotunut olemaan oman onneni seppä, se vaikuttaa asennemaailmaan ja saattaa vaikutta ulkopuolisesta sosiaaliselta kylmyydeltä. Kun mietin miten maailma on muuttunut uskon, että ken näkee mahdollisuuden väärinkäyttää sosiaalietuuksia myös niin tekee

 267. saara finni sanoo:

  Hei, Antti. Täällä etelässä en ollenkaan niin paljon kuin ollessani nuorena Sevettijärvellä opettajana. Kaikkina kirkkaina päivinä, ja niitä muistan paljon, oli ensin mahtava aamurusko, joka heti puolilta päivin kääntyi yhtä vaikuttavaksi iltaruskoksi. Saati sitten yön revontulet, joita seurasin pitkillä kävelyretkillä Sevettijärven jäällä. Muiden värien ohella mystiset siniset hämärät. Lapin syksy on tietysti vaikuttavaa värien ilotulitusta, mutta minuun teki kyllä suurimman vaikutuksen Lapin talvi. Olen onnellinen, että on jotain mitä muistella.

  Nyt nautin tästä lämpimästä viikosta, jolloin voin laittaa valkosipulit maahan ja kaivaa jo vähän maa-artisokkia ylös. Myyrät kun muuten juhlisivat koko talven. Purjot ja lehtikaalit saavat vielä olla tosi pakkasiin asti.

  Ainoa, mitä todella rakastan, on luonto, mutta voihan silti iloita myös arkisista asioista, kuten Sini Saarelasta ja Sebastian Tynkkysestä. Ja Saarelan koko toimintahan tähtää siihen, että aito luonto myös säilyisi.

  (Tämä ei kyllä ollut pätkääkään annetusta aihesta, mutta olipahan vastaus Antin kysymykseen.)

 268. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vielä edelliseen kirjoitukseeeni tarkoitin tietysti 1980-lukua. Minun sukurasitteillani ei 75-vuotijuhlia pidetä. Lisäksi mitkään todistelut ja laskelmat eivät voi vakuuttaa minua siitä, että yhteiskunta maksamillaan tuilla voi edesauttaa yksilön työllistymistä. Tunsin aikanaan silloisessa kotikunnassani monia työnantajia, jotka vaihtoivat työntekijää aina kun henkilön tukikausi loppui. Tukikausi oli silloin yleensä 6-12kk.

 269. Valitan sanoo:

  Lauri hyvä, älä suotta pahoita mieltäsi takiani.

 270. Lauri Kivimäki sanoo:

  Nimimerkille valitan, en todellakaan pahoita. On vain niin, että olen monipuolisen työelämäni aikana nähnyt ja kokenut asioita, joita harva kokee. Moni asia ei ole sitä miltä se näyttää ja yleensähän on niin että tieto lisää tuskaa, ei blogikirjoitukset. Ja on asioita jotka vain palaavat mieleen kun seuraa tätä menoa.

 271. Silvon Tapsa sanoo:

  Voisiko ajatella, että olisi jonkinlaista yhteyttä Ruotsin suuren rikollisuuden, ja sen asian kanssa, että tänne on otettu suuria määriä maahanmuuttajia maista, joissa eläneillä ihmisillä on aivan toisenlaiset tavat ja arvomaailma?
  SVT:n suomenkieliset uutiset eilen (2.11.)

  http://www.svtplay.se/video/4443369/uutiset/uutiset-393

  Silvo

 272. saara finni sanoo:

  Selvä se.

  Mutta nyt on tullut todistettua sekin, että Suomen terveyskeskuskissa tarjotaan ihmisille kelpaamatonta ruokaa. Terveyskeskuksen ruoka ei nimittäin kelpaa Kihniön turvapaikahakijoille. Vai liekö heillä ihan väärä titteli. Pitäisikö puhua ruokailuturisteista.

 273. Silvon Tapsa sanoo:

  Jo kauan aikaa sitten kirjoitin artkkelin ”Missä musliimit, siellä probleemat”. Ei pitäisi omata paljoakaan loogisen ajattelun kykyä, ymmärtääkseen tämän!!!
  Kuitenkin tuntuu siltä, että Suomen ja Euroopan päättäjillä on vajavaisuutta tämän asian ymmärtämiseen, joka useimmille ”tavallisille” ihmisille on täysin selvä.
  En moista hulluutta olisi odottanut Suomen pääministeriltä, kuin mitä hän osoitti mainostaessaan Suomea, ja jopa tarjotessaan omaa taloaan maahanmuuttajien käyttöön.
  Samanlaisia ”pöllöjä” löytyi myös Ruotsista, Saksasta ja Itävallasta.
  Voi hyvä yksinkertaisuus!
  Ja nyt ollaan sitten helisemässä kavavien kustannusten, ja yhä lähenevän terrorismi-uhan kanssa.
  Odottakaapas vaan, kun alkaa ei-turvapaikkaa saaneiden häätäminen takaisin omiin lähtömaihinsa, tai johonkiin muuhun ”turvalliseen maahan”.
  Kielteisistä päätöksistä tullaan tekemään valituksia, jolloin asianajajien ja tuomareiden suuriksi-tunnetut palkkiot, nostavat maahanmuuton kustannuksia entisestään.
  Ja jos joku vielä luulee, että yksinkertaisesti vaan pakataan lentokone täyteen, ja kuljetetaan karkoitettavat pois maasta. Niin yksinkertaista se ei todellakaan tule olemaan. Pahimmassa tapauksessa lähetetään yksi kerrallaan, parin poliisin vartioimana. Selviönähän ei voi pitää, että kaikki lähtisivät täältä rauhallisesti, ilman tarvetta väkivallan käyttöön.
  Henkilökohtaisesti luulen, että melkein kaikki, jotka tänne tulevat, myös tänne jäävät, veronmaksajien elätettäviksi.
  Tuli muuten tässä mieleeni… missähän ne ”kukkahattu-tädit” nyt ovat? Ehkäpä tuvissaan, kutomassa villasukkia Suomessa oleskelevien maahanpyrkijöiden paleleviin jalkoihin?

  Terveisin! Tapani

  P.S. Suomen SOTE-hallinto suunnitelmista en oikein ole perillä, mihin sopimukseen siitä lopulta päästiin, mutta epäilen että on kopioitu suuresti Ruotsin mallia? Googlasin sen vuoksi hieman numerotietoja. Ruotsissa on lähemmäs 10 miljoonaa asukasta. He asuvat 290:ssä kunnassa. Lisäksi on 20 n.s. Landsting (uusi nimi Region), joihin sisältyy yksi tai useampi kunta.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Maak%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4kunta
  Näillä kuntien katto-oganisatioilla on kullakin oma verotusoikeutensa, ja niihin valitaan virkailijat kansan-äänestyksellä.
  Siis, Suomessakin saatte tulevaisuudessa varautua uuden veron käyttöönottoon, kuten täällä on jo vanhastaan. On valtion vero, kunnallisvero ja ”landsting”-vero!!! 🙂 D.S.

 274. Silvon Tapsa sanoo:

  ”Ruotsi on ollut liian naiivi”! Suunnilleen tämän käsityksensä toi täkäläinen pääministeri, tullessaan esille pitemmän vaitiolon jälkeen.
  Eilisillan (19.11.) Uutiset:
  http://www.svtplay.se/video/4794454/uutiset/uutiset-19-11-17-45
  Huomioi: Ruotsi on ollut naiivi… pahkeinen, puhukoon itsestään! Kyllä täällä on jo suurin joukoin aavistettu kehitys nykyiseen tilanteeseen.
  Terrorismin uhka on nostettu 4:ään viisiasteisessa skaalassa. Terroristeja jahdataan…
  Viimeinkin aletaan herätä todellisuuteen. Mutta MIKSI vasta nyt?
  Kilpa-kilvan kiirehditään nyt kertomaan, ettei pidä yhdistää terrorismia ja islamin uskoa. Voihan hyvinkin pitää paikkansa, mutta tosiasiaa ei voida kieltää. Nimittäin, että musliimi-maista tulleet maahanpyrkijät tuovat mukanaan sikäläiset konfliktinsa. Ei myöskään tunnu kovin järkevältä sekottaa shia- ja sunni-musliimeja samoihin leireihin. ”Rauhan-moskeijoista” ei paljon apua ole. Päinvastoin; ne voivat toimia hyvinkin tehokkaina IS-terroreiden värväys-keskuksina.
  Turvallisuuspoliisien (säpo Ruotsissa, supo Suomessa) toiminta ei tunnu kovinkaan vakuuttavalta. Osaltaan siihen on syynä poliittisten päättäjien saamattomuus saada aikaan ajanmukaisia lakeja, jotka lisäisivät viranomaisten toimintavaltaa.
  NYT VASTA liputtaa Stefan Löfgren asetuksesta, joka kriminalisoisi terrori-järjestöjen toimintaan osallistuneet henkilöt.
  Onhan viranomaisten tiedossa, niin Suomessa kuin Ruotsissa, ketkä oman maan kansalaisista ovat matkustaneet Syyriaan, juuri osallistuakseen siellä tapahtuviin veritekoihin. Sieltä takaisinpalaavia eivät minkäänlaiset seuraamukset ole odottaneet.
  Ei kummallista, jos moni tätä ihmettelee, ja jopa kiukkuuntuneena seuraa:
  http://yle.fi/uutiset/oikeusministeri_voisin_ehka_kannattaa_kuolemantuomiota_terroristeille/8469063
  Meidän siviili-yhteiskuntamme palvelijoiden on nyt heitettävä silkki-hansikkaat nurkkaan. Terroristeja vastaan taistellessa ei hienotunteisuus auta. Jos on vallalla sellainen käsitys, että jos yrittäisimme pysyä neutraaleina islamisteja kohtaan, niin säästyisimme attentaateilta maidemme rajojen sisäpuolella? Nix, myötäily ja mielistely vain pahentaa tilannetta.
  Poliisi-viranomaisilla on tiedot henkilöistä, joiden arvioidaan olevan, tavalla tai toisella, vaarana yhteiskunnalle. Tuntuisi järkevältä, että sen sijaan että odotettaisiin kunnes kyseiset henkilöt ennättävät aiheuttaa merkittävää tuhoa, heidät eristettäisiin jollain keinoin. Ehkä jonkinlainen Quantanamo-vankilaa muistuttava leiri johonkin Euroopan kolkkaan?
  Sillä, jos tällaista kansan-vaellusta ei saada loppumaan, tarvitaan suuret aitaukset!

  Terv! Tapani Silvo

  P.S. Ruotsiin ei enään mahdu lisää maahanmuuttajia. Maahanmuutto-virasto on jo antanut kuulua, etteivät he voi taata kaikille kattoa pään päälle. Malmössa jo suuri joukka tänne pyrkivistä sai nauttia yö-unistaan kadulla. D.S.

 275. saara finni sanoo:

  Olipa aamulukemista!

  Muslimimuijat Englannissa värväävät tyttäriä Isisin riveihin.

  Kanada ei ota vastaan yksintulevia, turvapaikkaa hakevia miehiä. Hyvä!

  Mutta Suomi ottaa. Tornion rajalla kuvattu ”turvapaikanhakija” on nyt kuvattu ihmisen pää kädessään jossain Isis-alueella.

  Eilen illalla Orpo vakuutteli A-studiossa että meillä turvapaikanhakijoita vastaan hyökkäilevät eivät edusta väestön suurta enemmistöä. Oletko Orpo, ihan varma, ettei se ”suuri enemmistö” kannata lämpimästi noita hyökkäyksiä, vaikkei itse rohkene tai halua niihin osallistua? Minä en kuulu Orpon ”suureen enemmistöön” vaan siihen toiseen.

 276. saara finni sanoo:

  Jatkoa edelliseen. Kun yleensä en lue raiskausjuttua, niin jäi väliin, mutta sitten oli Sipiläkin havahtunut unelmistaan kun kaksi ”ulkomaalaistaustaista” eli turvapaikanhakijaa oli Kempeleessä raiskannut nuoren tytön. jne.

 277. saara finni sanoo:

  Aina vaan paranee.
  Ei ihme, että Sipilä terhentyi kun Kempele on juuri se kunta, missä hänen turvapaikkaturisteille luvattu mökkinsä sijatsee. Se enää puuttuu kuin että raiskaajat olisivat asuneet siellä.

 278. Silvon Tapsa sanoo:

  Varmaan Sipilälle katkera kalkki nieltäväksi, kun näettävissä on hänen olematon todellisuuden-tajunsa, toivottaessaan avoimin sylin maahanpyrkijöitä Suomeen.
  Tunnettuahan on, että monet poliitikot eivät osaa hävetä tyhmyyksiään jälkeenpäin. Siinä heidän tunnemaailmansa eroaa niistä sosiaalisista ominaisuuksista, jotka sivistyneillä ihmisellä yleensä on hallussaan.
  Ilman järkeä on seurattu ruotsalaisten esimerkkiä, ja leikitty upporikasta. Eikä älyä tunnu riittävän tehdä nopeita johtopäätöksiä, aina tilanteen mukaan, kunnes on pakko.
  Ja pakko oli ruotsalaisenkin pääministerin tunnustaa (melkein itkuun purskahtavan hallituskumppanisa, ympäristöpuolueen edustajan vieressä), että nyt se on loppu! Se avoimen käden politiikka vaihtui hetkessä ”älkää tulko tänne”-politiikkaan. Nyt on Ruotsista melkein mahdotonta hakea oleskelu-lupaa.
  Olisipa täkäläisellä pääministerillä ollut sentään sen verran ”munaa”, että olisi tunnustanut oman vastuunsa. Nyt on nykyinen tilanne kuulemma muiden maiden vika, koska eivät ole kantaneet omaa vastuutaan.
  Ei hyvältä näytä! Perus-suomalainen ministeri, Timo Soinikin, on jättänyt vastuun muille. Hänellä ei tunnu enää olevan minkäänlaisia omia mielipiteitä. Senhän näki selvästi hänen yhteisestä lehdistö-tilanteestaan Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa.
  http://www.svtplay.se/video/4909984/uutiset/uutiset-409
  Jytky on tulevaisuudessa muisto vain!

  Tapani Silvo

 279. Antti Sulonen sanoo:

  Sokea on kana ollut, joka on joskus havainnut Timo Soinilla kauas kantoisia omia mielipiteitä. Pääosin hänen sutkautuksensa eduskunnassa ovat olleet hauskaa teatteria. Osasi vetää omaa rooliaan, johon osa soini-uskovaisista äänestäjistä haksahti. Oman edun tavoittelijasta ja harmaan talouden kannattajasta on enemmälti kysymys.

 280. tapio13 sanoo:

  Stubb; ””Suurin osa näistä muuttajista tulee perheen kanssa, opiskelemaan tai töihin. He ovat sitä kautta nettomaksajia meidän sosiaaliturvajärjestelmälle”, Stubb muistutti.”
  Mikähän mahtaa olla perheiden osuus viimeisen kolmen kuukauden aikana tulleista?
  Olisko alle 2 prosenttia?
  Ja loppuun en laita Stubbin sanoin – ei mulla muuta. Vai laitoinko…

 281. saara finni sanoo:

  Nyt kun Stubb ei enää yhteenään voi näytellä hampaitaan, se on päättänyt olla muulla tavoin yhtä lysti.

 282. saara finni sanoo:

  Voi herran pieksut! Turvapaikanhakijoiden kustannukset ovat kuulemmaa yllättäneet Suomen ministeriöt.

  Olis kannattanut jo etukäteen kysyä neuvoa meiltä veronmaksajilta eli noiden turvapaikkaturistien elettäjiltä.. Meitä ne eivät ole yllättäneet. On tiedetty alusta alkaen, että hiton kalliiksi tulee.

 283. saara finni sanoo:

  Erään Pariisin massamurhaajan sisar, Anna, kertoo Iltalehdessä:

  ” Anna uskoo, että veli aivopestiin heidän naapurustonsa moskeijan jäsenten toimesta Drancyn lähiössä.

  – He tulivat puhumaan hänelle yhä useammin. He sanoivat, että hänen tulisi käydä moskeijassa useammin ja säännöllisemmin, ja että hänen tulisi omistautua islamin harjoittamiselle. He houkuttelivat hänet moskeijoihin, jotka olivat radikaalimpia kuin toiset paikat.”

  Miten kummassa kaikki Suomen moskeijat ja ovat niin puhtoisia paikkoja kuin niiden pääjehut telkussa uskottelevat, mutta Ranskassa ne ovat tehokkaita tappamiskouluja.

  Oikein hyväuskoinen uskoo senkin, että lehmä lentää.

 284. saara finni sanoo:

  Elämme mielenkiintisia aikoja. Kempeleen vastaaottokeskuksen asukkaat, jotka Sipilä aikoinaan toivotti avosylin tervetuleiksi Suomeen ja kaikkein mieluiten asumaan hänen omaan taloonsa Kempeleelle, on nyt kaikki viime yönä vähin äänin siirretty pois Kempeleeltä. Taisi olla vääränlaista väkeä. Mistähän löytyisi sopivampia?

 285. saara finni sanoo:

  ”Saatanan Sipilä”, luki Kempeleen mielenosoittajan kyltissä. Tähän ei minullakaan ole mitään lisättävää.

 286. Jukkis sanoo:

  Yllättäen Sipilä kiinnostui heti aiheesta kun Kempeleessä alkoi tapahtua. Katsotaan minkälaisella tarmolla hän suhtautuu vastaaviin tuleviin tapahtumiin. Näitä tulee valitettavasti tapahtumaan lisää.

 287. Silvon Tapsa sanoo:

  Nyt tuntevat ruotsalaisetkin saaneensa luvan olla erimieltä n.s. kulttuurimaffian kanssa. Ennenhän kaikki maahanmuuttoa vastaan olevat, leimattiin rasisteiksi.
  Uutisissa toitotettiin, kuinka avokätisesti ruotsalaiset haluavat ottaa vastaan maahanpyrkijät. Vain pieni vähemmistö oli mukamas sitä vastustamassa.
  Mutta, mitä ihmettä on tapahtunut? Vain muutama päivä hallituksen ilmoituksen jälkeen, jossa maahanmuutto-politiikkaa tiukennettiin huomattavasti, olikin tämä mitättömän pieni vähemmistö, saanut kannatuksensa kohoamaan 72:een prosenttiin.
  Nyt on saatu virallinen lupa sanoa oma mielipiteensä.
  Mutta mistä tämä tällainen kertoo? Kuinka herkästi johdatettavissa on tavallinen kadun-tallaaja. Eikö heillä ole koskaan ollutkaan omaa mielipidettä, vai eivätkö he itse osaa ajatella omilla aivoillaan?
  En ainakaan henkilökohtaisesti ole odottanut pääministerin lupaa pitää omat mielipiteeni.
  Täytyy vain todeta, että en ymmärrä miten tähän ryhmään kuuluvien ihmisten ajatusmaailma toimii!

  Tapani Silvo

 288. saara finni sanoo:

  ”Laki on sama kaikille.” Mutta tuki ei ole.

  Vanhuksilta otetaan ja turvapaikkaturisteille annetaan.

 289. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minulla on Ruotsissa asuvia ystäviä, ja olen ihmetellyt samaa kuin mistä Tapani kirjoittaa. Ilmeisesti päättäjät eivät ole kysyneet kadumiehiltä mitään. Näin jossain otsikon suunnileen näin: Miksi Suomen hallitus havahtuu maahanmuuton ongelmiin vasta nyt. Johtunee siitä, että kukaan ei asu esim Hakunilassa, jossa asuu paljon maahanmuuttajia. Kirjoitin joskus, odottakaa kunhan asettuvat, kyllä suhtautuminen kantaväestöön muuttuu röyhkeämmäksi. Kannattaisi lopettaa turha hyysääminen, vaatimukset alkavat kasvaa. Olin kuulevinani, että esim USA:ssa 3 kuukauden jälkeen joudut elättämään itsesi (mm maksamaan vuokrasi). Minne muutat on valintakysymys, jos tiedetään että helpolla ei pääse rajoittaa kummasti.

 290. saara finni sanoo:

  On se ihanaa, että ”Suomessa tehty rankka rikos ei ole este turvapaikan myöntämiselle”.

  Näin saadaan vankilapaikat miehitettyä ja päästään rakentamaan uusiakin vankiloita, mikä taas tuo lisää työpaikkoja.

  Suomi on pelastettu!

 291. Matti sanoo:

  Arkkitehtia tulee muistuttaa minareeteista…

 292. Antti Sulonen sanoo:

  Kuinka rikkaita olemme?
  Tämän aamun Tv-uutisissa kerrottiin, että tulevaisuudessa Suomeen on tulossa kymmeniä tuhansia perheen jäseniä turvapaikan saaneiden perässä.
  Uutisissa oudoksuttiin kuitenkin perheiden yhdistämisessä olevia esteitä. esim. nuorehko mies oli saanut Suomesta turvapaikan ja ryhtynyt siivoamaan, ei kuitenkaan saa siivouksesta kuin noin 1500 euroa kuukaudessa, joten tuo palkka on liian pieni elättääkseen sillä perheensä, perheelle ei myönnetä oleskelulupaa.
  On yksinkertaisen selvää ettei tuollaisella tulolla pysty perhettä Suomessa elättämään, eikä tuosta tulosta Suomikaan saa niin paljon sosiaalipuolelta jaettavaa, jotenka miten suomalaiset kuvittelevat perheen elävän.
  Mistä meillä on jaettavaa? Tosin kyllähän meillä sitä jaettavaa jonkun verran on, mutta sitä on sitten otettava reippaasti Postin kaltaisten yritysten johtajaportaasta, sekä ministereiden avustajien palkkauksesta.

 293. Lauri Kivimäki sanoo:

  En nyt mitenkään puolustele isopalkkaisia, mutta on suorastaan epärehellistä väittää, että Postin johtajien ja eduskunta-avustajien palkoilla katettaisiin se miljardien lisäkulu mikä perheiden yhdistämisestä sosiaaliturvaan muodostuu. Nytkin kuuntelen jotain lapsi-iltaa, jossa puhui nuorehko yksinhuoltaja maahanmuuttaja jolla on seitsemän tenavaa. Onko tuonut Suomeen yhtään veroeuroa ja mitä yhteiskunta Hänelle maksaa. Kyllä ne sosiaaliturvan lisämenot katetaan eläkeläisten ja keskituloisten veronkorotuksilla. Ja kaikkia sosiaalietuuksia leikkaamalla siihen saavat varautua myös opiskelijat ja asumistuen saajat. Ja työttömät.

 294. Antti Sulonen sanoo:

  En ole väittänyt, että Postin johtajien ja eduskunta-avustajien palkoilla katettaisiin miljardien lisäkulu. Kirjoitin Postin kaltaisten ja ministereiden avustajien palkkauksesta, enkä tarkoittanut, että niillä pelkästään katettaisiin nuo miljardivajeet. Siksipä kysyinkin, kuinka rikkaita olemme? Varsinkin, kun 1500 € kuukaudessa tienaava ilman pääomia ei pysty Suomessa perhettään elättämään ja osaltaan valtion tai kuntien sosiaalikuluja kattamaan.
  Jos Lauri näki vietissäni epärehellisyyttä niin hän tulkitsi asiaa savolaisen kulttuurin mukaan.
  Verrannon vuoksi kysyn kuinka kauan postin pienipalkkaisimman henkilön pitää tehdä talkootyötä, jotta hänen panoksensa olisi sama kuin kymmeniä tuhansia kuukausittain ansaitseva pääjohtaja tekee viikon palkatta työtä, siis kuuleman mukaan osallistuu talkoisiin. Vastausta tuohon en keltään saa, joten vastaan itse: tuo on nyt niin kaukana varsinaisesta aiheesta, että on ihan täysin sivuraiteella….

 295. Lauri Kivimäki sanoo:

  Summa summarum. Suomi on kateellisten ja katkerien ihmisten maa. Nyt kun esim koulutussäästöt ovat esillä tuovat säästöjen vastustaja esille kuinka täällä on mahdollista vähävaraisenkin kouluttautua aivan huipulle. Tunsin itse henkilön joka lastenkodista lähtöisenä kouluttautui yliopiston kautta huippuhommiin. Näitä vastaavantyyppisiä tapauksia tiedän muitakin. Se vaatii kuitenkin jonkin verran yritteliäisyyttä ja kunnianhimoa. Itselläni olisi ollut mahdollisuuksia paljon parempaan, mutta peruslaiskana en viitsinyt. Olen kuitenkin lopultaan ollut suhteellisen tyytyväinen siihen mitä työelämässä 45 vuoden aikana sain aikaan. Tuli nähtyä yhtä sun tätä. Minua ei sinällään koskaan ole kiinnostanut muiden ansiot vaan pelkästään omat ja puolison. Työpaikoilla kuitenkin huomasin, että kaverin palkalla oli suuri merkitys., kateusmielessä. En osaa ottaa kantaa postilaisten talkootyöhön, tietoni palkoista ovat niin hatarat. Mutta ainahan työläinen maksaa ”herratokan” palkat ja optiot ja osingot. Niin on vissiin aina ollut. Todellista epäoikeudenmukaisuutta jakaa pitkälti kulloinenkin hallitus. Ja keskiluokka on yleensä maksumien.

 296. Antti Sulonen sanoo:

  Lauri.
  Taidat jatkaa savolaista kulttuuria, kun vedät ilmeisesti johtopäätöksen, että olen kateellinen ja katkera. Oikeushan sinulla mielipiteeseesi on.
  Minua ei ole kuitenkaan ihan kauheasti kiinnostanut edes vaimon ansiotulot, ihan mukava, kun on yhteistuloilla kuitenkin leivässä pysytty.
  Postilaisista kirjoittaessani en kirjoittanut ainoastaan Postin toiminnasta, vaan pidin Postia esimerkkinä. Muillakin aloilla on huippupalkoilla olevia toimitusjohtajia, sekä sitten vastaavasti pienimmällä palkalla työtä tekeviä. En myöskään väitä, että nuo palkat pitäisi tasan jakaa ottamatta huomioon työn vaativuutta.
  Lohjalla aikoinaan, tarinan mukaan urkurilla oli palkeen polkija työkaverina. Eräänä sunnuntaina kanttori veti virren apulaisen mielestä hyvin, joten apulainen kehaisi urkurille, että soitimme hyvin. Urkuri siihen vastasi, että niin Minä soitin. Seuraavaa virttä urkurin aloittaessa ei laitteesta kuulunutkaan pihausta ja urkuri ihmettelemään moista , niin apulainen sanoi soita soita sinähän se soitat.

 297. Lauri Kivimäki sanoo:

  Jos sinua lohduttaa, en pidä Sinua kateellisena ja katkerana. Puhun noin yleisellä tasolla. Voisin kirjoittaa vaikka kirjan näkemistäni yhteiskunnallisista ja työelämän vääryyksistä esimerkein. Koska itse olen sen verran yksinkertainen että olen kokenut saaneeni sen mitä olen tilannut (ei todellakaan aina niin mukavia). On niin paljon asioita joihin et voi vaikuttaa vaikka kokisit ne hyvinkin epäoikeudenmukaisiksi. On parempi että ajattelee, että niin käy kuin on käydäkseen.

 298. saara finni sanoo:

  Ans kattoo. Kun terveyskeskusmaksutkin on määrätty jo 30% kalliimmiksi, niin nyt kun yhteiskuntasopua ei syntynyt, taitavat kallistua 60 %.

  Sydän-, silmä, ja jäsenlääkärillä (ortopedillä) olen jo käynyt yksityisesti. Mistähän löytyisi pätevä yleislääkäri, siis yksityinen. Eihän se enää paljon kalliimpi ole ja on tosi suuri etu, että saa jatkuvasti käyttää samaa lääkäriä.

  Täällä Tervakoskella on nyt pakko mennä tietylle lääkärille. Minulle märättiin muija, joka olisi paljon pätevämpi Marttakerhon kahvinkeittäjänä. Kun jo toinen verikoe osoitti, että minulla on borrelioosin vasta-ainet koholla (olleet jo kolme vuotta), niin muijan diagnoosi epikriisissä oli: ”Molempien polvien nivelrikko.” Joo, siitähän ne tietysti johtuivat myös kaikki lihaskivut jaloissa, käsissä, niskakipu, pääkipu ja silmäkipukin. Kun on kerran nivelrikko jossain, niin sehän on yli kehon ulottuva tauti, totaalinen katastrofi. Onneksi helsinkiläiset yksityislääkärini kirjoittivat heti lähetteen Hämeenlinnaan borrelioositutkimuksiin.

 299. Antti Sulonen sanoo:

  Saara.
  Etkö arvosta Marttakerhon kahvinkeittäjän tointa?

 300. saara finni sanoo:

  Toki, mutta se ei vaadi yhtä paljon tietoa ihmisen sairauksista ja terveydestä kuin lääkärin työ.
  Kahvia keittämään kykenee kai kuka tahansa, sekä miehet että naiset, mutta jotain pitäisi tietää myös borrelioosi-nimisestä sairaudesta, jos kerran esiintyy lääkärinä. Sitä tarkoitin, mutta taisin valita sanani huonosti kun sinä tunnut loukkaantuneen. Älä kanna kaunaa, ethän?

 301. Antti Sulonen sanoo:

  En minä siitä loukkaantunut, mutta kaikista ei ole kahvin keittäjiksi eikä kaikista ole risumetsiin ainakaan silloin , jos siellä jotain pitäisi saada aikaiseksi.
  Pakolaiskeskustelussa näyttää ministeritason herra ajoittain tarjoavan risumetsää pakolaisten työpaikaksi.
  Se on vain sellaista, että hyvä kahvinkeittäjä ei ole kuka tahansa, kuten ei ole myöskään hyvä risumetsän harventaja.

 302. Lauri Kivimäki sanoo:

  Sulonen on oikeassa. Vielä 1960-luvulla Janakkalassa oli kekkerit kuin kekkerit kahvituksen hoitivat martat. Kun Niemisen Helmi keitti kahvit siinä ”lusikka seisoi”. Mitä risusavottaan tulee on sitäkin tullut joskus nuorena tehtyä. En ymmärrä tätä työministerin intoa saada pakolaiset mahdollisimman pian töihin. Oma kokemukseni työssä ollessani oli, että maahanmuuttajat jotka olivat vuosia olleet täällä kyllä puhuivat ymmärretävää suomenkieltä, mutta kun heille puhui saattoivat ymmärtää täysin väärin. Se on riski työmarkkinoilla. Lindström lienee ainoita koko hallituksessa joka ymmärtää (tai pitäisi) työmarkkinamekanismin päälle jotain, muu touhu taitaa olla enempi mutu-tuntumalla, Sellainen ministeri on esimerkiksi kielikouluttajien vietävissä. ja maksaa.

 303. Antti Sulonen sanoo:

  Eilen näyttivät jossain Tv-uutisissa kuinka turvapaikanhakijat ovat työtä tekeväistä ja työtä pelkäämätöntä kansaa. Kuvassa kymmenkunta nuorta miestä harjasivat ja lapioivat lumihöytyä yhdeltä bussipysäkiltä.
  Lapsellista leikkimistä, josta työnteko on kaukana.

 304. saara finni sanoo:

  ”Turvapaikanhakijat ovat tehneet viimeisen kolmen kuukauden aikana Turun seudulla suhteellisesti yhtä paljon rikoksia kuin kantaväestö.” Asiasta kertoo Turun Sanomat.

  Ministeri Mäntylä taas kertoi, että Suomi joutuu upottamaan miljardeja noihin turvapaikkaturisteihin. Suuria menoja ovat mm. terveyskulut ja poliisi.

  Ja tietysti koulutus, asuminen ym. täyshoito. Ja mistä nuo rahat otetaan? Tietysti suomalaisten terveydenhuollosta, koulutuksesta, asumisesta ym.

  Veikkaan, että Suomi on viimeinen maa Euroopassa, joka tulee pystyttämään aitoja tai muita esteitä rajoilleen. Kun me, varsinkin täällä Hämeeenlinnan seuduilla, tarvitselle niin jumalattoman paljon niitä monikulttuurisia vaikutteita keskuuteemme, kuten kaikki hyvin muistavat esim. Kiemungin kiihkoisat turvapaikkaturistisaarnat. Nyt se on, kumma kyllä, ollut ihan hiljaa tästä maahantunkeutujien mukanaan tuomasta autuudesta.

 305. saara finni sanoo:

  No ni, nyt on kerrottu, että Suomessa asuu myös kolme kovaa terroristia, hakemassa ”turvapaikkaa”, tietenkin. Sitä ei heille ole myönnetty, mutta kun ovat valittaneet, niin joudumme edelleen elättämään noita raukkoja.

  Terroristiuhkaa asiantuntijat pitävät kuitenkin alhaisena Suomessa.

  Joopa joo. Ans kattoo kuinka kauan. Mutta tämä kaikkihan kuuluu siihen himoittuun monikulttuurisuuteen.

 306. saara finni sanoo:

  Miten olivat osanneetkin!

  Eilisessä Doc Martin-jaksossa esiintynyt naislääkäri oli täsmälleen kuin se aiemmin kertomani Tervakosken lääkäri. Kyllä sen käsikirjoittajan on täytynyt vierailla Tervakoskella ja joutua täällä käymään lääkärissä.

 307. saara finni sanoo:

  Itsenäisyyden muistojuhlat on juhlittu.

  Sen kunniaksi jotain tosi pätevää luettavaa:

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/12/06/itsenainen-suomi-koostuu-vapaista-ihmisista/?_ga=1.94948059.678824654.1414860251

 308. kuningasjätkä sanoo:

  Seuraaviin itsenäisyyden muistojuhliin veisattavaksi, Finlandiahymnin uudet sanat.

  Kirjoittanut mieite

  INFLANDIA

  Oi Suomi katso, huonot päivät koittaa.
  Maan kassa tyhjentynyt, nyt jo on.
  Oi suomi katso, näytit maailmalle,
  sa kuinka elvytit kurjuuden!

  Oi Suomi katso, kohta yösi koittaa.
  Työn uhka, kauas karkoitettu on.
  Ja hyvinvointi, poies on myös luovutettu,
  siit nauttia , vain vieraat saa.

  Verot ne kansas verta vaan nyt juovat,
  ja onnetomuus, se vain lisääntyy.
  pois kaikonneet on taitoryhmät luovat,
  Kiinaan jo kaikk koht kerääntyy.

  Oi Suomi katso, lastes tulevaisuuteen.
  Heil´ pelkää velkaa, perinnöksi jää.
  Ja mil´he velkaa maksanevat koskaan,
  kun palkkaakin täytyy pienentää?

  Vain pienet ryhmät,nousseet ovat nousuun uuteen.
  He jotka optoitaan lunastaa.
  Ja kun hyvät veljet eläkkeitään nostaa,
  niin alhaisemmat he ain unohtaa….

  Että Tämmöisiä……

 309. Silvon Tapsa sanoo:

  Oikein lämpimät onnittelut sinne ”kotokulmille”! On sinnekin sitten saatu ihan ikioma terroriepäiltyjen ryhmä. Ihan niinkuin suuressa maailmassa konsanaan! Tämähän kuulostaa aivan ennalta aavistamattomalta…
  Sen sijaan, että nämä henkilöt jotka epäilyn kohteeksi ovat joutuneet, lähetettäisiin suoraan irakilaisten poliisien tutkittavaksi, on heille järjestettävä turvallinen oikeudenkäynti Suomessa. On näytettävä maailmalle, että olemme sivistynyttä kansaa.
  Ensinnäkin on saatava esiin maan parhaat puolustus-asianajajat etsimään lieventäviä asianhaaroja, jotta syytetyt saisivat niin lievän tuomion kuin mahdollista.
  Seurataanpa hymy huulilla tätä tulevaa showta 🙂
  Tästä asiasta, ja suomalaisten lakko-herkkyydestä illan (10.12.) uutisissa täällä Ruotsissa.
  http://www.svtplay.se/video/5191606/uutiset/uutiset-10-12-17-45?start=auto
  Myös ”Simpauttaja”-kirjastaan tunnettu kirjailija Heikki Turunen on hastattelun kohteena.

  Terv! Tapani Silvo

 310. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eilinen A-talk oli jälleen huippuesimerkki Ylen tasapuolisesta uutisoinnista. Pöydän ympärille oli kerätty jälleen 6 henkilöä puhumaan maahanmuuttajien kotouttamisesta.ja siihenliittyvistä ongelmista. 5 ei nähnyt suuriakaan ongelmia. Minua suorastaan huvitti kun kahden keskustelijan leipä on suorastaan kiinni siitä kuinka paljon maahanmuuttajia tulee, yksi oli tamperelainen naispoliitikko jonka agendana on kannattaa kaikkea mistä vain omaan pussiin vähänkin ääniä ”kilahtaa”. Yksi oli maahanmuuttaja. Ja tietysti puolensa valinnut ylen toimittaja. Oli varmaan perussuomalaisten edustajalla hieman ”orpo” olo. Hyvin säilytti malttinsa.

 311. Matti sanoo:

  http://kangasalansanomat.fi/1449826858#.VmrdhfA2XTM.facebook

  Ehkä juuri nämä miehet ovat lääkäreitä ja insinöörejä joita mainostetaan olevan turvapaikanhakijoissa paljonkin.

  Jos saman tekisi heidän haudallaan olisi kyse rasistisesta rikoksesta, mutta kun on vajaa ymmärrys niin heitä pitää ymmärtää….

 312. Lauri Kivimäki sanoo:

  Voihan maahanmuuttajissa olla vaikka kuinka korkean koulutuksen saaneita. Mitä maksaa, että he oppivat todella sujuvan kielen (sekä puhuminen, että nimenomaan ymmärtäminen). Ja sen jälkeen jonkun Swasimaan koulutukse päivittäminen suomalaiselle vaatimustasolle. Ei kai täällä muuten olisi siivoojina jo vuosikymmeniä suomessa asuneita maahanmuuttajia. Oppositio ei tätä ymmärrä. Utopia on utopiaa. Toki porukassa saattaa olla muutamia joilta se onnistuu. Muut jäävät sosiaalieläteiksi. Ja tämä tulee johtamaan siihen, että kaikkien suomalaisten sosiaalietuudet heikkenevät. Voipi olla, että mamumyönteisten määrä tulee laskemaan, kun omat asumistuet ja perupäivärahat pienenevät vaikka 25%. Suomalainen ei ymmärrä ennen kuin tosiasiat tulevat vastaan.l

 313. Antti Sulonen sanoo:

  Nuo asumistukien ja peruspäivärahojen saajat eivät ymmärrä syytä, miksi tuet pienenevät esim. tuon Laurin esittämän 25%.
  He ymmärtävät asian johtuvan suurpääomistajista ja riistokapitalisteista, joiksi he lukevat sitten kaikki, jotka eivät noita tukia nauti.

 314. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eilen oli Yle tuonut studioon puhumaan pakolaisten työllistämismahdollisuuksista Riku Rantalan, joka haistaa rahan vaikka 10000 km päästä ,sekä ulkomaalaistaustaisen yrittäjän, joka kertoi työllistävänsa maahanmuuttajia mm rakennustöihin, ottaisi myös suomalaisia muttei työ kelpaa. Kertoi myös hoitavansa työsuhteeseen liittyvät velvoitteet viimeisen päälle. Ei tosin kertonut maksaako työehtosopimuksen mukasia palkkoja. Samainen toimitusjohtaja oli esillä muutama viikko sitten kehuskelemassa samoja asioita. Tällöin Rakennusliiton mies kertoi ukon ökymersun olevan tuttu näky heidän parkkipaikalla, kun on selvittelemässä epäselvyyksiä firmana työehdoissa. Mua hämmästyttää ettei Yle tarkista yhtään ketä päästää itseään ohjelmiinsa kehumaan. Kyseinen ohjelma kuulemma lopetetaan-ei tule ikävä. Lisäksi Presiklupissa taisi olla Li Andersson 3 kertaa kuukauden sisällä, voi voi.

 315. Antti Sulonen sanoo:

  Ulkomaalaistaustainen ei pysty suomalaista paremmin rakennusyritystä pyörittämään, jos hän maksaa työehtosopimusten mukaista palkkaa ja noudattaa samoja työsuhteeseen liittyviä velvoitteita ja muita yritysvelvotteita kuin suomalainen.
  Kysymyksessä ilmeisesti ei ole ollut ylen ”pääajatus” puolueettoamasta tiedonvälityksestä.
  Pressiklubia en ole katsellut oikeastaan koskaan, koska vetäjä on enemmän kuin itseään täynnä. Li Anderssonin pitää ilmeisesti päästä mahdollisimman paljon ääneen, vaikka kyseessä on vain pienpuolueen puheenjohtajuus. Tv:n ei suuremmin pitäisi ohjelmistossaan milloinkaan suosia minkään puolueen puheenjohtajaehdokkaita, riittäisi, kun tv- lähetyksissään joskus mainitsisivat, että se ja se puolue on valinnut puheenjohtajakseen jonkun henkilön. Etukäteispolemiikin voi jättää pois, tai näyttää ns. maksullisilla kanavilla.

 316. Lauri Kivimäki sanoo:

  No ei ne rakennustyöläisten kirjapalkat nyt niin kummoisia ole. On vain niin, ettei kukaan suomalainen niillä taksoilla työhön tartu. Sen takia täällä on 35000 ulkolaista rakennusmiestä (näin muistaakseni Pipatti sanoi).

 317. Antti Sulonena sanoo:

  Ilmeisesti se on niin, että se suomalainen saa paremman toimeentulon jostain muualta. Lieneekö sitten apurina sosiaaliluukku, vai mikä en tiedä.

 318. Lauri Kivimäki sanoo:

  Lisäksi ansiosidonnaisella ja eläkkeellä olevat timpurit, muurarit ja putkimiehet saavat mukavia pimeitä tuloja elleivät ole aivan toopeja. Eri asia ovat ns yhdenmiehen yritykset, verottaja saattaa puuttua. On tiettyjä ammattiryhmiä missä on helppo hankkia 500 pv täyttymisen jälkeen sen verran verokirjatöitä, että voi hankkia uuden päivärahaoikeuden. Virolaisille ja valkovenäläisille , puolalaisille suomalaiset normipalkat ovat luksusta. Eivät kai he muuten olisi kotoaan pois jopa viikkoja asuen monen miehen soluasunnoissa tai parakeissa. Suomalainen ei tähä ole alistunut vissiin 70-luvun jälkeen.. Ainoa ongelma näillä lähialueen siirtotyöläisillä on, että ketkuliyrittäjät (sekä kotimaiset että ulkomaiset) eivät aina muista maksaa palkkoja. Maahanmuuttajia olivat he läheltä tai kaukaa on helppo viilata linssiin. Puutteellinen kielitaito ja tietämättömyys laeista nedesauttavat tätä.

 319. Antti Sulonen sanoo:

  Kyllä kyllä ja onhan niitä sellaisiakin eläkeläisiä, jotka kehuvat tällaisillakin palstoilla tekevänsä ajoittain pitkää päivää, jopa sunnnuntaisin ja sitten saunaan. Tekeviä, kun ovat, unohtavat vain jotain yhteiskuntavastuusta.

 320. Matti sanoo:

  Kyllä kyllä Antti ja hyvä niin. Parempi on eläkeläisen olla aktiivinen ja puuhailla vaikka töitä. Jos tekeminen loppuu niin kunnalliskoti kutsuu.

 321. saara finni sanoo:

  Päätin jo, että tähän paskaan en enää sekaannu, en lue siitä mitään enkä kirjoita. Äsken taas hairahduin lukemaan miten arabimediassa kerrotaan, että turvapaikkaturistit panaan täällä pakkotyöhön ilman mitään vastiketta.

  Häh, eikö vastiketta ole se, että saavat täällä ilmaisen asunnon, ruoan, terveydenhoidon, kieliopetusta ja hirmuisen kalliiksi tulevan poliisivartioinnin ja vielä pitovaatteitakin petivaatteiden lisäksi. Ja minäkin verovaroillani joudun ottamaan osaa tuohon hyysäämiseen. Eipä ole turvapaikkaturisteja leipäjonoissa näkynyt. Meillä olisi, kuulkaas, ihan omiakin ruokittavia.

  Sain aikoinani sakot Koijärven patoamisesta. Poliisin helpotukseksi olen jo niin vanha, ettei minusta ole noihin turvapaikkaturismin patoamisyrityksiin. Jos olisin nuorempi, olisin taatusti mukana.

 322. Harri sanoo:

  Mitä, eikö tämä kyseinen uutisointi ole aiempiin kirjoituksiin peilaten hyvä asia?

 323. saara finni sanoo:

  Olet oikeassa, Harri, sitähän se tietysti on. Olen vain niin hyperkyllästynyt noihin lusmuloisiin, että kiukku hyppää katolle pienimmästäkin ärsykkeestä.

 324. Jarmo Koponen sanoo:

  Yhdyn Saara Finnin käsityksiin monessa suhteessa. Tämän hetkisen tilanteen mukaan Suomi maksaa luokkaa, miljardi näistä suurimmaksi osaksi elintasoa hakemaan tulleista ja sitten vielä kehdataan osoittaa mieltään huonon ruuan takia ym. Iltalehdessä eräs Irakilainen tulkki sanoi suoraan että Irakilaisista 70% on elintasopakolaisia. Ehkä eniten ärsyttää näiden kotimaisten hypersuvaitsevaisten asennoituminen asiaan, joita täällä Hämeenlinnassakin riittää

 325. Harri sanoo:

  Suomalainen on semmoinen ihmistyyppi, että ainahan sitä pitää tuumia, mitä ne muut meistä ajattelee.
  Jopa taloissa, joihin on murtauduttu, ovat rouvat joskus kuulemma melkein harmissaan, kun heidän Kalevala-korunsa eivät ole kelvanneet.
  Tässäkin tulee sama ilmiö, yritetään olla maailman houkuttelevin maa, mutta tänne ei saisi tulla..

 326. Lauri Kivimäki sanoo:

  Jollain konstia ne henkilöt, jotka kannattavat varaukettomasti rajatonta maahanmuuttoa täytyisi saada sen maksumiehiksi. Täällä alkaa olla kantasuomalaistissakin tarpeeksi autettavia. Tänne ei tarvita henkilöitä, jotka eivät tule ikinään maksamaan Suomelle yhtään veroeuroa takaisinpäin. Jos henkilöllä on verotettavaa tuloa Hän merkatkoon veroilmoitukseen kohdan ”haluan tukea maahanmmuutoa”. Häneltä korotettakoon veroa vaikkapa5 %. jos kannattaja saa sosiaalietuuksia ne puolitettakoon. Asenteet saattaisivat muuttua, kun realismi tulee mukaan.

 327. saara finni sanoo:

  Oikein. Viimekertaisessa Pressiklubissa toimittaja Jouni Tervo totesi: ”Luulen, että raha tai rahan puute alkaa vaikuttamaan ja muuttaa keskustelun sisältöä. Totuus alkaa hiljalleen valjeta suomalaisten päättäjien mielissä, että mitä tää kaikki merkitsee suomalaiselle kansantaloudelle.”

  Jos näin on, niin suomalaiset päättäjät ovat idiootteja. Meikäläiset sentinvenyttäjät ovat tienneet sen alusta asti, että kalliiksi tulee, sentit lyhenevät ja velka kasvaa.

  Siteeraanpa vielä tuota Jarmo Koposenkin mainitsemaa Ilta-Sanomien juttua:

  – Suurin osa nyt palaavista irakilaisista on rauhallisilta alueilta tulevia nuoria, jolla ei ole päämäärää elämässään. Irakissa he asuivat kotona eivätkä käyneet töissä, koska mamma ja pappa elättivät. Tämä on tavallista siellä. He luulivat, että Suomessakin joku huolehtisi heistä samalla lailla. Monet luulivat, että he tulevat saamaan asunnon, palkan ja parhaan mahdollisen ruuan – olemmehan me Euroopassa sentään, Al-Saedi sanoo.

  Karam Alshekhli toteaa, että ”70 prosenttia irakilaisista tuli tänne nauttimaan eivätkä sen takia, että he pakenivat sotaa.”

  Olen ihmetellyt, miksi näitä totuuskertomuksia on nyt alkanut olla joka päivä lehdissä kun aiemmin asiasta vaiettiin täysin. Johtuuko se toimittajia viisaamman kansan palautteesta? Siis lukijoiden (= manostajien) menettämisen pelosta? Tuskin ne ainakaan poliitikoilta ovat toimeksiantoa saaneet tai vastaanottaneet.

 328. Jarmo Koponen sanoo:

  Lauri Kivimäen ehdotus on hyvä. Kyllähän näillä asioilla on mukava suvaitsevaiseksi itseään kutsuvien tietysti jesustella noin teoriassa, mutta luulenpa ettei valtuustojohtajammekaan olisi valmis tuota 5% veronkorotusta ihan vapaaehtoisesti maksamaan.

 329. Harri sanoo:

  No tosi hyvä? Luulenpa, ettei kukaan kannata varauksettomasti rajatonta maahanmuuttoa.
  Tällainen järjestelmä pitäisi samalla ottaa demokratiassa kaikkeen toimintaan.
  Kysely alkaisi siis:
  ”Kannatan rajatonta maahanmuuttoa” Kyllä Ei Eos + 5 tai +2,5 %
  ”Kannatan Auto-tai polttoaineveroa” ” ” ”
  ”Kannatan viinan vapaata myyntioikeutta” ” ” ”
  ”Kannatan aseellista hyökkäystä Irakiin tms valtioihin”
  ”Kannatan Natoon liittymistä”
  ”Kannatan Venäjän vastaisia pakotteita” +50 – +25%
  .
  .

 330. Lauri Kivimäki sanoo:

  Voi hyvänen aika.

 331. Jarmo Koponen sanoo:

  Ihan noin vielä fakta ja tilasto edellä lähden viimeistelemään tarinani tänne. Tilastojen mukaan maahanmuttaja miehistä n. puolet ja naisista vain 10% ovat työelämässä 10 vuoden kuluttua, siitä kun ovat maahan saapuneet, elikä heistä valtaosa elää verovaroillamme nyt ja tulavaisuudessa. Myöskin rikollisia maahanmuttajista on monissa rikoksissa n. 10 kertainen määrä suhteessa kantaväestöön.

  Taloudelliset rasitteet näistä tulijoista siis miljardiluokkaa ja kantaväestön turvattomuus lisääntynyt – naisia ja lapsia ei uskalleta päästää pimeällä yksin ulos ym. Mitkään faktat tai terveen järjen äänet eivät kuitenkaan saa tiettyjen suvaitsevaksi itseään kutsuvien päätä kääntymään, mutta luojan kiitos he eivät ole monestikaan näistä asioista päättämässä. Onneksi sentään valtion johto niin Suomessa, kuin muuallakin on herännyt ja maahanmuuttajien tuloa on nyt vaikeutettu.

  Vähän asiaa sivuten kiinnitin huomioni Häsan ”asiasta toiseen” palstalla tänään hauskan verrannon Teuvo Hakkaraisen ja Neuvostoliiton Stalinin välillä, kun Hakkarainen puolsi kuolemantuomiota näiden isis terroristien kohdalla. Neuvostoliitto oli aika kaukaa haettu verranto noin kronologisesti, koska esim. vapauden airueena esiintyvänä ja oman julistuksensa mukaan ihmisoikeuksia kunnioittavassa USA:ssa on kuolemantuomio voimassa tänäkin päivänä. Amerikassa tällaisesta massamurhastahan olisi suurella todennäköisyydellä tuomittu kuolemaan. USA:n tuominen esiin tässä yhteydessä olisi ollut tietysti poliittisesti epäviisasta – otaksun.

 332. Lauri Kivimäki sanoo:

  Siinäpä se, täällä nämä haihattelijat vertavaavat nykymenoa siihen, mitä tapahtui 10-20 vuotta sitten. Tulijoita oli harvaksen ja heillä oli todella tarkoitus työllistyä täällä. Kotouttamisviranomaisten voimavarat riittivät heidän yksilölliseen palveluunsa. Nyt siellä häärää kaiken maailman vapaaehtoista joilla ei ole kuin oma käsitys erinomaisuudestaan ja ilmeisesti jokun pätemisentarve. Vaikka olenkin eläkkeellä, olen koulutettu ja monenlaista tehnyt, jonkinverran kielitaitoakin. En uskaltaisi lähteä kotouttamisvapaaehtoiseksi. Esimerkin näin terveyskeskuksessa kun sinne puuhakas neitokainen toi maahanmuuttajan, ojensi labrajonotuslapun ja häipyi sen sileän tien. Maahanmuuttaja tuli kyselemään vaimoltani miten menetellä ja jotenkin asia selvisi. Joss tämä on tätä ja SPR ja maksaja (valtio ) sen hyväksyy, lirissä ollaan.

 333. saara finni sanoo:

  Joillekin turvapaikkaturistit ovat todellinen kultakaivos. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden edustaja voi saada jopa 9000 euron kuukausitulot ilman mitään koulutusta tai muutakaan pätevyyttä. Harmi, ettei Iltalehti kertonut mitä ominaisuuksia noilta edustajilta vaaditaan. Ja mitä tuo ”edustaminen” tarkoittaa. Täytyypä pyytää sitä toimittajaa ottamaan siitäkin selvää.

 334. Silvon Tapsa sanoo:

  Näin toimii tämä sairas systeemi täällä Ruotsissa. Veronmaksajat kustantavat…
  Perjantai-illan (18.12.) uutiset:

  http://www.svtplay.se/video/5192506/uutiset/uutiset-18-12-17-45

  Kunnat saavat rahaa valtion kassasta vuorokaudessa noin 190 euroa per alaikäinen maahan-pyrkijä.
  Mikähän on tavallisen vanhuksen hoitoon käytetty vuorokausi-maksu? Oliskohan samaa luokkaa…? Epäilen vähän, että ei…

  Terveiset! Tapani Silvo

 335. saara finni sanoo:

  Konstit on monet:

  ”Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tänään, että Espoon ryhmäkodin johtajan Mikko Välisalon mukaan jopa neljäkymppiset turvapaikanhakijat ovat tekeytyneet Suomessa pakolaislapsiksi.”

  Syys- lokakuun aikana ikätestauspyyntöjä on tehty noin sata. Viime vuomma 70:stä testatusta 39 oli täysikäisiä.

  Tämän kirjoitti Saara Finni, 17 v.

 336. Antti Sulonen sanoo:

  Siis neito kauneimmillaan.

 337. Silvon Tapsa sanoo:

  Lämpimät kiitokset keskusteluun osallistuville, ja kaikille HäSa:n blogien lukijoille yleensäkin! Keskustelu tästä aiheesta tulee varmasti jatkumaan vielä pitkään…
  Nyt kuitenkin haluan toivottaa kaikille joulurauhaa tämän riipaisevan kauniin tarinan kera, jonka sain itselleni lähetettynä vuosi sitten.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418387515055.html

  Joulu-Terveisin! Tapani Silvo

 338. Lauri Kivimäki sanoo:

  Arkkiatri Pelkosen pääkin on sen verran pehminnyt, että Hän vertaa Karjalan evakkojen asuttamista (siis suomal. asuttivat suomalaisia) nykytilanteeseen. Suomalaisten tulisi auttaa maahanmuuttajia vastavuoroisesti. Ei täällä monta somalia, afgaania ja irakilaista ollut 1945 auttamassa asuttamisoperaatiota mistä jonkinlainen kiitollisuudenvelka olisi muodostunut. Taisi olla Veikko Vennamo (hyi esiperussuomalainen) jonka virasto asioita hoiti. Yhtä vastuuttomia ovat arkkipiispa Mäkisen lausunnot. Osoittakoon kirkon armeliaisuutta ja laittakoon seurakuntien omaisuudet myyntiin ja lahjoittakoon miljardit pakolaisasian hoitoon.

 339. saara finni sanoo:

  Pappien tehtävä onki kertoa satuja.

  Olen myös ihmetellyt, milloin ne kirkon ovet avautuvat näille onnettomille nuorille rintamakarkureille. Täällä Janakkalassakin kirkko omistaa järven rannalla tosi komeat ja tilavat leirintä- ym. käyttöön tarkoitetut tilat, jotka lienevät talvella lähes tyhjillään. (Tosin en kuulu kirkkoon, joten varma en voi olla asiasta.) Milloin niihin majoitetaan turvapaikkaturisteja?

 340. Silvon Tapsa sanoo:

  Hyvää alkaneen vuoden jatkoa kaikille!
  Uusi vuosi on käsillä, mutta samat päivän-polttavat otsikot medioiden etusivuilla, kuin viime vuonnakin.
  Eurooppaan pyrkivien yritykset löytää uusia reittejä Skandinaviaan jatkuvat, sen jälkeen kun Ruotsi ja Tanska ovat sulkeneet yhteyksiä Saksan suunnasta tuleville.
  Käytän mieluummin nimitystä Eurooppaan pyrkijät, kuin turvapaikan-hakijat, koska suurin osa näyttää olevan puoliaikuisia, hyvässä kunnossa olevia, pojan-kloppeja. Vaikea kuvitella, että he olisivat vainon alta tänne pakenemassa.
  Tuntuu siltä, kuin Saksa saa pitää sinne tulleet maahan-pyrkijät ominaan. Omahan on vikansa… paljon kritiikkiä saaneella Saksan liittokanslerilla, oli vieläkin kanttia kertoa uudenvuoden-puheessaan, miten paljon nämä henkilöt rikastuttavat ja hyödyntävät Saksaa tulevaisuudessa. Ja tämä samaan aikaan, kun monissa Euroopan ja Saksan kaupungeissa otettiin uutta vuotta vastaan terrori-uhan varjossa.
  Uuden vuoden mukana ovat myös sunni- ja shia-musliimien väliset uskonnolliset kiistat tulleet selvästi kaikkien tietoisuuteen. Saudi-Arabian ja Iranin välien huonontuminen toi sen karkeasti esille.
  Tämä ei tietysti vaikuta mitenkään maahanmuuttajien turvapaikan saamisen perusteisiin. Uskonnon-vapaushan on kaikkien ihmisten perus-oikeus.
  Ei… tänne vaan kaikki! Ja nyt kilvan rakentamaan rauhan moskeijoita kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin. Siellä on sitten paikka, jossa niin sunnit kuin shiatkin voivat istua veljellisesti, käsi kädessä odottamassa, mitä tämä uusi kotimaa voisi heille tarjota!

  Terv! Tapani Silvo

 341. saara finni sanoo:

  Röyhkeimmät sosiaalipummit

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016010420908241_uu.shtml

  Tuossa jutussa käsitellään uusia lakiesityksiä, joilla turvapaikkaturismin kustannuksia voitaisiin hillitä.
  Jutusta kyllä aika monet raivostuvat. Minä ja kaltaiseni rasistit raivostuvat siksi, että jutusta paljastuu miten monin (ja kenen heille neuvomin) konstein esim. ne, jotka on määrätty poistumaan maasta, voivat venyttää lähtöään ja samalla lypsää lisää ja lisää rahaa yhteiskunnalta.

  Antirasistit taas raivostuvat siksi, että edes murto-osa näistä tähänastisista etuuksista aiotaan nyt lailla karsia.

  Asiaa selventävä kutsumanimi noille keplotteleville rintamakarkureille olisikin ulkomaalaiset sosiaalipummit.

  Hesari puolestaan otsikoi: ”Oikeustieteilijöiltä ankaraa arvostelua: Suomi torjuu kyseenalaisin perustein Saksasta tulevia turvapaikanhakijoita.”

  Tuon ylläolevan Iltalehden jutun luettuaan ymmärtää hyvin oikeustieteilijöiden paheksunnan: turvapaikkaturistithan ovat heille suorastaan kultakaivos. Ja se kulta tulee valtion eli meidän veronmaksajien kukkarosta.

 342. saara finni sanoo:

  Ihanaa! Unelmat alkavat toteutua. Vihdoinkin meillä alkaa monikulttuurisuus näkyä selvästi katukuvassa. Näin kirjoittaa Ilta- Sanomat:

  ” Lapsia ja naisia ahdistelevat turvapaikanhakijat ovat Helsingissä vakava ongelma, poliisi kertoo.”

  Joko Hämeenlinna on päässyt nauttimaan tästä unelmasta?

 343. saara finni sanoo:

  Pirkanmaakin voi alkaa juhlia monikulttuurista unelmaansa:
  ” Isisiä vastaan taistellutta miestä epäillään Irakissa keväällä 2015 tapahtuneesta sotarikoksesta.
  Keskusrikospoliisi KRP on pidättänyt irakilaismiehen epäiltynä sotarikoksesta, kertoo MTV.”

 344. Silvon Tapsa sanoo:

  Yhtenäistä informaatiota Iltasanomien kanssa nyt myös Yleisradion Ajantasa-ohjelmassa (tänään 8.1.)!

  http://areena.yle.fi/1-3201222

  Kuinka kauan kestää, kunnes aivomädästä kärsivät poliitikot heräävät, ja lakkaavat kuuntelemasta ”kukkahattu-tätien” horinoita?
  On hyvä jotta näin pian, jo alkuvaiheessa, tulevat esille näiden kulttuuria rikastuttavien rintamakarkureiden elkeet. Nämä nuoret jupit ovat jättäneet todella apua tarvitsevat maanmiehensä näkemään nälkää lähtömaahaansa Syyriaan.

  Terv! Tapani Silvo

 345. Silvon Tapsa sanoo:

  Ruotsissa yksi päivän pääuutisista (sitä on nyt ”jauhettu” joka uutislähetyksessä tämän illan 11.1. aikana) on tyttöihin ja naisiin kohdistuvan sukupuolisen kunnioituksen puute.
  Kyse on siis, miksi ylin poliisi-taho ei kertonut ja saattanut yleiseen tietoon tyttöjen ja naisten ahdistelijoiden taustoista.
  Tämä paljastaa viimeiset rippeet täällä vallinneesta ”mielipide-käytävästä” (åsikts-korridor). Ilmiö, johon yritin kiinnittää huomiota jo aikaisemmin, käytin siitä silloin nimitystä ”kulttuurimaffia”. Siis määrätty taho, joka päätti sen, mitä mieltä kaikkien oli oltava maahanmuutto-kysymyksessä, ja mitä sai sanoa ääneen.
  Nyt ovat kaikki padot murtuneet, ja kuilu poliitikkojen ja ”tavallisen kansan” käsityksien välillä on tullut esiin karmealla tavalla.
  Kehitys tässä moni-epäkulttuurisessa maassa on mennyt siihen suuntaan, että naisrauha ei suurissa evenemangeissa, konserteissa, tai muissa sen tapaisissa suurissa väentungoksissa, ole taattu!

  Tapani Silvo

 346. Walkman sanoo:

  Stubb: ”Monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta”
  Orpo: ”Turvapaikanhakijoiden motiivien epäily on rasismia”
  Sipilä: ”Annan asuntoni turvapaikanhakijoiden käyttöön”

  Ja lisäksi: Joukossa tyhmyys tiivistyy: Kokous Narikkatorilla heinäkuussa: ” Meillä on unelma” ja unelma toteutuu

  Tässä mielestäni kolmen typerimmän mielipiteen kärki viime syksyltä. Osoittaa ko. politiikon täydellistä ymmärtämättömyyttä ja / tai vihervasemmistolaisen median edessä nöytymistä.

 347. Matti sanoo:

  Lainatakseni myös Stubbia:”Vittu mitä paskaa!”

 348. jallu sanoo:

  Matti hyvä, Stubb varmasti valehteli tuon sanoessaan.

 349. saara finni sanoo:

  http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1424146758804.html

  Jutussa turvapaikkaturistit kertovat, miksi ovat pettyneet Suomen oloihin. Mm:
  ”Nyt he pyytävät meitä siivoamaan ja osallistumaan keittiötöihin…”

  Kerta kaikkiaan törkeää! Eihän Suomessa kukaan siivoa omaa kämppäänsä eikä osallistu keittiötöihin. Voi turvapaikkaturistiraukat, mihin barbaarivaltioon olettekaan tulleet. Ja lisäksi teitä pidetään täällä väkisin. Pois ette pääse millään.

 350. saara finni sanoo:

  Yllä olevaan tuli väärä linkki. Oikea olisi tässä (toivon mukaan):

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1452495027213.html

 351. Lauri Kivimäki sanoo:

  Joo valittaavat, että joutilaisuus tylsyttää, haluavat kunnon töitä. Pelkkä biljardinpeluu ja lumipotkupallo ei riitä purkamaan patoutunutta energiaa. Äkkiä ovat oppineet suomalaisilta mitkä ovat ”kunnon töitä” ja mitä pitää saada palkkaa vaikkei osaisikaan. Niinkuin Juha Ketola sanoo 8 myyttiiä työstä ohjelmassa palkan pitää olla sama tekee paljon tai vähän töitä tai ei tee lainkaan töitä. SAK opettaa. ja valvoo.. Jännää, että maahanmuuttajat vähekyvät niitä töitä joita heitä auttavat vapaaehtoiset pitkälti tekevät.

 352. tauno jääski sanoo:

  Kukas sitä nyt omaa sänkyään kasaisi tai söisi samaa ruokaa kuin me Suomalaiset, hyh sentään. Eikö Hämeenlinnasta voitaisi lähettää Iisakki kasaamaan sänkyjä ja Sari keittämään parempaa huttua mamuille 🙂

 353. Silvon Tapsa sanoo:

  Tässä yksi pääsyyllisistä, miksi tähän tilanteeseen on jouduttu:

  http://yle.fi/uutiset/sipila_tuomitsi_ulkomaalaisvastaiset_katupartiot_niita_ei_tarvita/8591663

  Järkevä ja johdonmukainen ajattelukyky on kyseiseltä mieheltä puuttunut jo ennestään. Kuinka kukaan voisi, enään tässä vaiheessa, ottaa hänen sanomisiaan tosissaan?

  Terveisin! Tapani Silvo

 354. Seppo sanoo:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011320953828_uu.shtml
  ”Kempeleen koti on yksityinen asia”, sanoo tuossa tekstin lopussa Sipilä.
  ”Siellä ilmeisesti asutaan jo, mutta ei turvapaikanhakijoita”.
  Pääministeri taannoin julkisesti ja suurieleisesti ilmoitti että antaa kotinsa Kempeleellä turvapaikanhakijoiden käyttöön vuoden alusta lähtien. Näin hän itse teki yksityisestä asiasta julkisen.

 355. Matti sanoo:

  Seppo puhuu asiaa. Populisti Sipilän ei kannata vedota yksityisyyteen, jos asia on uutisoitu joka puolella maailmaa.

 356. saara finni sanoo:

  Ryssä on aina ryssä, uskollisesti.
  Ensin yritettiin valloittaa maa hyökkäyssodalla, sitten ostamalla sitä läntti kerrallaan strategisesti tärkeistä paikoista ja nyt hyysäämällä rajan yli ehkä kymmeniätuhansia ”turvapaikanhakijoita”, jotka tämä jumaluskoinen kapitalistihallitus ottaa nöyrästi vastaan. Muut maat pystyttävät raja-aitoja, vaativat tulijoiden omaisuutta valtiolle, lopettavat päivärahojen maksatuksen jne, mutta Suomi, tämä maailman rikkain valtio, tarjoaa yhä vaan lämpimällä kädellä ruokaa, rahaa ja täysylläpitoa heti rajalla. Että etoo!

 357. saara finni sanoo:

  Sivistyneemmin ja selkeämmin saman asian sanoo Kreeta Karvala Iltalehden kirjoituksessaan:

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016012821028179_uu.shtml

 358. Antti Sulonen sanoo:

  Millainen ulkoministeri Suomella on. Ministeriytensä alkutaipaleella hän kävi käsittääksen tutustumassa Suomen ja Venäjän rajalla ja kehua retosteli kuinka rajoja pitää hoitaa. Sieltä olisi hänen mukaansa pitänyt Kreikan ja muun Euroopan hakea oppia.
  Nyt tuo ministeri on yhtenä päivänä sitä mieltä, että kyseinen raja pitää sulkea ja toisena päivänä ties mitä mieltä, kolmantena päivänä saavuttamattomissa kommentoimaan muiden ministereidän tehtäväkuvaan kuuluvaan asiaan.

 359. saara finni sanoo:

  Niet ponimaju. Jos yksi tyyppi voidaan käännyttää siksi, että Venäjä on turvallinen maa, niin miksei se ole yhtä turvallinen kaikille? Kaikki voitaisiin käännyttää heti rajalta. Ja mitä turvatonta on Ruotsissa kun sieltä on pakko ottaa ne vastaan?
  Nyt akat pomppii torilla täyskiimassa keppi haarojen välissä. Siitä puhe mistä puute.

 360. Silvon Tapsa sanoo:

  Kaksi Ruotsin kansalaista on pidätetty Kreikassa, epäiltyinä terroristeina matkalla liittymään IS:n terrorijoukkoihin. Joo… joo!
  Vain naurussa suin, voi TV-uutisissa seurata vallanpäättäjien teatteria maahan-pyrkijöiden vastaanotto-asiassa. Teatteria siinä mielessä, että esiinnytään siihen malliin, kuin heillä asiat olisivat muka hanskassa.
  Niin kaukana karusta todellisuudesta siis eletään.
  Kaikki toimenpiteet kansanvaelluksen tyrehdyttämiseksi, on tehty liian myöhään.
  Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman (demari), on statistiikkaan nojaten, antanut prognoosin, että jopa 80´000 n.s. turvapaikan hakijaa tulee saamaan kielteisen päätöksen, ja on sen vuoksi karkoitettava maasta.
  Noin yksinkertaiselta se voi kuullostaa! Se on vaan niin, että kaikki heistä eivät ehkä halua lähteä takaisin alkuperäis-maahansa. Kielteisen päätöksen saaneista monet yksinkertaisesti ”katoavat”, eikä tiedetä minne.
  Tämän lisäksi tulee suuri osa heistä valittamaan saamastaan karkoitus-päätöksestä. Monta asiantuntijaa ja juristia tullaan näiden vuoksi palkkaamaan kalliiseen hintaan.
  Jos valituksesta huolimatta päätös jää voimaan, niin ei kannata kuvitella että ”lastataan” vaan lentokone täyteen, ja lennätetään ”pakolaiset” takaisin turvalliseen maahan, joka lupautuu ottamaan heidät vastaan.
  Ei, nämä palauttamis-kuljetukset tulevat vaatimaan paljon viran-omaisten apua ja monta lentokonetta. Tavallisena kaduntallaajana olen siitä varma… onhan siitä jo ollut näyttöä, pienemmässä mittakaavassa.
  Ajatellaan nyt… jos kyse tulee olemaan niin suuresta määrästä, kuin 80´000, joista ehkä osa saakin taloudellisen korvauksen, ja lähtee maasta vapaa-ehtoisesti.
  Kuinkahan kalliiksi Suomelle vastaavanlainen ruljanssi koituu? Stubb´han taitaa olla aika heijari laskemaan! Ehkäpä sieltä taholta voisi tulla jonkinlainen prognoosi siitä, miten tämä vaikuttaa kansantalouteen?

  Terveisin! Tapani Silvo

  P.S. Venäläisten ketkuttelusta johtuen, olisi nyt aiheellista tukkia kaikki mahdolliset ”pakolaisten” tuloreiät sieltä käsin, ja panna raja kiinni. D.S.

 361. Silvon Tapsa sanoo:

  Vanhanen väläyttää satojen miljoonien lisäleikkauksia:
  http://yle.fi/uutiset/matti_vanhanen_valayttaa_satojen_miljoonien_lisaleikkauksia/8640221
  Siitä huolimatta syydetään, Sipilän siunauksella, jatkuvalla syötöllä rahaa elintaso-pakolaisten vastaanottoon, kyselemättä mitä maksaa:
  http://yle.fi/uutiset/vm_pakolaismaarasta_600_miljoonan_euron_lisays_menoihin/8640711?ref=leiki-uup

  Terveisin! Tapani Silvo

 362. saara finni sanoo:

  Myös IltaSanomissa oli presidentin puhe kokonaisuudessaan. Sen jälkeen lukijoilta kysyttiin:

  ”Piditkö Niinistön puheesta?”, johon 94 % lukijoista vastasi pitäneensä ja vain 6 % ei pitänyt. Vastanneita oli klo 20 jo 14075 kpl.
  Se on siis Suomen kansan näkemys, mutta entä kansan edustajat?

  Lukekaapa mitä mieltä on sosdemu Nasima Razmyar:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454408257616.html

  Mm. näin kertoo lehti:

  Razmyarin mukaan Niinistön olisi pitänyt tuomita suorin sanoin puheessaan Soldiers of Odin -katupartiot ja myös vastaanottokeskuksiin tehdyt polttopulloiskun. Silloin puheeseen olisi tullut hänestä edes vähän tasapainoa.

  Nyt sen viesti oli Razmyarin mukaan erikoinen. Niinistö painotti puheessaan, että ensinnäkin eurooppalainen arvoperusta ja järjestys on turvattava. Toiseksi on autettava niitä, jotka ovat hädässä tai vainon kohteena. Niitä, jotka ovat lähteneet liikkeelle vain paremman tulevaisuuden toivossa, ei kuitenkaan voida auttaa.

  Niinistön saattoi tulkita kritisoivan myös nykyistä turvapaikanhakumenettelyä.

  – Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään, minne väärin perustein tuli.

  Myös tämä kohta särähti pahasti Razmyarin korvaan ja hän katsoi presidentin lähteneen vaarallisella tavalla ottamaan kantaa siihen, millä asialla kukakin turvapaikanhakijoista on lähtenyt liikkeelle.
  (tuo oli suora sitaatti lehdestä)

  Nasima R myös ”katsoo, että ei ole presidentin tehtävä lähteä arvioimaan, mistä syistä kukin Euroopasta ja Suomesta turvapaikkaa hakeva on lähtenyt liikkeelle.”

  Nazima on tässä asiassa aito demarien äänitorvi, mutta me muut suomalaiset, 94 %, minä niiden mukana olemma tasan samaa mieltä presidenkin kanssa ja hyvin kiitollisia hänelle tästä nasakasta puheesta. Se ei ollut pelkkiä korulauseita, vaan joka sana oikein ja totta.

  Kiitos, Niinistö!

 363. Valitan sanoo:

  Samalla presidentti tuomitsi työperäisen maahanmuuton jos kerran paremman tulevaisuuden toivossa olevia ei voida auttaa.

 364. Antti Sulonen sanoo:

  Minun on autettava liukkaassa mäessä sitä, joka ei itse syystä tai toisesta kykene etenemään, mutta tuo joka pystyy itse liikkumaan ja liikkuu vain paremman tulevaisuuden toivossa, tulkoon omin voimin perässä, tai menköön edellä.

 365. Lauri Kivimäki sanoo:

  Suomen pakolaispolitiikkaa sanotaan näkökulmasta riippuen joko suvaitsevaksi tai kireäksi. Minun mielestäni työperäistä maahanmuuttoa ei ole, että tullaan rajalle sanotaan ”turvapaikka”. Sitten sanotaan haluan tehdä työtä, vaikka ei osata sanan sanaa kieltä saati ymmärretä (mikä on tärkeämpää). Tiedän aikaisempina vuosikymmenintä tänne tulleita maahanmuuttajia, jotka ovat paljolti itse työllistyneet. Eivät kaikki toki yrittäjiksi. On insinöörejä siivoojina jotka työn ohessa yrittävät päivittää osaamistaan, jotta voisivat joskus saada koulutustaan vastaavaa työtä, se on kova tie. Monikohan tänne nyt tulleista haluaa lähteä kyseistä tietä kulkemaan. SPR ja muu hyysäysporukka antaa ymmärtää me järjestämme kaiken ajattelematta maksupuolta. USAssa yhteiskunta tarjoaa maahanmuuttajalle asunnon 3 kk ajaksi. Sen jälkeen sinun on pärjättävä omillasa. Kas USA ei ole holhousyhteiskunta.

 366. Silvon Tapsa sanoo:

  Tasavallan presidentti oli huolissaan meidän länsimaisen kulttuurimme ja arvomaailmamme rappeutumista entisestäänkin, johtuen nykyisestä kansanvaelluksesta.
  Monikulttuurisuudeksi sitä jotkut kutsuvat.
  Ei, Kiitos! Mitään hyvää eivät nämä ”kulttuurin-rikastuttajat” tuo tullessaan.

  Tapani Silvo

 367. Lauri Kivimäki sanoo:

  Älähän nyt Tapsa. Kysy vaikka SDP:n Nazimalta tai Li Anderssonilta tai keneltä tahansa viherpipertäjältä. Maahanmuuttajat pelastavat Suomen ttulevaisuuden työvoimapulalta. Tosin näin on sanottu 1980-luvulta lähtien. Taitaa loppua työt täältä ennen kuin tulee työvoimapula. Tosin ne suomalaiset 500000 täytyisi ensin saada tekemään hommia, jotka eivät olisi pelkästään hyväpakkkaisia ja kivoja. Minun kohdalleni ei sellaisia 50 vuoden aikana sattunut. Tehtävä oli, jos meinasi itsellee jotain saada.

 368. saara finni sanoo:

  Pannaanpa tuo presidentti Niinistön valtiopäivien avajaispuhe tänne talteen sekä puhuttuna että litteroituna:

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454405792417.html

  Muuten, tänään klo 13.00 tuohon ”pidin – en pitänyt” – kyselyyn oli vastannut jo 28 647 kansalaista ja prosenttikin oli noussut: nyt 95 % lukijoista piti puheesta. Aika edustava joukko suomalaisia.
  Hauskaa oli myös lukea ihmisten ilahtuneita, kiittäviä kommentteja. Nekin nähtävänä tuossa samassa linkissä.

  Kokosin tähän myös joitain ”ylemmän tahon” kannanottoja:

  -Antti Rinne hämmästyi presidentin puheesta. (IS)

  -Eero Heinäluoma kummissaan Sauli Niinistön puheesta. (IS)

  -Kirkon ulkomaanavun toimitusjohtaja tyrmistyi… (IS)

  -Poliisiylijohtaja kiitteli presidentti Niinistön puhetta: ”Viisaita sanoja”. (IS)

  -Sipilä kehui presidentti Niinistön puhetta: ”Tolkun ihmisen näkökulma.” (IS)

  -Elinkeinoministeri Olli Rehn piti presidentin puhetta hyvin onnistuneena. (IL)

  -Ministeri Lindström presidentti Niinistön puheesta: ”Tämän pitäisi avata epäilijöiden silmät.” (IS)

  -Sampo Terho TV-uutisissa: ”Mielestäni tämä oli todellinen valtiomiespuhe, joka osoitti avarakatseisuutta ja rohkeutta kohdata nämä tämän päivän haasteet. Lyhyesti sanottuna: Tämä presidentin puhe oli merkittävin ja paras, mitä yksikään presidentti on minun elinaikanani pitänyt.”

 369. Silvon Tapsa sanoo:

  Yhdyn Saaran ylistykseen Presidentin puheen ”valtiomiesmäisyydestä”!
  Sampo Terho ei ole tarpeeksi vanha muistaakseen Kekkosen sota-ajan puheita Suomen kansalle 🙂
  Mieleeni ovat erikoisesti jääneet nuhteet, kun hän puheessaan sanoi, ”ei voi olla oikein, että tarvitaan viranomaisten apua evakkojen majoituksessa pappilan tiloihin”! (ei aivan sanatarkka sitaatti)

  Terveisin! Tapani Silvo

 370. saara finni sanoo:

  Iltalehden mukaan puhetaidon opettaja Antti Mustakallio arvostelee presidentti Sauli Niinistön puhetta epäselväksi.

  Onpa huvitttavaa, että puhetaidon opettaja ei ymmärrä tekstiä, jonka kansa on ottanut riemulla vastaan, kuten tuhansista lukijakommenteista näkyy. Toivottavasti en koskaan joudu kuuntelemaan sellaisen ihmisen puhetta, joka on ollut tuon opettajan koulutettavana.

  Samaisessa Iltalehdessä vihreiden maahanmuuttanut kansanedustaja Ozan Yanar, joka edellisenä päivänä arvosteli työkseen Niinistön puhetta haukkuen sitä mm ”.hämmentäväksi ja epäselväksi” (ehkä Yanarin kannattaisi opetella suomea), niin tänään tämä huippuisänmaallinen henkilö (= ”annan joka päivä kaikkeni Suomelle ja teen pitkiä päiviä”) vaikeroi lehdissä, että hänelle on yöllä soitettu räävi uhkapuhelu.

  Yhtään en ihmettele ja lisää soittoja varmasti tulee, jos lukee jutun viimeiset lauseet:

  Yanarin mielestä Suomi tarvitsee nyt ”aitoa arvojohtajuutta”. ” Sellainen meiltä näyttää puutuvan tällä hetkellä.”

  Siis keltä ”meiltä”?

  Ainakin meillä suomalaisilla on jo arvojohtaja, Sauli Niinistö.

  Poliisiylijohtaja kertoo lehdessä, että ”jopa puolet kielteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista ei suostu lähtemään”. Hän toteaa, että näiden kielteisen päätöksen saaneiden maasta poistaminen tulee olemaan sekä työlästä, että kallista.

  Ja kuka tuonkin huvin maksaa? Sinä ja minä. Siis sekä tänne kynsin hampain tänne tarrautumisen, että täältä pois kuskaamisen.

  Kiitos, Sipilä, tästäkin menoerästä! Imurisi toimi tehokkaasti. Panisit välillä puhalluksen päälle.

  Ja hulluhan se on, joka taatusta täysylöspidosta ja hyvien lihapatojen ääreltä mihinkään lähtee. Kyllä minäkin viettäisin mielelläni pari vuotta jossain hotellissa muiden passattavana ja elätettävänä. Kaikki olis saatavilla, mitä ihminen tarvitsee, ihan ilmaiseksi. Eikä tarvitsisi tehdä päivääkään töitä. Juuri sellaisesta paratiisista olen aina haaveillut. Harmi, etten voi hakea turvapaikkaa Suomesta

 371. Valitan sanoo:

  Olihan se puhe epäselvä, mahdollisuus tulkintoihin on. Jos presidentillä on asiaa niin pitää olla rohkeutta sanoa se, eikä jättää itselleen pakotietä. Sitä on suomalaisuus, että asiat sanotaan niin kuin ne on, eikä kierrellä ja sanota asioita vähän sinnepäin. Vahinko, että nykyjohdosta ei tällaista löydy.

 372. Lauri Kivimäki sanoo:

  Edelleenkin olen sitä mieltä, että presidentin puheen tuomitsevat maahanmuuttomyönteiset ääriryhmät. Minua huvitti kun Aamu tv:n jälkiviisaissa joku toimittajantapainen ja Mari Rantasila tulkitsivat, että Niinistön puhe suorastaan kiihottaa rikollisryhmiä väkivallantekoihin. Aika vahva tulkinta sanoisin. Luulen, että ainakin 90 % kansasta on samaa mieltä kuin minä. Hädässäolevia on autettava, mukavuutta hakevia ei. Ja mitähän tämä tulee maksamaan. Näen täällä Lammilla päivittäin nuoria riskejä miehiä. Ainoa mitä mietin on mikähän on heidän motiivinsa tänne tulla ja pystyyvätkö täällä koskaan itseään elättämään ilman yhteiskunnan tukea. Vihaa tai vastenmielisyyttä en tunne. Tämä on maksumiehen näkökulma.

 373. saara finni sanoo:

  Tuomioja presidentti Niinistöstä Ylelle: ”Hän on nyt Hommaforumissa sankari” (IS)

  En ole tiennytkään että Ilta-Sanomien artikkeleiden kommenttiosiot ovat joku Hommaforum!

  Jos ja kun näin on, niin tuo Hommaforum tarkoittaa siis valtaosaa suomalaisista.

 374. Valitan sanoo:

  Jos Soini olisi ollut edes prosentin verran puheidensa mittainen mies niin eihän näitäkään ongelmia olisi. Mutta kun ei ollut. Massiivinen takinkääntö tuottaa seuraukset, jotka pitää hoitaa muita syyllistämättä. Soinin pitää nyt muistaa omat opetuksensa.

  Soini sanoi jossain yhteydessä ettei puntti tutise. Eipä kai jos on hame päällä.

 375. Walkman sanoo:

  Onnittelut Silvon Tapsalle pitkään voimissaan pysyneestä BLOGISTA. Loppua ei taida edes olla näkyvissä.

 376. Silvon Tapsa sanoo:

  Kiitos kaikille kommenteista!
  Joo… Walkman! Tuon otsikon alle mahtuu paljon. Nämä tämän päivän hankaluudet ovat vasta alkusoittoa sille, mitä luulen tulevaisuuden tuovan tullessaan.
  Hiljaisempia aikoja mahtuu varmasti väliinkin, kunnes taas joku saa aihetta purkaa mielipiteitään.
  Sillä jännitteet yhteiskunnassa tulevat valitettavasti vain lisääntymään.

  Terveisin! Tapani

 377. saara finni sanoo:

  Siteeraan vielä presidentti Niinistön puhetta:

  ” On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein – että kaikkia hädässä olevia autetaan.

  Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan ”asylum”, turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli.”

  Jopa pääministeri Sipilä on ymmärtänyt asian:

  – Mieluummin nostetaan kiintiöpakolaisten määrää, kuin jatketaan tätä hallitsematonta maahanmuuttoa, jossa suuri osa tulijoista on sellaisia, jotka eivät tule turvapaikkaa saamaan, sanoo Sipilä Ilta-Sanomissa.

  Kun kansanedustaja Nasima Razmyar oli jyrkästi sitä mieltä, ettei ole presidentin tehtävä lähteä arvioimaan mistä syystä turvapaikkaa hakeva on lähtenyt liikkeelle, niin onko hän viimeinen, joka ei tiedä, että erittäin suuri osa Suomeen tulijoista on pelkkiä turvapaikkaturisteja, jotka ovat keksineet lähteä parin vuoden ilmaiselle luksuslomalle Eurooppaan ja Suomeen. Senhän näkee siitä, ettei heille turvapaikkaa myönnetä.

  Olettaisi, että tästä olisi edes jonkinlaista tietoa kulkeutunut myös kansanedustajille. Mutta ei. Ei ainakaan demareille ja vihreille. Se kun tuo hallituksen haukkuminen vie kaiken ajan. Ei ehdi seurata, mitä maassa tapahtuu.

 378. Valitan sanoo:

  Razmyar on oikeassa, presidentin tehtäviin ei kuulu arvioida yksittäisen turvapaikan motiivia.
  Sitä varten on olemassa tietyt prosessit

  Presidentti alkoi persuilemaan ja ylsi populismissaan Soinin tasolle. Se ei paljon arvostusta nosta.

 379. Silvon Tapsa sanoo:

  Till Valitan: Eikä Razmyarin tehtäviin kuulu arvioida Suomen Presidentin lausuntoja. ”Sitä vartenkin on olemassa tietyt prosessit” 🙂 Razmyarin luulisin olevan hyvinkin jäävi tässä asiassa…
  Ja toisaalta; Kuten edellisissä kommenteissa on tuotu esille, melkein kaikki kyselyyn vastanneista suhtautuivat positiivisesti Presidenttimme lausuntoihin!

  Tapani Silvo

 380. Valitan sanoo:

  Sekö tekee presidentin lausunnoista oikean kun valikoitu otos tukee sitä.

  Onko mielestäsi oikein, että kansanedustaja ei saa arvioida presidentin sekavaa puhetta. Persut eivät ole vielä onnistuneet sananvapautta Suomesta rajaamaan.
  Kerrotko mikä asiaa jäävää Razmyarin.

  Etukäteen vastauksista kiittäen.

 381. Silvon Tapsa sanoo:

  Till Valitan: Kaikenlaiset mielipide-tutkimuksethan perustuvat siihen, että kysytään määrätyn suurelta väestöryhmältä, joiden katsotaan esittävän kansan keskiarvoa, heidän mielipidettään. Tulos sitten yleistetään suhteellisesti koko kansaan.
  ”Valikoitu otos”; Mitä suurempi on kyselyyn vastaavien joukko, sitä suurempi tarkkuus myös mielipide-mittauksessa.
  Olisiko Sinulla jokin parempi systeemi, jolla saisi selville kansan yleisen mielipiteen?
  Minkäkö seikan epäilisin vaikuttavan Razmyarin jääviyteen?
  No, ehkäpä siten, että miten nykyisten kriteeriöiden mukainen turvapaikan-saannin mahdollisuus, olisi aikoinaan, vaikuttanut Razmyarin mahdollisuuteen päästä Suomeen.
  Nimestään päätellen, hän ei vaikuta kanta-suomalaiselta…
  Ja vielä, Valitan: Jos nyt tässä mennään ihan pilkun-viilailuun; Mihin perustuu mainintasi Presidentin puheen sekavuudesta?
  Saahan toki Razmyar arvostella mitä vaan, mutta Niinistön puheen arvostelu kaikuu vähän ”falskilta”. Hän nyt vaikuttaa puhuvan omassa asiassaan.

  Tapani Silvo

 382. Valitan sanoo:

  Hyvä herra Silvo

  Olet varmaan täysin oikeassa kuten kukin omasta mielestään. Mitä näistä kinaamaan.

  Miten Razmyarin historia turvapaikanhakijana vaikuttaa jääviyteen milläänlailla. Hän on suomalainen siinä missä sinä ja minä. Hän on suomalaisten valitsema kansanedustaja hoitamaan suomalaisten asioita ja hyvä niin.

  Olihan presidentin puhe sekava jos hänen on täytynyt sitä joka päivä selitellä ja paikkailla.

 383. saara finni sanoo:

  Tosi mielenkiintoista!

  Että Ilta-Sanomien lukijakunta on jollain lailla ”valikoitu otos”, kuten nimimerkki ”Valitan” tuolla aiemmin totesi. Kukahan sen on valikoinut ja missä mielessä?

  Sillä lailla tieten valikoitu, että noilla lukijoilla täytyy olla tietokone. Ehkä meitä iltalehtien lukijoita pidetään myös yksinkertaisina. Älykkäät ihmiset lukevat vain Hesaria.

  Myönnän: olen aika yksinkertainen ihminen, ikänä en ole kokenut olevani mikään älykkö. Mutta näillä vähilläkin eväillä olen selvinnyt mainiosta 77 vuotta. Ja parasta tietenkin on, että meillä tyhmilläkin on se yksi kokonainen ääni vaaleissa. Ja se on vielä yhtä painava kuin teillä fiksuilla.

 384. Silvon Tapsa sanoo:

  Ruotsiin on tullut neljän kuukauden aikana 140 000 n.s. turvapaikan hakijaa. Vastaanotto-majoitukset ovat täpö-täynnään.
  Juuri nyt on vastaanotto-päätöstä jonottamassa 180 000 joutilasta maahan-pyrkijää.
  Hallituksen taholta on tullut arvio, jonka mukaan n. 60 000 – 80 000 tulee saamaan kielteisen päätöksen. Ja siis häätöpäätös on odottamassa.
  Jo tämän arvion julkistamisen jälkeen, ovat levottomuudet lisääntyneet melkein kaikissa ”pakolaisten” majoituksissa.
  Uhkailut henkilökuntaa kohtaan, tappelut ja ilkivalta ovat tulleet huomattavassa määrin esille.
  On hyvä, että nämä maahan-pyrkijät ”näyttävät karvansa” jo tässä vaiheessa! Toistaiseksi vain pika-pikaa hankitaan uudet huonekalut entisten rikottujen tilalle. Ymmärtämystä riittää yksittäisten henkilöiden turhautumiselle, pitkän toimettoman odotus-ajan johdosta.
  Onpa oikein mielenkiintoista nähdä jatkossa, mitä tapahtuu kun turvapaikan-hakijoita, kielteisen päätöksen jälkeen, ruvetaan oikein väkisin häätämään maasta.
  Tulee mieleeni musta ajatus, että melkein kaikki, jotka ovat tulleet Ruotsiin tai Suomeen, myös tänne jäävät. Ja mitä siitä seuraa? Tämänkin päivän uutisten mukaan, on yksi suomen kansalaisuuden omaava henkilö pidätetty Lontoossa, epäiltynä terrorismiin liittyvästä toiminnasta.

  Terv! Tapani Silvo

 385. Lauri Kivimäki sanoo:

  Vaimoni veli meni kielitaidottomana Ruotsiin 1960 luvun lopussa. Hankki asunnon, opetteli kielen, hankki työpaikan. Oli kuulemma pakko, nälkä laittoi tekemään tuon kaiken. Olihan siellä joitakin suomalaisia, jotka jeesasivt. Oli yli 30-vuotta työssä kunnes palasi Suomeen. Suomeen tulevista maahanmuuttajista opetetaa tahdottomia luusereita koska kaikki tehdään eteen, hyvä ettei takapuolta pyyhitä riskeiltä nuorilta miehiltä.

 386. saara finni sanoo:

  Kouvolalainen lääkäri Ashraf varoittaa Suomea lepsuudesta turvapaikanhakijoiden suhteen: ”Puhuminen ei riitä

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1454820574261.html

 387. saara finni sanoo:

  Kas niin! Jopa Pekka Haavisto ja Antti Kaikkonen ovat huomanneet, että Venäjä on turvallinen maa kolmansista maista tuleville eikä sen pitäisi päästää pakolaisia Suomeen.

  ”Venäjän ei pitäisi päästää” kuulostaa ihan yhtä tehokkaalta kuin ”Venäjän ei olisi pitänyt vallata Krimiä” kun ainoa mielekäs toteamus olisi, että ”Suomen ei pitäisi päästää Venäjältä tulijoita rajansa yli”.

 388. Antti Sulonen sanoo:

  saara finnin kanssa samoilla linjoilla, olisin kylläkin ehdottomampi. Suomen ei pidä päästää Venäjältä tulijoita rajansa yli, venäjän kansalaiset, jotka tulevat käymään on eri asia. Hehän palaavat takaisin turvalliseen kotimaahansa.

  Suomen ja Venäjän raja ei ole Schengen raja. Venäjä ei ole ilmeisesti hyväksynyt alun alkaenkaan Schengen-sopimusta puhumattakaan, että olisi ratifioinut tuon sopimuksen.

 389. Lauri Levanto sanoo:

  Suomen rajavartiostolla ei liene mahdollisuutta tarkastaa maahanpyrkijöiden passeja Venäjän puolella, vaan tarkastus tapahtuu heidän saavuttuaan Suomen raja-asemalle.
  Myös Venäjän kansalaisilla on oikeus hakea turvapaikkaa Suomesta, mikäli he eivät usko voivansa palata turvallisesti (tällaisessa tilanteessa saattavat olla monet toimittajat, vähemmistökansallisuuksien aktivistit ym.).
  Venäjä ei tietenkään ole ratifioinut Shengen-sopimusta, koska se ei ole hakenut (eikä saanut) Shengen-jäsenyyttä.
  Sillä, hyväksyykö Venäjä Shengen-sopimuksen vai ei, ei ole tässä asiassa merkistystä. Kyseessä on Shengen-maiden keskinäinen sopimus, jolla yhden maan myöntämä viisumi on voimassa kaikissa sopimusmaissa, eikä niiden välisillä rajoilla suoriteta tarkastuksia (paitsi poikkeustapauksissa).

 390. Valitan sanoo:

  Pikkusen suhteellisuudentajua asiaan. Venäjän läpi on tullut muutama sata turvapaikan hakijaa ja kansa paskoo housuu ja syyttää Venäjää.

  Lännen kautta on tullut kymmeniätuhansia ja nyt mesotaan lillukanvarvuista. Olisiko vuoto pitänyt tukkia lännestä päin. Katseet ainoastaan viihdearvoista meritoituneeseen Soiniin jolla olisi ollut valta vaikuttaa asioihin mutta yhdellekään vaalilupaukselle ei ole katetta.

 391. saara finni sanoo:

  Niin, satoja on tullut Venäjältä, mutta montako sataa, tuhatta jne. vielä tulee. Voipi olla, että ”valitankin” joutuu vielä valittamaan. Muustakin kuin siitä, että Soini on pettänyt hänen odotuksensa.

 392. Valitan sanoo:

  Ei Soini ole odotuksiani pettänyt. En ole koskaan Soinin kaltaisia peen puhujia arvostanut politiikassa enkä muutenkaan.

  Jospa minulla olisi sinun kaltaisesi selvännäkijän lahjat niin lopettaisin päivätyön.
  Mutta kun ei ole, niin joudun tyytymään pelkkiin tosiasioihin.

 393. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eilen A-studiossa Työministeriön tutkija antoi välitietoja maahanmuuttajien osaamis-ja ammattitaidosta. Niillä tiedoilla ei Suomen taloutta ja työvoimapulaa tulla pelastamaan. Luku ja kirjoitustaidottomia olin 25 %, koulutettuja saman verran, joista alle 10 % korkeakoulutettuja. Nimimerkki Valitan pystyy varmaan kumoamaan tämänkin tutkimuksen. Yleensähän mutu tietoa on hauskempi levittää kuin kylmiä tosiasioita.

 394. Valitan sanoo:

  Lauri hyvä, jospa yksilöisit mikä esittämäni on mutu-tietoa. Mutta tee poikkeus älä anna katkeruutesi ja ennakkoluulosi vaikuttaa lopputulokseen.

 395. Lauri Kivimäki sanoo:

  Minulle ei merkitse tuon taivaallista jos olen nimimerkin valitan mielestä katkera ja ennakkoluuloinen. Olen aina joutunut kulkemaan omaa tietäni ja jotunut muodostamaan mielipiteeni ja tekemiseni realiteettien pohjalta. Olivat ne kuinka ikäviä tahansa. Elämä ei ole kovaa vaan erittäin kovaa.

 396. Valitan sanoo:

  Jospa Lauri hyvä voisit täsmentää heittosi mutu-tuntumasta. Vai jääkö tämä osaltasi soinimaiseksi ,säälittäväksi peen jauhannaksi.

 397. Lauri Kivimäki sanoo:

  Tähän asti on maahanmuuttomyönteisten vasemmistovihreiden taholta JULISTETTU kuinka maahanmuuttajissa on ammattitaitoa ja osaamista. Nyt tuli ensimmäistä kertaa ilmi tutkimus, että n 25 % ei osaa lukea eikä kirjoiittaa omalla ääidinkielellään.n 25 % on jonkunlainen jatkokoulutus joista alle 10 % korkeampi koulutus. n 10 % koko tänne tulleista osaa englantia. Minä olen mupdostanut oman kantani maahanmuuttajiin ilman soinilaisia ja vihervasemmistolaisia. Kantani on perustuu puhtaasti taloudllisiin reliteetteihin.. Viime vuonna tänne tulleesta ja turvapaikan saavista maahanmuuttajista ei Suomen talous nouse, ehkä heidän jälkeläisistään. Kun näen turvapaikanhakijoita kaupassa en heitä kohtaan vihaa tunne. Niitähän täällä Lammilla näkee päivittäin. Tänne ei tarvita mitään Kosken Sissit-porukkaa partioimaan. Täällä on hyvin rauhallista.

 398. Valitan sanoo:

  Et sitten vieläkään vastannut mutuheittoosi. Se olisikin vaatinut luonnetta.

  Älä ole niin pessimistinen, etkö jaa oikeistohallituksen käsitystä tämän ruljanssin alussa, että nämä maahanmuuttajat paikkaavat kestävyysvajeen. Vai oletko sitä mieltä, että hallitus ryssi tämänkin savotan.
  Sinä olet kova poika kaatamaan kaiken roskan aina vasemmiston niskaan, kai ymmärrät, että oikeistohallitus on vallassa.

 399. Lauri Kivimäki sanoo:

  En tiedä kuinka vaikea on ymmärtää, että jos vihreiden j a vasemmiston jopa kansanedustajat sekä SPR:n väki antoi viime syksynä maahanmuuttoryntäyksen kiivaimmassa vaiheessa lausuntoja, kuinka paljon osaajia siinä porukassa, se ei perustunut tietoon vaan oli puhdasta mutu julistusta. Ministeriö on esittänyt tutkittua tietoa.
  Ja mitä tulee poliittiseneen kantaani. Äänestin viime eduskuntavaalit mukaanlukien vasemmistoa. 2-3 edellisen hallituskauden aika he pettivät luottamukseni. Mitään ei saatu aikaan vaikka tosiasiat maan taloudesta olivat tiedossa.. Jos olisi tehty jotain vaikka 1-2 % vuodessa, mutta ei ollut rohkeutta edes siihen. Ei tämä oikeistohallituskaan mitään saa aikaan. SDP:n kannatus nousee puhtaasti SAK:N ansiosta, se ei minua vakuuta. Tyhjiä voi aina oppositiosta lupailla. SAK ei hoida maan taloutta, eikä vastaa mistään muuta kuin jäsenilleen.

 400. valitan sanoo:

  En tosiaan ymmärrä haluasi vierittää pakolaispolitiikan hoitamista vasemmiston, vihreiden ja nyt jopa SPR niskoille.
  Ovat he sanoneet sitä tai tätä niin päätöksiä on tehnyt oikeistohallitus oikeistoenemmistöisen eduskunnan tuella.
  Pikkuisen alkaa huvittamaan tuo sinun patologinen katkeruutesi vasemmistoa ja vihreitä kohtaan.

  Entäs se mutuheitto , siihen ei vastausta näköjään tule. Syytätkö siitäkin vasemmistoa kun sinusta ei vastausta ole antamaan.

 401. Walkman sanoo:

  Lauri hyvä. Olen tullut viime syksyn ja kuluvan talven aikana siihen tulokseen, että mikään tosiasiallinenkaan tieto ei muuta vihervasemmiston käsityksiä kyseissä asiassa.

  Nyt julkitulleiden tietojen mukaan jonkinlainen korkeakoulututkinto on alle 10 % saapuneista. Tämän tutkinnon vastaavuutta länsi-eurooppalaiseen korkeakoulu tutkintoon en tiedä. Voisin kyllä melkoisella varmuudella arvata, että vastaavuutta ei ole. Kun vielä suurempi osa ei edes osaa lukea ja kirjoittaa oman kotimaansa kieltä niin kyllä maahanmuuttoviranomaisilla on toivoton, ikuisuusprojektin edessä. Lammaspaimenen hommia ei meillä enää ole.

  Afrikkalais- ja lähi-itä peräisten maahanmuuttajien työllisyysluvut ovat karua katseltaavaa. Etenkin jos luvuista poistetaan kaikki jotka tekevät työnsä toisten maahanmuuttajien ”askartelukerhojen” tai ”monikulttuurisuutta” edustavien järjestöjen palveluksessa eri projekteissa valtion hoitaessa kustannukset. Ja niitä riittää. Ja vielä enemmän niitä olisi jos vihervasemmisto voisi päättää asiasta.

  Mitä tulee SDP:n gallupkannatuksen nousuu, niin vaaleihin on vielä 3 vuotta, eikä persujen rivit ole edes rakoilleet kannatuksen laskiessa. Voihan se hallitus kaatuakin mutta mitä sitten, vaaleilla ei valtion velka vähene, kenties lisääntyy kun ryhdytään sitten vihervasemmiston päätöksillä kotouttamaan maahan saapuneita oikein tehokkaasti ja lisäksi taataan kaikille paperittomillekin kattava sairaanhoito.

  Kotouttamisen epäonnistuminen ja kotouttamisen puutteet ovatkin aivan selvästi syynä joidenkin pakolaisten pahaan oloon ja joissakin tapauksissa tämä paha olo on aiheuttanut pakolaiselle sellaisia henkisiä ja fyysisiä vauroita jotka ovat sitten purkautuneet väkivaltaisena oirehteluna.

 402. Valitan sanoo:

  Oli vihervasemmiston käsitykset mitä tahansa niin päätökset tekee tällä hetkellä patamusta oikeisto. Ehkä olisi fiksumpaa keskittyä hallituksen puuhasteluun kuin opposition puheisiin.

  Pitäähän ne maahanmuuttajat kotouttaa kun oikeistohallitus ne tänne on saanut hankittua kestävyysvajetta umpeenkuromaan. Vai jättääkö mustaporvarit työn tapansa mukaan kesken.

 403. Lauri Kivimäki sanoo:

  Säälin sen verran näitä tänne jääviä maahanmuuttajia etten voi hyväksyä työministeri Lindströmin vaahtoamaa esitystä, että esim Rakennusteollisuus haluaisi kouluttaa heitä rakennustöihin. Ajatushan on kaunis, mutta rakennuksilla ei nykyään ole kuin ammattitöitä. Ei ole juurikaan laudankantajia. Väärät työmenetlmät aiheuttavat vahinkoja. Suuret rakennusyhtiöt ovat itse syyllisiä tähän kun on menty siihen, että pienemmänkin työmaan työt on siivutettu useille alaurakoitsijoille, jotka käyvät työmaalla koska sattuu eikä heitä valvo kukaan. Kyllä siinä urakat kusee jos timpuri alkaa työmaalla jotain opettamaan. Lisäksi rakennustyömaalla on edellee n suuri työtapaturmariski, mikä korostuu jos siellä on huonon kielitaidon omaavia henkilöitä. Suurin pelkoni on että heistä muodostuu matalapalkkaluokka. Satunnaisia aliurakoitsijoitaha ei valvo kukaan. Firmojen nimet vaihtuvat työmasta toiseen.

 404. saara finni sanoo:

  Viime päivänä Sampa Terho on pässyt loistamaan kolmessakin ohjelmassa. Politiikan ykkösaamu oli kerrankin nautittavaa katsottavaa:

  http://areena.yle.fi/1-3062554?autoplay=true

  Viime viikon pressiklubissa oli Sampa Terhon lisäksi vain se turkista tullut vihreiden hymypoika, joka kyllä muuttui haalean harmaaksi Terhon seurassa:

  http://areena.yle.fi/1-3062271?autoplay=true

  Kolmas kohokohta oli Hesarin järjestämä keskustelu, jossa Sampo Terhon luonnekuva historian tutkijana kävi selville. Valitettavasti Hesari poistaa aina seuraavana päivänä suurimman osan jutuistaan, enkä muistanut panna linkkiä ylös. Mutta sen katsottuani olin varma, että Terho on persujen ykköskaartia.

  Ja 10. päivä tätä kuuta oli Työmiehen tuumaustunti, jossa Jussi Halla-aha puhuit pitkään ja kattavasti turvapaikkaturisteista, jota sanaa hän ei kyllä käyttänyt. Hänen puheensä kuultuani ei ainakaan minulle jäänyt mitään epäselväksi noiden irakilaispoikien interreilistä:

  https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-ja-tavio-tuumaustunnilla-torstaina-aiheina-turvapaikkatilanne-ja-asedirektiivi/

 405. Lauri Kivimäki sanoo:

  En tiedä johtuuko Työministeriön tutkimuksesta, mistä ilenee maahanmuuttajien osamistaso, että maahanmuuttokriitisetkin (ei rasistiset)mielipiteet ovat saneet jmediatilaa. Ehkä Yleltäkin tulee vihdoin ohjelma, jossa on hiemankaan laskeskelutu mitä kotouttaminen tulee maksamaan ja milloin kotoutetuista on yhteiskunnalle muuta hyötyä kuin monikulttuurisuus. Pelkkä se on kallista kulttuuria.

 406. saara finni sanoo:

  Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paananen on viime aikoina tehnyt monta varsin asiantuntevaa ja selventävää juttua Suomi-Venäjä-suhteesta. Tänä aamuna häneltä oli tullut taas uusi juttu: ”Kuuliko Venäjä Niinistön sanoissa uhkauksen?”

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1455498972042.html

  Tuossa jutussa hän sekä sanoin että kartan avulla hahmottaa parasta mahdollista reittiä Syyriasta Venäjälle. Muut hänen asiaa käsittelevät juttunsa saatte helpoimmin esiin kirjoittamalla Ilta-Sanomien sivujen oikeassa ylälaidassa olevan suurennuslasin osoittamalle kohdalle nimen Arja Paananen.

 407. saara finni sanoo:

  Se Hesarin keskustelu, missä Sampa Terho oli mukana löytyy seuraavasta linkistä:

  http://www.hs.fi/kulttuuri/a1455157420047

  Keskustelun lähtäkohtana oli äskettäin ilmestynyt kirja ”Suomalaiset fasistit, mustan sarastuksen airuet”.

  HSTV:n studiossa olivat keskustelemassa yksi kirjan kirjoittajista, historioitsija Oula Silvennoinen, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja historioitsija Sampo Terho sekä HS:n lifestyletoimituksen esimies Katarina Baer. Keskustelun juonsi HS:n kulttuuritoimituksen esimies Hanna Mahlamäki.

 408. saara finni sanoo:

  Kalliita unelmia!

  ”Suomelle tulossa jättilasku – turvapaikanhakijoista 800 miljoonan euron kustannukset”, otsikoi Ilta-Sanomat.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001120165.html

 409. Valitan sanoo:

  Eikös Soini pistänyt menemään Kreikkaan enemmän kovasta uhosta huolimatta
  Taitaa osa näistä unelmista olla Soinin kun uho tästäkin asiasta kääntyi toisinpäin.

  Onko Soini tehnyt mitään niinkuin on luvannut.

 410. saara finni sanoo:

  Tässä malliesimerkki ”mummot ulos- mamut siään” -toiminnasta. Arvatkaa kiroilinko juttua lukiessani?

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016021721135041_uu.shtml

 411. Valitan sanoo:

  Jonnekin nämä Soinin vieraat pitää majoittaa.

 412. saara finni sanoo:

  Kiitos sinulle ”valitan”. Olet tosi hauska tyyppi, aina saa nauraa. Taas tänäänkin päivän piristys.

 413. Valitan sanoo:

  Kiitos itsellesi Saara, osaat ottaa heittoni oikealla tavalla.

 414. saara finni sanoo:

  Ja niin suomalaisromantikkojen unelmat häipyvät taivaan tuuliin, eli Suomesta tullaan viikoittai järjestämään palautuslentoja irakilaisille ”turvapaikanhakijoille” (=interreilaajille), jotka ovat kyllästyneet Suomen talveen ja kehnoon ruokaan ja kun perhekään ei niin äkkiä päässyt Suomen ilmaisten lihapatojen ääreen täysylöspitoon kuin oli alun perin luultu ja laskelmoitu. Joten nyt passaa pussata irakilaisen lentokentän lattiaa kun on taas päässyt turvalliseen ihanaan kotimaahan, missä on niin hyvä olla.

  Mutta meille suomalaisille nämä palautuslennotkin maksavat, 200 000 euroa lento. Sa…..nan, per……leen roistot, huijarit ja lurjukset, olette eläneet täällä minunkin verovaroillani monta kuukautta. Älkää edes yrittäkö ensi kesänä samaa ilmaista lomamatkaa.

  Sanotaan, että tapa (siis mielessäsi) ihminen päivässä, niin pysyt terveenä.

  Tuo sanonta tarkoittaa, että ihmisen on tarpeellista myöntää vihansa. Sitä ei auta haudata pinnan alle tai se myrkyttää koko elämän. Itse asiassa, viha on yhtä luonnollinen terve ja voimaa antava tunne kuin rakkaus. Ja kun ilmaisee vihantunteensa vaikkapa täällä tai ottamalla osaa rauhalliseen mielenosoitukseen, niin ei ole tarvetta lähteä viskelemään polttopulloja eikä tekemään muitakaan rikoksia.

 415. Antti Sulonen sanoo:

  saara finni

  Kumpi nyt on mielestäsi parempi, ottaa ns. takkiin ja lähettää irakilaisia kotimaahansa maksaen heidän lentonsa, vai ruveta tekemään heidän mieleisiään ruokia ja rukoushuoneita ja kieltää suomalaisten naisten kevätsäiden mukainen pukeutuminen.
  Yrityselämässäkin se on joskus investointi maksaa kerta luonteisena jotain pois, kuin jättää se riipaksi.
  Kuvittelen ettei nuo palautetut ole niitä lurjuksia, vaan ne ovat lurjuksia, jotka ovat heille tämän maan olot paratiisin oloisiksi kuvanneet. Siinä porukassa sitten on monenlaista liikemiestä ja kukkahattutätiä.

 416. saara finni sanoo:

  Antille:
  Toki on parempi, että palautetaan, mutta vielä parempi olisi ollut/olisi, ettei päästettäisi maahan enää yhtään turvapaikkaturistia. Mutta kun on ne sopimukset, ne sopimukset…joten tämähän tulee jatkumaan ainakin sata vuotta. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miten täällä suhtaudutaan jos/kun ne samat interreilaajat palaavat muttolintujen mukana takaisin nauttimaan Suomen leppoisasta kesästä.

 417. Silvon Tapsa sanoo:

  Olisikohan tarpeellista antaa useammalle mustapäälle mahdollisuus jäädä Suomeen… ihan vaan aivojen vuoksi :-)?
  Suomessa kun on, uutisoinnin mukaan, huolestuttavan suuri ”aivovuoto”.

  http://www.svtplay.se/video/6496287/uutiset/uutiset-19-02-17-45

  Terveisin! Tapani Silvo

 418. Lauri Kivimäki sanoo:

  Aamulla oli josain juttu, että syksyllä maahantulleet ovat solmineet runsaasti aviolittoja suomalisten kanssa. Ilmeisesti puutteessa olevia suomalaisneitokaisija on tarpeeksi. Onhan sekin hädässäolevien auttamista. Joku puute poistuu. Kyseessähän ei ole missään tapauksessa yritys parantaa mahdollisuuksia jäädä kotivävyksi Suomeen., vaan tomeraksi pe4rheen elättäjäksi.

 419. Antti Sulonen sanoo:

  Kukkahattutädit ja kukkahattusedät ovat kuulemma nykyään ahkeroineet ainakin Lammilla. He ovat kuuleman mukaan ottaneet tehtäväkseen työllistää maahan tulleita. Täti tai setä kulkee ympäri kylää tarjoten työvoimaansa miltei ilmaisin niin lumi-, kuin hoivatöihinkin. Postinkin ilmeisesti nuo työtätekevät voisivat ainakin avata ja tarvittaessa vaikka lukea, pankkiasiat tietenkin hoituisivat siinä sivussa. Yleishenkilöitä tarjotaan lähes ilmaiseksi palvelualojen ammattilaiseksi.
  Mikäli nyt kuitenkin käy niin ettet hyväksy tädin tai sedän työvoimaa, niin täti tai setä ottaa nokkiinsa ja ilmaisee kantansa: ”jaaha sinä olet noita neekerivihaajia”.

 420. Lauri Kivimäki sanoo:

  Kyllä neekerivihaaja on tämä avulias henkilö, joka kaikin tavoin jelppaa näitä maahanmuuttajia, jotka eivät vielä ole saaneet myönteistä turvapaikkapäätöstä. Joillakin höösääjillä vain tuntuu olevan kyltymätön pätemistentarve, jota eivät ole työelämässä tai avioliitossa pystyneet tyydyttämään. Kyllä nämä mamut mielellään ottavat vastaan kaiken sen huomion joka heille suodaan. Suotaisiinpa sitä edes osalle kantasuomalaisista, jotka apua tarvitsevat.

 421. Juuri noin. Olen samaa mieltä
  Meillä on holtittomat ja kantasuomalaisia, isänmaallisia suomalaisia vihaava hallitus. Ja siirtolais politiikka on meidän päättäjien suurta bisnestä.
  Mitä tulee suomen vastuuseen valtiolla ei ole mitään vastuuta siitä, jos välimerellä hukkuu vastuuttomia siirtolaisia.Jotka ottavat tietoisen riskin, että he ja heidän lapsensa voi hukkua merellä. Hei eivät myöskään ole kantaneet vastuuta perhesunnittelusta, eikä ”arabikevään” seurauksista.
  Jos katsotaan erään suomalaisen moraalisesta vastuuta välimerellä hukkuneista. Sehän on Pääministerimme julkinen ilmoitus,että hän antaa oman kotinsa siirtolaisten käyttöön. Yleensä hallitukset valtioissa hoitavat maansa
  ja oman kansan etua. Tuollainen ilmoitus, jota globaalisti pidetään tulevan korkelta taholta, antaa viestin että siinä maassa on myönteinen ilmapiiri siirtolaisille. Ja lisäksi sdp on nostanut eduskuntaan oikein islamilaisen Nasiman tiedoittajaksi isille mitä kautta kulloinkin suomeen pääsee parhaiten.

 422. saara finni sanoo:

  Karu kertomus Suomesta: ”Söin 3 kuukautta pelkkää makaronilaatikkoa”. (IS)

  Ei, älkää huolestuko, ei tuo henkilö ollut kaltoinkohdeltu turvapaikanhakija, vaan supisuomalainen henkilö Myllypuron lohdottoman pitkässä leipäjonossa.

 423. saara finni sanoo:

  Eilen Venäjältä ei päästetty yhtään pakolaista Suomeen. Kiitos, Putin.

  (Enpä olisi uskonut, että saan Putiniakin joskus jostain kiittää.)

 424. Silvon Tapsa sanoo:

  Viiltää pahasti korvaan, kun nämä Kreikan rajalle juuttuneet rääväsuut äänekkäästi kiljuen antavat tiedoksi oman näkemyksensä, että kyseessä olisi Euroopan häpeä.
  Kyllä häpeä lankeaa ihan kokonaan heidän maansa ja heidän johtajiensa päälle, jos he tuntevat itsensä pakotetuksi jättämään oman maansa.
  Ja kreikkalaistenkin on turha ärhennellä. Hehän eivät ole pitäneet huolta maansa rajojen suojelemisesta, kuten heidän velvollisuutensa EU:n rajavaltiona olisi ollut.
  Euroopan häpeänä on joidenkin eurooppalaisten johtajien toiminta, joka antoi väärän kuvan avokätisyydestämme. Siihen joukkoon lasken Saksan, Ruotsin, Itävallan edustajat, ja Suomen Sipilän.
  Näillä henkilöillä ei ollut tarpeeksi kauas-kantoista käsitystä siitä, mihin heidän tekemisensä tulisi jatkossa johtamaan.

  Tapani Silvo

 425. Lauri Kivimäki sanoo:

  Eilen luin jostain, että joku itäsuomalaisen alueen SPR:n pomo oli ilmeisesti tilapäisessä mielenhäiriössä sanonut olevansa sitä mieltä, että maahanmuuttajiille tarjotaan aivan liikaa etuuksia. Henkilö ollee jo lakkautuspalkalla. Eihän tuommoisia saa lausua.

 426. Silvon Tapsa sanoo:

  ”Läpimurto on tapahtunut”, toitottavat EU:n pakolaiskysymystä käsitelleet valtioiden päämiehet, hätä-kokouksensa jälkeen. Turkin kiristyksen alla ollaan nyt suostumassa melkein mihin tahansa.
  Mahtaako kenellekään tulla mieleen, ketkä tämän sekasotkun ovat alulle panneet? Samoja naamoja, jotka nyt ovat olleet kokouksessa mukana, jälkiään peittelemässä.
  Nyt ollaan valmiita tekemään sopimuksia diktatuuri-maa Turkin kanssa, ja ollaan myöntymässä melkein mihin tahansa. Jopa pikaisiin neuvotteluihin Turkin EU-jäsennyydestä.
  Oma maailman-kuvani on mennyt niin ”mustaksi”, että melkein ällöttää, kun näen Merkelin tai Löfvenin naamat television uutis-lähetyksissä.
  Ei ihme, jos Euroopan tulevaisuus synkältä näyttää. Yhä vaan lisääntyvän kollektiivisen hölmöyden kasvaessa…

  Tapani Silvo

 427. Antti Sulonen sanoo:

  Onkohan Turkki keksinyt ikiliikkujan.
  Ottaa pakolaisen Eu-maa Kreikasta takaisin, lähettää pakolaisen kiertoradalle Eu-maa Kreikkaan ja myy uudelleen pakolaisen taas Eu:lle, kun on ensin ottanut Kreikasta palaavan pakolaisen.
  Eu maksaa tuon kiertokulun, kuinka kauan?

 428. saara finni sanoo:

  Iltalehti se jaksaa nyyhkiä, että Suomi kyllä ottaisi pakolaiset vastaan, jos Venäjä vain suostuisi päästämään heidät rajalle asti. Tällaisia juttuja lukiessa näen aina mielessäni sen iltalehden toimittajan kuvan, joka on lehdessä kertonut olevansa vihreä, mistä syystä hänestä tulikin sinä siunaamana A-studion vakiokamaa. Puuttuu enää, että Iltalehti alkaisi lähettää kutsuja Venäjältä tänne karkaaville ”pakolaisille” tai suorastaan käydä noutamassa heitä Suomeen. Onneksi Ilta-Sanomien turvapaikkaturismikaipuu on huomattavasti hillitympää. Ei ihme, että siitä on tullut maan luetuin lehti.
  http://www.iltalehti.fi/pakolaiskriisi/2016030821238520_cm.shtml

 429. saara finni sanoo:

  Ilta-Sanomat:

  ” Kymmenillä Suomeen talven aikana saapuneilla on terroritausta, sanoo sisäministeri Petteri Orpo (kok.). Asiasta uutisoi Savon Sanomat.
  Marraskuussa Suojelupoliisi ilmoitti, että Suomessa oli tuolloin noin 300 henkilöä, joilla oli kytköksiä terrorismiin.”

  Mutta se, joka tällaisia lehtijuttuja tänne kopioi, on tietenkin rasisti.

 430. Matti sanoo:

  Viime vuonna piti muistaa, että kenenkään maahatulijan motiiveja ei saa epäillä. Ei epäilty. Monikulttuurisuus on rikkaus.

  Nyt ei pidä valittaa. Kyse on valinnoista.

 431. saara finni sanoo:

  Niin, ja rasismihan on suomalaisten laajalle levinnyt, pahin kansantauti, todellinen yhteiskunnan syöpä, jota vastaan tulee kaikkien, kaikilla tavoin taistella. Sen rinnalla on aivan merkityksetöntä esim. Suomen tuota pikaa hukuttava velkataakka ja A-luokitusten väheneminen. Rasismia vastustamalla tulet autuaaksi. No, joka ajalla on omat uskontonsa.

 432. Silvon Tapsa sanoo:

  Portit terroristeille Eurooppaan ovat olleet selpo-selällään! Nyt niitä kulkuväyliä yritetään tukkia, mutta liian myöhään.
  Alkuperäisiä mielipiteitäni vahvistaa toteamus, että ne maat, jotka kaikkein avokätisimmin ovat omaksuneet ”multikulttuurin” rajojensa sisäpuolelle, niillä mailla on nyt suurimmat vaikeudet pitää terrorismi aisoissa. Mutta omapahan on vikansa syntyneeseen tilanteeseen.
  Muistaakseni kirjoitin jo aikoja sitten islamismin vaaroista.
  Suomen lainsäädäntökään ei taida olla tilanteen tasalla. Siihen viittaa m.m. Hämeenlinnan käräjäoikeuden tuomio yhdelle terrorismistä epäillylle raakalaiselle. ”Moraalisesti tuomittava teko, mutta on muistettava hänen lähtömaansa sotainen tilanne”. Voi pyhä Sylvi…
  Suomesta tulee tällä pelillä oikea hätäsatama islamilaisille terroristeille.

 433. saara finni sanoo:

  Lähetin äsken Ylen toimittaja Heikki Peltoselle seuraavansisältöisen sähkökirjeen:

  Kiitos rasismiohjelmastasi, se oli hauska. Tuntui, että sinustakin. Nyt vihdoin ymmärrän, mihin rasismia tarvitaan. Jotta niillä sadalla tutkijalla riittäisi töitä.

  Olen aina ollut sitä mieltä, että Suomen taloudellinen tilanne on nyt sellainen, että yhtään rintamakarkuria, interreilaajaa ym.onnen onkijaa meillä ei ole vara pitää täysihoidossa hamaan oikeuden lopulliseen pääätökseen saakka ja sitten lähetellä niitä lantokoneella suutelemaan isänmaansa lentoaseman lattiaa, vaan että kaikki turvapaikantarvitsijat tulisi ottaa suoraa pakolaisleireiltä, mieluummin aina lapsiperheitä. Joten rasistihan minä olen ja ihan sovinnolla.

  Ehdottaisin kaikille noille sadalle rasismikeksijälle, ei kun -tutkijalle kesätyöpaikkaa: alkaisivat keräillä eri liikkeistä vanhentuneita ruokaeriä niille, ehkä jo kymmenilletunhansille leipäjonolaisille. Ellei heitä sitten häiritse suuresti se, että ne ovat kaikki suomalaisia.

 434. saara finni sanoo:

  Ilta-Sanomat tänään:

  ”Seuraavaksi uhri joutui kolmen miehen joukkoraiskaamaksi toisessa paikassa rautatieasemalla. Käräjäoikeus tuomitsi heidät törkeästä raiskauksesta. 23-vuotias Alkarraf Alali Ahmed, 38-vuotias Hilal Hussein Bessam ja 24-vuotias Khaled Ibrahim Ibrahim saivat kukin neljä vuotta vankeutta.”

  Kumpikohan tulee veronmaksajalle kalliimmaksi: elättää näitä roistoja vankilassa vai vastaanottokeskuksessa?

 435. saara finni sanoo:

  Muslimi-imaami toteaa Ilta-Sanomien lööpissä, että edes naiskassa kättä ei voi koskea.

  Mites ne sitten on niin vapaita raiskaamaan naisia? Luulis siinäkin jonkinlaista ihokosketusta syntyvän.

 436. Matti Pelkonen sanoo:

  Kyse on vain islamin eri tulkinnoista.

 437. saara finni sanoo:

  Ohhoh! Siinäpä vasta todellinen purukumiuskonto. Kristinuskoa ei sentään voi ihan noin monella tapaa tulkita.
  Luulen minä, vaikka olenkin jo ajat sitten kirkosta eronnut.

 438. Antti Sulonen sanoo:

  Kristinuskossa voi olla vaikka ei olekaan kirkon jäsen. Yleinen harhaluulo, että kaikki jotka eivät ole kirkossa, eivät myöskään kuulu kristinuskoon.

 439. Lauri Kivimäki sanoo:

  Olen aina sanonut, ihiminen voi uskoa ilman kirkolle maksettavia anemaksuja.

 440. Valitan sanoo:

  Moni hurskastelee siitä mikä on oikea tapa uskoa. Harva kuitenkin näyttää elävän uskoaan todeksi elämässään niin puheissaan kuin teoissaan.

Jätä kommentti

css.php